Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Atiiinka píše:
My bychom radi take druhe, ale bojim se, co bude, abych to zvladla. Ataku jsem mela 3 mes po porodu![]()
Záleží na tom jak se cítíte..ataku jste měla po porodu a potom už ne? Záleží i na rodině jakou v ni máte oporu. Jak moc vám pomáhá. Já teď čekám mimi a také by jsme chtěli dvě děti..
Ahoj holky Úplně náhodou jsem narazila na tu to diskuzi a teda mám v hlavě poradnyho brouka.
Mám za sebou dva potraty/porody v 5 měsíci miminko bez srdeční akce.No a k věci asi od nějakého 15 týdne mě brneli konečky prstů na nohou i rukou jako by byli necitlivé, špatně sem viděla občas dvojitě, někdy mžiky před očima, špatně jsem vyslovovala, motala se mi hlava. Vsechno jsem si odůvodňovala vždy něčím. Nevenovala jsem tomu žádnou pozornost a jak zjišťují muze jít právě o tuto chorobu..Může ta to choroba byt příčinou již dvakrát úmrtí miminka?
a co to způsobuje že miminku přestane tlouct srdíčko
@marse00 My čekáme holčičku (první mimčo), samozřejmě mám trochu strach, aby se mi nějak rapidně nezhoršil stav po porodu, ale nepřipouštim si to ![]()
Ahoj anonymní, za sebe ti můžu jen říci, že jsou případy, kdy se tato nemoc zjistila díky kvůli těhotenství, ale spíš až po porodu, ptz je to pro tělo velká zátěž. Ale že by RS byla příčina úmrtí miminka, to se mi nezdá
Je mi to moc líto, drž se a přeji, aby dalsí těhotenství už vyšlo ![]()
Ahoj anonymní, moc mě mrzí, co se vám stalo…Každopádně příznaky, které popisuješ, mohou být RS, ale taky nemusí. Řešila jsi to někdy s obvoďákem? Možná by Tě poslal k neurologovi na pořádné vyšetření. Je ale fakt, že i kdyby se u Tebe RS potvrdila, tak by to neměla být příčina potratů. Jak už tu psaly ostatní, tak v těhotenství právě nemoc ve většině případů nemá žádný projevy, horší se až po porodu. Zajímala bych se asi o nějaký genetický vyšetření…gynekolog něco takovýho nedoporučil?
Přeji hodně štěstí ![]()
@marse00 RS mi propukla při kojení 3,5M po porodu
bylo to 14.12.2016 a teď čekáme druhého
trošku rychleji než jsme očekávali ![]()
Je tak to moc gratuluji. Určitě to zvládneš. Jen se nedej. ![]()
Já také čekám první mimi, chlapecka.
už se na něj moc těším. Taky se bojím ale už jen kvůli prckovi se nedám. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky Úplně náhodou jsem narazila na tu to diskuzi a teda mám v hlavě poradnyho brouka.
Mám za sebou dva potraty/porody v 5 měsíci miminko bez srdeční akce.No a k věci asi od nějakého 15 týdne mě brneli konečky prstů na nohou i rukou jako by byli necitlivé, špatně sem viděla občas dvojitě, někdy mžiky před očima, špatně jsem vyslovovala, motala se mi hlava. Vsechno jsem si odůvodňovala vždy něčím. Nevenovala jsem tomu žádnou pozornost a jak zjišťují muze jít právě o tuto chorobu..Může ta to choroba byt příčinou již dvakrát úmrtí miminka?![]()
Ahoj, rskem potraty určitě nejsou. Zkus se poradit s ženským doktorem a zajdi si na neurologii s tím brnenim. Ať tě pošle na nějaké vyšetření. A bereš třeba nějaké vytaminy nebo něco na plodnost? Ja brala před otěhotněním a do 3 měsíce prášky na plodnost. Důležité je být v klidu, nenervovat se. Určitě to půjde.
Drzim palečky ať je vše v pořádku.
@cristine píše:
@marse00 RS mi propukla při kojení 3,5M po porodubylo to 14.12.2016 a teď čekáme druhého
trošku rychleji než jsme očekávali
Ty jo tak to je fakt rychlost.
za jak dlouho že jsi otěhotněla po porodu? To nevadí že dřív když už se zadařilo.
je to pěkné mrňouskové si budou spolu hrát… ???? Hlavně aby šlo vše tak jak má a rsko zaleze a neotravuje. Hlavně všem zdravíčko. ![]()
@marse00 moc děkujeme
to je to jediné co k žiotu všichni potřebujeme
ostatní máme
po porodu to bylo asi necelý půlrok
ale mám kamarádku která má holčičku stejně starou jako mám já chlapečka (a to měla tu holčičku nechtěnou) tak otěhotněnla znovu 3M po porodu a má termín už v říjnu bohužel teda opět nechttějně.. ale mám muj obdiv teda i když je to zdravá holka.. ![]()
@Anonymní píše:
Mám za sebou dva potraty/porody v 5 měsíci miminko bez srdeční akce.No a k věci asi od nějakého 15 týdne mě brneli konečky prstů na nohou i rukou jako by byli necitlivé, špatně sem viděla občas dvojitě, někdy mžiky před očima, špatně jsem vyslovovala, motala se mi hlava. Vsechno jsem si odůvodňovala vždy něčím. Nevenovala jsem tomu žádnou pozornost a jak zjišťují muze jít právě o tuto chorobu..Může ta to choroba byt příčinou již dvakrát úmrtí miminka?![]()
Tak mne presne takhle RS zacala. V 16.tt brneni nohou (zari 2016), o par dni pozdeji ruce, pak necitliva kuze na noze atd. atd. Dost lidi me uklidnovalo, ze mimco asi nekde tlaci na nervy. Bylo to docela tezke obdobi, jeden neurolog me posilal na lumbalku (mame RS v rodine) a pripadne nasadit kortikoidy, jiny radil pockat po porodu, dr. z rizikovyho radili magnet, od ktereho me neurologove v tehu odrazovali… Nakonec jsem se rozhodla posunout diagnostiku az po porodu.
Vsechny priznaky behem tehu ustoupily, krome brneni rukou. Od konce brezna mam diagnostikovanou RS, ale ruce brni porad, i kdyz min nez v tehu… Mozna to bude chtit vic casu, mozna uz se to nikdy nespravi, ale da se s tim zit docela bez omezeni
… A co je nejdulezitejsi, mam doma zdravou pulrocni holcicku ![]()
@kiki-123
No mě to nepřešlo
myslím že se to projevilo tím druhým potratem/porodem. Prvním se projevila tromboza a leidenovo mutace
Co mě teda znervoznuje je ta hlava neustále se mi motá, bolí, vidím dvojitě a to brnění na nohou a prstou taky. Nechci plašit jsem teď u doktorů víc jak doma ale nedá mi to spát
.Ještě nevím jestli to má nějakou spojitost ale na nehtech na rukou se mi udělali fialové čárky na všech prstech.
@marse00
Ahoj beru listovku, pak omega, lecitin a piju kortyhelový čaj. No jsem si ulevila, že kdyby náhodou se RS prokázala nemůže za to
V pátek jdu k obvodní tak to řeknu jí. Snad se to nějak vyřeší děkuji ![]()
@Nikca200 Jeste jsem si vzpomnela, ze mi behem tehu jeden neurolog rekl, ze RS to nejspis nebude, pze jsem zacala brnet od nohou (taky nejdriv konecky prstu, nedokazala jsem ani poznat, jestli je mam teply nebo studeny) a RS pry zacina vetsinou od vrchu. Trosku mi pripada, ze lekari se nekdy diagnoze RS docela brani. Pritom v dnesni dobe pribyva tolik pacientu. A rychle stanovena diagnoza a nasledna lecba je pro tuto nemoc hodne dulezita.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.