Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Illko, na tripltest ti vypočítají přesné datum, kdy ti budou brát krev.
Hani, držím palce, aby byly výsledky v pořádku. Mě už taky docela dost tvrdne břicho a dokonce to i bolí, tak doufám, že za měsíc neporodím…
Jinak víkend byl super, slavili jsme Kristýnčiny narozeniny, zatím jen tak lehce s dortem a pár dárečky, protože jsme se finančně vyčerpali na dovolené, ale Kiki byla nadšená.
Hezké pondělí všem
Katka
Illko,
krev ti ještě podle mne brát nebudou, řekla bych že by to bylo brzy a je velká pravděpodobnost, že by to vyšlo špatně. Ale všude je to jinak. Nevím teď, jak to přesně počítají,ale co mi řekla paní primářka na genetice, tak na tom datu odběru hodně záleží, stačí o pár dnů dřív a výsledek už je špatný.
Já doufám, že mě to vyšlo tak právě kvůli tomu. SNAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Holky, vy ani nevíte jak mi je, každý den myslím na to, co bude, když to vyjde špatně. Mám z toho šílenou depku.
Kdo ví, co Werinka?! Doufám, že se nám brzy ozve.
Moc Vám všem děkuju za podporu!
Haňula
Kacatko,
já měla to tvrdnutí i v druhém těhu a rodila jsem dřív o týden, naštěstí, malá měla už 4 kg.
Jestli jsi to neřekla doktorovi, tak si s tím určitě zajdi i dřív než máš, já šla i teď, mě břicho tvrdne už od 16tt. Beru na to magnesium a jsem v poho. O hodně se mi to zlepšilo.
Jak to tvrdnutí začne být pravidelné, tak nemusí jít zastavit a bude zbytečně problém. Já tě samozřejmě nechci strašit, ale v tomle si není radno zahrávat a je lepší planý poplach, než přijít pozdě.
Chodíš už na ozvy?
Já jsem s tím tvrdnutím měla i takový problém, že když to bříško ztvrdlo, tak malé tlouklo strašně rychle srdíčko a doktoři mi řekli, že by se jí pak v bříšku nedařilo dobře a musela bych rodit dřív. Ležela jsem s tím i v nemocnici, naštěstí se mi organismus umoudřil a zvládli jsme to.
Ale vím moc dobře, jak je to nepříjemné.
Kacatko,
prosím Tě, jak mám přidat druhý metřík. Mě nejdou zadata dva do podpisu, hlásí mi to příliš dlouhý podpis.
Hanulika: Díky za zprávu, takže se na ty testy raději pořádně poptám. Budu ti moc a moc držet palečky, ať už brzy máš výsledky v pořádku, budu se s tebou modlit! (možná mi to pak vrátíš, uvidím, jestli já budu muset na amnio:-()
Illka
holky,jak to máte s přibíráním od 29 týdne? Jde to hodně nahoru?
Já jsem za minulý měsíc přibrala 1 kilo,což jsem ráda,ale mám obavy,jak to bude do konce,když v té době to mimi nejvíc roste…
Melsi
omluva jsem tam minule napsala jiný údaj týdnů…takže už dávno nejme 24tt jsme 34tt
asi překlep ![]()
Jinak zdravím těhulky a přeji příjemný den.
melsi jo jo je fakt že dříve mi při pohybu bylo nejlíp a potom rovnou v leže
Ale teď s tou kyčlí, jsem naštvatá. Snažím se to něčím mazat, tak se to snad umoudří. Bych nesnesla ještě šest týdnů takhle hnípat a nemoc si pomalu dojít ani pro vodu.
Jé teď koukám, že od pátku nastupuju ofocálně MD. Ale neoficiálně budu makat až kam mi to porod dovolí ![]()
Co nového u Vás berunky?
Regi+Tedy34tt
Regi,já mám teď problém s levou kyčlí,pobolívá mě v noci,když chci strašně spát a nemůžu na té levé straně spát ![]()
Jinak dobrý,naopak mám pocit,že mi to nyní rychle ubíhá,pro mě bude stačit,když se ochladí a budu zase na to líp ![]()
Melsi
Ahojky děvčata,
já jsem po celou dobu těhotenství přibírala stejnoměrně.
U prvního jsem to ale přepískla, přibrala jsem 28kg, děs běs!!! Měla jsem necelých 80kg, při 155cm, byla jsem jedna velká koule. U druhého to bylo celkem 12kg. Ale je pravda, že ani po jednom porodu jsem neměla problém to zhodit. Nic si nedělám z toho kolik přiberu, jelikož budu mít už 3 děti a navíc dva psy, nebojím se, že bych to nezhodila, už teď mám co dělat. Naštěstí mi manžílek hodně pomáhá a obskakuje mě, tak není problém.
Momentálně jsem přibrala 7kg a nic na sobě navíc nepociťuju.
Jinak, já teda s kyčlema nemarodím, ale u druhého těhu jsem myslela, hlavně ke konci, že to nerozchodím, dokážu si ty bolesti živě představit.
Taky mě šíleně bolely a to jsem přirustek na váze neměla nic moc.
Teď mě ale šíleně bolí páteř, zkrátka každé těhu je jiné. Někdy mám pocit, že jsou to ty křížové porodní bolesti a to nemůžu chodit, sedět a ani ležet. Nic krom masáže mi nepomůže.
Nemáte s tím některá vlastní zkušenosti. Mě totiž nepomáhá ani to cvičení.
Haňula
Ahoj holčeny, moc dnes nestíhám, je spousta práce a šéfík stále za zády. Včera jsem byla u MUDr., tak vše v pohodě. Jsem 20+4tt a zatím jsem přibrala 1,5 kg, tak snad se to nerozjede. JE fakt, že ani snad nemám z čeho přibrat, mám běhání až běda a domů doběhnu kolem páté až šesté hoďky, pak něco doma a teprve večer usedám. Sestřička si ze mně dělala legraci, že v takovém týdnu mít 49kg to jsem nějaké tintítko. Ale bobek se má k světu pořádně, na UTZ se vrtěl o sto šest, a kope taky v průběhu celého dne. 26.9. jdu na velký UTZ, tak snad se nám ukáže v celé své kráse a vystrčí na nás tu svou mezinožičkovou chloubu. Všem krásný den.
Melsi, hned jak bude chvilička napíšu, je toho tolik co chci napsat až mě štve, že není čas.
Hani musíš smazat nahoře ten tickerfactory. Už si nepamatuju jak je to přesně napsané, ale je to nad tou hlavní větou samostatný řádek, pak se to tam vejde. Na ozvy nechodím a doktorovi teda aspoň zavolám. Magnezium mám ještě z předešlého těhotenství, tak ho začnu brát, akorát nevím jestli nestačí brát jen mamavit?
včera jsme měli poradnu a doktor hned na nás,tak kolik tipujete váhu miminka? A manžel 1250 gramů a fakt že,jo,je tam tak hezounký a velký,sice ta váha odpovídá spíše 32 týdnu a já jsem 29 týden (vím přesně datum otěhotnění),ale i tak je to v pohodě......
Povídálku…určitě se ozvi a moc se nehoň,1,5 kg ve 20 týdnu - to je nádhera
Melsi