Těhotenství a roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
691
28.8.16 12:07

To jsem to zas vymnoukla, holky, tenhle mesic byl jeden!! nechranenej sex a to jeste druhej za den (prvni jsme si dali jeste pozor) a vypada to, ze jsem z nej tehu. Coz o to, strasne jsme si to prali a mame radost, ale asi den po tom sexu me skolila ataka a byla jsem prelecena kapackama solouse, takze mimi dostalo hned pri uhnizdovani poradnou dardu. Tak se ted modlim, aby bylo vse ok. Dr. me uklidnuje, ze takhle zpocatku se to k mimi nedostane, ze jeste nejsme propojeny ci co, tak snad jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
28.8.16 21:39

@blama1 ty jo!!! Tak to je uzasny, chapu teda, ze mas strach, taky bych mela, ale jestli Te ujistili, ze je to ok, tak to bude urco v poradku ;) Moc drzim pesti, dej vedet, jak pokracujete :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
29.8.16 07:39

@aamel diky, snad jo. Me jeste nikdo neuklidnoval, jeste jsem v rs centru nebyla. // Teprve lezou na testu odvcera, ale rikala mi posledne dr, ze tam takhle nekdo otehotnel v den kdy nastupoval na kapacky a ze oni byli z toho vyplaseny a genetici jim rikali, ze to neva, ze takhle na zacatku to neni propojeny a taky to tak bylo a dobre to dopadlo, tak snad u nas taky.. uz bych si to moc prala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.16 08:10

@blama1
Gratuluji. Uvidíš, ze to bude dobře. Moc ti to přeji. :-) :kytka: :potlesk: :hug:

• Citovat
  • Upravit
691
1.9.16 17:12

Nakonec to nedopadlo, carka zase zmizela a prisla o tyden zpozdena ms, tak to asi mimi neustalo… ale tak asi dobre, ze to takhle skoncilo hnedle. Radsi budu, kdyz se nam zadari az budu cista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
5.9.16 19:11

Ahoj holky, prosim o info jak se vam dari otehotnet s RS? My se ted snazili o mimi a skoncilo to zamlklym tehu :( Jak vam se dari, muze to mit nejaky vliv nebo spis nahoda? Ceka me ted revize delohy :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
5.9.16 19:18

@minysek To me mrzi, taky se mi to stalo, ale bylo mi receno na neurologii i na gynekologii, ze se to proste stava a to dost casto a ze to nesouvisi s RS nijak. Blby je, ze po potratu budes mit rozhazeny hormony a muze to zamavat s RS. Ja dostala ataku, kortikoidy a zakaz snazeni na chvili. Mela jsem teda stesti, ze to skoncilo samovolnym potratem, na revizi jsem nemusela. Dostala jsem po potratu copaxone (pred tim me zkouseli nechat bez lecby) a navic chodim pri kazde ms na jednu davku solumedrolu preventivne a to mam chodit az do otehotneni. Takze spis ted na sebe davej pozor a priste uz to snad vyjde bez problemu. Rikali mi, ze se to stava kazde ctvrte tehotenstvi, takze pokud je to poprve, tak jeste nepanikar nijak. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
6.9.16 11:27

Ahoj holky mám dotaz :) Dal vám gynekolog neschopenku v těhotentví z důvodu RS? Nebo jste chodily celou dobu do práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
6.9.16 23:01

@minysek ahoj, mrzi me, ze to nedopadlo dobre, ale taky si myslim, ze to bude spis „nahoda“ nez vina RS…My se snazime cca 4 mesice, zatim se nezadarilo. Preju hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
7.9.16 08:53

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
21.1.17 11:35

Tehotesntvi s RS

Ahoj holky, jiz 5let mam diagnozu RS. Ataku jsem mela pouze jednou a od te doby klid. Jiz mame s manzelem jedno ditko a ted premyslime zda mit jeste jedno. Rada bych se zeptala zda tu nektera ma druhe ditko a jak to pro vas bylo narocne vse zkloubit dohromady a zda jste mely nejake komplikace. Rozhodovani to neni lehke, mam prokonzultovano i se svou neurolozkou, ale stejne si porad nejsem jista a mam z toho obavy. Vsem moc dekuji za zkusenosti! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kuj
20
22.1.17 17:57

Bude mi 42 mam dvě deti druhe jsem měla ve 31 a vše v pořádku nic vse ukázkové i těhotenství i šestinedělí. Toužim po třetím ale v mem věku uz je to s touhle nemoci asi troufalost a rysk :nevim: Majo jděte do toho :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
22.1.17 22:45

Kuj, děkuji za názor i tvé zkušenosti. Vím, že případ od případu je různý, ale ve svém okolí nikoho s touto diagnozou nemám a tak se snažím získat zkušenosti někde jinde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.17 05:45

Je mi 41,5
První dite v 39.
Druhému se nebráním. Tedy přejeme si ho. :-)
Vše vporadku. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
kuj
20
23.1.17 17:51

Tak to chvalim to me manžel drží ze mame splněno ;-) no mimi bych si moc přála ale tři děti nevim nevim :-D :-D.MaJa taky ve svem okoli nikoho nemám ale jsrm rada ze to zatim je tak jak to je navíc nemám jen rs :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty