Těhotenství a roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kuj
20
9.8.16 21:38

Ja taky malinko :oops: samozřejmě pri dětech neee ale vždy jsem potom do toho nějak spadla.No musim přestat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
10.8.16 18:02

Ahoj holky tak pořád odkládám doktora, 3 týdny chrchlu jako blázen a konecne jsem dnes zašla a málem zápal plic. Tak volám do Prace, že budu doma a zase problém. Oni si opravdu myslí, že to je vse sranda :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
10.8.16 22:36
@Sally 6969 píše:
Ahoj holky tak pořád odkládám doktora, 3 týdny chrchlu jako blázen a konecne jsem dnes zašla a málem zápal plic. Tak volám do Prace, že budu doma a zase problém. Oni si opravdu myslí, že to je vse sranda :zed:

Změn práci. Tohle je fakt nebezpečné. 8o
Popremyslej o tom. Neblbni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.8.16 06:50

@Bobiše Budu muset, jen to není žádna sranda něco najít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
15.8.16 18:17

Ahoj holky, Prosím strašně me bolí kolena a jde to i do litek. Myslíte, že by to mohlo byt k R S? Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.8.16 19:43
@Sally 6969 píše:
Ahoj holky, Prosím strašně me bolí kolena a jde to i do litek. Myslíte, že by to mohlo byt k R S? Díky :)

Ahojky, vzhledem k tvé náročné profesi kde jsi stále na nohou je to těžké posoudit… :think: Každopádně být tebou, tak kdyby se to nelepšilo, obrátím se pro jistotu na doktora. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
15.8.16 19:59
@Miishule píše:
Ahojky, vzhledem k tvé náročné profesi kde jsi stále na nohou je to těžké posoudit… :think: Každopádně být tebou, tak kdyby se to nelepšilo, obrátím se pro jistotu na doktora. :mavam:

Díky, no právě pořád na čapkách…musím to co nejdřív změnit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
16.8.16 13:20

Achjo, tas atakuju a jsem už druhý den na Solouši, blbne pravá strana - hlavně ruka a noha, doktorka mě uklidňuje, že se to stává hodně holkám po vysazení Gilenye, že začnou atakovat a že to těhu nemám vzdávat, že to bude ok, tak snad jo, ale je to už kapku únavné teda… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
16.8.16 13:57

@blama1 Ahoj, to mě mrzí, ale snad to dá po kapačkách klid…Moc držím pěsti, urči se nevzdávej. Já dneska byla na kontrolním magnetu, tak se modlím, aby to bylo dobrý :roll: Subjektivně žádný problémy nemám, ale loni jsem taky neměla a na kontrolním magnetu mi svítila kontrastní látka a hned mi změnili léčbu. Teď jsem jak na trní, přesně rok jsem na tecfideře, tak uvidím, co jim to tam ukáže.

Nevíte někdo, jak by se řešilo, kdybych otěhotněla a krátce na to by zjistili, že je RS aktivní, třeba z té kontrastní látky? Solumendrol se asi v těhotenství nesmí, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
16.8.16 14:24

@aamel Mně bylo řečeno, že Solumedrol se nesmí jen v prvním trimestru, ale může se třeba pro udrženi nechat Prednison 10mg obden celé těhotenství. Pokud už budeš těhu, tak tomu aktuální léčbu přizpůsobí, toho se neboj… Mně teď volele máma, jestli nechci radši při vézt nějaký dítě z Indie třeba a vyprdnout se na to, když mám takový trable ještě před otěhotněním… :lol: se z ní picnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
16.8.16 14:45

@blama1 :-D :-D tak hlavně, že to bere s humorem. A po solumendrolu Ti řekli, jestli se má čekat, než se zase začneš snažit otěhotnět, nebo se může hned?
Mně jde právě teď o tenhle měsíc - dnes jsem byla na magnetu a minule jim trvalo 14 dní, než mi zavolali, že ten výsledek byl špatný a že musím na solouš. Tak kdyby, čistě teoreticky (už mi z toho hrabe, vím), se stalo, že bych teď během teď 3 týdnů otěhotněla a oni mi na něco na tom magnetu přišli, tak jak by se to řešilo. Ach jo, jako kdyby to nebylo samo o sobě složitý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
16.8.16 14:56

@aamel hele rekni mi, ze radsi po solousi pockat, ale nam se zrovna nahodou podarilo otehotnet z jedineho sexu, co jsem myslela, ze uz je bezpecne po ovu. Tehu bohuzel nedopadlo, ale vsichni nekolik neurologu i gyndarka tvrdi, ze to tim rozhodne byt nemuze, ze to rikaji spis pro jistotu, ale tehotnelo tak uz dost zenskych a deti maji v poradku, takze tak asi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
16.8.16 15:04

@blama1 ach jo, to mě mrzí… Tak snad už to teĎ bude mít hladší průběh.
Mám pocit, že doktoři taky tak nějak úplně neví. S tecfiderou a těhotenstvím se toho taky ví obecně jen málo, zatím nejsou k tomu pořádný data, tak se taky bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
16.8.16 16:10

@aamel taky mam ten pocit, i stejna doktorka mi rika pokazdy neco jinyho, co teprve ruzni doktori, tak jsme si s manzelem rekli, ze uz to nechame na osudu. U gilenye teda pry byly pripady deti s vrozenyma vadama, ale tu uz neberu dlouho, tak ted snad zadne velke riziko nehrozi, tak uvidime… Ty se taky neboj a jdi do toho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
16.8.16 18:06

@blama1 Jdeme do toho určitě, i když máme spoustu nezodpovězených otázek. Snad se brzy zadaří nám oběma ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty