Těhotenství a roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
116
19.9.17 09:52

@Atiiinka Ahoj,me to zacalo zanetem ocniho nervu, videla jsem rozmazane na jedno oko, pak to potvrdili lumbalkou, rezonanci atd.Po prvni atace hodne dlouho klid, pak ataka a Copaxone a zase par let klid :)A pak tak ataka jednou za rok, dikybohu same lehke, treba jen slaba ruka, noha, a taky jsem jeste mela 2× ten zanet oc. nervu, a ted to tvrdnuti chodidel a krec v prstu.
Voziku bych se nebala, pokud je RS zachycena a lecena vcas, tak je to dobry.Znam v okoli lidi co ji maji i vice jak 30 let a i starsi dve pani uz v duchodu, co ji dostali po porodu a to nebyly v tu dobu jeste zadne poradne leky a jedna chodi jen o hulce a druha je uplne v pohode, ale samozrejme je to individualni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
24.9.17 19:52
@Caprica píše:
@Atiiinka Ahoj,me to zacalo zanetem ocniho nervu, videla jsem rozmazane na jedno oko, pak to potvrdili lumbalkou, rezonanci atd.Po prvni atace hodne dlouho klid, pak ataka a Copaxone a zase par let klid :)A pak tak ataka jednou za rok, dikybohu same lehke, treba jen slaba ruka, noha, a taky jsem jeste mela 2× ten zanet oc. nervu, a ted to tvrdnuti chodidel a krec v prstu.
Voziku bych se nebala, pokud je RS zachycena a lecena vcas, tak je to dobry.Znam v okoli lidi co ji maji i vice jak 30 let a i starsi dve pani uz v duchodu, co ji dostali po porodu a to nebyly v tu dobu jeste zadne poradne leky a jedna chodi jen o hulce a druha je uplne v pohode, ale samozrejme je to individualni.

Dekuji za povzbuzeni! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
25.9.17 06:23

Zdravim vsechny:) Holky rozhazel vam nekdy solumedrol menzes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
3.10.17 09:57

Ano, klidně i o měsíc mi ji posunul :? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
3.10.17 13:03

@Rozinka93 supr diky ja uz zacla jancit ze jsem znova tehotna :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
16.11.17 22:15

@ajkad ja jsem mela ted ve 34 prvni mimco, 6tt po porodu diagnostikovana RS a taky bych chtela druhy, ale mela bych byt pry dva roky na lecbe, takze to mi pak uz bude 36, pri porodu 37 :zed: Tak to jsem zvedava, jak to dopadne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
17.11.17 07:48

@kiki-123 Záleží na doktorovi, vím, že někdo chce, aby byl člověk stabilizovaný - minimálně rok bez ataky před snažením a beze změn na MR. Moje doktorka to třeba neřeší, když nejsem přímo v atace nebo těsně po solumedrolu, tak mi těhotenství posvětila. Ale dva roky na léčbě, to ještě neznám teda… Nějaká blbost, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
17.11.17 10:53

@blama1
To asi ne, me to doktor rikal take. Hrozilo mi, ze mi budou menit leky a prave rikal, ze se to pak musi 2 r zalecit - pockat. I kdyz souhlasim, kazdy doktor k tomu patrne pristupuje jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
17.11.17 10:56

@kiki-123
Me bylo pri prvnim porodu skoro 36. Druhe bychom chteli, ale…mam strach, pac po prvnim porodu jsem mela ataku. Nechtela bych, aby to dopadlo tak, ze se budou starat o mimi i o me :? Vek tes neres, uvidis, jak se budes citit. Preji jen to dobre a hlavne zdravi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
2.12.17 21:40

Tak to bude asi ono, vzhledem k tomu, ze jsem na rebifu teprve od cervna, tak chteji vedet, jestli to zabira a jestli nebude treba menit lecbu. To je logicky, to jim schvaluju :palec: I kdyz nevim, jestli to vydrzim uplne cely 2 roky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1600
3.12.17 08:40
@kiki-123 píše:
Tak to bude asi ono, vzhledem k tomu, ze jsem na rebifu teprve od cervna, tak chteji vedet, jestli to zabira a jestli nebude treba menit lecbu. To je logicky, to jim schvaluju :palec: I kdyz nevim, jestli to vydrzim uplne cely 2 roky :mrgreen:

Me bylo 29 a prvni ataku jsem mela fakt velkou… ochnula jsem na celou levou stranu… nohu, ruku i oblicej… rekli mi teda rok na lecbe a uz po pul roce mi schvalili, ze muzu byt tehotna, ale stejne se to povedlo, az po pul roce, takze uplne presne rok od ataky… po porodu jsem mala ataku, zanet v oku… vzdycky jsem chtela dve deticky… takze uvidime jak to vse dopadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.1.18 06:31
@cristine píše:
@marse00 RS mi propukla při kojení 3,5M po porodu :( bylo to 14.12.2016 a teď čekáme druhého :) trošku rychleji než jsme očekávali :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.1.18 06:39

S rs dvě děti po sobě

Ahoj marse00, mám stejný případ jako ty, porod 17.1.2017, ataka a diagnóza rs 06/2017 a hned na to 08/2017 další těhotenství. Prcinka se narodí v květnu a chtěla jsem se tě zeptat, jak to dopadlo v tvém případě s druhým těhu a následnou starostí o dvě miminka? Zvládáš to a přišla nějaká ataka po druhém porodu? Moc děkuji za odpověď!! Nemám si s kým o tom pokecat a trošku se bojím, jak to zvládnu. První ataka byla silná a zůstaly mi následky, nevidím dobře na jedno oko. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
10.1.18 20:17

Ja mam presne po roce opet takovy divny pocit v chodidlech, kdyz stojim, jako bych je mene citila. Loni to byla/nasledovala ataka. Tak mam strach, chteli jsme se zrovna pokusit o druhe mimi… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.18 22:31
@kiki-123 píše:
@ajkad ja jsem mela ted ve 34 prvni mimco, 6tt po porodu diagnostikovana RS a taky bych chtela druhy, ale mela bych byt pry dva roky na lecbe, takze to mi pak uz bude 36, pri porodu 37 :zed: Tak to jsem zvedava, jak to dopadne :lol:

První miminko jsem porodila v 39. Ted mam 42 a snažíme se o druhé. ????
Uvidíš, čas vše ukáže. Neboj se.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty