Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@stefy píše:
Termín porodu mam 13 března a vy holky?
Ahojky, já jsem na 15.3.! A celý těhu mi říkali, že je to kluk, každej, kdo mě viděl, že je to úplně jasný, moje gyndařka říká, že na 70% kluk, já si nakoupila kompletně modrou výbavu a po včerejším screeningu mám šok, páč je to na 100% holka!!! Tak jsem dostala od kamošky radu, že mám do pračky při praní modrejch věcí hodit červenou ponožku a mám růžovou!!!
Takže je vše vyřešeno! Jo a moc gratuluju k těhu, jak to snášíš, jsi v poho?
No ne ne
mě to řekl doktor v 19 týdnu tak doufám ze to tak je už mam taky oblecky klučičí…přinejhorším mam věci naky po holce na půdě
ale tohle druhé tehu se neda vůbec srovnat s tím prvním to sem přibrala na vaze a malá byla setrna a nic mě netrápilo a tohle druhy únava, spatne mi bylo zhubla sem 5kilo no furt něco mam ho dost nízko takže mi tlaci na dělohu…ted mam tři dny pocit ze bych měla až něco vytlačit ale co čtu tak je to prý normální.. ve čtvrtek jdu na prohlídku tak už se těším abych měla klid ze je vše jak má byt… no do třetího po tomhle tehu uz nikdy ![]()
@Paoooli taky musíš železo, už se cítím líp
no člověk ho málo do sebe dostane normálně
ja jsem četla že celkově po vitamínech jsou větší děti
@Ivet.SD dobrý nápad
@stefy taky tě vítám a gratuluju, já jsem v 20t a taky mám doma klučinu 6letého, tak bych byla ráda za buchtičku
měla bych mít termín konec března
taky nějak hůř snáším druhé těhu a dr me uklidnuje a říká že druhé se snáší hůř a taky jste starší
milý ![]()
@Ivet.SD nam se to u prvniho stalo naopak rekli nam na 100% holcicku takze my vse ruzove, no a ve 25tydnu nasli pindika jinde v gyncentru
a lepsi je holcicka v modrem nez kluk v ruzovem ![]()
@Davima píše:
@Ivet.SD nam se to u prvniho stalo naopak rekli nam na 100% holcicku takze my vse ruzove, no a ve 25tydnu nasli pindika jinde v gyncentrua lepsi je holcicka v modrem nez kluk v ruzovem
a kdo měl pravdu??
Ale taky dobrý, to je fakt, hlavně, že jde zdravotnictví kupředu…
Já z toho byla fest vykolejená, kdy ty jsi to rozdýchala a vzala pinďu na milost??
Jj to je pravda že už jsme zas starší tak to je horší
ale teď někdy se dozvíte jestli tam ta holčička je ne?
@Davima Ahoj ty jsi psala že máš placentu dorsálně?
a co to tedy znamená? Nikde jsem na nic neprisla. Tak ja už vím že to bude kluk, byla jsem ve čtvr no jednoho už doma mám tak jsem si přála opět holčičku a je to kluk a to už se po 20t už nezmění snad
a ty už víš? Tak Vám tak trochu tu holčičku závidím
těšila jsem se na culíčky a růžové věcičky ![]()
@darrrsie69 tak to já se právě toho culíčkování a růžové spíše bojím, těšila jsem se na kluka… No, člověk míní, život mění… A máš v plánu jít do třetího? ![]()
Tak ja si už chlapečka užila a okolo nás jsou samé krásné princezny, no člověk se nesmí moc těšit asi
No mám teď motivaci jít do 3tího, ale už se bojím že budu mít doma malou armádu
jedině plánovaně a asi bych šla do ivf s partnerem aby ta holčička byla jinak bych 4 už fakt ne
opět se mi povedlo prijit v deb ovulace a to jsou pry kluci :p
Ahojky holky..Jak často vám dela doktor ultrazvuk? Mě včera psala kamoska ze každou prohlídku mě dělal 13tyden 19tyden a teď podle mě až 30 týden a to jsem měla i u holky…
@darrrsie69 Placenta dorsálně je, že ji máš na zadní straně… Mám ji taky tak… ale navíc ji mám hodně nízko, takže ležím a ležím.
@stefy Ahoj je to tak jak to říkáš tak jsem to měla ted i ja a rekl mi jeste 30 tyden ja akorat poprosila dr aby mi v 16t udelal obrazek
tak jsem mela i v 16t. @Cherrylee moc děkuju, ja se jen lekla jestli je to v pořádku
to mě mrzí tak ať jsi v pohodě ![]()
Ahoj holky, jak se máte?… Mě poslední dva týdny začaly trápit otoky nohou, nejvíce kotníky a lýtka. Navíc mi ještě začal prostředníček kolem nehtu na ruce nějak rudnou a hnisat, hnis mi z toho vytekl když jsem si to mačkala…ale když to pitvám tak prostě nepřicházím na něco kvůli čemu by mi to hnisalo, nějaký zarostený nehet nebo něco…je to dost nepříjemné. Břicho mě pobolívá a v noci bederní páteř…tak už jsem si musela koupit kojící polštář a je to trošku lepší..No celkově poslední měsíc mě to začalo hodně zmáhat… fuha
No ještě měsíc budu chodit do práce a pak už na to vážně kašlu.
PS: nemáte nějaké rady na ty oteklé nohy?