Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Manonka píše:
Tak jsem na tom podobně… Jsem ve 32 týdnu, je to cca měsíc a půl, co se partner rozhodl pro rozchod, stále hledal byt, aby mohl jít. Už našel, stěhuje se v neděli. Psychicky to nedávám, absolutně… I když mi ublížil, jako nikdo v životě, pořád ho miluju, blbka no… Bydlíme tedy zatím spolu, spíme v jedné posteli, strašně to bolí, odpočítávat ty dny, které mi zbývají a pak už ho nikdy neuvidím. Dívám se na něj a vím, že už se mnou být nechce. Bylo bylo lepší, kdyby se tehdy hned zbalil a šel. Nedokážu si představit být na všechno sama, bojím se, že to nezvládnu. Do toho občas scéna, no psychika je u dna, vždycky mě pobaví, když mi někdo řekne „vy jste těhotná? to je to nejkrásnější období“ no pro mě tedy bohužel ne… Překvauje mě, kolik vás tu je. Já myslela, že jsem jediná, kterou chlap opustil těhotnou, no naivkaJak se s tím srovnáváte,? Trpím hroznými výčitkama, že je to moje chyba, že nejsem dost dobrá, abych udržela holčičce tatínka, že mi to jednou bude mít za zlé…
Ahoj Manoko, taky si myslim ze to jednou budes brat s usmevem na rtech a budes rada ze od vas odesel. Najdes lepsiho partnera a tatinka…jen byt tebou, tak bych si od nej nechala podepsat ze je biologicky otec, a at na malou plati aspon alimenty. Urcite neni tvoje chyba zes male neudrzela tatinka, to jen on je nevyzralej a nespolehlivej clovek, lepsi, kdyz mala takovyho otce ani nepozna.
Ja to zvladam horko tezko a uz se tesim, az budu mit malyho u sebe. Muj manzel si mysli, ze jedna fer, ze bylo spravny odejit, kdyz me prestal milovat. Ale uz nevidi to, ze nebylo rozhodne fer ze se vykaslal na svoje dite. Tvrdi, jak malyho bude chtit vidat, ale pokud si mysli, ze staci byt otcem jednou za 14 dni, tak to at ho radeji nevida. Bude nam bez nej lip a jednou treba sami nebudem…
Tak drzim palce i tobe, at to pro tebe dopadne pozitivne. Ty uz sama nikdy nebudes…mu ale jednou dojde co udelal. Jak uz to byva, to bude pozde. Kdyby si chtela, tak napis soukromou zpravu…ahoj Lenka
Ahoj,
Tak jsem najivně doufala že se přístup partnera po porodu zlepsi a proto sem od nej po tom vsem neodesla. Ano byla jsem prvnich 12 dni nejstastnejsi na svete,ze mam mimi a partnera, ktery dostal rozum… Omyl,bylo to jen divadlo, vsude vypravi jak by pro malou udelal prvni a posledni… ale misto toho po 12 dnech prisel vikend a opet jeho alkohol. prehledla jsem to,ale je vikend a partnera jsem od vcerejsi6hod nevidela a nekde chlasta. Nechce nas, jse jen na obtiz. Nejhorsi je ze to boli, moc to boli. Chtela jsem pro malou otce at jsme rodina a proto ho nedokazu opustit.
co mám dělat?
@Lentilka-a píše:
Ahoj,
Tak jsem najivně doufala že se přístup partnera po porodu zlepsi a proto sem od nej po tom vsem neodesla. Ano byla jsem prvnich 12 dni nejstastnejsi na svete,ze mam mimi a partnera, ktery dostal rozum… Omyl,bylo to jen divadlo, vsude vypravi jak by pro malou udelal prvni a posledni… ale misto toho po 12 dnech prisel vikend a opet jeho alkohol. prehledla jsem to,ale je vikend a partnera jsem od vcerejsi6hod nevidela a nekde chlasta. Nechce nas, jse jen na obtiz. Nejhorsi je ze to boli, moc to boli. Chtela jsem pro malou otce at jsme rodina a proto ho nedokazu opustit.co mám dělat?
Ahoj, sama píšeš, že pije a že vás nechce a jste mu na obtíž…myslíš si, že to má smysl s ním být?Ono mít uplnou rodinu za každou cenu, za cenu chlastu, tak to bych v životě nedovolila ![]()
kočko prdni na něj bude to těžké ale bude Vám líp věř mi pokud se chová takhle nemá to cenu určo bude nějakej pán co si Vás najde a bude Vás oba milovat a udělá pro Tebe i mimčo první poslední
@ivaska píše:
kočko prdni na něj bude to těžké ale bude Vám líp věř mi pokud se chová takhle nemá to cenu určo bude nějakej pán co si Vás najde a bude Vás oba milovat a udělá pro Tebe i mimčo první poslední
Souhlasím s názorem.Myslím si,že se už nezmění a podle mě bude lepší to ukončit a najít si nového partnera co o vás bude stát.
Taky jsem na tom podobně, jsem ve 3 mesici a chlap nas taky opustil:(
@Karolima píše:
Nechápu jak může chlap opustit partnerku před porodem.Jak s tím může žít,že jí opustil v době kdy ho potřebuje.Je to fakt hnus!Holky držte se!!
Opustil jsem partnerku před porodem. Ale nebyla opravdu jiná cesta. Vše co mi řekla za dobu našeho vztahu byla lež.. že byla prostitutka taky zatajila. Dokonce i nevěru několikanásobnou a hepatitidu typu C. Vše prasklo když nám začala krást ze společné kasy… opravdu jsem hajzl??? Nikdy jsem ji nepodvedl, pomocnou ruku ji podal, bydlení, zázemí… nic jsem po ní nepožadoval a nechtěl jsem ani vděk… no… posuďte sami.
@Veverunka22 píše:
Ani nevím, jak začít… blíží se termín porodu - jsem ve 36.tt a jsem sama. Partner mě opustil. Sem tam se ozve, co malá, jestli jsou výsledky od lékaře v pořádku…pokaždé, když vidím, že mi od něj přišla sms, vzplane ve mě jiskřička naděje. Ať už řekl, napsal, udělal cokoli, pořád cítím, že ho miluji. Hodně mi pomáhají rodiče, nebýt jich, tak nevím a ani nechci pomyslet, jak bych na tom byla. Ale snažím se, kvůli malé.
Je tady nějaká nastávající maminka na tom podobně?
Ahoj, 😊
mám 5 letého syna, kterého jsem vychovávala sama od jeho půl roku na můj popis protože tatínek mě fyzicky napadal a už to nešlo. Pak jsem potkala v práci něho nynějšího partnera, se kterým čekám dítě, jsem teď 24 TT a tajně se sházel s jeho ex abych to já nevěděla, přišla jsem na to on si s ní nepřestal vypisovat. Hádali jsme se a chtěla jsem po něm aby s ní ukončil kontakt, řekl že než to že tak žít nebude a odstěhoval se odemne. Takže teď mě čeká, že budu se 2 prckama sama. Minulý týden mě hospitalizovali na kapacky, protože jsem nemohla spát ani jíst a psychicky jsem to nezvládla. Pustili mě před štědrým dnem, jsem na tom pořád mizerné s psychikou v koncích. Naštěstí tatínek 5leteho se stará a Nadi mi pomáhají jak to jde jelikož mám zdravotní komplikace. Nebýt nich…tak nevím. Ale věřím, že bude líp a vše zvládnu i když to bude náročný 😊 ty se taky drž a než chlapa který nemá zájem nebo odešel tak to radši sama
@blondieeeee píše:
Ahoj, 😊
mám 5 letého syna, kterého jsem vychovávala sama od jeho půl roku na můj popis protože tatínek mě fyzicky napadal a už to nešlo. Pak jsem potkala v práci něho nynějšího partnera, se kterým čekám dítě, jsem teď 24 TT a tajně se sházel s jeho ex abych to já nevěděla, přišla jsem na to on si s ní nepřestal vypisovat. Hádali jsme se a chtěla jsem po něm aby s ní ukončil kontakt, řekl že než to že tak žít nebude a odstěhoval se odemne. Takže teď mě čeká, že budu se 2 prckama sama. Minulý týden mě hospitalizovali na kapacky, protože jsem nemohla spát ani jíst a psychicky jsem to nezvládla. Pustili mě před štědrým dnem, jsem na tom pořád mizerné s psychikou v koncích. Naštěstí tatínek 5leteho se stará a Nadi mi pomáhají jak to jde jelikož mám zdravotní komplikace. Nebýt nich…tak nevím. Ale věřím, že bude líp a vše zvládnu i když to bude náročný 😊 ty se taky drž a než chlapa který nemá zájem nebo odešel tak to radši sama
zase špatný výběr. To už zavání systémovou chybou.
@Burj Chalifa píše:
zase špatný výběr. To už zavání systémovou chybou.
Ty aby sis nezapomněla rypnout ![]()
@Anonymní píše:
Opustil jsem partnerku před porodem. Ale nebyla opravdu jiná cesta. Vše co mi řekla za dobu našeho vztahu byla lež.. že byla prostitutka taky zatajila. Dokonce i nevěru několikanásobnou a hepatitidu typu C. Vše prasklo když nám začala krást ze společné kasy… opravdu jsem hajzl??? Nikdy jsem ji nepodvedl, pomocnou ruku ji podal, bydlení, zázemí… nic jsem po ní nepožadoval a nechtěl jsem ani vděk… no… posuďte sami.
Ne, ale tohle je výjimka. Pravidlo spíše je, že holky dávají svoji vagínu zadara. Nepotřebují papír a pak se diví, že je nepotřebuje chlap. ![]()
Tohle by se mně nikdy stát nemohlo. Ani nestane, už jsem stará a mám splněno. Za svého mládí, tzn. 10 a více let zpátky jsem opravdu neznala holku opuštěnou v těhotentství.
@Tamtama píše:
Ty aby sis nezapomněla rypnout
Já si taky myslím, že to byl opět špatný výběr a doufání, že s ní zůstane, protože je těhotná. Jinak by nebyla v jiném stavu s kolegou s nevyřešenou minulostí. Vypadá to na uspěchanou žáležitost a že kula železo, dokud bylo žhavé.
@Lentilka-a píše:
Ahoj,
Tak jsem najivně doufala že se přístup partnera po porodu zlepsi a proto sem od nej po tom vsem neodesla. Ano byla jsem prvnich 12 dni nejstastnejsi na svete,ze mam mimi a partnera, ktery dostal rozum… Omyl,bylo to jen divadlo, vsude vypravi jak by pro malou udelal prvni a posledni… ale misto toho po 12 dnech prisel vikend a opet jeho alkohol. prehledla jsem to,ale je vikend a partnera jsem od vcerejsi6hod nevidela a nekde chlasta. Nechce nas, jse jen na obtiz. Nejhorsi je ze to boli, moc to boli. Chtela jsem pro malou otce at jsme rodina a proto ho nedokazu opustit.co mám dělat?
Ale dokážeš, protože musíš. Alkoholika budeš nakonec ještě živit. Jenom se divím, že tak málo ty svoje chlapy znáte, že čekáte dítě s alkoholikem v době, kdy je dostupná antikoncepce.