Těhotenství a roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1600
9.8.14 07:33

@tukyna Ahoj… urcite se toho neboj… jednou bys mohla litovat, zes do toho nesla. Poslou te pravdepodobne na rezonanci a podle vysledku to bud schvali nebo ne…
Ja se taky desne bala co bude po porodu a dokonce jsem orvala i konec tehu… zalezi jak budes mit hodne mimi… ja zatim prodelala zanet ocniho nervu, coz je forma ataky, ale spravily to tri kapacky…
jinak ja si picham rebif 22 a na posledni rezonanci jsem mela 4 nove loziska… :( ale to je tim, ze jsem byla dlouho bez leku a pred tehu si moc dlouho nepichala…
Rozhodne to ale nevzdajej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.14 09:03

Ja to lekari oznamila. Ze chceme miminko. On mi rekl, ze muzou byt rizika, ale ze tehotenstvim je zena chranena. Ze zalezi na nas, ze on problem nevidi. Asi bych si do toho ani mluvit nenechala. Ja se tedy vzdy prelecila jen pri atace. Kazdodenni lecbu nemam. Nesnasim ji. Mam vzdy tisic vedlejsich ucinku.
Myslim si, ze vse je o touze, kterou mas a aby jsi byla stastna. Preji Ti, aby ses rozhodla dobre. A az prilis to neresila. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.14 09:18
@tukyna píše:
QAhoj, díky moc za info a za podporu..vůbec si nejsem jistá jestli bych to zvládla, hlavně se bojím komplikací po porodu..tobě to dr schválil, nebo jsi prostě do toho šla po hlavě :? a mužeš mi říct jak jsi na tom s léčbou během těhu,,já si píchám copaxon a mám prednison..díky ;)

Ahojky. Niceho nic se opravdu neboj. Pokud jsi alespon rok bez ataky, nic tehotenstvi nebrani. Lecbu ti zakazou hnedka po otehotneni, ale to uz telo „chrani“ tehotenstvi, takze behem tehu se nic nestane. A po porodu, ano, varuji dopredu, ze se to nejspis zhorsi, ale budeme porad pod kontrolou lekaru a kdyz si budeme davat pozor, nebude to nic hrozneho. Pevne v to verim a mimco za to proste stoji!
Jinak ja si pichala Rebif 22, budu se k nemu po 3mesicich po porodu vracet. Niny akorat jedna konsolium o tom, ze rebif neni nebezpecny a prestane se pri tehu vysazovat, ale jeste se to neschvalilo. Ja ho vysadila hnedka po prvnim utz v 5tt.:)
Moc drzim palce, at se vam zadari a at je vse jak ma byt!!

• Citovat
  • Upravit
10
9.8.14 11:18

Ahoj, dr mi řekla že pokud otěhotním musím hned vysadit copaxon, ale nijak, abych ho musela vysazovat několik měsícu do předu, stačí až to zjistím. neustále tady pročítám informace o rs atěhotenství, zajímá mě hlavně jak kdo na tom je po porodu..bojím se aby se to nezhoršilo takmoc abych třeba nezustala na vozíku nebo tak něco, pokud mám ataku, naposledy před rokem a čtvrt, tak mi to zasáhne levou ruku.ted o tom všem přemýšlím asi ve dne v noci, protože vím že dlouho už mít čas na rozmyšlenou nebudu,,vzhledem k věku,,a jak jsi na tom ty? anonymní?? když ti je 39? jak to u tebe probíhá?? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
9.8.14 12:33

Holky můžu se zeptat z jakého jste okresu?? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
9.8.14 12:36

@ajkad prosím tě, a co ti dr řek, když máš 4 nové ložiska? nechají ti stejnpu léčbu nebo máš po porodu něco jiného. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
9.8.14 14:14

Uz je nas tu anonymnich vic, tak ja uz budu psat normalne, at v tom neni binec.:)
Ke me patri prispevky z dnes 9:18, a pak na predchozi strance s dotazem na infuzu po pprodu.

Jinak ja jsem z Plzne, RS 3 roky, do dnes jen dve ataky, na Rebifu 22. Na kontrolni rezonanci po 2letech jsem mela stara loziska zapouzdrena a zadne nove. Jedno tehotenstvi mi lekar dovolil, od dalsiho me zrazoval. Tak jsem se smirila s jedinackem a otehotneli jsme - a cekam dvojcata. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
9.8.14 15:36

@Petulinda11 aha tak ti nevím jestli z toho máš radost nebo ne, pro zdravého je to super ale s rs nevím,,je pravda že tohle mě také napadlo,,můj manžel má v rodině totiž dvoje dvojčata, od dvou sourozenců,,mám rs také tři roky, od 6/11,prosím tě, tobě dělali opětovně MR když jsi jim řekla že plánujete mimčo? já jezdím k dr do Krče,,ještě jsme to moc neprobírali, co by, kdyby!!ps já jsem z kladna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1600
9.8.14 19:08

@tukyna ja jsem z pardubickeho kraje od chrudimi… po porodu jsem dostala kapacku imunoglobulinu, povolili mi kojit do sestinedeli a pak zpet na to co jsem mela pred tehu - rebif 22 - kazdopadne na ty 2-3 roky zakaz dalsiho bejby… kvuli tem novym loziskum… ale pani dr. rikala, ze si z toho nemam nic delat ze je to uplne normalni. z te dobe jsem mela i ten zanet ocniho nervu (formu ataky), ale verim ze to bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1600
9.8.14 19:12

@Petulinda11 jejda dvjcatka, to moc gratuluju… ja si dvojky prala v prvnim tehu, ze bych si to odbila najednou, ale ted mam nadhernou holcicku a hrozne rada si to zopakuju treba za ty tri roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
9.8.14 22:25

@ajkad píšete tady o preparátu Kiovig, nevím ale možná to je to, co mi ted dr řekla že se to muselo podávat těsně po porodu,,ale ted už se to prý podávat nesmí,,nevím ten název přesně, možná je to opravdu něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
9.8.14 22:36

@tukyna Jj, mě taky doktor řekl, že to po porodu já už nedostanu, že už to nedávají (prý nebylo přímo dokázáno, že to pomáhá). Ale ještě to s ním proberu, ráda bych se chránila jak jen to jde.
Jinak za dvojky jsem samozřejmě ráda, jen jsem to nečekala. Nikde v rodině jsme je s partnerem neměli. I doktor byl dost překvapený, je mi 26let a spontánní dvojky bývají u starších mamin. :D
A ohledně MR, o tu jsem si řekla, že ji chci. Jednou za dva roky na ní máme snad právo od pojišťovny, a pokud máš aspon trochu normálního doktora, tak ti ji udělá. Můj lékař je super, jsou z nás kamarádi, takže to nebyl probém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
9.8.14 22:37

@ajkad Já jen doufám, že tu dvojí zátěž zvládnu. Asi to bude ze začátku dost záhul.:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1600
10.8.14 08:20

@tukyna je to ten Kiovig jak pisete… rodila jsem v breznu tak snad za pet mesicu nezjistili, ze se nesmi davat… spis pujde o pojistovnu, protoze ta lahvicka stoji 14000,– uz to tu ale nekdo psal, tak nevim vim… me to rozhodne neublizilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1600
10.8.14 08:24

@Petulinda11 ja myslim, ze to zvladnete, kor kdyz je podpora z rodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty