Těhotenství a roztroušená skleróza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3890
9.11.12 21:55
@Kristapod píše:
Dobrý den, nemám RS, ale potvrzenou bechtěrevovu chorobu asi 5. let. Nikdy jsem nebrala žádné kortikoidy, jen když mě něco moc bolelo, tak třeba Nimesil, nebo brufen. Teď jsem 18+3tt a od neděla jsem dostala šílený zánět do oka, hrozné bolesti na oko skoro nevidím, injekce kortikoidů do oka, kapu kortikoidové kapky. To prý se k miminku skoro nedostane, ale včera už mi museli dát kapačku Solu_Medrol 500mg+100ml FR, dnes 250mg solumed. zítra taky 250 a v neděli snad naposledy. Já mám tak strašný strach co to udělá s miminkem, jsem úplně zoufalá, tak bych se chtěla zeptat jestli tu někdo bral v těhu Solu-medrol a narodilo se mu zdravé miminko. :nevim: Předem děkuji

ja ne… a co vim tak se v tehu nesmi :nevim:

@blackmarse - ahoj, muzu se zeptat proc pises SZ a ne verejne do diskuse? nerejpu, jen bych si o tom taky rada precetla nejake zkusenosti a mozna nekdo dalsi taky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
10.11.12 00:09
@Kristapod píše:
Dobrý den, nemám RS, ale potvrzenou bechtěrevovu chorobu asi 5. let. Nikdy jsem nebrala žádné kortikoidy, jen když mě něco moc bolelo, tak třeba Nimesil, nebo brufen. Teď jsem 18+3tt a od neděla jsem dostala šílený zánět do oka, hrozné bolesti na oko skoro nevidím, injekce kortikoidů do oka, kapu kortikoidové kapky. To prý se k miminku skoro nedostane, ale včera už mi museli dát kapačku Solu_Medrol 500mg+100ml FR, dnes 250mg solumed. zítra taky 250 a v neděli snad naposledy. Já mám tak strašný strach co to udělá s miminkem, jsem úplně zoufalá, tak bych se chtěla zeptat jestli tu někdo bral v těhu Solu-medrol a narodilo se mu zdravé miminko. :nevim: Předem děkuji

Myslim, ze kortikoidy v druhem trimestru, coz uz ty jsi tak nebezpecne nejsou. Urcite s tim chodis nekam na neurologii ne? A s touhle nemoci by jsi mela chodit do takove te superrozikove poradny nekam do fakultni nemocnice na vyssi pracoviste.Oni tam maji dost prehled, co ti muzou dat a co ne. Jestli do takove poradny nechodis, tak by te tam meli poslat. Urcite se miminku nic nestane. Bohuzel u nekterych nemoci to jinak nejde nez s temi agresivnejsimi leky, ale neboj bude to dobre.Ty nejkritictejsi 3 mesice co se miminko vyvyji mas uz za sebou.At je to brzy lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
10.11.12 07:23

@Klara1234 Děkuji za uklidnění..Já právě nikam nechodím, jak jsem psala problémy jsem neměla, tak mi paní doktorka na revmatologii řekla, že když něco tak si mám dát prášek od bolesti a cvičit nic víc se dělat nebude. Prý když bych měla nějaký moc velký problém tak mám přijít na kontrolu, což se nestalo. Až teď mi začalo to oko a to teď jezdím na normální oční a oni to řeší s primářem z gynekologie a do žádné rizikové poradny mě nikdo neposlal. Stále doufám, že by primář nedovolil něco co by miminku ublížilo, ale stejně mám hrozný strach.
@xlenushkax já právě taky nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
10.11.12 13:15

@Kristapod no, já bych se asi někam vnutila.Ono to zase taková legrace není. Většinou v těch velkých nemocnicích mají s takovými nemocemi větší zkušenosti. Já jsem v jedné takové pracovala. Nevím jak to máš daleko, ale asi bych se vnutila do Zlína. A ty na tom očním ležíš nebo jen docházíš na infuze? Já bych se teda určitě někam vnutila.ono u některých takových závažných onemocnění se po porodu musí právě kortikoidy podat, aby se stav nezhoršl, ale nevím jak u toho tvojeho, nejsem revmatolog. Já vím, že k nám do nemocnice jezdily do takové rizikové poradny z celé republiky. Já tam chodila taky, ale jen z protekce, že jsem zaměstnanec. Hrozně moc ti držim pěstičky, ať ti je brzy dobře. Nenechej se nikde odbýt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
6.3.13 16:05

me tehotenstvi a RS

Ahoj holky, je mi 25 let a mam jiz 7 rokem RS. Jsem ve 4. mesici tehotenstvi a vsechno se zdalo byt super, ale dnes rano jsem se vzbudila s pocitem necitliveho jazyka, doufam, ze to neni ataka. Nemate s tim nekdo zkusenosti?
Diky za odpoved a hezky den! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
usvit
6.3.13 16:49

Ahoj nováčku skušenosti stim nemam mivam jiné ataky ale určitě bych nevahala a hned bych šla k lekaři kort když jsi ve 4 měsicí těhotenství. Ale třeba ti některa poradí víc. Držim palečky at to dobře dopadne :)

• Citovat
  • Upravit
15201
6.3.13 17:01

Ahoj holky :mavam:
Snad nevadí, že vám sem lezu, ale chtěla bych vám moc popřát bezproblémové těhotenství a krásná a zdravá miminka a hodně síly na tuhle nemoc :hug:,moje maminka jí taky měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
6.3.13 17:19

Bohužel neporadím, měla jsem obě těhotenství bez problému. Ale doktora bych informovala i když mě nenapadá co by s případnou atakou během těhotenství dělal. :think: jelikož mě dává solumedrol a to by asi nebylo to pravé ořechové pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
usvit
6.3.13 18:03

Ahoj určitě nam nevadí že sem vlezeš tady je každy rad za nejaky nazor. Já sama děti nemam nějak se nam nedaří. A rs už mam dvanact let a je mi 36.Tady je každy vitan :mavam:

• Citovat
  • Upravit
15201
6.3.13 18:12
@usvit píše:
Ahoj určitě nam nevadí že sem vlezeš tady je každy rad za nejaky nazor. Já sama děti nemam nějak se nam nedaří. A rs už mam dvanact let a je mi 36.Tady je každy vitan :mavam:

Mojí maminku to postihlo po dvou dětěch, bylo jí 38 let, začlo to epileptickým záchvatem, bez příznaků…prostě v noci dostala záchvat…
Je, ale asi více typů, nebo druhů, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
7.3.13 22:07

ataka

Ahoj, tak se mi to horsi. Takze budu muset kontaktovat neurologa. Doufam, ze se nic nestane miminku. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
8.3.13 08:03

Dej vědět jak si dopadla. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
8.3.13 11:27

@Reenia - volala jsi doktorovi? Jak to dopadlo? Já měla těhotenství i teď kojení (4 měsíce) bez ataky. Právě začínám s odstavováním a přechodem na UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
8.3.13 13:25

@Milli zítra jdu za doktorkou, tak uvidím, co mi řekne. Já jsem právě byla strašně šťasná, že mi bylo dobře a najednou se to takhle změnilo. Snad se to brzy zlepší. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
8.3.13 14:31

@Reenia - tak budu držet palce :palec:. Mě čeká kontrola po neděli a budeme právě řešit to odstavování (do kterýho se mi moc nechce, starší děti jsem kojila do dvou let, ale není zbytí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty