Těhotenství a roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
888
26.5.13 19:39

Ani mi nedali na výběr a hned mě poučili, kdy si pro ně mám přijít. Můžu teda už v tom červnu a mít to v lednici a nebo až budu v porodnici, tak proto může zajít někdo z rodiny. Volím raději tu první možnost. Mají mi to podat do 48 hodin po porodu. Jsem zvědavá na ten zázrak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
usvit
26.5.13 20:19

Ahoj Kecalko já skušenosti nemam nemužu pořad otěhotnět. ale tet tu jsme kvuli tobě. Já osobně bych to přes víkend nenechavala a co vim tak většinou na to davaj solumedrol.ale tý jsi ve 29 týdnu těhotenství. Tak to bude třeba jinak. Moc ti držim palečky at ti to dobře dopadné

• Citovat
  • Upravit
514
27.5.13 16:53

@klarucha tak jak je? Doufám že lépe nebo s tebou alespoň něco vymysleli. Drž se a kdyžtak zkus zítra tu rizikovku, kdyby náhodou lépe nebylo. M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
usvit
27.5.13 20:18

Ahoj tak ják je. Ják si dopadla. Doufam že dobře. Držim palce

• Citovat
  • Upravit
14079
28.5.13 05:43

@klarucha - tak co to oko? Už to bude skoro týden, tak by se to mohlo začít zlepšovat. Nebo ti nasadili ten medrol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
28.5.13 19:50

Ahojky, děkuji moc za Váš zájem o mě :kytka:
Byla jsem v Diabetické poradně a došla jsem si rovnou za gynekologem a poprosila ho o názor na mě a kortikoidy. Už jsem nevěděla, kam jít aby mi dal někdo nějaké vysvětlení, pomoc.
Konečně někdo, kdo mi poradil a i uklidnil. Pokud je indikace léku nutná, což u mě je, tak jsou potřeba užívat. Na riziko poškození plodu mi pan doktor sdělil, že jsem ve třicátém týdnu a že riziko nějakého poškození je opravdu minimální. Tak doufám, že nám pomáhají andělíčci a že nic takového nedopustí. Z pravidla se indikují, co nejnižší možné dávky. Špatné vidění bylo už v druhém oku, tak jsem na svou vlastní pěst nasadila Solumedrol. 1×125,1×250, 1×125 a zítra naposledy 1×250mg a počítám s tím, že už to bude ok. Dnes se cítím už lépe. Vidění se mi pomalu zlepšuje. Na neurologii jsem ani nešla. Odradil mě přístup. Po porodu se pokusím dostat do jiného MS centra. Nějaké doporučení, kde je péče lepší?
Krásný večer!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
usvit
28.5.13 20:36

Ahojky, tak to jsem moc ráda že to dopadlo dobře. Budu ti držet palečky a i tomu prckovy. Pevně věřim že to zvladneš teda spíš zvladnete oba. Já jsem z Prahy a musim řict že tady na RS jsou všichni super.Budu ti držet palce a at si brzo fit Krásný večer :mavam:

• Citovat
  • Upravit
20
28.5.13 20:52

Ahoj, jak tak na ty tvé zprávičky koukám je mi do breku, jaký přístup kolem sebe zažíváš, já to vnímám, že u nás v Ov to mají nacvakané tak, že neví kam dřív skočit, ale vždy když mi bylo nejhůř mě objednali a dr se snažil pomoct, a zvlášť v těhotenství. No hlavně, že se už cítíš trošku lépe. Hodně štěstí i prckovi - jo a co to vlastně bude? Pokud to nebude překvapení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
28.5.13 23:14

@klarucha Tak to jsem rada, ze gynekolog poradil a mel vic rozumu nez v RS centru.Ja bych zkusila ten Hradec.Zkus se tam vnutit uz tehotna.Moc drzim palce at uz do porodu zadna ataka neni.Drz se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
29.5.13 06:07

@klarucha ty to máš asi nejblíž do Hradce, ne? Já jezdím do Jihlavy a nemůžu si to vynachválit. Čekám maximálně 5 minut, ale většinou mě vezmou hned jak přijdu. MR i evok. potenc. mi dělali přímo u nich v nemocnici a výsledky byly do pár dnů. Šla jsem tam na doporučení od Havrdové - chtěla jsem k ní, ale Praha je pro mě prostě moc daleko a navíc se třema dětma by to bylo moc komplikovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
29.5.13 07:35

Jste moc hodné, děkuji. Čekáme holčičku. Termín mám začátkem srpna.
Budu rodit v Pardubicích, takže v případě nějakého problému, vydržím v RS centru raději tady a pak hned úprk jinam.
1X měsíčně jsem docházela na kapačku a pak jednou za půl roku na KO. Takže i větší vzdálenost do centra bych překousla. Přístup mě tady opravdu zklamal. V době, kdy člověk eventuelně potřebuje nejvíce pomoci, tak se jí nedočká.
Přemýšlím nad tou Prahou. Oni jsou tam dvě RS centra, že? Doufám, že to byla první a poslední ataka na dlouhou dobu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
29.5.13 08:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
frulllli
4.6.13 07:36

Všechny moc zdravím, zrovna se dívám na dvě čárky na těhot. testu a nemůžu věřit svým očím, je to pravda nebo mam dvojité vidění :) jsem tady nová a napadá mě tolik otázek musím si to tady pořádně pročíst, jsem rada že jsem vás všechny našla, že nejsem sama a najdu odpovědi na vše.
v pondělí jdu na gyndu a doufam, že mé tušení bude správné. nejvíce ted myslím na to ¨zůstanu doma na nemocenské=rizikovce¨ chodily jste v těhotenství do práce, ja mam dost náročnou práci a po poslední atace už mě docela zmáhá, moc se těším že budu doma no uvidíme, jen jsem se chtěla zeptat jak jste na tom byly vy. brzy pa pa zuzka

• Citovat
  • Upravit
20
5.6.13 22:30

Ahoj gratuluji k těhotenství :kytka:.Asi záleží jak se celkově cítíš a co ti doporučí doktor, já šla na rizikovku hned. Pokud to není nijak tajné zajímalo by mě v jakém oboru pracuješ, nebo co konkrétně děláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
frulllli
6.6.13 06:32

Ahojky, jsem moc rádá, že někdo reaguje, pracuji na poště za balíkovou přepážkou, určitě si říkáte, no jo to jen sedí a houpe nohama, ale je to fakticky fyzicky a taky psychicky náročná práce, dneska se zase chystám na celý den. a protože jsem u balíků a vlastně u žádné jiné přepážky se nevyhnu tahání těžkých věcí, tak doufam, že budu doma. no v pondělí dám vědět. taky jsem byla objednana na mag. rezonanci, tak to určitě padá, jestli se potvrdí těhotenství. zatím se loučím pa pa

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty