Těhotenství a roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1600
13.5.15 11:08

@kile ahoj, asi ti moc neporadim… mam zatim jednoho prcka, ale do dvou let planuji dalsi. Vubec si nepripoustim, ze by zustala mala sama. Je ji rok a uz mame od dr. potvzene, ze je hyperaktivni. Spoleham, ze druhe mimi bude to hodne :). krom tehu jsem tri roky na rebif22 a zda se ze lety zabiraji… jinak to taky beru jak to je… lidi zijou s horsima sra.kama a nehrouti se…
drzim pesticky at je vse ok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
21.5.15 17:36

Já jdu do toho poprvé, RS mám nějakých šest let a píchám Betaferon. přirozeně to u nás nejde (andrologický faktor), takže umělé. první pokus nevyšel, teď bude druhý. bojím se, že bych se mohla zhoršit, to sice jo, ale děti moc chceme oba. doufám, že budeme všechny v pohodě a zvládneme to. no ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
21.5.15 17:53

@Raadus no to musí byt v pohodě :-) Deti jsou povinnosti a ja chci chodit na procházku s vnoučetem :-) Já o sve nemoci nemluvím, ani v rodině… nechci litovat, nechci aby se o ke povidalo…v práci…atd. Me RS diagnostikovali když male byl rok a kus…takže jsem ji musela mit v sobe už dlouho :( :? No ne? jak se cítíš? Upřímne nevím co je to, kvůli cemu musíš na um…ale držím vse co mám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.15 16:44

Ahoj mám ruztroušenou sklerózu už přes 10let. Skoro 8 let si píchám copaxone. Ze začátku to bylo pro mě hodné náročné. Teď jsem byla skoro 2roky v pohodě. S přítele se chceme snažit o miminko, ale mooc se bojím aby bylo vše v pořádku. Rodina říká že vše bude v pořádku, ale neví moje pochyby nikdo. Miminko chci je to můj sen a hlavně to patří k životu. Asi bych potřebovala podporu. Od vás, co to máte za sebou. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.8.15 16:49

Urcite to zvladnes. Ja mam 17 dni do terminu porodu. Zatim vse v poradku, samozrejme z porodu mam strach, hlavne aby to netrvalo moc dlouho, ale verim, ze to bude dobre. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.15 16:58
@adelajda86 píše:
Ahoj mám ruztroušenou sklerózu už přes 10let. Skoro 8 let si píchám copaxone. Ze začátku to bylo pro mě hodné náročné. Teď jsem byla skoro 2roky v pohodě. S přítele se chceme snažit o miminko, ale mooc se bojím aby bylo vše v pořádku. Rodina říká že vše bude v pořádku, ale neví moje pochyby nikdo. Miminko chci je to můj sen a hlavně to patří k životu. Asi bych potřebovala podporu. Od vás, co to máte za sebou. Děkuji

Jdi do toho. Jsi mlada holka! Moc ti preji, at je vse vporadku. :kytka:
Behem tehotenstvi jsem zadne potize nemela, po take ne. Dite super, sen, touha, jsem šťastná a to je hrozně dulezite. Manzel neco pomůže a dodá pocit bezpečí, ochrany, podpory. Taky důležité, citim se unavená, ale jinak super. Pristi rok dam volný průběh druhému mimcu, jestli má prijit prijde. Mam 10 měsíčního syna. Je to rostak, roste ze dne na den. Brzy bude behat a ja padnu unavou, ale jsem stastna a to je u naší nemoci, moc dulezite. Takze navstevuj lekare, bud pod kontrolou, ale s ditkem neotalej. Tes se. :potlesk: a vse zvladnes.

• Citovat
  • Upravit
15
23.8.15 17:07

Je to osobní boj

Holky taky se bojim, momentální se snažíme o 2 mimi. Můj muž je cholerik a ja naladova, tak jsem se ted sebrala a jela má víkend k našim. Copaxon si picham 2 roky. A zatím vse ok…holky oni jsou se ti hnací motor oni Čas nedají. Ne litovat se a dělat vse…Já při male praxi, chodi běhat, nikomu o RS neříkám a díky tomu funguju :-).Ted jsem v MS centru potkala maminku po porodu a šťastnější člověk snad ani není. Má s RS po 3 porodu :-)Moc ji fandům a Vam také slečny :-*.Pište protože sama mám strach, ale dcera 3,5 roku mi vse vynahrazuje. RS jsem musela mit v sobe už před tehu s ni…jelikož ty stavy co ted jsem mela i předtím…ale bylo vse v pohodě. Tělo si s tehu poradi a odpočine si od injekci. Nechodí někdo do Motola? Pa :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.8.15 17:14

Omlouvám se, ale T9 mi napsala hlouposti. Takže jsem chtěla napsat, ze deti jsou hnací motor. A ze při male zvládám praci, běhání…jsem unavena, ale dcera mě teprve cini stastnou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1600
23.8.15 21:17

Ahojky, me je 32… RS mam tri roky, ale taky mam krasnou zdravou holcicku, ktere bude za chvili rok a pul… miluju ji nadevse… takze urcite nevahej… kor kdyz mas podporu rodiny a jsou ti na blizku… nase holcicka je hyperaktivni a jsem na ji skoro sama, ale zvladnout se da vse… jeste nejsem uplne rozhodnuta, ale chtela bych poridit sourozenecka… taky nejsem uz nejmladsi :) uvidime pristi rok…
Drzim pesticky at je vse jak ma a mimi se podari, pokud po nem touzis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.8.15 23:28

Ahoj holky, nečetla jsem všechny příspěvky, ale je tu prosím někdo, kdo užíval léčbu rS během těhotenství a všechno v pohodě? Já mám teď čerstvou diagnózu. S přítelem plánujeme mimčo, tak jsem se nejdřív složila, že to už nikdy nevyjde, ale pak mi pár lidí řeklo, že se to dá zvládnout. I díky tomu si teď chci vybrat léčbu. Slyšela jsem, že kvůli bezpečnosti je nejlepší Copaxone. Nemáte prosím někdo zkušenost? Ataky v těhotenství bych fakt zažít nechtěla… Děkuji předem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
23.8.15 23:33

Ahoj, urcite do toho jdi i pres strach. Ten k tomu patri. Ja se bala desne, jak to telo zvladne a jak ja to zvladnu s prckem (byvala jsem desne znavena a musela jsem hodne odpocivat). A pak se zadarilo a hned dvojcata (prvni v rodine, velky sok). A i to jsem zvladla bez potizi… Holkam uz bude 8mesicu a ja jsem v pohode. Unavena jako pes, ale to jsem byla i bez nich. Hlavne - stoji to za to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
23.8.15 23:38

@Lindaa33 ja beru rebif smart (3× tydne injekce), a musela jsem je vysadit pri potvrzeni tehu a 3mesice po porodu zpet nasadit (ikdyz bych chtela kojit, takhle to doporucil znamej neurolog a na toho dam).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
24.8.15 00:02

Ahoj, zrovna dnes vyšel na Novinkách příběh ženy s RS, která má malého synka. Říkala, že v těhu bylo vše bez problémů, i když žádné léky nebrala. Co jsem četla a slyšela, tak v těhu se RS obvykle mírní, zhorší se po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.8.15 07:42

Holky a co na tehu Vaše neurolozky? Já jsem ted stabilní tak mužů zkoušet mimi, ale musím říct že Me vcera ten příspěvek paní zarazil…a hlavně komentáře tech lidi. Fuj…hodně zdraví a žádné ataky Kile

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
24.8.15 07:45

@adelajda86 Ja mam RS 8 let - syna 4,5 a ted cerstve narozenou holcicku. U druheho ditka jsme se hodne rozhodovali kdy a jestli ho vubec mit. Nicmene touha byla silnejsi nez obavy ze zhoršení :-)
Rekla bych to asi tak…pokud jsi stabilizovana (aspon rok bez ataky), moc si ditko přeješ a mas fungujici vztah plus pripadne babicku na obcasnou vypomoc (aby ses mohla dospat), tak do toho jdi ;-)
Drzim pesti, at je vse dobre!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty