Těhotenství a roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
janet04
20.10.14 12:50

Zdravim maminky, mam RS a skorou dvouletou dceru, nevite zda je zde nejaka uzavrena skupina na toto tema?

• Citovat
  • Upravit
1600
20.10.14 13:00
@janet04 píše:
Zdravim maminky, mam RS a skorou dvouletou dceru, nevite zda je zde nejaka uzavrena skupina na toto tema?

zkus se spojit se zakladatelkou tohoto temetu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.14 18:04

Solumedrol

Zdravím, prosím Vás měla bych dotaz? Nevíte, zda se může něco stát, když mám RS, doktorka mě chce přeléčit Solumedrolem, pouze 3× dávka 500 mg, v pátek mám za sebou první a tento týden mám jít na zbývající dvě. 5.12. jsem cca měla dostat menstruaci, ale pořád mě pobolívá v podbříšku a hrozně bolí prsa, dnes jsem si udělala těhu test a ta druhá čárka byla slabounká?? Vše je ale divné, v pondělí jsem byla na gyndě a vzali mi krev a ve středu byl výsledek negativní…nechápu to :( děkuji moc za rady :)

• Citovat
  • Upravit
387
7.12.14 19:43

Zkus se domluvit s Dr, ať Ti nabere HCG znova, nebo jako samoplátce. Stojí to okolo 200,– Kč a výsledek jsem měla ten samý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
7.12.14 20:04

Jde mi o to, co by se stalo s tím Solumedrolem v těle…říkali, že nedoporučují v prvním trimestru, proto jsem šla na krve v pondělí a ve středu mi řekli, že je to negativní!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
7.12.14 20:07

Také to může být tím, že mamatest byl do 11 měsíce 2015, dali mi to v nemocnici…nechápala bych to…že by test vyšel z krve negativní a teď slabounká druhá čárka..i na ultrazvuku jsem byla a říkala, že by šel vidět čípek, také nějaká tečka a navíc říkala, že už jde i vidět, že mi má přijít mestruace…fakt to nechápu
:,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.14 20:38

Ahoj, mám partnera s tímto onemocnenim a jsem tehotna. Moc to tu nechci rozebírat veřejne, existuje nějaká uzavřena diskuze na toto tema?
 Diky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.1.15 09:40

Jé, tak to je v pohodě. :) Dědičnost je méně než 1%, chlap to dítě rodit nebude, vstávat v noci k němu taky nemusí, ani okolo něj skákat. Ber to jako jakoukoliv jinou nemoc, třeba cukrovku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.1.15 10:35
@Anonymní píše:
Jé, tak to je v pohodě. :) Dědičnost je méně než 1%, chlap to dítě rodit nebude, vstávat v noci k němu taky nemusí, ani okolo něj skákat. Ber to jako jakoukoliv jinou nemoc, třeba cukrovku.

Hmmm, ale já s takovým chlapem ziju, což přináší určitá úskalí. Nejde o těhotenství jako takové, ale o jiné věci.
Ale jak chcete.

• Citovat
  • Upravit
42
21.1.15 13:12

Ahoj holky, mate muj velky obdiv a moc drzim palce! ja teda resim jinou genetickou sragoru, ale mam kamaradku s RS, tak vim, jak je to vsechno tezky. drzim palce!!! :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
27.1.15 21:29

@fafiháj @Lucgetka @123vanda @ajkad holky jste tu ještě? Neexistuje tedy nějaká uzavřena skupina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
28.1.15 19:54

@Nikola 81 ano jsem tady :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
28.1.15 20:47

@Lucgetka :lol: :mavam: ja jsem po IVF a povedlo se :potlesk:, ale pri stimulaci jsem měla atak :roll:. Taky se cítím neskutečné unavená, jako opravdu vyčerpána, cely dny jenom lezim, mám zavřené oči, aby mi nebylo spatne a když nelezim, tak mám zimnici z vyčerpání. Jak jsi se cítila ty? Myslíš, ze to je normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
29.1.15 07:40

@Nikola 81 Ahojky. Moc gratuluju. Byla jsem prirodni tehu a unava byla silena. Nektere dny uplne v klidu, jine dny jsem cele prospala. Dle dr to k tomu patri, k obojimu. Horsi s unavou je to po porodu. Sotva stojim, nohy se mi pletou, ale nevim jak bych na tom byla zdrava. Dvojcata mi davaji zabrat kazde tri hodiny. Ale stoji to za to!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
29.1.15 11:44

@Petulinda11 ahoj Petulindo, no jo dvojčátka, to musí byt hodně vycerpavajici, i když je mi jasné, ze to za to stojí! Taky jsem si říkala, ze jestli si kvůli něčemu zhoršit RS, tak kvůli dětem, ty za to stojí :srdce: A jak jsou prcci staří? Jsou to dva kluci nebo holky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty