Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@princess16 Jojo je to zvláštní pocit. Ale všechny pochybnosti určitě po porodu zmizí a takové ty myšlenky a obavy zda to zvládnu budou pryč. Příroda to má dobře zařízené
Já mám ještě 4 týdny, tak snad to malej vydrží, ale Vaveruška to má za chviličku, tak držím hrozně moc pěstičky. ![]()
@Tina 81 Tjn zrovna včera jsem říkala manželovy že nejhorší je že člověk neví kdy to přijde a že to mě na tom děsí nejvíc
. A uteklo to hrozně ale asi jen díky tomu že jsem kupovali barák a ted děláme rekonstrukci. Taky se už na malou moc těším
.A co už máš všechno? Já furt přemejšlím co ještě je potřeba udělat
@Veveruska87 ještě mám na seznamu ohřívačku na lahvičky a monitor dechu. Jinak jsme připravený - doufám. Teď už jen doma udržovat pořádek a asi se začnu opravdu válet. Jenže to nejde vydržet - na baráku je stále co dělat. Někde skončíš a můžeš na druhé straně začít. Jsem praštěná, ale furt si myslím, že když uklidím a vše vyžehlím a navařím do zásoby, že to tak vydrží. Prostě chci opustit barák a nejlépe aby to všechno bylo uděláno a připraveno a bylo to dokonalé. Samozřejmě to dopadne tak, že to bude fofr nečekaná akce a doma zůstane bordel jak v tanku
A co ty? Už ti spadlo bříško dolů? Mě lidi říkají, že se mi trošku už snížilo.
@Tina 81 Ještě furt ho mám nahoře ale už asi 3 dny mám asi poslíčky. Ohřívačku na lahve asi pořizovat nebudu ale monitor jsme dostali od tchýně i s chůvičkama jako sadu a vypadají moc dobře. Taky mám hnízdíci ale to je prej normální před porodem že by ženská chtěla mít naklizeno a navařeno prostě aby bylo všechno hotoví ![]()
@Veveruska87 Já si to říkala, že je to nějaká těhotenská vychytávka ta moje mánie.
My máme monitor slíbený od kolegy z práce, ale nesmíme zapomenout si o něj říct. To je věc, která je opravdu velmi užitečná
A můžu se zeptat, jak ty poslíčci vypadají. Já se doma trochu kroutila před pár dny, ale teď je zase klid. A ta paní co jsme u ní sepisovali ten porodopis mi říkala, že už můžou poslíčci klidně přijít. Jsem nevěděla, že třeba i měsíc před porodem.
@Tina 81 Mělo by to bejt taková jako bolest která byla při ms nebo takhle to popisovali holky co už mají u nás ve skupince prcky
@Tina 81 Bolí mě jako by podbřišek a je to bolest jako při ms tak právě to beru že to jsou ty poslíčci. Akorát co mě štve že budu muset ještě dokoupit oblečení velikosti 50-56 protože toho moc nemám a podle doktora málá bude mít tak kolem 3kg až se narodí
@Veveruska87 Jéééé to bude krásnej mrňousek.
Já mám od této velikosti věciček dost a mám spíš pocit, že budeme mít naopak obříčka. A to mám zúženou pánev podle těch rozměrů co mi naměřili ve 14.týdnu. Takže se bojím jako blázen abych se roztáhla a bylo vše ok. Malá miminka jsou nádherná. Když se narodí 4kg mimi je to sice krása, ale tak nějak větší. Ale doktor mi zatím neřekl, jak asi bude malej velikej to je ještě asi čas. A chodíš do nemocnice na ty ozvy? Mě ještě nikdo nikam neposlal, tak nevím.
@Tina 81 ¨Tak já taky ještě v 31tt měla málá 2209g ale ted v 37tt měla jen 2700g takže doktor říkal že bude dobrý když se došplháme aspon do 3kg
@Veveruska87 no tak hlavně, aby jste to zvládli. A jak to máš udělat? Hodně jíst nebo ti třeba doporučil nějaký vitamin?
@Tina 81 Ne nic neříkal. Akorát říkal že to muže být nepřesný proto že jsem špatně průhledná tak ted už do poradny jdu do nemocnice tam mají prej lepší UZ tak jsem zvědavá co mi řeknou ve čtvrtek
@Veveruska87 jojo to mi můj doktor říkal také, že tam mají prý lepší UZ. Někdo říká, že je dobrý vitamin B, že po něm dětičky rychle rostou, ale to jsem jen zaslechla, raději ať se vyjádří lékaři. Ale stejně to bude určitě krásná slečna
. Pak dej určitě vědět, jak jsi dopadla.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat