Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Fazolka1 Jojo cetla jsem na fb, ze uz jsou doma
…Mam vyridit, ze Kleris uz taky porodila, den po Daje. Ja uz se nemuzu dockat, predpokladam, ze se to ted bude hrozne vlict
ty porad nic? jak se citis?
Tady si všichni rodí a já teprva v začátkách.. to tu pak zvostanu sama ![]()
Neboj, se budou tehule postupne urcite pridavat
a pak budes na rade ty a ony teprv treba zkraje ![]()
Ahojky holky, tak se vám s Ondráškem hlásíme. Moc se omlouvám, že až nyní, ale nebyl dostatek prostoru.
Jak již informovala Zuzi, tak Ondrášek se narodil 21.3.2013 v 16:42 hodin, vážil 3480g a měřil 51cm. Porod, no začal sám ale díky hodně moc vysokému tlaku a hrozící preeklampsii musel být urychlen. Jinak rodila jsem bez epiduralu. První kontrakce už mi začaly v čekárně rizikové poradny (asi po 20min.)pak mi paní doktorka udělala hamiltona a poslala mě rovnou na sál, ale ten den co jsme rodili bylo hodně našviháno…na porodní sál jsem čekala…vodu mi píchli v té místnosti kde jsme sepisovali ty administrativní věci. Pak mě daly na sál. Bolesti šílené, i křížové bolesti…prosila sem mamku ať je zavolá a ať Ondráška ze mě vytáhnou sekcí, že se to nedá vydržet. Tak mě tak všichni uklidňovali, že už se otevírám a že to jde nádherně a že proč sekci, že takto je to daleko lepší…No odrodila jsem normálně, ale jsem ráda že tam se mnou byla maminka. Pokud bych ještě rodila, tak chci k porodu jenom ji. Jinak byly menší komplikace, já špatně tlačila a několikrát jsem byla mimo sebe když mi říkali co dělat. Mamča říkala že už měli i nachystané kleště a ten vaku…musel ke mě jít i primář, no ale nakonec jsem zatlačila a oni mi klekli na bříško a pak už to šlo samo…ale prý se o nás hodně báli. já místo do konečníku tlačila do hlavy a místo přitahování se jsem se odtláčela …a při každém zatlačení vykoukla trochu hlavička ale díky špatné mé spolupráci zase zajela zpět…no jako mazec, já si tedy moc nepamatuji…toto mi říkala mamina…no ale je to zdárně za námi. Na to jaká to byla bolest, bych si to i klidně zopákla, za to štěstíčko potom to stálo. Ani nástřih a šítí jsem necítila. Jen pak mě chytla akorát křeč do nohou z toho jak sem je dlouho měla na té koze.
Jinak psali mi jeho rodiče…a daly jasně najevo že to je jen má věc…S tou švagrovou jsme stále v kontaktu,¨ale měla jsem strach…ona mě totiž volala den po porodu a malý mi začal brečet tak jí došlo že už je na světě a začala mě poučovat že jsem povinná to sdělit Jiráskovou…řekla jsem jí že nejsem a další věci…a ona že jim to řekne…pak mi volala to už jsme byli doma a omlouvala se že mě vystresovala a že jim to řekla a že jim to bylo jedno…tak mi spadl kámen ze srdce a myslela jsem že se neozvou…no a ejhle oni večer napsali, ale dost odměřenou sms…která se dá vyložit několika způsoby…ale já nejsem povinná je informovat o čemkoli…za celou dobu se nezajímali a neozvali…kdyby chtěli mohli už dávno přijet a já v to i doufala, ale teď…já o ně fakt nestojím, ať to zůstane tak jak to je, oni jsou už pro nás cizí lidé. Jinak on už stou holčinou z UK není a má zase jinou…holky jak já sem ráda že s ním nejsem, malého nikomu nedám je to můj poklad a já se za něj budu prát jak lvice.
Ta švagrová mi pak ještě psala že se o to co je s jiráskovími nestará, že má svých starostí dost. A že jí musím brát spíš jako ženskou kterou jsem potkala náhodou a je moje spíš kamarádka a tamto nechce řešit. Tak jsem i ráda že to takto bere.
Uf jsem se nějak rozepsala, ale to je i tím že jsem se konečně vyspala, první noc byla kritcká, malý má otočený den s nocí…a první noc doma mi probděl a já s ním…jen já už mlela z posledního…v porodnici jsem se moc nevyspala a defakto ani před porodem, tak si asi umíte představit jak sem vypadala
Jinak po porodu jsem vypadala jako slepička kropenatá a teď mi vylezli popraskané žilky v očích, tak vypadám jak drákula
@Kacz-ka Ahojky..já se cítím pořád víc a víc unavená. To čekání je opravdu hrozné, pořád čekám a čekám a ono furt nic. Ráda bych to měla už za sebou. Každý den mám poslíčky hlavně před spaním, takže chodím spát dlouho než konečně usnu.Doma se snažím více chodit a už se neválet v posteli, abych se trochu zocelila k porodu. Jinak se sotva vleču a batolím se jako tučňák, prostě začínám malou přemlouvat, aby už vylezla.
@Darina K. Ahojky..tak jak koukám, tak to žádnej med opravdu není, ale bez těch bolestí to bohužel nejde. Naštěstí to je otázka jen hodin a pak je klid a to štěstíčko držet v náručí to předčí. Moc se těším až to budu mít za sebou.
Tak hlavně že jste oba v pořádku a zdárně jste to zvládli, jsi šikulka.
Já jsem jen zvědavá, kdy to příjde na mě. Doufám, že nebudu přenášet, to už bych se asi zbláznila.
@Darina K. Juu tak to bylo rychly, sla jsi do poradny a uz to bylo
Tak hlavne, ze to dobre dopadlo a ze jsi nemusela ani epidural ani sekci…
A jak je videt, kazdy porod je individualni. Z toho „skakani“ na bricho se docela desim, co jsem videla vzdy videa porodu a kdyz tam na to bricho hupli - zdesila jsem se, ze to snad neeee
Ale asi to k necemu bude, snad vedi, co delaji ![]()
A personal a doktori teda fajn? A ve finale teda rodil primar, nebo jsi tam mela jeste nejakyho dr.?
Takovy nedulezity doraz - pokoje tam jsou 2luzkove? No a malyho ti dali na pokoj hnedle a na furt?
Jeste by me zajimalo (jestli si teda pamatujes) po porodu, kdyz Ondraska vytahli, dali ti ho na telo a zkouseli kojeni, nebo ho nejdriv sli vazit atp. a k tobe se dostal az pozdeji? ![]()
Moc dekuju za odpoved. Opravdu ti neskutecne zavidim, ze uz to mas (hlavne vse v poradku) za sebou! ![]()
Míšo, buď v klidu. Nejsi v tom sama. Já jsem na tom stejně jako ty. Teď bych měla být 8+4, takže sama tady určitě nezůstaneš. Mám pocit, že ty jsi nějak podobně ne? Já teda nevím jak ty, ale já jsem teď pořád neskutečně unavená. Přijdu z práce a šla bych hned spát.
@Kacz-ka Káti pokoje jsou po třech, ale záleží jak je plno. Třeba budete po dvou nebo budeš na pokoji sama, je to opravdu odvislé od toho kolik je tam maminek.
My tu první noc byly po třech pak jednu propustili a já tam s Evčou byla sama, no a když jsem odcházela tak už vezli další maminku k ní na pokoj. Dnes mi holky psaly sms že je propouštěly.
Jinak doporučuji, vzít si tak 2 balení těch vložek poporodních…jeden tam od nich dostaneš, ale i tak je furt měníš. Já je zdělala všechny. Dále nějakou vodu, k dispozici tam máte jen čaj. No a něco k jídlu, je tam lednice kam si to můžeš dát, ale musí to být označené datem spotřeby a tvým jménem. Jídlo tam nic moc…na to že to je strava pro kojící matky…mě tam i brácha přivezl řízek a kaši z globusu, protože to co bylo k obědu se fakt nedalo…spečené a připečené těstoviny s porkem a hrachem…Jinak jsou tam snídaně, oběd, první večeře a druhá večeře…a ty večeře jsou studené…
Balík plínek pro miminko bohatě stačí, pár plínek tam dostaneš od nich. Jinak já si pak i místo ručníku nechala přinést od našich osušku. Pardubickou nemocnici ale doporučuji, personál je opravdu výborný. U porodu jsem měla 2 porodní asistentky a 2 doktorky a pak nakonec musel přijít i ten primář
![]()
Sestřičky na oddělení jsou také fajn, ale to víte také se tam najde jedna která nesedne…každá směna tam mám přidělený určitý pokoj…tím myslím sestru která vás má na starosti a na kterou se obracíte. Doporučuji toho v
užívat a nenechat se odbýt a na vše se ptát, pokud vám to není jasné..
Kdybych šla podruhé rodit, tak zase do pardubic. A holky nebojte se toho a vůbec si nepřipouštějte nějaký strach. Upřímně já už na tu bolest dávno zapomněla a šla bych do toho znovu a opět se svojí maminkou
.
Jinak malý je kouzelný, je to můj brouček a já ho nikomu ani za nic nedám, a jsem moc ráda že jsem otce dítěte neuvedla…je to zmetek a teď dělá problémy lidem se kterými jsem v kontaktu…takže kdoví co by dělal pak nám…já budu muset asi s těmi lidmi omezit kontakt, protože ta jeho bývala žena co si s ní píšu má manžela a ten je podřízený jeho a ona mi psala, že se to závovi moc nelíbilo že se spolu kamarádíme a asi má strach aby se to pak nedotklo jejího muže po pracovní stránce…také že i ta švagrová mám pocit blbý že se mi ozývá jen proto aby vyzvídala a donášela
…bojím se aby on nepřišel a ani někdo od něj, moc se bojím
…ale musím být klidná abych nepřišla o mléko…už tak ho mám málo a dokrmujeme
.
Jinak času je málo, věnuji ho malému, ale teď spinká tak je chvilinka času.
@Fazolka1 Ty jsi ještě neporodila kočko? ![]()
@Kacz-ka Ještě malého jsem po porodu hned u sebe neměla, až druhý den. A je to lepší si odpočinout, pak si ho převezmeš a už se staráš ty. Jinak mezi námi já moc nespala. Už před poradnou jsem toho moc nenaspala a ani po porodu a ani v nemocnici, až teď jsem to tak nějako dohnala…ale stále to není ono…to víš nejdéle po 3h kojíš
@Darina K. Ahojky..tak to jsem ráda, že si Ondráška užíváš. Jen tak dál, ten čas hrozně rychle uteče a ani se nenaděješ a bude běhat.
No my jsme pořád ještě 2v1 a musím říct, že toho mám docela dost, sotva chodím a to čekání je hrozný. Každou kontrolu mi doktor říká, že už se příště neuvidíme a ono prd, za týden tam jsem znovu. Už aby to bylo za náma. Na další kontrolu jdeme 2.4. tak jsem zvědavá co mi zase řekne. Včera jsme už i povlékli postýlku a dochystali jsme koutek pro malou v ložnici, aby to tam měla veselejší, tak jsme jí tam nalepili samolepky na zeď, tak třeba se umoudří a vyleze se na to podívat ![]()
Ty se hlavně teď drž a nemysli na toho hajzla.Je to zmetek a zmetkem zůstane. Máš Ondráška a nikdo ti ho nevezme a to co říkají ostatní lidé, tak na to se vykašli.
Zdravím všechny maminky z Pardubic ![]()
kdepak jste se rozhodly rodit?
@Fazolka1
tak sem ses nám zatoulala? jak pak se ti daří? ta moje poslední gratulace nebyla k porodu ale k pohlaví, jelikož já jsem nevěděla že to bude holčička ![]()
@VeruskaM Ahojky..jo potkala jsem se tady s holkama se kterýma jsem chodila na základku a v té mé diskuzi se toho moc nedělo. Jinak mám se celkem dobře, tedy v rámci možností. Už je to děsně dlouhý, sotva chodím a bolí mě záda. Každou kontrolu mi dr řekne, že už se příště neuvidíme a stejně tam za týden jdu znovu. Už bych brala, kdyby se malá narodila. Bojím se, že budu přenášet. A jak se máš ty?
@Fazolka1 dekujeme Zuzi, vsak i tycse male dockas ![]()
Je tak to bude mit se samolepkama krasne.Take nam koupil bracha samolepky a o vikendu.nam.je nalepi.
Je na nich medviek PU.