Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Klerika
Jééé, tak to je super! ![]()
A to víš, že to všechno bude v pohodě… přeci musí!!!
![]()
Ahoj holky… omlouvam se ze se zapojuju az ted… ja pred tehu mela brat decko v te bobuli na pul roku a tam vylozene psali ze se nesmi… vigantol jsem mohla az po porodu…
Zdravím,
taky mám RSku a doktor mi napsal Vigantol (žádné léky na RS zatím nemám). S přítelem se budeme pokoušet o mimčo. Mám Vigantol přestat brát? Napsal mi 2 malé lahvičky a kapat 3× týdně 5 kapek.
@cocojambo106 ahoj, to by ses mela optat spis dr. ale pokud zatim nejsi tehu, tak nevim proc ti leky nenechali… ![]()
Zjistili mi ji až teď v lednu a do centra jdu až v květnu.
právě než mi nasadí léčbu, tak bychom chtěli mimčo. Na gyndě se stačí zeptat nebo přímo mého neurologa
@cocojambo106 no byt tebou, tak se pokusim do kvetna neotehotnet… urco te poslou na rezonancia podle vysletku ti to dovoli nebo zakazou… kdy jsi mela ataku nebo jak na to prisli? nejdriv musis byt ve stabilizovanem stavu…
Už jsem na rezonanci byla. Dělali mi i lumbálku. Ataku jsem měla v prosinci a nasadili mi do kapačky Solu medrol
No ja nevim… me po prvni atace na rok mimi zakazali… ale ja ji mela fakt velkou… ochrnula jsem na levou pulku tela… a co bylo tobe?
Aha já už měla druhou. Tu první žádný doktor neřešil. Zánět očního nervu, proto mi nasadili kortikosteroidy do kapačky a teď ok
proto jdu až v květnu…domluvit se co a jak.
No tak uvidis… to decko zatim urcite ber a pokud budes tehu tak bych zavolala do ms centra a overila tam, i kdyz tam zatim nebudes registrovana…osobne bych s mimi ale pockala co ti reknou az ms centru…
Ahoj holky, mne v MS centru nepovedali nič o tom, že sa Vigantol nemá brať v tehotenstve
ešte že ste to tu spomenuli, aspoň už budem múdrejšia
popravde som si to ani nezisťovala keďže sa nám stále nedarí ![]()
@cocojambo106 ak si mala už druhú ataku, tak by som s mimčom naozaj počkala. dúfam, že je vetko v poriadku ![]()
Ahoj. Vylekal mě příbalový leták na vigantol, kde se píše, že může poškodit plod. Mně v ms centru řekli, že vigantol normalně brát můžu… Prý se dává i miminům. Tak jsem ještě počkala do poradny, kde mi doktor řekl, že plod ale není mimino. Tak ho raději neberu.
co vy?
Ahoj holky jdu si pro radu…mám Rs diagnostikovanou 2 roky a 3letou dcerku…jsem na léčbě copaxone…tukám, že mi ted vyšla dobře Mr…dr mi řekla, že pokud druhé…tak ted, zaskocilo mě to…druhé chci, ale ani muj muž…nikdo z rodiny nepochopí mé obavy…holky nevím co dělat už malá mi dává zabrat, na druhou stranu je to můj hnací motor..s RS se vcelku přátelíme…prostě snažím se to brát tak jak to jde… normálněš oracuji, ale jsem unavená…chodím do ms centa do Motola…dr se mi divila, že jsem vyděšená…prý je těhu v pohodě a po porodu dávají imunoglobulíny…kojit či nekojit a risknout to? co kfyž se mi to zhorší…? bojím se díky za info ženy
ps: moc všem fandím
za každé info děkuji
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.