Těhotenství a roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29
10219
5.4.13 11:22

@elousek10 fakt je, že pro mě je největší strašák vývod. A jelikož mě dr. upozornil, že mám slabší reflexy na břiše tak mám tucha, že tak jednou skončím. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
6.4.13 09:24

Mě doktor na nic takového neupozornil, napsal léky tuším spasmed či tak nějak s tím, že mám vyzkoušet a potom přijít na kontrolu. Ptala jsem se i na nějaké jiné techniky posílení pánevního dna- nějaké to elektro cvičení pomocí nějakých těch impulzů, dočetla jsem se o té metodě na netu, že je to vhodné i pro pac.po úrazech míchy. Dr mi to hned zamítl, že pro mě by tato metoda neměla efekt.No uvidím, třeba to je pouze v hlavě a moc to žeru. :,( Jo a s na nějaké ty venušiny kuličky jsem se radši neptala, ale měli na urologii vyvěšený plakát s reklamou- nemáš zkušenost? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
6.4.13 09:36

@elousek10 s venušinýma kuličkama zkušenost mám. Doporučil mě je gynekolog po porodu.Na posílení dna je to dobrý. Pokud neudržíš obě jednu ustřihni a zaváděj jen jednu. Až ji udržíš kup nové a snaž se udržet obě. Je to dobré, že nutíš svěrač svírat a tím se posiluje a zpevní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
6.4.13 16:57

Dík to docela potěšilo, že něco pomáhá. Vyzkouším. Ten plakát co tam měli vyvěšený byl asi něco spešl protože to byly 3kuličky- po jedné- od největší po menší a k tomu jakési karabinky o různých velikostech, určitě i váha byla jiná, z toho jak to vypadalo jsem pochopila, že to asi visí z pipiny :lol:, je to docela sranda no.Ale jestli to krapet pomůže tak co by ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
6.4.13 19:53

Já mám nějaké pryžové z drogerie rossman a stačí. Sám mě je gynekolog doporučil tak jsem po nějakých speciálních nekoukala. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.4.13 21:16

Jéj nemyslela jsem to zle, že bych potřebovala nějaké extra. Už :oops: jsem si je objednala přes net, to by člověk neřekl co se všechno prodává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
24.5.13 05:52

Ahojky,
od včerejšího dne mám zřejmě první ataku v těhotenství. Jsem 29. týden a špatně vidím na levé oko. Nemůžu se s ním podívat do strany. Mám máznutý obraz až dvojitý.
Je to druhý den, ale mám strach to nechat přes víkend aby se to nerozběhlo dál :zed:
Poraďte mi prosím, co s tím? :nevim: Dají mí Solu Medrol? Není to rizikové pro miminko? Mám strach aby se to tím nějak nepo…
Děkuji za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
24.5.13 08:42

@klarucha běž k lékaři. A on rozhodne co dál, samozřejmě bude brát v potaz tvé těhotenství, toho bych se nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
24.5.13 08:46

@29 - Doktorovi jsem volala, že mám ten a ten problém a on mi řekl, že by mi napsal žádanku na oční. Přitom vím, že je to ataka, jak vyšitá. Uvidím až tam dorazím. Mám strach ohledně toho Solumedrolu, protože píší v letáku, že může způsobit poškození plodu. A doktor se mi ho vyloženě dát bojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
24.5.13 12:35

Ahoj, já měla ataku v 15 týdnu a to mi doktorka řekla, že mi ho už dát můžou, že by to nemělo mimi uškodit, že riziko potratu by byl první trimestr.Ale vzpomínám si, že mi dali menší dávku -500mg,250,250.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
24.5.13 22:51

@klarucha Asi uz jsi tam jela, ale ja bych zajela do tveho RS centra nebo do spitalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
25.5.13 14:30

@elousek10 @melerovka Holky děkuji za příspěvky. Moc jste mě uklidnily!
Jela jsem tam po telefonickém rozhovoru s Dr., přijela jsem tam a on mi prohlédl oči a řekl, že žádné výkyvy v očích nevidí. A že vzhledem k mému těhotenství mi SoluMedrol dávat nebude. Že mám počkat. Buď se to zlepší nebo zhorší. Koukala jsem na něho, jako blázen. Byla jsem hotová, že, mě v tom nechá. Zvedla jsem telefon a obvolala jsem další dvě MS centra, kde mi s otázkou na můj problém sdělili, že má povinnost mě Solumedrolem přeléčit. Pak mi pan doktor z Pražského MS centra řekl, že těhotným ženám dávají 125 mg x 3. Takže to lze, pouze se pan doktor v mém centru boojí a radši mě v tom nechá. :pocitac:
Doma se mi to samozřejmě horšilo. Na pravé oko vidím dvojitě až rozmazaně a málem mě smetlo auto na silnici, tak jsem se naštvala, vlítla jsem do Billy, koupila jsem grapefruitový džus, banány a doma naštěstí Solumedrol mám, tak jsem nasadila 125mg. Je to druhý den a žádné zlepšení necítím. Mám si vzít třeba 250 pro jistotu? Ta 125 na tu mou ataku se mi zdá vážně málo a pomoci od doktora se nedočkám :zed:
@elousek10 - miminko bylo v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
25.5.13 21:19

Ahoj, vidíš já nevěděla, že existuje solumedrol v tabletkách. 8o. Rodila jsem v prosinci 2010, holčička v pořádku - naštěstí, je to rebelka ;).Asi i ty po porodu dostaneš nějaké ty infuze na zklidnění imunitních reakcí- měla jsem jí pár hodin po porodu a pak myslím za měsíc, no a pak bohužel ataku, tak s kojením byl konec :,(, ale co zvládli jsme to i když nějaká památka na tu dobu mi zůstala. Držím palečky ať se ti uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
25.5.13 21:27

Jo jinak to je v prd… když víš, že jsi zhoršená a doktor v podstatě nic. Když má člověk ataku tak se nemůže dočkat toho doktora a pak šup šup na kapačku kdy víš, že se něco děje a kdy se snad uleví. Asi mě napadá jen pohotovost, kdy by to asi na neurole řešili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
26.5.13 08:01

@klarucha - to je divný, že dr. neviděl žádné výkyvy v očích :think:. Já měla ataku v oku hodně slabou (vidění jako přes igelit) a očařka to tam po rozkapání okamžitě uviděla. Ale spravilo se to teda samo asi do 2 týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty