Těhotenství a roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
820
23.4.17 19:01

Tak mohlo by se, ale ja ted moc nemuzu mam ted doma cerstve mimco:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
23.4.17 19:26

Tak treba az povyroste :)Ja uz mam triletou, takze to je pohoda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
23.4.17 19:29

@Caprica je to ted docela zahul. Malej je jeste mirne nedonosenej a bojujeme s kojenim tak je to obcas dost vysilujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
23.4.17 19:59

Ja kojila bohuzel jen necele tri mesice, mela jsem pak lehkou ataku, tak jsem to radeji utla, ale byla jsem i docela rada, bylo to pro me vycerpavajici.Mala pak zacla hodne brzy spat i celou noc, tak to uz pak slo.
Vydrz, to utece a bude to lepsi a lepsi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.4.17 20:14

Ja jsem kojila jen 6 tydnu, pak se mi dost pritizilo a nastoupila lecba, tak jsem musela skoncit. Sice mi to prislo takovy smutny, na druhou stranu, uz jsem z toho byla taky uplne vyrizena, takze jsem si pak aspon mohla odpocinout a nabrat sily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
23.4.17 20:20

No on se prave neumi prisat jen s klobouckama ale to vydrzi jen chvili tak to je taky na prd…takze to je procesi dycky pokus o prilozeni(neb to nevzdavam :mrgreen: ) nakrmeni po prste pres strikacku, odsati mlika, sterilazace veci… a za chvili znova :mrgreen:… no 7.5. jdu na MR tak jsem zvedava jestli mi to kojeni nezatrhnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.4.17 20:25
@Anxunamon píše:
@MaJa8615 děkuju za odpoveď. U me by neurolozka byla prave pro navyseni vigantolu a gyndarka je proti :mrgreen: Jeee tak to moc gratuluju :dance:

Ja jsem nekde cetla od dr. Havrdovy, ze by vit. D pacientky s RS mely rozhodne v tehotenstvi uzivat. Tohle je zrovna vitamin, kteryho maji skoro vsichni nedostatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
24.4.17 07:31

Ahoj holky,

nejdřív jsem brala rok copaxon, teď jsem byla necelé 2 roky na tecfideře. Jsem kraťounce těhotná, začínám 9. týden. U mě vlastně 2 roky nebyla ataka, na copaxonu jsem měla takový slabší projevy a moje doktorka to taky vždycky hned přeléčila soloušem. Poslední solouš byl na základě kontrolní MR, kdy mi sice nepřibylo žádný ložisko, ale jedno starý trošku svítilo, tak to radši přeléčila. Taky si občas říkám, jestli není až moc důsledná, znám holčinu, která chodí na MR bez kontrastní látky a kdyby mi ji nedávali, tak se taky o žádných projevech neví. Ale tak asi ví, co dělá. Vitamín D mám dle MUDr. z centra brát 3 kapky denně. Všem přeji hodně štěstí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
24.4.17 08:45

@aamel
Ahoj, koukam, ze jsi brala take Tecfideru, jak jsi to mela z vysazenim pred tehu? Ja muzu vysadit, az zjistim, ze jsem tehotna. A jak si s ni spokojena? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
24.4.17 10:00

@aamel gratuluju k tehotenstvi :dance: :

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
24.4.17 10:13

Ahoj holky, tak já brala shodou okolností D dost dlouho před tím, než jsem měla první ataku. Na mě vůbec žádný ty obecný věci, které rsku spouští, nesedí :( držím pěsti všem, co mají nebo plánují mimi. My máme 6ti měsíčního broučka. Kojila jsem jen 3 měs, pak asi ataka - na MRI nová ložiska. Jinak potvrzuji, každý doktor úplně jinak. Když jsem šla na konzultaci a zahájit opět léčbu, ptala jsem se právě na kontrolní MRI. A doktor, že až tak za půl roku. Pak jsem tam byla po měsíci pro léky, jiný doktor, a ten, jestli se už dělala kontrolní MRI… tak Vám nevím, jak léčí??? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
24.4.17 18:25

Holky, prosim, reknete mi nekdo, jak dlouho muze trvat, nez zaberou kortikoidy. Muze to byt i mesic? A muze se stav pri brani kortikoidu/ po kortikoidech jeste zhorsovat chvili a pak az zlepsit? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
24.4.17 18:36

@kiki-123 Ahoj, to zalezi na sile te ataky… ja jsem po prvni byla ok hned po treti kapacce.. ale druha ataka byla fakt silna a doktor v RS centru mi rekl, ze muze klidne trvat nekolik mesicu, nez se da vse do normalu- chodila jsem na infuze a pak brala medrol, skutecne trvalo asi 4m nez jsem byla OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
24.4.17 18:44

Jeee, dekuju, to me povzbudilo. Mne se po kapackach taky temer vse zlepsilo, jen ruka je furt spatna, ale jestli to muze trvat i ctyri mesice, tak to jsem klidna, :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
24.4.17 18:48

@kiki-123 Joo, u me to tak ted bylo:) A taky uz jsem mela strach, ze mi neco zustane. Ted jsem nejakou dobu na Rebifu a vsechno se spravilo, obcas kdyz jsem unavena, tak treba zazlobi oko nebo ruka, ale jen na par minut. Jinak pry hodne zalezi na sile te ataky, ja jsem mela hodne veci najednou, tak proste bylo na dyl, nez se to nejak ustalilo- tak ti moc drzim palce, aby to tak bylo i u tebe a vratilo se to brzy do normalu, znam to, jak to cloveka vytaci… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty