Těhulky 18-23

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3140
17.2.11 17:17

Holky, přemyšlely jste na jak dlouho pak půjdete na rodičovskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
17.2.11 17:34
Lolik píše:

no vzhledem k tomu, že mám nárok jen na tu čtyřletou (studentka) tak to budem měnit přes přítele a nechám si tu na tři roky

• Citovat
  • Upravit
3140
17.2.11 17:54
lumu píše:
Lolik píše:
no vzhledem k tomu, že mám nárok jen na tu čtyřletou (studentka) tak to budem měnit přes přítele a nechám si tu na tři roky

Tak to budeme mít stejně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
17.2.11 17:56

Ahoj holky, chtěla jsem se vás zeptat jestli máte někdo zkušenosti s měněním gynekologa během těhotenství a ještě ke všemu na nemocenské. Já už na to nemám sílu a nejspíš začnu hledat jiného, ale nevím jak to probíhá a jestli v tom nebude třeba nějakej háček :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
17.2.11 18:10
Denino píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se vás zeptat jestli máte někdo zkušenosti s měněním gynekologa během těhotenství a ještě ke všemu na nemocenské. Já už na to nemám sílu a nejspíš začnu hledat jiného, ale nevím jak to probíhá a jestli v tom nebude třeba nějakej háček :roll:

já jsem měnila hned na začátku jelikož jsme se stěhovali moooc daleko :palec: normálně jsem si vybrala nového, u toho jsem se zaregistrovala a on už si sám veškerou dokumentaci vyžádal sám, tak počítám, že s nemocenskou asi taky nebude problém… myslím, že si ho můžeš změnit po třech měsících od registrace

• Citovat
  • Upravit
9219
17.2.11 19:10

no to je docela nespravedlivy uplne na hovno!!! a ty ctyri tisice se vypocitavaji moje odkad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
17.2.11 20:09
Sarisek1 píše:
no to je docela nespravedlivy uplne na hovno!!! a ty ctyri tisice se vypocitavaji moje odkad?

Sarisku, tuším že to byl pouze příklad :-) ty bys tam dala ty příjmy, kter máš konkretně ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
17.2.11 20:14
Cikyto píše:
Ja jsem to chtela zkusit jako svobodna matka abych prispevek dostala … nevite co je k tomu potreba atd.?

To nevím… ale myslím si, že by pak v rodném listu mimčo nemělo zapsaného taťku, mě to přijde takový blbý, že dítko jakoby taťku nemělo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
17.2.11 20:32
Cikyto píše:
To me uz taky napadlo ze to maji pojistene necim- jsou to takovy vyderaci :cry: aspon neco na ten kocarek by meli dat.
Samozrejme delat nejakou socku ze sebe urcite nechci,a aby mimi nemelo napsaneho tatinka to by jsme ani za ty penize neudelali.
Ale mrzi me to ze to takhle vyslo zrovna tenhle rok … snad nebude jeste hur.
  • Ja se v tehle papirovych vecech moc nevyznam: tak ted jsem na nemocenske,8 tydnu pred terminem pujdu na materskou a pak budu 3 roky pobirat prispevek v materstvi? :-)

Mě to taky nepřijde fér… alespoň kdyby to bylo vždy jenom na první dítko.. no nic, aspoň že ještě nesebrali rodičák, a o tom se taky mluví do budoucna :-?

S tou mateřskou, jestli to teda řikám dobře, tak se vyplací PPM peněžitá pomoc v máteřství, to je nějaké procento z platu a je to tuším na 6 měsícu celkově, pak mateřská končí a začiná rodičovská, tam si múžeš zvolit variantu 2,3 nebo 4 letou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
17.2.11 20:40
Cikyto píše:
Kdyz chci variantu na 3 roky,tak to hlasim kde? a do kdy? bojim se ze prosvihnu nejaky termin a budu pak muset na 4 roky … no ale jeste mam nejakou dobu cas na zjistovani :-D

Neprošvihneš :-D nevím přesně jak to všechno je, taky to budem zjišťovat, ale u nás to budeme dělat přes manžu, jelikož jsem ještě studentka, tak nárok volby nemám a na 4 roky nechci.
Zitra jdu na Ogtt, tak mi držte palečky abych tam zitra neomdlela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
17.2.11 21:10
Cikyto píše:
Kdyz chci variantu na 3 roky,tak to hlasim kde? a do kdy? bojim se ze prosvihnu nejaky termin a budu pak muset na 4 roky … no ale jeste mam nejakou dobu cas na zjistovani :-D

Cykitko ted budeš dostávat PPM 28 týdnů (6 před porodem a 22 po porodu)… ještě než ti skončí PPM (před 22. týdnem věku dítěte) tak musíš na sociálce (ta která sídlí pod úřadem práce) podat žádost o rodičovský příspěvek + volba délky rodičovského příspěvku (2 nebo 3 roky) :palec:
Jinak aby jsi to dostala jako svobodna matka tak by jsi musela uvést, že otec je neznámí, takže by nebyl v rodném listě… taky jsem přemýšlela, ale za to mi to nestojí :-(

Jinak Sarisku to byl příklad! Můžete si tam dosadit své příjmy :palec: ale pozor platí to pro domácnost, kde je k trvalému pobytu hlášen otec + matka + dítě! pokud by jste bydleli u rodičů apod. tak se to počítá ještě jinak :palec: aby v tom náhodou nebyl maglajs

• Citovat
  • Upravit
9219
18.2.11 08:46

no to mame jeste trvaly pobyt u rodicu, tak si to mame zmenit radeji?? holky ja se opravdu v tomhle vubec nevyznam, jak to je, tak se omlouvam pripadam si jako blbec… :think: ja myslela, ze jak nastoupim na materskou, tak uz mi budou vyplacet hned tu 3letou variantu tech sedm tisic a neco to budu zatim brat jen neco malo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
18.2.11 09:52

Ahoj, myslím, že pokud bys chtěla pobírat klasickou mateřskou, musela bys mít odpracovány 2roky, vyplácí se myslím 60 nebo 70% hrubého platu. Jinak budeš pobírat dost málo… Po 28týdnech přejdeš na RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
18.2.11 10:34
Sarisek1 píše:
no to mame jeste trvaly pobyt u rodicu, tak si to mame zmenit radeji?? holky ja se opravdu v tomhle vubec nevyznam, jak to je, tak se omlouvam pripadam si jako blbec… :think: ja myslela, ze jak nastoupim na materskou, tak uz mi budou vyplacet hned tu 3letou variantu tech sedm tisic a neco to budu zatim brat jen neco malo???

To bohužel neporadím, já budu mít rovnou ten rodičak po narození mimča.
Jinak Ogtt mám za sebou, zvladla jsem to, ale bylo mi teda blbě :-? měla jsem štěstí, že tam byly hodné sestřičky a nechaly mě tam ležet, kdybych seděla, tak by to asi šlo ven. Jinak určitě si s sebou vezmete ten hořky černý čaj a vymačkejte si tam celý citron, pak se to vypít dá uplně v pohodě :-) nedokažu si představit to vypit jenom s vodou, to musí být hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
18.2.11 10:35
Sarisek1 píše:
  • aby jsi mohla pobírat PPM (to je mateřská) tak musíš mít odpracováno minimálně 270 dní než na ní nastoupíš… pokud máš nemocenskou tak to nevadí, vztahuje se to na tebe také… PPM se vypočítává z platu tudíž by jsi měla mít asi 70 %
  • kdyby jsi nesplnila těch 270 dní tak máš nárok pouze na 4 letou variantu a o rodičovský příspěvek se žádá na sociálce
  • no a k tomu porodnému: pokud si hlášená u rodičů může to být i výhoda… pokud myslíš, že by jste s přítelem na to porodné nedosáhli můžu ti to spočítat, ale potřebuju měsíční příjem matky, táty, přítelův, tvůj + pokud tam bydlí třeba ještě sourozenec, babička atd. (bohužel jsem teda zjistila, že pokud je otec uveden v rodném listě počítá se i jeho příjem… a to i v případě, že u vás není trvale hlášen)

Příspěvek upraven 18.02.11 v 14:26

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí