Těhotenství a roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60
1.4.17 08:28

Ataka po porodu a dalsi mimi

Ahoj devcata, jsem rada, ze jsem nasla tuto diszkusi. Mate nektera zkusenost, ze jste po porodu mela ataku, bohuzel nova loziska na mri a presto se vam podarilo dalsi mimi? Resp.,co doktori? Ja jsen ted na kapackach solumedr.,a bojim se, co mi doktori reknou. Druhe bychom si moc prali, mame ted 6ti mes. cipiska. diky vsem za postrehy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
22.4.17 19:42

Otehotneni

Ahoj holky, ja mam eresku 13 let, nemoc relativne zvladam, jen mam obcas silenou unavu, ta mi v podstate nejvice vadi.
Jinak mam triletou holcinu a chteli by jsme jeste jedno mimi, akorat mi ted neni nejlip, tuhnou mi hlavne pri chuzi obe lytka, v klidu to jde a ja nevim ci je to ataka, zhorseni nemoci ci jen projev, porad v tom mam bordel :) Holky, kdyz jste otehotnely, mely jste dlouhe klidove obdobi, jak se doporucuje ci jste to neresily a zkousely to i po atace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
23.4.17 09:24

@Caprica já byla asi rok na léčbě avonexem a asi rok bez potíží a nikdo to neřešil, že bych měla být v klidovým období. Naopak mi řikala neuroložka, ať to neodkládáme. Ale já neměla žádný extra potíže… A už mi tu spinka malej:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
23.4.17 13:29

Ty jo, tak to jste me potesily :) Ma mudr to resi asi az moc. A mely jste nekdy ataku treba trochu slabsi nohu nebo tuhnuti? Si kolikrat rikam, jestli nechodim na ty kapacky zbytecne s kazdym malym zhorsenim :nevim: A doktorka mi k tomu nikdy moc nerekne a kapacku mi da.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
23.4.17 15:36

@Caprica ja jsem nejspis prodelala na zacatku jednu attaku ale to se do dneska nevi jestli to bylo k tomu. To jsem nebyla schopna chodit rovne jak se mi motala hlava. A ted na posledy mi nic nebylo ale kvuli nalezu na rezonanci jsem dostala puls solumedrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
23.4.17 16:22

@Anxunamon Ty jo, to slysim poprve, ze se da kapacka podle MR a nemusi byt k tomu ataka.Asi prevence :)Ale mazec, jak to vsude delaji jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
23.4.17 16:25

@Caprica no a pocitala mi to dr jako ataku. Tak nevim. A kam chodis? Ja do do motola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
23.4.17 16:30

@Anxunamon Aha,ja prave myslela, ze musi byt nejaky priznak, protoze i kdyz je na mozku leze, nemusi z toho nic byt, ale treba se mylim :)
Ja chodim do RS centra do Vinohrad. A beru tablety Tecfidery, predtim Copaxone.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
23.4.17 16:36

@Caprica no ono u me bylo blby ze jsem porad nemela narok na lecbu protoze jsem nemela zadny klasicky ataky. Tak to doktorka asi vzala jako ataku a i jsme neco museli vymyslet abych mela narok. Ja mela avonex a doufam ze me na nej po skonceni kojeni zase vratdj. Docela mi vyhovoval:) a jaky jsou ty tabletky… to musi bejt super nemuset do sebe pichat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
23.4.17 16:53

Nemam po nich skoro zadne nezadouci ucinky, jen obcas zcervenam, ale neni to nic hrozneho :)AKorat se musi chodit kazde 3 mesice na krev kvuli moznemu vzacnemu PML, z toho jsem mela nejvic strach a i doted trochu mam, ale co se da delat, copaxone uz pry nezabiral.
Ja nastesti i po 13 letech nemoci jsem da se rici v pohode, akorat mam velkou unavu, nekdy fakt silenou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.4.17 18:02

Ahoj holky, jsem tu nova, pred mesicem mi diagnostikovali RS, prvni priznaky mi zacaly na podzim behem druheho trimestru. Brneni a necitlivosti, obcasne podlamovani nohou. Byla jsem u neurologa, ale MRI a lumbalku jsme nechali az po porodu, to se i muj stav zhorsil. No a nakonec se dg potvrdila. Dostala jsem solumedrol, vse se docela zlepsilo, ale po 2 týdnech se mi zase vratila necitlivost a brneni v prave ruce, tak mam medrol na doma, do RS centra jdu az v kvetnu :zed: Doufam, ze na tu ruku neco zabere, kdyz ty kortikoidy jsou takovy s nic moc efektem. Mate tu nejakou uzavrenou skupinu?

Příspěvek upraven 23.04.17 v 18:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.4.17 18:13

@blama1 Ahoj, dekuji za privitani :hug: A jak dlouho ti to trvalo, nez se to zlepsilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
23.4.17 18:13

@kiki-123 taky te tu vitam:) Oni ty kortikoidy nekdy najizdej delsi dobu a upravi se to postupne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.4.17 18:15

@Anxunamon Ahoj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
23.4.17 18:27

A holky, nechcete nekdy podniknout nejakej srazik? Koukam, ze je nas tu par i z Prahy :)
Ja nikoho s touto nemoci bohuzel neznam, a docela rada bych znala i osobne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty