Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Diky, no maly se mnou taky spi v posteli, takze jsem rano vetsinou docela odpocata..prpto si taky nedovedu predstavit najet na flasku..takto mnohdy ani nevim, kolikrat v noci pil
no zitra si volam a objednav k mudr tak uvidim co mi rekne, ale zatim kojit budu, protoze odstaveni by pro ted bylo psychick narocne a furt nam prece tvrdi at jsme v pohode.ne?:-))) a druhe planujete? To je totiz dilema, ktere prijde u me hned po kojeni ![]()
Ja uz prave dve ditka mam…to prvni jsem odstavovala hned a to druhe jsem kojila do sesti mesicu.
Jestlize je to tak jak rikas, tak se primlouvam za kojeni. Proste dokud to bude vyhovovat HLAVNE TOBE. Prckovi urcite UM neublizi, ale kojeni je proste super
Pro me bylo odstaveni taky psychicky narocne. Hodne jsem to resila, ale dala jsem na svou intuici a nehnala to do extremu, kdyz nebylo potreba. Lecktera zdrava holka nekoji ani tech 6mesicu ![]()
Jinak ad dilema o druhem ditku…ja to resila strasne a hodne jsem se bala. Ale pak jsem si rikala, ze bych byla bez toho druheho nestastna a nekompletni. A ja si chci zivot uzit ![]()
Mame ale teda velky vekovy rozdil 4.5roku. Je to takhle pro me super, ptz syn uz chodi do skolky a je hodne sobestacny, takze rozhodne nemam takovy ficak, jako jine maminky ![]()
Ahoj, ja jsem kojila 5 tydnu. Dostala jsem mesicky a mala diky tomu zacala odporovat. Po porodu a pri kojeni jsem byla ok. Prestala jsem kojit a zacalo me bolet leve oko..jako na potvoru. Dostala jsem lehky zanet ocniho nervu. 13.7. se vracim zpet na lecbu. Oko uz neboli a do toho jsem jeste zacala zakopavat. Popravde se na tu lecbu uz tesim
porad si rikam, ze to mohlo byt horsi.
@kudrlinka89 Ahoj, jak se dari? Chtela jsem se zeptat, dopadla jsem nakonec podobne jako ty a dali mi Copaxone, taky ti rekli, ze mas tehotnet az po trech mesicich uzivani nebo se snazite hned? Mam za sebou prvni mesic a zatim dobry, ale uz se chci snazit, minulej mesic mi dali tri kapacky Solouse, protoze jsem mela na rezonanci novy lozisko a bali se, ze z toho rozjede ataka, takze ted jsme se nesnazili, ale dalsi mesic uz bych se chtela snazit.
Ahoj všem,
ráda bych se k vám přidala, diagnozu má od 8/2014, nejdřív jsem byla rok na Copaxonu, vloni v srpnu mi dali Tecfideru. O miminko se snažíme 3. cyklus. Ted bych měla mít plodné dny, ale dnes jsme se po 3 týdnech vrátili z dovolené a ovu test jsem dělala jen dnes - negativní. Tak uvidíme.
Blama1 - mrzí mě, jak Ti vyšla rezonance a že jste museli snažení odložit, ale hlavně, že ne třeba o rok. V srpnu mám jít na kontrolní magnet a bojím se jak čert kříže. Cítím se sice dobře, ale stejné to bylo i loni, kdy mi na kontrolním magnetu svítila kontrastní látka a proto mi pak i změnili léčbu. Tak nějak strašně doufám, že se podaří tento měsíc a už tam nebudu muset.
Všem přeji, ať se brzy zadaří ![]()
Holky jestli můžete chtěla bych se k Vam přidat. RS mám rok a uvažuji o miminku. Už mám dceru, ale ještě mimi bychom chtěli. Mám strach. Tak nevím aby se mi R S nezhorsila. Zatím nemám nárok na léčbu, spíš takto mám preleceny 2 ataky, ale už jsem se nevešla do tech penez co dávají pojišťovny.
.Napište mi nejake názory Prosím ![]()
Ahojky, jsem zde take nová
Docela jsem si oddechla, ze ve svém „trápení“ s RS případným mateřství nejsem sama. Mám RS diagnostikovanou 4 roky a po krušných začátcích a měnění léčby jse nyní psychicky i fyzicky OK a s přítelem jsme se taky začali snažit o mimčo
Moc držim palce všem zde přítomným, aby vám vše vycházelo tak, jak si přejete ![]()
@Miishule @Sally 6969 ahoj holky, to jsem ráda, že tu nejsem sama
Taky mám strach, ale dítě bych chtěla, nejlépe dvě, zatím nemám žádné. Za 14 dní jdu na kontrolní magnet, moc se bojím, že bude nějaký problém a budeme muset snažení odložit…
@Sally 6969 Asi bych se o tom snažila promluvit s nějakým lékařem. Teď nevím - když nemáš léčbu, do centra nechodíš? Zkoušela jsi o léčbu bojovat třeba za pomoci nějaké pacientské organizace? Třeba Roska? Protože pokud vím, tak pokud máš na léčbu nárok, tak Tě nemůžou odbít s tím, že na to pojišťovna nemá peníze…Ze zákona je i období, do kterýho máš dostat léčbu, pokud splňuješ podmínky. Já to třeba probrala v centru, řekli mi, že teď jsem stabilizovaná, takže proti tomu nic nemají.
@Miishule Přeji brzké 2 čárky. Jak dlouho se snažíte? Každopádně hodně štěstí.
Aamel jsem v centru v Brně a to mi to pan Dufek právě řekl ohledně Te pojišťovny. Že on má svázane ruce a nemůže nic dělat. Tak, že se mám obrátit na Bohunice a tam mi řekli, že si mám vyžádat písemnou žádost o tom, že me nebudou léčit a pak nevím. Volala jsem to panu Dufkovi do Svaté Anny a říkal, že on mi to sám nenapíše, protoze on by me sám léčil a tak to pošle na jejich ekonomické oddělení ať mi to napíšou oni. Vázne nevím co dělat. ![]()
@Sally 6969 Zkusila bych to napsat (nebo zajít) na pobočku Rosky nebo třeba Mladých sklerotiků. V Brně určitě Roska funguje, stačí dát do vyhledávače Roska Brno. Myslím, že by Ti mohli poradit, co dělat. Určitě to tak ale nenech, pokud splňuješ jinak podmínky, měla bys mít léčbu, čím dřív, tím líp. Držím pěsti ![]()
@aamel Děkuji za radu, splnuji podmínky. Říkali do roka 2 prelecene ataky a ty Já mám. Právě, že mi to přijde zvláštní. ![]()
Drahé ženy. Možná není léčba to nejdůležitější. Proč se hrnout do léčby, když se snažíte o miminko.
Ja žádnou léčbu nemám. Při atace prelecena a vždy me tělo na léčbu reaguje všemi možnými vedlejšími účinky.
Ja se konkrétně do žádné léčby nehrnou. Jsem šťastná, vdaná, manžel fajn. Máme spolu chlapečka. Je mu 21 mesicu a druhému mimcu se nijak nebráním. Hlavně, ze budu vpohode. Relativní pohodě. Vždy se něco najde.
Jo a to nejsem nejmladsi. Včera mi bylo 41.
Všechno je o tom nenervovat se, věřit. Že vše je jak na byt. ![]()
@Anonymní píše:
Drahé ženy. Možná není léčba to nejdůležitější. Proč se hrnout do léčby, když se snažíte o miminko.
Ja žádnou léčbu nemám. Při atace prelecena a vždy me tělo na léčbu reaguje všemi možnými vedlejšími účinky.
Ja se konkrétně do žádné léčby nehrnou. Jsem šťastná, vdaná, manžel fajn. Máme spolu chlapečka. Je mu 21 mesicu a druhému mimcu se nijak nebráním. Hlavně, ze budu vpohode. Relativní pohodě. Vždy se něco najde.
Jo a to nejsem nejmladsi. Včera mi bylo 41.
Všechno je o tom nenervovat se, věřit. Že vše je jak na byt.
Ahoj, kazdy to mame jinak, rozhodujeme se pro jine moznosti. Respektuju Vase rozhodnuti, ja mam ale na vec jiny nazor. Preji, at je vse dal v pohode ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
@Džitunka Ahoj, ja prvniho odstavila po 6ti nedeli, ptz jsem poslechla rady lekaru a nenapadlo me odporovat :-/
U dcery jsem byla teda stabilizovana, uplne bez projevu RS. Kojila jsem presne 6mesicu a kojila bych dal…zacalo mi ale tikat ocni vicko a taky obcas zaskuby v noze. Rekla jsem si, ze uz asi telo zacina jet na rezervy a kojeni jsem stopla.
Nyni je dcerce 11m a po nadopovani se magnezkem a beckem se vse zlepsilo a jsem stale uplne ok. Snad to tak vydrzi.
Za me tedy kojeni super - mala se mnou spala v posteli a ja byla rano vzdy krasne odpocata. Jen jsem dala prso kdyz bylo potreba, ale spala jsem vlastne celou noc. S flaskou uz je to teda o dost horsi…ale tak zas to ma jine vyhody
Udelej to podle sebe. Pokud citis, ze uz jsi vycerpana, tak odstav. Jestli jsi spokojena a odpocata, tak koj dal. Hlavne si uzivej kazdy den a raduj se z miminka. To na RS pomaha nejvic