Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@blama1 Njn co doktor to jiný názor, pak se v tom vyznat ![]()
Počkám do léta, to mi je vždycky nejlépe a snad to vyjde a Vám snažilkám držím palce ![]()
@blama1
ja te vubec strasit nechtela, promin, jen jsem chtela upozornit co existuje a jak to bylo u me.To preci neznamena, ze to mas nebo budes mit hned taky ![]()
Me kamaradky take RS nemaji a potratily, ani kolikrat zena nevi, ze potrati a odejde to s MS.Ted uz budes jak se rika „pohnojena“ a urco to vyjde neboj ![]()
@blama1
Ne to se zjisti z krve na imunologii v Podoli, tam to delaji.To musi jit i pritel na odber sperma, ale jak jsem psala, to se fakt dela, az kdyz zena opakovane potraci a hlavne nemuze hodne dlouhoo otehotnet, coz ty jsi otehotnela fakt rychle, takze ta sance, ze neco takoveho mas je minimlni, spis to proste byla geneticka vada ve vyvoji a telo to vyloucilo.
..a neni tu nekdo z Hradce a okoli? Take uvitam osobni potkani se.. ![]()
Ahoj holky, když jsem byla poprvé těhotná, tak jsem byla na kontrole v 20tt, pak 14dní po porodu a tam jsme rovnou naplánovali MR, s tím že kojit mohu jen 3měsíce, aby ta zátěž pro tělo byla menší. Zároveň jsem četla, že pro ženy s RS je důležité kojit, protože pokles hormonů je pomalejší než když se nekojí a riziko ataky se tak snižuje, ale záleží případ od případu. Po prvním těhotenství se objevilo nové ložisko, ale nějak jsem to na sobě nepocítila. Nyní jsem podruhé těhotná a termín kontrol mám stejný jako v prvním těhotenství. Teď se objevilo to, že když se ráno probudím, tak mě brní prsty u nohou, ale jen tak 15min, pak to zase zmizí, tak jsem zvědavá, co se stane po porodu, ale věřím, že to bude ok ![]()
Také ve svém okolí neznám nikoho s RS a tak bych ráda někoho poznala
bydlíme kousek od Prahy, na neurologii docházím na Karlovo náměstí, takže se určitě ráda s vámi potkám a poznám ![]()
Všem co se snaží o mimi přeji ať se brzy zadaří, je to rozptýlení do toho divokého, nevyzpytatelného života ![]()
@Atiiinka ahoj já jsem od Hradce dál ale z královéhr. kraje.. jinak vás holky zdravím.. jsem asi velká vyjímka měla jsem první ataku 12/2016 zaléčenou solumedrolem a pak postupným vysazováním léků doma.. noo a bylo to 3M po porodu.. teď je maličkému 7měsíců já čekala na schválení léčby-rebifu 44 a zjistila jsem že jsem těhotná.. na začátku tedy cca 6tt..takže jdu v týdnu do RS centra po telefonu mi pogratulovali a že se léčba začínat nebude.. mám velký strach a pořád mě dohání další a další obavy z toho co bude a jak zvládnu porod, šestinedělí a pak defakto dva prcky..když nejsem vlastně zaůléčená :.. ![]()
@cristine píše:
@Atiiinka ahoj já jsem od Hradce dál ale z královéhr. kraje.. jinak vás holky zdravím.. jsem asi velká vyjímka měla jsem první ataku 12/2016 zaléčenou solumedrolem a pak postupným vysazováním léků doma.. noo a bylo to 3M po porodu.. teď je maličkému 7měsíců já čekala na schválení léčby-rebifu 44 a zjistila jsem že jsem těhotná.. na začátku tedy cca 6tt..takže jdu v týdnu do RS centra po telefonu mi pogratulovali a že se léčba začínat nebude.. mám velký strach a pořád mě dohání další a další obavy z toho co bude a jak zvládnu porod, šestinedělí a pak defakto dva prcky..když nejsem vlastně zaůléčená :..
Gratuluji.
Vůbec se netrap. Zalecena jsi byla solumedrolem a teď věř ze bude vše fajn. Zvladnes to. ![]()
@cristine píše:
@Atiiinka ahoj já jsem od Hradce dál ale z královéhr. kraje.. jinak vás holky zdravím.. jsem asi velká vyjímka měla jsem první ataku 12/2016 zaléčenou solumedrolem a pak postupným vysazováním léků doma.. noo a bylo to 3M po porodu.. teď je maličkému 7měsíců já čekala na schválení léčby-rebifu 44 a zjistila jsem že jsem těhotná.. na začátku tedy cca 6tt..takže jdu v týdnu do RS centra po telefonu mi pogratulovali a že se léčba začínat nebude.. mám velký strach a pořád mě dohání další a další obavy z toho co bude a jak zvládnu porod, šestinedělí a pak defakto dva prcky..když nejsem vlastně zaůléčená :..
Neboj, to bude dobry! Hlavne na to nemyslet..zkus se v rs centru optat na tusim imunoglobuliny, ktere se nasazuji po porodu orave z duvodu snizeni rizika ataky. Ja jsem se o nich docetla az po porodu po atace, takze vyzkouseno nemam. Ale za zeptani nic nedas!
@Anxunamon
Opravdu?? Tak to je bezva. A to ti doporucili lekari sami nebo ses musela optat?? Ja jen, ze jsem se prave setkala s tim, ze se clovek musi dozadovat a patrat sam. A i kdyz to prave lekari vedi, ze ta moznost je, sami ji nenabidnou. Prijde mi to dost smutne. Zejmena toto, kdyz nechavaji osudu, jak to bude u zeny po porodu, kdyz se stav vetsinou zhorsuje. Radsi pak nasadi kapacku solum.,musi se prestat kojit a jit znovu do lecby. Kdyz by toto mohlo pomoci, nechavaji to byt
pomohlo by to jak zene, predejit atace, a navic mimi muze byt dele kojeno, coz je to nejlepsi pro nej…
@xlenushkax @elousek10 Ahoj holky, narazila jsem na vasi diskuzi na asi 20.str., mluvily jste o Rebifu a jeho ucinku. Mohla bych se zeptat, jak jste dopadly? Mne se prvni priznaky RS objevily v tehotenstvi zacatkem druheho trimestru. Slo o brneni a necitlivosti. Diagnozu mi urcili az 1,5mesice po porodu, nasadily solumedrol a dva mesice na to jsem ted dostala Rebif. Vetsina priznaku jeste v tehotenstvi odeznela, ale po celou dobu pretrvava brneni prstu prave ruky a zhorsena citlivost. Ten solumedrol to sice zlepsil (nemohla jsem ani psat), ale neni to 100%ni zlepseni. Od prvniho projevu uz je ta ruka spatna vlastne 9 mesicu, myslite, ze to ten Rebif muze jeste spravit. Pomohla vam lecba timto pripravkem?
Příspěvek upraven 01.06.17 v 22:26
@kiki-123 Ahoj
Ja Rebif beru od listopadu a trvalo par mesicu, nez mi spravil nektere priznaky. Ale za me super, mne pomaha hodne
Mam teda tu vyssi davku- Rebif 44. Jeste jsem nebyla na kontrolnim magnetu, tak nevim, jak to vypada s mozkem a krcni pateri, ale verim, ze dobre. Diky Rebifu nemam vubec zadne problemy a RS jsem prozatim nakopala do pr*..
@Kriky to je skvely
Ja jsem zatim po dvou aplikacich. Zacinam nizsimi davkami a postupne se budou zvysovat. Prosim te, delaji se ti po vpichu taky ruzovy flicky? Zmizi to?
@kiki-123 Delaji, a postupne jsou z nich modriny
Ale ja mam neskutecne citlivou kuzi, takze to mozna je atypicke, ty silnejsi reakce. Nohy a ruce mam jednu velkou modrinu, a trva mi pres mesic, nez mi to zmizi… Snad to budes mit lepsi ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.