Těhulky 18-23

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lumu
18.2.11 10:37
Lolik píše:
Sarisek1 píše:
no to mame jeste trvaly pobyt u rodicu, tak si to mame zmenit radeji?? holky ja se opravdu v tomhle vubec nevyznam, jak to je, tak se omlouvam pripadam si jako blbec… :think: ja myslela, ze jak nastoupim na materskou, tak uz mi budou vyplacet hned tu 3letou variantu tech sedm tisic a neco to budu zatim brat jen neco malo???
To bohužel neporadím, já budu mít rovnou ten rodičak po narození mimča.
Jinak Ogtt mám za sebou, zvladla jsem to, ale bylo mi teda blbě :-? měla jsem štěstí, že tam byly hodné sestřičky a nechaly mě tam ležet, kdybych seděla, tak by to asi šlo ven. Jinak určitě si s sebou vezmete ten hořky černý čaj a vymačkejte si tam celý citron, pak se to vypít dá uplně v pohodě :-) nedokažu si představit to vypit jenom s vodou, to musí být hnus.

no vidíš a mě to nevadilo… ze začátku mi to dokonce chutnalo, ale konec byl kritický =)

• Citovat
  • Upravit
3140
18.2.11 10:39
lumu píše:
Lolik píše:
Sarisek1 píše:
no to mame jeste trvaly pobyt u rodicu, tak si to mame zmenit radeji?? holky ja se opravdu v tomhle vubec nevyznam, jak to je, tak se omlouvam pripadam si jako blbec… :think: ja myslela, ze jak nastoupim na materskou, tak uz mi budou vyplacet hned tu 3letou variantu tech sedm tisic a neco to budu zatim brat jen neco malo???
Jinak Ogtt mám za sebou, zvladla jsem to, ale bylo mi teda blbě :-? měla jsem štěstí, že tam byly hodné sestřičky a nechaly mě tam ležet, kdybych seděla, tak by to asi šlo ven. Jinak určitě si s sebou vezmete ten hořky černý čaj a vymačkejte si tam celý citron, pak se to vypít dá uplně v pohodě :-) nedokažu si představit to vypit jenom s vodou, to musí být hnus.
no vidíš a mě to nevadilo… ze začátku mi to dokonce chutnalo, ale konec byl kritický =)

No vypila jsem to taky uplně vpohodě :-D mě se udělalo blbě tak za půlhodinky, to už i mimísek začal protestovat a kopat, asi tolik cukru na něj bylo moc a chtěl ho vykopat ven :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
18.2.11 10:41

jinak Loliku našla jsem diskusi, kde řešili kdy dostaneš první rodičák, když o něj žádáš po porodu a tady v Praze můžeš na ty peníze čekat až dva měsíce… takže spořit, spořit, spořit kdyby něco :zed:
myslím, že je to diskuse Kdy dostanu rodičovský příspěvek?

• Citovat
  • Upravit
3140
18.2.11 10:43

Ogtt je ten test na těhotenskou cukrovku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
18.2.11 10:44
Cikyto píše:
lumu píše:
Lolik píše:
Sarisek1 píše:
no vidíš a mě to nevadilo… ze začátku mi to dokonce chutnalo, ale konec byl kritický =)
Holky co je Ogtt ? :-D Jinak dobre ze uz to mas za sebou :palec:

orální glukózo toleranční test :-D je to test na těhotenskou cukrovku… tam musíš vypít takovej sladkej blivajs a taky ti 2× berou krev

• Citovat
  • Upravit
3140
18.2.11 10:45
lumu píše:
jinak Loliku našla jsem diskusi, kde řešili kdy dostaneš první rodičák, když o něj žádáš po porodu a tady v Praze můžeš na ty peníze čekat až dva měsíce… takže spořit, spořit, spořit kdyby něco :zed:
myslím, že je to diskuse Kdy dostanu rodičovský příspěvek?

Lumu, dík :-D taky jsem se tam teď koukala… no jo, hold musíme šetřit, na mimíska pak bude potřeba mít dost penízek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
18.2.11 10:47

Lumu, mě brali 3× 8-o na lačno, pak vypít ten sladký „čajík“, pak za hodinu odběr, a pak ještě za další hodinu :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
18.2.11 10:56
Cikyto píše:
Fuuj tak to uz vim co to je …ale neznam tyhle odborne nazvy :-D
K tem penizkum : ja jsem od listopadu na nemocenske a penize jsem dostala jednou z prace,1 ze soc. a pak jsem skoro 2 mesice cekala nez mi neco prislo :cert: je to hruza!! opravdu clovek musi mit nejake penize stranou protoze oni to posilaji asi podle nadady

to jo, ale aspoň, že to ještě posílají :-?
někde jsem četla, že planují zrušit uplně rodíčovský příspěvek, resp- to nechat zase pro ty, kdo má ty malé příjmy podle jejích propočtu :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
18.2.11 11:09
Lolik píše:
Cikyto píše:
K tem penizkum : ja jsem od listopadu na nemocenske a penize jsem dostala jednou z prace,1 ze soc. a pak jsem skoro 2 mesice cekala nez mi neco prislo :cert: je to hruza!! opravdu clovek musi mit nejake penize stranou protoze oni to posilaji asi podle nadady
někde jsem četla, že planují zrušit uplně rodíčovský příspěvek, resp- to nechat zase pro ty, kdo má ty malé příjmy podle jejích propočtu :pocitac:

no to jsou teda pěkné kurvy kdyby to zrušili :cert: ale tak snad se to nestane…
kéž by tak ten soud toho 22. února prohráli :cert: to by pak museli vše vracet těm maminám co to sebrali
No jako mě s těma penězma docela dostali, my teda máme vše už nakoupeno, i dopředu oblečky, plenky atd. snad budem kojit, ale stejně potřebuješ ještě další věci po narození… no nevim kdybych byla sama tak si to můžu jít hodit :evil:

• Citovat
  • Upravit
3140
18.2.11 11:13
lumu píše:
Lolik píše:
Cikyto píše:
někde jsem četla, že planují zrušit uplně rodíčovský příspěvek, resp- to nechat zase pro ty, kdo má ty malé příjmy podle jejích propočtu :pocitac:
no to jsou teda pěkné kurvy kdyby to zrušili :cert: ale tak snad se to nestane…
kéž by tak ten soud toho 22. února prohráli :cert: to by pak museli vše vracet těm maminám co to sebrali
No jako mě s těma penězma docela dostali, my teda máme vše už nakoupeno, i dopředu oblečky, plenky atd. snad budem kojit, ale stejně potřebuješ ještě další věci po narození… no nevim kdybych byla sama tak si to můžu jít hodit :evil:

Lumu, jaký soud? O tom nic nevím :think:
taky mi to přijde tak trochu nefér… že se to dřív vyplacelo všem maminkam, teď ne, tak by to aspoň třeba snížili, ale nechali pro všechny. Jinak, my taky nakupujeme věci dopředu, ale bez podpory rodiny nevím jak bychom to mimi utáhli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
18.2.11 11:22

no nevím přesně kdo jak v tom figuruje, ale ve zprávách říkali tohle : ČSSD podala žalobu k ústavnímu soudu, protože jak ten ťulda Nečas chtěl schválit právě ty škrty tak to udělali nějakou rychlejší cestou a to se ČSSD právě nelíbilo protože oni to nechtěli nechat projít tudíž by to neplatilo od 1. 1. 2011, jenže Nečas si to udělal po svém a škrty prošly… no a toho 22 by se mělo rozhodnout a pokud by ústavní soud rozhodl, že to bylo neoprávněné tak se škrty ruší a oni by museli vracet porodné, rodičáky, sociální dávky atd. jako oni to stejně zavedou zpět, ale to by pak nejspíš bylo až další rok tudíž by se nám to mohlo vyhnout :palec:

• Citovat
  • Upravit
3140
18.2.11 11:26
lumu píše:
no nevím přesně kdo jak v tom figuruje, ale ve zprávách říkali tohle : ČSSD podala žalobu k ústavnímu soudu, protože jak ten ťulda Nečas chtěl schválit právě ty škrty tak to udělali nějakou rychlejší cestou a to se ČSSD právě nelíbilo protože oni to nechtěli nechat projít tudíž by to neplatilo od 1. 1. 2011, jenže Nečas si to udělal po svém a škrty prošly… no a toho 22 by se mělo rozhodnout a pokud by ústavní soud rozhodl, že to bylo neoprávněné tak se škrty ruší a oni by museli vracet porodné, rodičáky, sociální dávky atd. jako oni to stejně zavedou zpět, ale to by pak nejspíš bylo až další rok tudíž by se nám to mohlo vyhnout :palec:

Jo tak…:think: ale v to moc teda nevěřím, že by si to nezařídili a prohrali a museli zase vše vyplacet zpětně… udělají to jak se jim hodí a nic řešit nebudou :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
18.2.11 11:36

no já to vidím tak 50 : 50 :-) přece jen to řeší ústavní soud jako nezávislá instituce :palec: když ukazovali kousek toho soudu tak ten soudce dával Nečasovi docela zabrat a Nečas tam stál jak malej kluk, který dostává vynadáno od tatínka… :mrgreen: no nechme se překvapit :dance:

• Citovat
  • Upravit
3140
18.2.11 11:39
lumu píše:
no já to vidím tak 50 : 50 :-) přece jen to řeší ústavní soud jako nezávislá instituce :palec: když ukazovali kousek toho soudu tak ten soudce dával Nečasovi docela zabrat a Nečas tam stál jak malej kluk, který dostává vynadáno od tatínka… :mrgreen: no nechme se překvapit :dance:

No uvidíme, radší nic nečekat a pak být přijemně překvapeny, že jo? :mrgreen:
Lumu, mě teď nějak vypadlo, vy víte jestli máte holčičku nebo klučíka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
18.2.11 11:42
Lolik píše:
lumu píše:
no já to vidím tak 50 : 50 :-) přece jen to řeší ústavní soud jako nezávislá instituce :palec: když ukazovali kousek toho soudu tak ten soudce dával Nečasovi docela zabrat a Nečas tam stál jak malej kluk, který dostává vynadáno od tatínka… :mrgreen: no nechme se překvapit :dance:
No uvidíme, radší nic nečekat a pak být přijemně překvapeny, že jo? :mrgreen:
Lumu, mě teď nějak vypadlo, vy víte jestli máte holčičku nebo klučíka?

No jasně je lepší s tím nepočítat… já jsem třeba hroznej šetřílek už od dětsví… pamatuju si jak všichni kámoši si chodili za kapesné kupovat různé blbinky atd. a já pěkně do kasičky :palec:

Čekáme chlapečka :lol: a bude se jmenovat Dominik, dneska máme ukončený 33. týden takže od zítra už jen 6 týdnů :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky