Těhotenství a roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14079
15.3.13 09:38

@xlenushkax - ty jsi si to teda pěkně vyžrala :?. Ta Gylenie, to je nějaká studie s tabletkama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
15.3.13 10:35

Dekuji holky :hug:

@Reenia - drzim palce :hug: ta gilenya ma mnohem mensi ucinnost nez tysabri… ale taky sebou nenese tolik rizik… za 2 mesice mam kontrolnou MR tak se uvidi jestli zustaneme u ni nebo dostanu tysabri… no modlim se aby to dopadlo dobre…

@Milli - no… to ano… ja mam cely zivot takovy… jeste jsem vyfasovala i „skveleho“ muze co nato nejak zapomina ze nejsem v pohode…
momentalne jsou pry na trhu 2 „leky“… jak jsem psala… G je 30% a T 70% s tim ze po dvou letech muzes dostat zanet mozku (ted nevim jak se ten virus jmenuje) a umrit… je to minimalni % ale je… 50% lidi s RS ma v tele nejaky vir, ktery tohle procento jeste zvysuje… no ja ho samozrejme mam :(

taky se vybira podle toho jestli se jeste planuje tehotenstvi… ja bych hrozne moc chtela jeste jedno dite, ale uz to asi nebude mozne po tom jak dopadlo prvni tehotenstvi… takze jsem dr rekla ze nejblizsich 5 let urcite ne… i proto G…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
15.3.13 10:46

@xlenushkax myslím, že by jsme postupovaly všechny stejně ohledně druhého dítěte mít takové potíže po porodu. Lepší je se soustředit na sebe a zůstat co nejdéle relativně zdravou maminkou pro jedno dítě. Než mít už horší fázi nemoci a doma novorozeně a jedno starší. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.3.13 11:28

@xlenushkax ja jsem mela nasezene tysabri 2× a pokazde to dopadlo dost spatne, takze ja uz Tysabri nechci ani videt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
15.3.13 15:05

@Reenia - opravdu? a muzu se zeptat co se stalo? ja mam z toho hroznej strach… a dr evidentne taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
15.3.13 15:07

@29 - nj… ja se ale bojim rozchodu s „tatinkem“… tedy… spis toho co bude pak… uz jen s ditetem a RS najit partnera neni asi lehke, natoz kdyz uz nebudu mit dalsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
15.3.13 15:13

@Reenia - ta Gilenye (nechapu proc se to tak pise vypada to divne :) ) mi delala taky potize… poprve musis byt 6hodin sledovana… srdicko… ono to snizuje tepovou frekvenci dost… no a ja mela zvysenou :nevim: srdce mi busilo jak po maratonu… takze kardiologie, ruzna vysetreni… ale ten den byl moc prijemny… spousta hrzkych doktoru :oops: docela mi ten den zvedl sebevedomi :oops: :lol:
no a pak zasa odznova… 6h napojena… desny… pravdepodobne to byla jen psychika… takze Lexaurin… brala jsem ho asi dva tydny… ja jsem celkove s nervama na tom dost spatne… dr si to sama vsimla… jen ten muj doted ne :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
15.3.13 16:37

@xlenushkax - vím, že se mi to lehko říká, ale zkus se vybodnout na nějaký nervování. Já byla taky strašný nervák - abych s každým vycházela, abych zvládala náročnou práci, abych byla dokonalá manželka, ale po dg. jsem úplně překopala žebříček hodnot. Za nervování mi stojí jedině zdraví mých dětí a partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
15.3.13 17:33
@Milli píše:
@xlenushkax - vím, že se mi to lehko říká, ale zkus se vybodnout na nějaký nervování. Já byla taky strašný nervák - abych s každým vycházela, abych zvládala náročnou práci, abych byla dokonalá manželka, ale po dg. jsem úplně překopala žebříček hodnot. Za nervování mi stojí jedině zdraví mých dětí a partnera.

no ono to asi nejde :( jednak jsem nekdy neovladatelny nervous… vybuchnu jak atomovka ale za 5 min jsem v klidu… no.. ale nejhorsi je ze muj partner mi v tom opravdu vubec nepomaha… nepodporuje… spis naopak… druha vec je ze jsem Slovenka a celou rodinu mam tam… tady nikoho… tudiz jsem na malou uplne sama… a kdyz se neco prihodilo, jako ataka, nebyl nikdo co by pomohl… jeho rodina se zajima jen sama o sebe… bohuzel… vim vlastne si za to muzu sama… ale ja jsem predem nevedela jak se veci budou mit… slibovalo se… a ja naivne verila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
15.3.13 17:35

Jeste jsem se chtela zeptat… kdyz se diskuze obnovila… co alternativa? premyslim o tom ale nevim… treba tibetska houba… nebo uzivate nejake vitaminy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
15.3.13 18:18

@xlenushkax v RS centrech mají i psychology ne? Možná by ti pomohlo si o tom popovídat.
Alternativní medicínu používám - věřím sama v sebe a sobě :mrgreen:. Mě doktor řekl, že mám úžasnou psychiku a proto jsem na tom asi dobře. Myslím, že alternativní medicíně musíš věřit, aby pomohla.Ale nemám proti ní nic.

ad chlapy - žádná z nás neví jak se její chlap zachová až bude nejhůř. Teď se můžou kasat, že nás neopustí. Ale nikdo nemůže vědět, jak se zachová dokud daná chvíle nenastane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
15.3.13 21:05

@29 - je tak to zavist velika :) ja jsem takove klubko nervu… ono fakt hodne zalezi na psychice… bohuzel pro me… no psycholog… nevim… asi bych si to musela hradit a na to opravdu nejsou penizky… ale premyslela jsem o tom… no nemyslim ze by mi pomohl… ja bych spis potrebovala pomoct s malou… je to s ni tezky… nekdy se treba vyspat… mit volny vikend… vypnout… a taky jako hrozna citlivka bych potrebovala tu oporu… v partnerovi… ja uz se xkrat snazila byt flegma ale nejde to… jsem si rikala nestresuj se kasli na to ale neeee ono je to silnejsi nez ja :)

takova alternativa je taky dobra :)) a ta druha… ja v to prave docela verim… chtela jsem to zkusit ale kdyz jsem to rekla partnerovi tak se akorat smal a presvedcoval me o tom jaka je to blbost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.3.13 22:07

@xlenushkax ja jsem mela na vsechny leky nezadouci ucinky. Poprve jsem dostala u tysabri alergickou reakci, ze jsem otekla, pak jsem mela pul roku pauzu a zkusili jsme to znovu nasadit a to sestry zapomnely zavest SM a az po te infuzi tysabri, takze jsem jim tam malem zarvala. Nemohla jsem dychat, otekala jsem silenou rychlosti.. Proto ja uz pristupuju spise k psychsomatickemu leceni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
15.3.13 22:09

@xlenushkax partner by mel byt oporou a ne ti podrazdt nohy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
15.3.13 23:20

@Reenia - jezisi 8o tak to jsem jeste ani neslysela… hrozny! hlavne ze to dobre dopadlo :hug: ja mela taky alergickou reakci… na copaxone… nejdriv jen trosku ani jsem nevedela ze je to nejaka reakce.. svedeni… a po tydnu… ufff… svedeni celeho tela… i vička… silene… jsem se musela drbat az do krve… otekla mi cela tvar… nemohla jsem mluvit jak jsem mela tu pusu velikou… za par minut jsem se pozvracela.. do toho prujem.. fuj…

jo partner by mel byt opora :-/ bohuzel ten muj je opak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty