Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré ráno v tom dešti všem mamčám i jejich bříškům, ať je ten dnešní den lepší než je na obloze. Nevíte jak je na tom Haňule, včera se neozvala?
Melsi: máš tam mailíka. Mimochodem co bylo na snídani a byla pěkně v pohodě v postýlce?
Povídálek : snídaně byla: rohlík Kornspitz s tuňákovou pomazánkou a čaj s medíkem,ale ne v posteli,to bych si nevychutnala,já prostě v posteli jíst nemůžu… ![]()
Sladkému se vyhýbám,protože jsem přibrala 15 kilo,což mě mrzí,ale všechno je zatím v pořádku ![]()
A co ty? Dala sis koláček a kávičku? Dej si… za mě,já ani kávu nemůžu kvůli tlaku
no nemám toho nějak moc?????? ![]()
Melsi: já kafčo ráno musím, ale nevím zda to nazvat kávou, já piju tak jedno denně do velkého kotlíku a na půl s mlékem, ne kvůli těhu, ale protože to tak mám prostě ráda. A byl k tomu sojový rohlíček s lučinou. Já zatím přibrala půl kila a 5.9. uvidím dál, ale zas tak velký jedlík nejsem a chutě taky nemám. Já jsem vlastně před těhu nikdy nesnídala, neměla jsem potřebu ani chuť, ale po otěhotnění jsem musela ráno něco sníst, jinak mi bylo špatně. Pak většinou něco kolem oběda a pak už ani nemám hlad, spíš si dám nějaký zeleninový salátek nebo ovoce či jogurt. Bohužel nechodím na obědy, takže teplé jídlo mám jen o víkendech, vím, že to není dobré, ale nedá se nic dělat. Mohla bych sice chodit na „manyčka“, ale nerada chodím někam do restaurací či jídelen sama, šéfa ráda alespoN přes oběd opustím a mám od něj klid, takže neobědvám.
Povídálek : jéé půl kila, to je nádhera,já sjem taky nesnídala,až nyní,to mě úplně vzbudí hlad,ale pak až oběd,moc toho nesním,protože mi v těhotenství nějak jídlo nejede ani sladké (ale to i hlídám sama),jenomže hodně piju,jsem zvyklá minim. 3,5 litru čisté vody,doma mám přímo přístroj,ke kterému si nechávám vozit jednou měsíčně tři barely vody,mám potřebu pít a hodně,taky podle toho vypadám
ale nemůžu si pomoct…
Sójový rohlík mám taky ráda,ale ten kornspitz ještě více,stačí jeden a jsem úplně najezená a poslední dobou můžu sníst jen půlku,je fakt sytý,zkus ho někdy,no a ještě když je na něm pomazánka.....
Místo kávy si dělám meltu,je to kvělé,až na to,že je na obale přímo psáno: pro kojící a těhotné ženy - tvorba mléka
a já už mám prsa 6,5 velikost,jak dva balóny a objem větší než bříško ![]()
Jo a kdy máš termín,ve kterém jsi týdnu?
TÝÝÝÝÝÝÝ JO JÁ ZA 4 MĚSÍCE PŘIBRALA 3 KG
KÁVU JEN OBČAS A PIJU TAKY PŮL NA PŮL A JEŠTĚ TÉ PŮLCE KÁVY SE KÁVA NEDÁ ŘÍCT, SPŠÍ HRUŠKOVÁ VODA.
NĚJAK TADY PŘESTÁVAJÍ HOLKY CHODIT ŽE????
Werinko: v té době jako ty jsem přibrala 3 kila, ale pak to šlo nějak nahoru,i když jsem o tom četla,tak jsem na to nebyla vůbec připravena,ale hlavně že malý je v poho......
