Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kudrlinka89 ahojky, ja copaxone pichala do doby nez jsem zjistila, ze jsem tehu a pak jeste asi tyden navic. Vysazovala jsem cca 7-8tt. Moje doktorka rikala, ze by to s miminkem nemelo nic udelat. Ze jedna pani nevedela, ze je tehu a pichala si cele tehotenstvi a miminko se ji narodilo zdrave ![]()
@cocojambo106 Ahojky moc moc díky za odpověd
Tak to je pecka
už jsem klidná ještě jednou díky. A tobě moc gratuluji koukala jsem že tvůj mimísek koukne na svět koncem dubna? tak držím pěstičky, at jde vše tak jak má a jste oba(obě) v pořádku ![]()
@kudrlinka89 ahoj, tez jsem byla na gilenyi az do prosince, akorat me po vysazeni nechali bez lecby uplne. A ted uz mam //, tak drzim palce i tobe.
@blama1 jee tak to je paráda mocinky moc gratuluji
měla jsem od roku 2014 3 ataky a vždy silné (ochrnula jsem na půlku těla), v červnu 2016 budu rok stabilizovaná akorát můj neurolog se bojí abych zas neměla ataku tak proto ten copaxone
. Věřím že vše bude ok moc se těším na mimčo a to mě žene vpřed
ještě jednou velká gratulace zadařilo se vám opravdu rychle ![]()
@kudrlinka89 jj. Zadarilo hned druhy mesic. Taky mi copaxone nabizeli, ale nabidli mi ho az dva mesice po vysazeni gilenye a ja jsem to odmitla, protoze stejne zacne ucinkovat pry az po trech mesicich pichani, tak jsem doufala, ze se nam zadari driv, coz vyslo. Bohuzel me mezitim stihla jedna ataka chytit, ale uz je vse zas ok. Otehotnela jsem sice asi 12 dni po kapackach Solumedrolu, ale snad by dle neurologa melo byt vse ok. Ja mela celkem tri ataky, ale ten rok a ctvrt, co jsem byla na gilenyi, tak jsem byla uplne ok, bez jakychkoliv symptomu a i MR se mi vycistila, takze za me super lek!!! Navic jeden prasek denne proti injekcim, ktery jsem spatne snasela, no lahoda…
skoda, ze nejde brat i do tehu.
@kudrlinka89 nemas vubec za co
at se zadari co nejdriv
no mela by 5.5. ale hrozi mi predcasny porod, tak pocitam s dubnem ![]()
@blama1 přesně jak říkáš je to paráda ty prášky, předtím jsem byla ještě na Avonexu a to bylo něco taková mega jehla
a navíc bez účinků, nu mě to právě nabízejí hned po gilenii ta v těle zůstává cca 3 měsíce a jestli copaxone účinkuje až po 3 měsících tak to bude krásně navazovat. Nu jsem zvědavá my se budem nejspíš snažit déle, ještě předtím než jsem měla rs jsme se snažili asi půl roku s manželem a ono nic takže to bude asi běh na delší trat. Ale opravdu ti závidím, že jste takový rychlíci to je super musela jsi skákat radostí, když jsi zjistila dvě // ty to mě mrzí že tě tak potvůrka ataka dohnala ale naštěstí už je vše dobré vid? A po kapačkách jsi musela ještě dovysazovat prednisonem
?
@cocojambo106 nu tak hlavně at vše dobře dopadně a ty maminko odpočívej a no stress
držím pěstičky ![]()
@kudrlinka89 jj, jeste jsem dobirala Prednison, doktorka rekla, at radeji na 10mg denne zustanu po atace stejne az do otehotneni, ale akorat to vyslo, ze jsem si ho dala jen parkrat. No radosti jsem nejdriv neskakala, vubec jsem to tenhle mesic necekala a dost se bojim, jestli bude vse ok. Pri otehotneni jsem byla jeste tak na davce 20mg Prednisonu denne, ale co se da delat uz. Nejak jsem mela dojem, ze uz mam po ovu, kdyz jsme s manzelem tulili, ale asi byla posunuta. Snad to bude vse ok. Musim verit. Za tyden jdu na prvni vysetreni, tak jsem zvedava, co se dozvim. Ted uz radost mam zacinaji prvni priznaky, tak uz se na fazolku tesime. ![]()
@blama1 určitě to bude dobré a budeš celé těhu v klidu tvůj organizmus bude tolerovat to maličké a vše bude v pořádku. Jen bacha na virozy a nachlazení to by se pak mohlo zkomplikovat. Držím pěstičky, je to osud, že se to tak všechno rychle stalo a vše má svůj důvod. Užívej si to neměj strach a vše bude ok
určitě
Pozitivní mysl=zdraví pro tebe i malou fazolku ![]()
Holky, otehotnely jste nektere s Betaferonem? Vsechny testy mame v poradku, 2 ET nevysly, posledni prosincovy KET sice vysel, ale vzapeti jsem potratila. Neurolozka rikala, ze Betaferon vysadit pri potvrzeni tehotenstvi. Na druhou stranu ta latka znamena zvysene riziko potratu a zustava v tele az 3 tydny. Nemate nekdo zkusenost?
@Raadus já brala Extavii a u té mi říkali, že raději před plánovaným těhu vysadit (měla by to být stejná účinná látka jen jiná firma), ale jaké je riziko čeho to nevím. Já pak přešla na Gilenyi a ta se vysazovat musí určitě, tam hrozí malformace plodu… Ale poslouchej doktorku, ta ví nejlíp.
Holky mam dvě děti těhotenství i po bez komplikaci vse ok. Rs? mam už 20 let. Přala b
ych si ještě jedno ale ve 41 uz mám strach je tu někdo se 3 dětmi po 40?
Ahoj holky, tak jsem po 2dnech pročetla celou diskuzi
. Jsem ve 4 měsíci těhotenství a RS mi diagnostikovali v 10/2015. Protože jsem už věkově dlouho mladá (je mi 39) a bezdětná, kdy o mimi jsme se snažili od roku 2014,tak mi léčba nasazena nebyla. Ataka prelecena Sulomedrolem a pak jsem snižovala medrol na 4 mg. Začátkem roku jsem byla na umělém oplodnění (IVF), které vyšlo. Tuto dávku medrolu jsem musela zdvojnásobit, když v prvním trimestru jsem dostala další ataku z důvodu píchání hormonů a narkoze. Jinak medrol a Déčko budu brát celé těhu, na mimi to prý nebude mít vliv. Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale třeba někomu pomůže v tom, že i umělé oplodnění s RS lze i v tomto věku a kortikoidy v těhotenství neva. Klidné těhotenství všem ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.