Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To jsem to zas vymnoukla, holky, tenhle mesic byl jeden!! nechranenej sex a to jeste druhej za den (prvni jsme si dali jeste pozor) a vypada to, ze jsem z nej tehu. Coz o to, strasne jsme si to prali a mame radost, ale asi den po tom sexu me skolila ataka a byla jsem prelecena kapackama solouse, takze mimi dostalo hned pri uhnizdovani poradnou dardu. Tak se ted modlim, aby bylo vse ok. Dr. me uklidnuje, ze takhle zpocatku se to k mimi nedostane, ze jeste nejsme propojeny ci co, tak snad jo..
@blama1 ty jo!!! Tak to je uzasny, chapu teda, ze mas strach, taky bych mela, ale jestli Te ujistili, ze je to ok, tak to bude urco v poradku
Moc drzim pesti, dej vedet, jak pokracujete ![]()
@aamel diky, snad jo. Me jeste nikdo neuklidnoval, jeste jsem v rs centru nebyla. // Teprve lezou na testu odvcera, ale rikala mi posledne dr, ze tam takhle nekdo otehotnel v den kdy nastupoval na kapacky a ze oni byli z toho vyplaseny a genetici jim rikali, ze to neva, ze takhle na zacatku to neni propojeny a taky to tak bylo a dobre to dopadlo, tak snad u nas taky.. uz bych si to moc prala.
Nakonec to nedopadlo, carka zase zmizela a prisla o tyden zpozdena ms, tak to asi mimi neustalo… ale tak asi dobre, ze to takhle skoncilo hnedle. Radsi budu, kdyz se nam zadari az budu cista.
Ahoj holky, prosim o info jak se vam dari otehotnet s RS? My se ted snazili o mimi a skoncilo to zamlklym tehu
Jak vam se dari, muze to mit nejaky vliv nebo spis nahoda? Ceka me ted revize delohy ![]()
@minysek To me mrzi, taky se mi to stalo, ale bylo mi receno na neurologii i na gynekologii, ze se to proste stava a to dost casto a ze to nesouvisi s RS nijak. Blby je, ze po potratu budes mit rozhazeny hormony a muze to zamavat s RS. Ja dostala ataku, kortikoidy a zakaz snazeni na chvili. Mela jsem teda stesti, ze to skoncilo samovolnym potratem, na revizi jsem nemusela. Dostala jsem po potratu copaxone (pred tim me zkouseli nechat bez lecby) a navic chodim pri kazde ms na jednu davku solumedrolu preventivne a to mam chodit az do otehotneni. Takze spis ted na sebe davej pozor a priste uz to snad vyjde bez problemu. Rikali mi, ze se to stava kazde ctvrte tehotenstvi, takze pokud je to poprve, tak jeste nepanikar nijak. ![]()
Ahoj holky mám dotaz
Dal vám gynekolog neschopenku v těhotentví z důvodu RS? Nebo jste chodily celou dobu do práce?
@minysek ahoj, mrzi me, ze to nedopadlo dobre, ale taky si myslim, ze to bude spis „nahoda“ nez vina RS…My se snazime cca 4 mesice, zatim se nezadarilo. Preju hodne stesti ![]()
Ahoj holky, jiz 5let mam diagnozu RS. Ataku jsem mela pouze jednou a od te doby klid. Jiz mame s manzelem jedno ditko a ted premyslime zda mit jeste jedno. Rada bych se zeptala zda tu nektera ma druhe ditko a jak to pro vas bylo narocne vse zkloubit dohromady a zda jste mely nejake komplikace. Rozhodovani to neni lehke, mam prokonzultovano i se svou neurolozkou, ale stejne si porad nejsem jista a mam z toho obavy. Vsem moc dekuji za zkusenosti! ![]()
Bude mi 42 mam dvě deti druhe jsem měla ve 31 a vše v pořádku nic vse ukázkové i těhotenství i šestinedělí. Toužim po třetím ale v mem věku uz je to s touhle nemoci asi troufalost a rysk
Majo jděte do toho
![]()
Kuj, děkuji za názor i tvé zkušenosti. Vím, že případ od případu je různý, ale ve svém okolí nikoho s touto diagnozou nemám a tak se snažím získat zkušenosti někde jinde ![]()
Je mi 41,5
První dite v 39.
Druhému se nebráním. Tedy přejeme si ho. ![]()
Vše vporadku. ![]()
Tak to chvalim to me manžel drží ze mame splněno
no mimi bych si moc přála ale tři děti nevim nevim
.MaJa taky ve svem okoli nikoho nemám ale jsrm rada ze to zatim je tak jak to je navíc nemám jen rs ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.