Holky přijdou později,neboj…Melsi
Tak se hlásím zase do trojky. Já si taky nedělám iluze, že mi to zůstane ta váha takhle, ale zatím mi jen vylezlo bříško, na které jsem náležitě pyšná. u Domka jsem ale také za celé těhu přibrala jen 6kg a bylo to hlavně v bříšku, tak uvidíme. termín mám kolem 25.1.06, ale to se ještě určitě několikrát změní. Melsi ta prsa, to je tedy síla. Manža si nad rostoucím, ale jen pozvolna a pomalu rostoucím, poprsím libuje, já tam jinak zas tak moc nemám, mám podprdu B, v normálním stavu, ale zato pěkně pevná a vycvičená a to je to nejdůležitější. A to že piješ a vypiješ toho tolik, to je přece jen a jen dobře. Já se pitný režim snažím taky dodržet, ale při tom shonu to určitě není 3l.
Jééé já byla stý příspěvek, to se musí oslavit, jdu si uvařit dobrý čajík.
Povídálek: no s těma prsama,já mám i normálně 5,takže jsem to čekala a je to zátěž,pořád mě svědí,takže je mažu Bonelou jako břicho ![]()
Břicho mi roste dopředu do špičky,ale protože poprvé jsem popraskala,tak mažu preventivně,aby se to nerozšiřovalo,doufám,že to pomůže…
Poprvé to bylo jiné,hubla jsem do 7 měsíce a byla jsem z toho zoufalá,břicho nikde,prsa taky 7,takže na mě každý koukal jako na zjevení,ale pořád říkali,že mimi je v pořádku,potom už mi vyhrožovala doktorka,že půjdu ležet a budou mě krmit,ale já jsem jedla hodně a přejídala jsem se,ale nezvracela,jenomže v 8 měsíci mi přes noc narostlo bříško,malinké,ale přece a začala jsem sama od sebe dobírat,na konci těhu to bylo + 3 kila,všichni z rodiny i známí říkali,že jsem krásná maminka,ale po porodě jsem měla komlikace a po návratu jsem byla dlouho opuchlá z jehel,až za dalších 9 měsíců se všechno upravilo,ale to bylo výjimečné,ne ať někoho polekám…
Nyní mi začalo růst břicho koncem 4 měsíce a líbí se mi,protože si tam malý pořád hraje a cucá palečky,mám ultrazvuk každý měsíc a máme to i nahrané pro babičky a dědy a Honzu,takže koukáme a těšíme se jako poprvé ![]()
JÁ MĚLA PŘED TĚHU PRSA B A TEĎ MÁM C MOŽNÁ UŽ K DÉČKU.JE TO HROZNÉ TAKOVÁ TÍHA. PRSA BYLY TAKY PRVNÍ CO MI NAROSTLO A POZNALA JSEM ŽE JSEM TĚHU.BŘÍŠKO MI ZAČLO RŮST NEBO SPÍŠ SE MI VYKULILO UŽ NA KONCI 3. MĚSÍCE A TEĎ UŽ OBLEČU ASI POSLEDNÍ DVOJE KALHOTY.PO SVATBĚ TO KAŠLU A UŽ ZAČNU NOSIT TĚHU RIFLE LACLÁČE A KÁMOŠKY MI UŠIJOU MANČESTROVÉ LACLÁČE. A JEŠTĚ JEDNY SI NECHÁM ASI IN Z ORANŽOVÉHO KEPRU A NECHÁM SI POMALOVAT JEDNU NOHAVICI JUJ TY BUDOU URČITĚ KRÁSNÉÉÉÉÉ......
TY 3 KILA CO MÁM NAVÍC MÁM V PRSOU A BŘICHU, JINDE TO ZATÍM NEPOCIŤUJU.
Tak mám zas chvilku nakouknout, to je zas den, nevím co dřív, už ať je pátek, počasí zatím pod psa, tak doufám, že se to na víkend vyčasí, protože v sobotu slavíme dvoje dětské narozky a chceme to dělat venku na zahradě, grilování a tak.
Holky už jste pokukovali po kočárku a o jakém zvažujete?