Těhotenství a roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7
27.1.17 20:36

Já jsem měla po prvním těhotenství nový nález, objevil se na MR, ale jinak jsem to nijak nepocítila. Babičky máme daleko, tak v podstatě přes den jsem na vše sama a někdy už jsem z toho unavená. Syna (v dubnu mu budou 2) už jsem ale přihlásila na jedno dopoledne do miniškoličky od března a od září bychom to chtěli rozšířit, tak na 2-3dopoledne. Také bych si přála druhé dítko, tak to musíme nějak zorganizovat, abych si uvolnila ruce :)
Tak to anonyme držím palce, ať se Vám povede ;)
Kuj já myslím, že když se nakonec pro druhé rozhodneme, tak máme také splněno. Tři už je pro mě moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kuj
20
28.1.17 10:01

Jo taky si říkam moc ale jak deti rostou jednomu 15 druhy 10 tak miminko by koplo manžel odmítá takže stejně zustanem u dvou. nechapu ho je o 8 let mladší a mimi nechce „chapu“ řika mame dvě zdrave, boji se no :oops: a me to trapi ze mam uz kluky velike :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
30.1.17 22:37

Teď už jsou kluci velcí, samostatní, ale stejně tě budou pořád potřebovat :) já se také pořád ráda vracím k našim, je tam prostě pohoda a klid :) držím palce, ať ti vše vyjde tak jak si přeješ :) Já už se 14dní rozhoduji, ale už jsem rozhodlá a pevně si za tím stojím s podporou manžela a celé rodiny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kuj
20
31.1.17 12:11

Maja no jasně rozhodla se dobře psychika hraje velkou roli a proto když budeš šťastna tak vse bude v pořádku. Vubec neváhej a vtehu se říka ze se vse zastaví tak hura nato dej vědět :potlesk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
20.2.17 16:37

Zdravím ve skupince:) Mám dotaz ohledně Vigantolu v těhotenství jestli jste ho užívaly a kolik kapek? Moje gyndařka s centrem se nějak nemůžou domluvit kolik ho můžu. A to mám hladinu vitamínu D na spodní hranici:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
22.2.17 14:21

Ahoj kuju :) tak je po rozhodnutí a tělo to pojalo rychle za své, už jsem těhotná :) dnes jsem si udělala test a je to.

Anxunamon, při prvním těhotenství jsem Vigantol brala, ale už si nepamatuji kolik kapek. Dnes jsem psala mudr ohledně vysazení léčby a zároveň, kolik kapek mám brát, tak až mi odepíše, tak se ozvu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
23.2.17 14:39

Anxunamon, tak mě neuroložka doporučila během těhotenství Vigantol vysadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
23.2.17 17:35

@MaJa8615 děkuju za odpoveď. U me by neurolozka byla prave pro navyseni vigantolu a gyndarka je proti :mrgreen: Jeee tak to moc gratuluju :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.2.17 09:24
@MaJa8615 píše:
Ahoj holky, jiz 5let mam diagnozu RS. Ataku jsem mela pouze jednou a od te doby klid. Jiz mame s manzelem jedno ditko a ted premyslime zda mit jeste jedno. Rada bych se zeptala zda tu nektera ma druhe ditko a jak to pro vas bylo narocne vse zkloubit dohromady a zda jste mely nejake komplikace. Rozhodovani to neni lehke, mam prokonzultovano i se svou neurolozkou, ale stejne si porad nejsem jista a mam z toho obavy. Vsem moc dekuji za zkusenosti! ;)

Ahojky ja se bala stejne a po 4letech si poridila miminko a mame 10mesicniho kluka:-).Za me vse ok…a to mam miue neustale na sluzebce a hlidani žádné…pokud jsi stabilizovaná bez do toho…tehu bylo pro me nejhezčí období od zjištění rs…a uprimne…premyslim zda by me telo nedalo i 3 :-D :dance: :nevim: :zed: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
24.2.17 20:02
@MaJa8615 píše:
Anxunamon, tak mě neuroložka doporučila během těhotenství Vigantol vysadit.

Ty jo, tak to byla teda rychlost… se mas. Ja loni touhle dobou otehotnela a hned potratila a od te doby asi 4 ataky a ted 6. Mesic snazeni a miminko stale nikde… achjo. Moc ti to preju, at vsechno klape!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
24.2.17 20:33

Ahoj všem statečným maminkám tady. Mě byla tahle hnusná nemoc diagnostikována zhruba před rokem, pár měsíců po porodu první dcery :-( Teď jsem na léčbě Rebif 44.Je mi 26 let a strašně bych si přála ještě jedno miminko a sourozence pro moji holčičku. Od 7/16 jsem zatím bez ataky, tak doufám, že to vydrží, abych nabrala odvahu a klid pustit se do dalšího mimča. Případně bych na něj byla taky sama, bez pomoci babiček, jen pracující manžel. Je prosím u některé z Vás normální mravenčení v končetinách třeba i po rychlejší chůzi, které po chvíli samo odezní? Děkuji za odpověď. Přeji klidný večer :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
25.2.17 16:18

@Ingrid90 Tak držím pěsti ať jde vše podle plánu:) já to mám normálně, když se víc hejbu třeba po běhání atd tak se rozbrním a za chvíli to přejde říkala jsem to v centru a dr. řikala že to může být.

@blama1 měsíc je kraťoučká doba:) neboj ono se brzy zadaří:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
25.2.17 17:21

@Anxunamon ne mesic, ale 6. mesic. :,( Navic uz zase nejak blbe cejtim pravou nohu. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
9.3.17 14:27

Ahoj holky :) Musím říct, že jsem moc ráda, že jsem na tuhle diskuzi narazila. RS mi diagnostikovali před půl rokem, první ataka mi začala asi dva týdny před svatbou, konečnou diagnózu mi oznámili týden po ní… Tak se v tom tak plácám- je mi 23, vdala jsem se, chtěla založit rodinu. Vaše příběhy mě moc povzbudily, je dobré vědět, že v tom nejsem sama. Touhle dobou jsem se jako novomanželka chtěla s mužem snažit o miminko, no místo toho se snažím trochu normálně žít. Touha po dítěti je ale tak strašně silná… už abychom se mohli začít pokoušet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
9.3.17 21:39

@Kriky vítej, mrzí mě, že tě to taky potkalo, ale dá se s tou potvorou i žít. A jinak 23 je krásnej věk, to máš spoustu času počkat, až ti snažení posvětí doktoři. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty