Těhotenství a roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pinkulinka
3.12.13 08:12

Ahoj, nic jsem po porodu nedostala. Na neurologii jsem byla pozvana po sestinedeli. Rekli mi, ze mam prijit az skoncim s kojenim max asi do pul roka nebo kdyz se vyskytne ataka, tak me tam meli do mesice s atakou.

• Citovat
  • Upravit
1600
4.12.13 21:06
@pinkulinka píše:
Ahoj, nic jsem po porodu nedostala. Na neurologii jsem byla pozvana po sestinedeli. Rekli mi, ze mam prijit az skoncim s kojenim max asi do pul roka nebo kdyz se vyskytne ataka, tak me tam meli do mesice s atakou.

to je divny… me rekli, ze si mam pred porodem zavolat a objednat se na kontrolu a ze mi hned daji leky co se musi uzit do 48 hodin po porodu… kojeni mi doporucili jen sest nedel… ze by to nebylo jednotne? chapu spravne ze jsi mimci mela loni nebo zacatkem roku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pinkulinka
4.12.13 22:01

Narodil se mi na konci ledna 2013. To u nas na neurologii tak aktivní nebyli.

• Citovat
  • Upravit
1600
5.12.13 07:58
@Pinkulinka píše:
Narodil se mi na konci ledna 2013. To u nas na neurologii tak aktivní nebyli.

to me mrzi… doufam, ze takhle nedopadnu a tobe preju velke zlepseni, at jsi pro miminko brzo fit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
24.12.13 00:19

Ahoj holky, tiež mám RS a stále rozmýšľam nad mimčom…moc vás obdivujem, že ste do toho šli. Nájde sa tu niekto z Prahy, kto by sa rád stretol aj osobne? Moc rada by som spoznala nejaké fajn holky. Držím nám všetkým palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1600
24.12.13 07:38
@Sasenkaa píše:
Ahoj holky, tiež mám RS a stále rozmýšľam nad mimčom…moc vás obdivujem, že ste do toho šli. Nájde sa tu niekto z Prahy, kto by sa rád stretol aj osobne? Moc rada by som spoznala nejaké fajn holky. Držím nám všetkým palce! :kytka:

ahojky, nevim kolik je ti let a jak dlouho se lecis, ale ja bych urcite nevahala, cim dyl cekas tim hur pro tebe… a az se rozhodnes, tak ti pak reknou ze uz nesmis… pro me je to krasny pocit mit v sobe novy zivutek a hlavne mamm ted pocit, ze jsem zdrava… a doufam, ze mi casem povoli i druhe mimi… jinak ja jsem od Pardubic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
24.12.13 12:33

@Sasenkaa Ja mam skoro triletyho syna a urcite bychom chteli jeste jedno. Ted se vracim do prace, tak nekdy za rok, pokud budu v pohode, pujdeme do toho.
Rika se, ze pokud jsi stabilizovana (cca rok bez ataky), tak by melo byt riziko zhorseni stavu minimalizovane. Ale samozrejme jsme kazda original a taky hodne zalezi na narocnosti toho ktereho miminka. Ja treba mela prvni rok po porodu dve ataky asi z nevyspani a nervu kolem malyho… ted jsem uz dva roky ok (tuk tuk tuk na zuby :-)

A bydlime v Praze. Ted teda budu mit začátek roku fofry, abychom sladili skolku, praci a tak nejak obecne se zajeli v novych kolejich, ale pak se s Tebou rada nekdy sejdu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.14 16:07

Ahoj holky,
nenajde se tu některá s RS a aktuálně těhotná? Ráda bych probrala základní info - třeba ty imunoglobiny - mě na neuru právě oznámili, že mi je po porodu nedají, protože už se to nedělá, že prý nebylo dokázáno, že to funguje. Co vy?
Díky za každou možnou informaci, držím palce :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1600
15.7.14 19:08

@Anonymní Ahoj, ja rodila v breznu a po porodu jsem je dostala… do ted jsem zatim bez ataky… jen v kvetnu jsem jezdila na kapacky kvuli zanetu ocniho nervu, coz je u rs bezne… ty jo asi bych na tom trvala, ale ta lahvicka stoji 14000, - ale to uhradi pojistovna, tak jedine ze by se cukala a nechtela proplacet… preju hodne stesti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.14 19:15

Já jsem v 6. měsíci. Před dvěmi týdny jsem byla u neurologa na kontrole. Rekl mi, ať se ještě stavím na kontrolu před porodem, ale jinak ať si užívám těhotenství a ať jsem v pohodě. Taky že dnes se doporučuje rodit přirozeně, žadné nutné císařské řezy z neurologického hlediska. O nejaké injekci po porodu nikdy nebyla žádná řeč. Ani o tom moc nevím. Je mi tak lépe. Kdž nemusím, není ataka, tak žádné léky nejím, neaplikuji. Léčbu vždy strašně špatně snáším. Je mi líp bez ničeho. :-)

• Citovat
  • Upravit
1600
15.7.14 19:25

@Anonymní Hele ja si to uzivala do posledni chvilinky… rodila jsem prirozene i bez epiduralu… ty imunoglobuliny se jmenuji Kiovig… kojit jsem mmohla jen sest nedel… i kdyz mi gynekolog rikal, ze probyhaly studie ze cim dyl kojis tak tim oddalis ataku, ale na neuurologii dovolili jen tech sest nedel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.8.14 18:33

dotaz

Ahoj, zajímalo by mě jestli tu je nějaká těhotná s rs ve vyšším věku,,je mi 37,rs mám čtyři roky a ještě bych chtěla mimi, ale bojím se že s touhle nemocí a vyšším věkem to už asi nejde,,díky za váš názor,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.14 20:04

Je mi 39,pred tydnem. :-) Jsem ve 27 tydnu.
RS mam 12 let. Cekam 1.mimco. :-) jsem ok.
Porad se na neurologii, ale je to tva vec. Rozhodni se ty a Tvuj partner. Kdyz miminko chces, jdi do toho. :-) :hug:

• Citovat
  • Upravit
1600
8.8.14 08:01

Ahoj, mam 5 mesicni mimco a zatim na dalsi 2-3 roky zakaz dalsiho… ted je mi 31… urcite se dohodni v centru… musis sama vedet jak jsi na tom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.8.14 22:17

Ahoj, díky moc za info a za podporu..vůbec si nejsem jistá jestli bych to zvládla, hlavně se bojím komplikací po porodu..tobě to dr schválil, nebo jsi prostě do toho šla po hlavě :? a mužeš mi říct jak jsi na tom s léčbou během těhu,,já si píchám copaxon a mám prednison..díky
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty