Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anxunamon ahoj,taky mam tecfideru. Teda ted v těhotenství ne, ale po porodu se k ni budu vracet.
Co by Te zajimalo?
Ahoj holky, mohu mit dotaz ohledne veku? Mam dceru 3,5 a s RS se lecim 5 let… rada bych druhe mimi, ale nejde nam to… mam strach, ze mi pak v centru reknou, ze druhy uz nemam mit… je mi 34…
je tu nekdo starsi si mimi nebo tehu… nebyl problem?
@ajkad píše:
Ahoj holky, mohu mit dotaz ohledne veku? Mam dceru 3,5 a s RS se lecim 5 let… rada bych druhe mimi, ale nejde nam to… mam strach, ze mi pak v centru reknou, ze druhy uz nemam mit… je mi 34…je tu nekdo starsi si mimi nebo tehu… nebyl problem?
Ahoj, ja myslim, ze musis byt jinak v pohode, stran rsky, na veku asi nezalezi. Ja mam rocniho synka a s rskou se lecim presne 3 roky. Mudr. rikal, ze kdyz budu mit magnet v pohode (po porodu byly nove nalezy), ze muzu otehotnet znovu. Prakticky hned. Kdyz budou zase zmeny, musim na jinou lecbu a tam se musi pockat ohledne tehu, zalecit. Ale nezakazal to.
@Atiiinka no jo, ale zalezi, kolik ti je… pokud je ti 28, 30, tak bych taky nad tim nepremylela, ale 34, 35… no zatim stop nerekli… magnety mam taky v poho… tak jeste aby se co nejdriv radarilo…
@ajkad píše:
@Atiiinka no jo, ale zalezi, kolik ti je… pokud je ti 28, 30, tak bych taky nad tim nepremylela, ale 34, 35… no zatim stop nerekli… magnety mam taky v poho… tak jeste aby se co nejdriv radarilo…
To je pak o tom, jak se kdo citi individualne, obecne. Ja mela prvni az v 35
Budu drzet pesti, at se zadari!
@Atiiinka píše:
To je pak o tom, jak se kdo citi individualne, obecne. Ja mela prvni az v 35
Budu drzet pesti, at se zadari!
dík, tak jsi mi dodala zase trochu odvahy, že to ještě nemám vzdávat… ![]()
@ajkad Já mám také 3,5 letou holčinu a chceme druhé, doktorka mi to dovolila uplne v pohode, RS mam skoro 14 let ![]()
@ajkad nemas zac a drzim palce! Ja musim ted cekat se snazenim, jsem mela ted lehci ataku :/podle mudr minimalne 5 mesicu, a nekde holky psali, ze mohli hned ![]()
@Caprica píše:
@ajkad nemas zac a drzim palce! Ja musim ted cekat se snazenim, jsem mela ted lehci ataku :/podle mudr minimalne 5 mesicu, a nekde holky psali, ze mohli hned
to mě mrzí, tak ať jsi brzo fit a zadaří se…
@Caprica píše:
@ajkad nemas zac a drzim palce! Ja musim ted cekat se snazenim, jsem mela ted lehci ataku :/podle mudr minimalne 5 mesicu, a nekde holky psali, ze mohli hned
Kdyz mas rsku tak dlouho, muzu se zeptat, jak to zacalo, s jakymi obtizemi? Ja i kdyz ji mam 3 r, tak jsem z toho porad vyjukana a obecne ano, mam strach, abych neskoncila na voziku…ja mela vzdy pri atace necitlivou cast tela (leva polovina, tim to zacalo), pak asi ataku, kdyz na dotek jsem jinak citila bricho a po porodu jina citlivost v patach
@Atiiinka píše:
Kdyz mas rsku tak dlouho, muzu se zeptat, jak to zacalo, s jakymi obtizemi? Ja i kdyz ji mam 3 r, tak jsem z toho porad vyjukana a obecne ano, mam strach, abych neskoncila na voziku…ja mela vzdy pri atace necitlivou cast tela (leva polovina, tim to zacalo), pak asi ataku, kdyz na dotek jsem jinak citila bricho a po porodu jina citlivost v patach
Ja mela dve… prvni to jsem taky ochrnula komplet na celou levou polovinu tela vc. obliceje a druhou jsem mela po porodu… a to byl zanet ocniho nervu… pak se mi rozjely migreny… do te doby me stacil jen ibac… ale to uz mam vyresene… jinak jsem na sebe jak pes. Obcas me hodne brni ruce a nohy i hlava, ale to si nepripousim…
Myslim, ze ta biologicka lecba proces RSky fakt rapidne brzdi…
@ajkad Děkuji za zprávičku! Na ty oči jsem zapomněla - to jsem měla při první atace, kdy jsem měla rozmazanou dolní polovinu, ať jsem se podívala, kam jsem se podívala, a teď po porodu mi vadily v televizi třeba titulky - co bylo bílé. Očař nic nenašel, tak fakt nevím, zda to bylo atakou… moc nám všem držím pěsti, ať jsme v pohodě! (a ať najdou co nejdříve lék jako lék…)
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.