Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@elousek10 fakt je, že pro mě je největší strašák vývod. A jelikož mě dr. upozornil, že mám slabší reflexy na břiše tak mám tucha, že tak jednou skončím. ![]()
Mě doktor na nic takového neupozornil, napsal léky tuším spasmed či tak nějak s tím, že mám vyzkoušet a potom přijít na kontrolu. Ptala jsem se i na nějaké jiné techniky posílení pánevního dna- nějaké to elektro cvičení pomocí nějakých těch impulzů, dočetla jsem se o té metodě na netu, že je to vhodné i pro pac.po úrazech míchy. Dr mi to hned zamítl, že pro mě by tato metoda neměla efekt.No uvidím, třeba to je pouze v hlavě a moc to žeru.
Jo a s na nějaké ty venušiny kuličky jsem se radši neptala, ale měli na urologii vyvěšený plakát s reklamou- nemáš zkušenost? ![]()
@elousek10 s venušinýma kuličkama zkušenost mám. Doporučil mě je gynekolog po porodu.Na posílení dna je to dobrý. Pokud neudržíš obě jednu ustřihni a zaváděj jen jednu. Až ji udržíš kup nové a snaž se udržet obě. Je to dobré, že nutíš svěrač svírat a tím se posiluje a zpevní.
Dík to docela potěšilo, že něco pomáhá. Vyzkouším. Ten plakát co tam měli vyvěšený byl asi něco spešl protože to byly 3kuličky- po jedné- od největší po menší a k tomu jakési karabinky o různých velikostech, určitě i váha byla jiná, z toho jak to vypadalo jsem pochopila, že to asi visí z pipiny
, je to docela sranda no.Ale jestli to krapet pomůže tak co by ne.
Já mám nějaké pryžové z drogerie rossman a stačí. Sám mě je gynekolog doporučil tak jsem po nějakých speciálních nekoukala. ![]()
Jéj nemyslela jsem to zle, že bych potřebovala nějaké extra. Už
jsem si je objednala přes net, to by člověk neřekl co se všechno prodává.
Ahojky,
od včerejšího dne mám zřejmě první ataku v těhotenství. Jsem 29. týden a špatně vidím na levé oko. Nemůžu se s ním podívat do strany. Mám máznutý obraz až dvojitý.
Je to druhý den, ale mám strach to nechat přes víkend aby se to nerozběhlo dál ![]()
Poraďte mi prosím, co s tím?
Dají mí Solu Medrol? Není to rizikové pro miminko? Mám strach aby se to tím nějak nepo…
Děkuji za pomoc.
@klarucha běž k lékaři. A on rozhodne co dál, samozřejmě bude brát v potaz tvé těhotenství, toho bych se nebála.
@29 - Doktorovi jsem volala, že mám ten a ten problém a on mi řekl, že by mi napsal žádanku na oční. Přitom vím, že je to ataka, jak vyšitá. Uvidím až tam dorazím. Mám strach ohledně toho Solumedrolu, protože píší v letáku, že může způsobit poškození plodu. A doktor se mi ho vyloženě dát bojí.
Ahoj, já měla ataku v 15 týdnu a to mi doktorka řekla, že mi ho už dát můžou, že by to nemělo mimi uškodit, že riziko potratu by byl první trimestr.Ale vzpomínám si, že mi dali menší dávku -500mg,250,250.
@klarucha Asi uz jsi tam jela, ale ja bych zajela do tveho RS centra nebo do spitalu.
@elousek10 @melerovka Holky děkuji za příspěvky. Moc jste mě uklidnily!
Jela jsem tam po telefonickém rozhovoru s Dr., přijela jsem tam a on mi prohlédl oči a řekl, že žádné výkyvy v očích nevidí. A že vzhledem k mému těhotenství mi SoluMedrol dávat nebude. Že mám počkat. Buď se to zlepší nebo zhorší. Koukala jsem na něho, jako blázen. Byla jsem hotová, že, mě v tom nechá. Zvedla jsem telefon a obvolala jsem další dvě MS centra, kde mi s otázkou na můj problém sdělili, že má povinnost mě Solumedrolem přeléčit. Pak mi pan doktor z Pražského MS centra řekl, že těhotným ženám dávají 125 mg x 3. Takže to lze, pouze se pan doktor v mém centru boojí a radši mě v tom nechá. ![]()
Doma se mi to samozřejmě horšilo. Na pravé oko vidím dvojitě až rozmazaně a málem mě smetlo auto na silnici, tak jsem se naštvala, vlítla jsem do Billy, koupila jsem grapefruitový džus, banány a doma naštěstí Solumedrol mám, tak jsem nasadila 125mg. Je to druhý den a žádné zlepšení necítím. Mám si vzít třeba 250 pro jistotu? Ta 125 na tu mou ataku se mi zdá vážně málo a pomoci od doktora se nedočkám ![]()
@elousek10 - miminko bylo v pořádku?
Ahoj, vidíš já nevěděla, že existuje solumedrol v tabletkách.
. Rodila jsem v prosinci 2010, holčička v pořádku - naštěstí, je to rebelka
.Asi i ty po porodu dostaneš nějaké ty infuze na zklidnění imunitních reakcí- měla jsem jí pár hodin po porodu a pak myslím za měsíc, no a pak bohužel ataku, tak s kojením byl konec
, ale co zvládli jsme to i když nějaká památka na tu dobu mi zůstala. Držím palečky ať se ti uleví.
Jo jinak to je v prd… když víš, že jsi zhoršená a doktor v podstatě nic. Když má člověk ataku tak se nemůže dočkat toho doktora a pak šup šup na kapačku kdy víš, že se něco děje a kdy se snad uleví. Asi mě napadá jen pohotovost, kdy by to asi na neurole řešili.
@klarucha - to je divný, že dr. neviděl žádné výkyvy v očích
. Já měla ataku v oku hodně slabou (vidění jako přes igelit) a očařka to tam po rozkapání okamžitě uviděla. Ale spravilo se to teda samo asi do 2 týdnů.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.