Těhotenství a roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
24.8.15 08:00

@Lindaa33 V těhotenství většinou léčba ani není potřeba. Imunita matky je utlumená kvůli miminku - jinak by tělo „cizí“ DNA v sobě jen tak nenechalo. Takže u autoimunitní nemoci jako je RS, nastane zlepšení - nejsou ataky.
Horší to pak může být po porodu, kdy se imunitní systém matky vrací do normálu a je větší pravděpodobnost, že to přežene a zas si sežere i pár neuronových obalů…

Jestli je diagnoza čerstvá, chvíli bych s mimčem počkala, jestli budeš stabilní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.8.15 08:30

@Pipet souhlasim s tebou…Já jsem stabilní a dle Motola nebi problém si mimi pořídit a u tak jsem hotova :-)Jelikož si myslím, že nám to vyšlo a je mi pekelného od žaludku. Holky byli jste na rizikovem? Pa a dik :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1600
24.8.15 08:53

@Petulinda11 ja taky brala rebif 22, ale po porodu hsem musela znova pichat po sestibedeli… stejne jsem mela ataku (zanet ocniho nervu ) ted jsme to zmenili na Avonex a super… pichando jen jednou tydne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1600
24.8.15 08:56

@kile ja na rizikove sla… nejak ve tretim mesici… v praci se dely velke zmeny a asi bych to psychicky nedala… urcite nelituji i kdyz ty nachazky jsou naprd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.8.15 09:30

Já jsem zatím pořád jen CIS, těhotenství rizikové nebylo, ale do práce jsem nechodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.8.15 10:34

Dobry den Lindo, mne diagnostikovali RS v mych 29 letech. Byla jsem rok na Copaxonu a pak jsem otehotnela. Lidi hodne strasi a nekdy i doktori od tehotenstvi zrazuji. Ja mam ale krasnou holcicku a diky lekum jsem ted docela pod kontrolou, takze se urcite nebojte. Kazdy pacient je ale jiny, radeji se poradte v nekterem z center.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.8.15 16:16

Já vám mockrát děkuji za všechny příspěvky. Takovou to podporu potřebuji. Spíše číst o tom jak jste v pořádku a plánujete druhé. Mě můj doktor v RS poradně rovnou řekl jedno bude stačit. Ale aspoň jedno :-D. Chtěla bych se ještě zeptat. Brali jste nějaké podpurn prášky, vitamíny před těhotenstvím?? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.10.15 08:48

Copaxone - těhotenství a zarudnutí

Ahoj, tak mám za sebou první měsíc a musím říct, že teda zatím dobrý… Bála jsem se toho jak čert kříže - píchat si atd., ale zatím to s Copaxone zvládám. Snad to jednou zvládne i mimčo!!! Musíme být pozitivní!!!
Ještě bych se ráda zeptala, mívám občas zarudnutí, vypadá to jako štípanec od vos. Prý se to v těhotenství ještě dost zhoršuje, máte někdo zkušenost prosím? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
1.10.15 09:46

@Lindaa33
V tehotenstvi se neaplikuje lecba :) ja jsem si copaxone pichala 3 mesice a prisla jsem do jineho stavu, tak jsem musela lecbu uplne vynechat. :) a jinak zarudnuti jsem taky mivala, ale jen na zacatku. Hlavne jsem mela otoky, ktere byly bolestive jako blazen. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
1.10.15 11:42

v tehu si nepichaš

@Lindaa33 a holky dnes jsem 8+5 tehu a copaxon nepichaš už 5 týdnů, Já tehu tušila hned tak jsem šla na krev ještě před očekávanou menstruaci a bylo to tam. Čekáme 2 dítě :-) Bernu mi nohy a svědí ruce, zatím chodit i do prace…jsem stabilní takže se s tim neměla problém a dala nám požehnání :-)Nake rady? Dík a fandíme Vám :lol: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
1.10.15 19:30

Ahoj holky a budoucí maminky :-)
Srdečně vás zdravím a věřte mi a ostatním holkám, běžte do toho! Honzíček je to nejkrásnější a největší štěstí, které jsem zažila. :srdce: Láska moje.
Mám RS skoro 6 let, začala jsem Avonexem 1× týdně, po letech Rebif 22, to se píchá 3× týdně. Pak jsme na to vlítli a bylo to. :mrgreen: Když jsem měla na testu slabé čárky, šla jsem hned raději na krev, kde mi to potvrdili hodnotou 776,5, to si pamatuju důležitá čísla, co? :jazyk: A volala jsem na gyndu, doktorka mi těhotenství potvrdila, pak jsem volala na neurologii, kde mi řekli, že mám přestat píchat Rebif a bylo to. Pak klasické kontroly na gyndě a na neuro až 4 týdny před porodem. Zhoršila se mi chůze, ale to nevadí, jak říkám, miminko stojí za všechno! Je zdravý, krásný, zlatý - teď má 3 měsíce a už asi měsíc spí celou noc, ve dne taky dost spinká, je klidný, zdravý a milý. Věřím, že miminka ví, že maminka je nemocná a pomáhají tím, že jsou klidná a pohodová. :srdce:

Držím vám všem pěsti! :mavam: :kytka:

Joo, ještě ta neschopenka, já jsem měla ve třetím měsíci virózu, tak jsem se do práce s horečkou nehrnula, no a od ledna, tedy od začátku 4. měsíce jsem šla na neschopenku a 6 týdnů před porodem na mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1600
1.10.15 20:04

@Janaxy Ahoooj, to jdi me teda pobavila… pry miminka vi ze je mamka nemocna… asi jak ktere a nase mezi ne rozhodne nepatri… holcicce je rok a pul a je hyperaktivni… ja jsem zhubla vse co jsem v tehu nabrala plus sest kilo navic… je to masakr… ale nemenila nich… ja se lecim tri roky… nejdriv rebif 22 v tehu vysazen po tehu zase a ted od cervence jsem na avonexu a ten je super… s nim si pripadam zdrava a dr. mi tiksla ze do konce roku nebo v lednu by mel byt jen ze picha 2× za mesic tak to bude uplne balada…
jinak tim hyper ditkem nikoho nechci odrazovat… spis naopak, ze i to se da zvladnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
1.10.15 20:08
@ajkad píše:
@Janaxy Ahoooj, to jdi me teda pobavila… pry miminka vi ze je mamka nemocna… asi jak ktere a nase mezi ne rozhodne nepatri… holcicce je rok a pul a je hyperaktivni… ja jsem zhubla vse co jsem v tehu nabrala plus sest kilo navic… je to masakr… ale nemenila nich… ja se lecim tri roky… nejdriv rebif 22 v tehu vysazen po tehu zase a ted od cervence jsem na avonexu a ten je super… s nim si pripadam zdrava a dr. mi tiksla ze do konce roku nebo v lednu by mel byt jen ze picha 2× za mesic tak to bude uplne balada…
jinak tim hyper ditkem nikoho nechci odrazovat… spis naopak, ze i to se da zvladnout…

Ahááá, tak to se to doneslo jenom k našemu Honzíčkovi, asi. :mrgreen: :mrgreen: Ale stejně to stojí zato, viď? Všechno zvládneme pro naše zlatíčka. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1600
1.10.15 22:48

@Janaxy presne jsou to zlaticka… i kdyz obcas bych ji tim krckem skubla… chich… navic bych rada druhe tak doufam ze to nebude taky torpedo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
2.10.15 20:08
@ajkad píše:
@Janaxy presne jsou to zlaticka… i kdyz obcas bych ji tim krckem skubla… chich… navic bych rada druhe tak doufam ze to nebude taky torpedo…

Neee, nebude :-) To už sis vybrala u toho prvního :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty