Těhotná v Plzni :o)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
104
10.2.06 21:35

Mám dojem, že jsem četla od někoho, kdo rodil na Slovanech, o předporodním kursu pod vedením paní Lukešové. Našla jsem na ní na Seznamu kontakt:

Hana Lukešová - porodní asistentka
Porodní asistentka, psychoprofylaxe.
Telefon: +420 377444767

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
10.2.06 21:52

ahoj vsem, pisu jen svuj nazor a nikomu ho nenutim. Ja se byla v tehu podivat u Mulacu, desily mi dve porodni luzka oddelena jen prickou, take mi bylo sdeleno ze pokud se na hekarne sejdou dve zeny, nemuze tam byt budouci otec. Pak jsem se byla podivat na Slovanech a porodni sal kde byly 4 luzka oddeleny jen prickami mi vydesil jeste vic, salek jeden tam je ale byva plny. Nakonec ac jsem z Plzne jsem rodila v Horovicich, cesta trvala po dalnici nedelych 30 minut normalni jizdou. Meli jsme porodni sal vcetne soc.zarizeni pro sebe a stravili jsme tam spolecne 14 hodin a pak jeste 2h s mimi. Nikam jsem neprechazela.Byla jsem vic nez spokojena, jela bych zas tam.Pokoje potom po 2, ale socialka na chodbe.At rodite kdekoli, hlavne zdrave mimise!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
13.2.06 09:00

S porodnicí jsem zatím bezradná. O víkendu jsem byla u známých, maminka kamarádky je porodník ve Stodu a sama uznala, že na vybranou moc v Plzni není, pochválila Rokycany a říkala, že u Mulačů mají nová porodní křesla. Její dcera měla to štěstí, že se s její maminkou-porodníkem u porodu počítalo a navíc si jako VIp užila, když se kolem ní točila celá nemocnice. Uznala, že bez záštity v mamince si to nedovedete představit. Taky joko čerstvá rodička potvrdila, že tatínek na hekárně (prostě v čase před vlastním porodem) je moc důležitý a hodně jí pomohl.

Byli jsme se v pátek podívat na kočárek u TESCa a v první chvíli mne překvapilo, jak veliký obchod a plný kočárků to je. Bohužel bych si tam nevybrala ani náhodou. Většina kočárků byla jedné firmy a byly hrozně těžké (ale vážně hodně! s tím jsem se doposud nepotkala, jako by byly přilepené k podlaze, jednou rukou jsem je prostě nezvedla). Zbytek byly většinou 3kolky, proti kterým nic nemám ale už jsme se jednou rozhodli pro klasiku, tak si to nechcem komplikovat. Obsluha nebyla příliš vstřícná - slečna se nás např. snažila přesvědčit, že nafukovací kola se u 4kolek nedělají a nebo jen vyjímečně a na dotaz k autosedačkám jen otráveně řekla, že jsou stejně všechny stejné a záleží jen an barvě. (A to my zase jako velcí cestovatelé víme, jak velké jsou rozdíly a víme, co od autosedačky vyžadovat). Takže naše výprava dopadla tak, že jsem si v TESCU koupila ve slevách super lyžařeské kalhoty Hanah (které teda letos asi „hodně“ užiju :lol: ) a s prázdnou peněženkou jsme jeli domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
14.2.06 12:42

Josefka - s tim obchodem jsi mi dala. Byla jsem tam jenom jedno tzv. „na kukacku“. Hned se k nam hrnula ochotna pani, ale na nic jsme se naptali, protoze to jsem byla teprve asi ve 3. mesici. :(

Tak ja uz fakt nevim kam jit. :( Jestli nekdo neco objevite, tak mi prosim dejte vedet. Dik. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
14.2.06 13:37

Nikomu svůj názor nevnucuji, ale od pí. majitelky SUPER baby u Tesca jsem měla tu „čest“ něco již kupovat a byla to hrůza :! Šlo to přes objednávku a zálohu cca na 1/2 částky, po doplacení částky mi dala paragon jen na tu půlku, že to prý stačí :lol: :lol: :lol: Absolutně neochotná vyhovět a vystavit paragon na celou zaplacenou částku, jako se to běžně dělá.

Abych pravdu řekla, neumím si představit tam kupovat kočárek a ještě se zálohou (a mít na paragonu, že jsme zaplatili třeba 6tis místo 12 :oops: :oops: :oops:)

Jinak ale musím říct, že působí velice ochotně ale přece jen až trochu moc vnucuje svůj názor a stejně tak prodavačky. Chtí za každou cenu vnutit, to co tam mají a to musím říct, že u spousty kočárků prodávali hodně staré modely konkrétně si pamatuju u Hoco a Inglesiny za cenu skoro stejnou jako jinde modely z aktuální kolekce. Teď nevím, jestli ještě je to tak, protože tam nakupovat už nechodím.

Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
14.2.06 13:40

Kde se nám nakupuje nejlíp je na Slovanech u bazénu v prodejně Chmelařová. Ochotní, i objednají, jen mají dost omezené prostory a trochu i sortiment. Máme odsud již druhý kočárek a vždy v pohodě (na objednávku, i uschovají) a ceny mají asi nejlepší v Plzni. Možná už to tady někdo uvedl nevím, přiznám se, že celou diskuzi jsem nečetla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
14.2.06 14:03

Ahoj holky,
konečně jsem se po 2 letech taky zaregistrovala , to je teda rychlost. Občas k vám kouknu a něco napíšu ,když už jsem taky z Plzně. S obchodem u Teska celkem souhlasím , ten je děsnej , horší mi ,ale připadá Krtek , kde je všechno hrozně předražený a prodavačky děsně neochotný. Na Slovanech jsme kupovali pár věcí na první mimi včetně vozíku za kolo . Byla jsem maximálně spokojená , ceny super, lepší kolikrát než na internetu,obsluha vzorná ,rychlá a slušná . Jinak s výbavou na první mimi všechno jsem pořídila v Polsku za super ceny , přímo v obchodech , naprosto bez problému , kvalita stejná jako u nás ( stejně co se týká postýlek , kočárů , povlečení atd. tak je to z Polska, bud od Scarlet, Tako nebo Deltim) , cenově však až o30-50 % mín. Pokud jste tak do 6 měsíce není problém tu cestu absolvovat , vyplatí se to .
No a protože jsem tedka snažilka , kočár už mám vybraný (člověk už ví co chce a co potřebuje, že) takže sázím na Chmelařů na Slovanech nebo na MaM u Devity pod Tescem,kde mají výber i z jiných kočárů nejen z Polska.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
16.2.06 11:32

Zdravím všechny!!
Do diskuze o plzeňských obchodech se pouštět nebudu - moc jich neznám. Zatím jsme byli nakouknout jen do Baby star k Tescu a poté co jsme chtěli info o kočárcích na dvojčata je můj závěr stejný jako už tady padlo - už bych tam nešla. :?

Mám na vás jeden dotázek. Nevíte, prosím, kde v Plzeňským kraji dělají 3D ultrazvuky - včetně fota a vieozáznamu?? Vím, že to není zrovna nejlevnější, ale stejně bysme to s manžou chtěli. Je to hezká památka.
 Díky!

http://bd.lilypie.com/vCWhp1/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
16.2.06 17:07

Ahoj těhulky!
Helli: Ten 3D ultrazvuj jsem taky hledala a nejblíž je až v Praze, teda jestli ho někde právě nezakoupili :cry:
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
16.2.06 17:36

Sendy

už jsem tě četla min. týden tuším a říkala jsem si, že se tě musím zeptat:) Kdy jsi rodila u Mulačů? Já jsem totiž také v květnu 2004 rodila tam, na rozdíl od tebe jsem tedy byla moc spokojená a chystám se tam znovu, ale třeba jsem měla víc štěstí, nevím:) Jméno tvého chlapečka mi nic neříká, byla jsem tam od 16.5. do 23.5.:) Nebylas tam také v tu dobu?

Jinak já už jsem tu Mulače chválila, manžela mi nechali i když před námi rodila jiná maminka, po dohodě, my byli v přijímací místnosti, o sprchu jsme se střídali, nebyl problém. Naopak když jsme tam pak zůstali s manžou sami (odpoledne), tak přišel na prohlídku těhotný manželský pár a PA se mě ptala, jestli můžou. Mě bylo všechno jedno, klidně, tak tam chodili a já se zrovna přestala otvírat, takže jsem tam skučela třetí den a na 5 centimetrech, mám obavy, že tatínek si rozmyslel účast při porodu :oops: Ono fakt moc nevnímáte, co se děje…o malého se starali skvěle, narodil se v půl 9 večer, měla jsem ho u sebe asi dvě hodiny, pak ho odnesli a po mé sprše a chvilce čekání přinesli asi ve 3 ráno, protože já prostě nemohla spát, i když mi to doporučovali.

Fakt si na porodnici u Mulačů nestěžuju, běžte tam na prohlídku, můžete kdykoliv, volat nemusíte, nerodí se tam jak na běžícím pásu a nejhůř chviličku počkáte. Mají nová porodní křesla, super, doktoři i sestřičky jsou fajn. Je to taková rodinná porodnice. A co jsem pochopila, když tam máte manžela, tak vás chodí PA kontrolovat jen nezbytně, to není že byste jí nezajímali…nechce vás rušit…mě se naopak tenhle přístup líbil. Když jsem jednou měla potřebu drtit ruku jí a kvílet, tak mě moc uklidňovala a hladila…byla skvělá…PA Eva, ale dál nevím:)

Jinak vše zastal manžel:)))

Sendy, budu ráda, když se ozveš:) Třeba se známe:)))

Diny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
16.2.06 18:03

Ahoj holky,

také se přidávám k nespokojeným zákaznicím v super baby. Od začátku listopadu jsem měla objednaný kočárek s příslušenstvím a autosedačku vše v hodnotě cca 23 000, takže nic levného. Sporťák mi dodali mezi vánočními svátky a na zbytek jsem neustále čekala, paní majitelka mě ujišťovala, že tento týden to určitě bude atd. A tak týdny ubíhaly a ubíhaly. Včera jsem se , ale pěkně naštvala a volala paní majitelce s tím jestli kočár je nebo není a co myslíte - opět nebyl. Tak jsem ji upozornila, že odpoledne jsem tam jak na koni pro zálohu, kterou jsme tam měli 5000,– . Nejdříve se pořád odvolávala na smlouvu, ale tam bylo uvedeno, že se ona zavazuje zboží dodat do února. Snažila se mě přesvědčit, že to je do konce února, což tam naštěstí nebylo uvedeno. Po dlouhém dohadování mi bylo přislíbeno, že peníze tam budu mít připravené. No, musím se přiznat, že jsem jí musela pohrozit různými institucemi, které na obchodníky jako je ona platí. Peníze mi opravdu vrátila. Já si chybějící zboží objednala přímo u dovozce a ten mi ho pošle do prodejny u Krtečka. Mělo by tam být již zítra.

Jinak , co se týče 3D UTZ - v Plzni ani nikde v okolí bohužel není. Já jsem na něj jela do Gennetu v Praze. - www.gennet.cz . Dělají to výhradně o víkendu a mají na vás celou hodinu. Stálo to 750,– Kč včetně CD s fotkami a jednu fotku nám vytiskli. Video záznam bohužel nedělají. Ale fotky stojí za to jsou super. Jen se chce objednat co nejdříve, mají tam dost velký nátřesk.
Pak je 3D UTZ v Podolí a tam dělají i záznam tel:296511422

zatím Ahoj
IVULE+Tobi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
16.2.06 18:25

Ahoj holky z Plzne a okoli ;)
nevite, prosim, nektera, kde se da sehnat biozelenina v Plzni? Patrala jsem v Delvite na Lochotine, v Hypernove, v Tescu a nenasla jsem.

Jinak predporodni kurzy pani Lukesove (jak nekdo zminoval vyse) jsou fajn, chodila jsem k ni s kamaradkou cvicit.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
17.2.06 08:16

Janulo , tak chodila si k ní cvičit nebo na předporodní kurzy? Já bych chtěla hlavně už začít cvičit (je mi každý den o zlomeček líp a už týden neblinkám :lol: ).

Apolenko a spol. S obchody v Plzni naprosto souhlasím. Moje maminka mne přesvědčuje, abychom se vydali do Polska. Asi se to opravdu vyplatí ale já jsem dost nerozhodná a bojím se, že absolvuju dlouhou cestu, utratím tisíce za benzín a pak koupím ze zoufalství něco, co měli (protože předem zvolený kočár neseženu) a nakonec se mi něco vytelátkuje a já pojedu reklamovat zas nějakam do horoucích pekel…Pro Polsko hovoří i zkušenosti mých kamarádek - mnohé dobře nakoupily.

Kam chodíte cvičit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
17.2.06 08:40

JOSEFKA - já na začátku těhu jezdila cvičit gravit jógu do studia JaA, je to kousek od zimáku. Bylo to super, jen se nás někdy sešlo docela dost, mají na tu jógu dost malý sálek. Také mi dost vadilo, že při cvičení, kdy jsi vlastně měla relaxovat, tak z vedlejšího sálu duněla muzika na earobic. Jinak cvičitelky byly moc příjemné.
Ale jak přibývaly týdny těhu, byla jsem pěkně líná dojíždět do Plzně, naštěstí u nás v rokycanské porodnici je také super cvičení, takže každý týden chodím tam. Má to i další výhodu, že zaplatíš 1000,– Kč, je v tom zahrnuto šest dvouhodinových lekcí - hodina cvičení a hodina přednášky a pak tě nechají chodit zdarma až do porodu. Takže teď už nějakou desátou lekci chodím zdarma.
Pak ještě vím v Plzni o Tveretu, ale jejich ceny jsou dost vysoké.

Pak co se týče toho Polska, bydlet blíže asi bych se tam jela podívat, ale za záp. čech si myslím, že to nemá moc smysl. Dopadla bych přesně jak píšeš, že bych nakonec koupila za každou cenu něco.

zatím Ahoj

IVULE+Tobi 36tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
17.2.06 08:45

Josefko, chodila jsem k ni cvicit, ale dela i ty kurzy, ktere muzes absolvovat nebo nemusis, platis kazdou hodinu zvlast (myslim 45,–, tim si nejsem stopro jista), takze kdyz nekdy nemuzes nebo se ti nechce, tak proste prijdes jindy.
Na predporodni kurzy jsem chodila do Slovanske porodnice k PA Janě Buřičové a tam jsem pak i rodila.
To cviceni u pani Lukesove je takove oddychove, relaxacni, s mici, protahovani, nacviky dychani, obcas na konci pusti nejakou nahravku z videa (o porodu). Na jedne hodine nas bylo 4-5 tehulek. Kdyz ji zavolas, rekne Ti, ktery den tam ma volno (ma to dopoledne i odpoledne).
 J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová