Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo a zavináče bych si taky dala, nějak mě ani nenapadlo, že by se možná neměl. A měla bych chuť i na vlašák
Ale já nemám žádný těhu chutě, to jenom, že jsem to dlouho nejedla.
Holky,já si myslím,že zavináče nevadí,né?Určitě horší jsou plísňový sýry nebo právě Martýsku ty vlašáky,kde je majonéza.Zrovna v neděli přítel přivezl od rodičů pěknej plísňák,ale já mu rovnou řekla,že i když na něj mám taky chuť,že se v těhu nesmí,tak ať si to radši sní sám. ![]()
Martýsku, tak to je vidět,že není problém,že by nevydrželi,spíš to nechápou.Můj názor na ukazování loužičky a hubování u ní je,že je to k ničemu,jak sama píšeš,přikrčí se i ten,co loužičku neudělal,myslím,že ikdyby tam loužička nebyla,reagovali by stejně,takže podle mě to teda nemá význam
Chtělo by ho zkoušet načapat přímo při činu nebo lépe,těsně než spustí a odnést ho okamžitě ven.Když jsi teď doma,tak to můžeš vičíhat,ne? Určitě je to dost otravné pořád utírat loužičky,ale až budou čurat v novém baráčku a do toho bude lézt mimík,to bude horší!Být Tebou vzala bych všechnu trpělivost a zkusila ho to odnaučit,dokud máš na to čas
Někteří pejsci jsou holt pomalejší(to vidím i na těch mých,když je učím něco nového,ten větší to pochopí vždycky dřív
)ale neexistuje hloupý pejsek,který by se to nedokázal naučit ![]()
Jenny,jestli jsou ze syrových ryb,tak 100% vadí,syrové ryby se nesmí stejně jako syrová vejce(ty jsou v majonéze).já jen nevím,jestli jsou ze syrových ryb,pamatuju si,že to tak dělali naši sousedi ![]()
Jenny - tak nemělo by se to, ale není to, že by to nebylo vhodný, ale že by to mohlo obsahovat škodlivý bakterie - salmonelu nebo listerii, jinak to nevadí. Teď je ještě zima, tak to jde, v létě bych to už neriskla. Já se to budu snažit trochu dodržovat, ale teď si asi občas ještě něco dopřeju, ale naštěstí to není nic, co bych musela jíst pravidelně, tak mi to tak nebude chybět. Se přiznám, že včera jsem byla za prasátko a dostala jsem hroznou chuť na polívku z pytlíku, tak jsem si jí udělala, taky by se zrovna neměla kvůli těm přidanejm nesmyslum, co do toho cpou. A to jsem jí měla určitě po roce nebo dvou.
Agy - to jsme je nosili, když byli malinký, to z toho měli menší rozum než dneska. Já mam trochu strach, jestli taky není problém v tom, že mamka je zavírala na balkon, aby mohla po nich uklidit, oni tam byli zavřený, tak se tam i počůrali, tak si myslím, jestli když jsou sami, tak nemají pocit, že jsou zas zavřený a že to musí teda udělat. No nejčastějc dělaj loužičky v předsíni, z 90 %, takže se blbě právě odchytávaj. Ale třeba Bertík, kterej to normálně nedělá, tak se teď vyčůral 2× před manželem, tak u něj by to mohlo pomoct.
Když tu loužičku objevim pozdějc, tak jim ošahám pindíky, abych si byla jistá, že to byl fakt Alf ![]()
Já bych řekla, že to je syrová ryba, vařená by vypadala jinak. Já jsem teda už měla i volský oko a tam jsem žloutek měla syrovej, když já ho tak zbožňuju
Ale už je to teda taky dýl. A z domácích vajíček, i když o těch někdy říkají, že jsou horší, že nejsou vůbec hlídaný, oproti průmyslu ![]()
Bříško jsem dala k sobě do galerky, tak ještě přidám tady, vyrazilo takhle za víkend, večer se nafoukne, jinak je pořád stejný a spíš teda špekatý, manžel říká, že mám pořádný zateplení ![]()
Tady je k těm potravinám v těhu nějaká starší diskuze, ale ještě jsem jí nečetla, tak netuším, co tam je…
https://www.emimino.cz/…nstvi-22082/
Jenny,tak jsou ze syrových ryb,už jsem to našla.Jak píše Martýsek,není v nich nic škodlivého,ale je nebezpečí nákazy,to je to nebezpečné! Holky,my měli v kuchyni karanténu ze salmonely(mimochodem v prosinci,nejspíš z bramb.salátu) a žádná sranda to nebyla,kolegyně byla 3 měsíce na kapačkách ![]()
Martýsku,jestli jste je přestali nosit ven,dokud se to nenaučili,tak to dost možná opravdu nechápou,že se to doma nesmí.Zkus jim vynadat,že nezhasli v koupelně a zareagujou stejně,jako když je káráš za loužičku a nemaj šajn o co jde
S tim ošaháváním pindíků jsi mě pobavila
taky způsob,jak zjistit,kdo to byl
![]()
Já nevím,jestli jsou zavináče ze syrových ryb anebo ne,ale když si ho někdy dám,já myslím,že to nevadí,každej den bych to nejedla,já ryby moc nemusím,navíc zavináče jsou slaný,ale jednou v měsíci si to můžu dopřát,ať trošku zhřeším,jinak já jím fakt hodně poctivě,žádný plísňový sýry,žádnej alkohol,nekouřím a kafčo už jsem taky neměla 2týdny,takže to je OK,když jsem četla,co se všechno v těhu nesmí,tak bysme za chvilku umřeli hlady,podle mě se všeho musí s mírou,ale vlašáky a jiné saláty s majonézou já stejně nejím,jednou jsem z toho dostala salmonelu a zrovna na Vánoce,který jsem musela strávit v nemocnice,takže od tý doby fakt nejím a ani na to nemám nijak chuť.
Martysek koukám,že to taky nemáš s pejskama jednoduchý,jééé ty jim ošaháváš pindíky?To zní srandovně a trošku ujetě,nééé promiň to je legrace
já to chápu,že chceš poznat,kterej pejsek se počůral,je pak blbý potrestat toho druhýho.A kolik jim je?To jsou maltézáčci,viď?
Jé Martýsku,takový břicho už má skoro k večeru taky - strašně nafouklý
Nechápu,proč furt o sobě píšeš jako o baculce,dle fotky teda fakt nejsi ![]()
Jenny,ze syrových ryb právě může být taky ta salmonela!
Holky,jak si to tak čtu,tak já radši dám toho zavináče příteli,on bude rád,chutnají mu.Já si radši dám jako obvykle celozrný chlebík a jogurtík,ať jsem v klidu,radši fakt toho zavináče jíst nebudu,přiznám se,že mě nějak přešla chuť,jak píšete,že je to syrová ryba,radši si udělám toho pangasia,to je v pohodě,to je něco jako file,ale mnohem lepší a zdravější ![]()
Martysek Máš krásný bříško,já ho mám teď taky trošku vystouplý,ale spíš je nafouknutý ![]()
Holky,jdu si umýt hlavu,zatím pá ![]()
kopíruju z porodnice.cz
Dobrý den, čeho všeho by se měl člověk vystříhat v těhotenství ? Samozřejmě nejím saláty, chlebíčky, paštiky, měkké sýry. Ale co např. tvaroh, mozzarela, tavené sýry (ty jsou také nebezpečné ?). Teď našli listeriozu i ve slanině a uz. makrele. Tzn. že můžu jen vařené, dušené, smažené maso, ale ne třeba zavináče, pečenáče, šunku, šunk. salám ? A co sardinky z konzervy ? Jelito, jitrnice ?
Dobrý den, předpokládám že další potenciálně nebezpečné látky ;nikotin alkohol organická rozpouštědla a nejrůznější léky u Vás nepřicházejí v úvahu, takže řeč bude jen o potravinách. Riziko listeriosy je v současné době vlivem mediální kampaně poněkud přeceňováno. Doporučuji však a to nejen těhotným požívat čerstvé ovoce a zeleninu vždy důkladné omyté a dobře tepelně upravené pokrmy nejlépe tedy vařená, pečená či grilovaná jídla. U smažení pozor na přepálený tuk. Z hlediska přísunzü rybího masa jsou vhodnější tepelně upravené pokmy - viz výše než ¨Vámi uváděné zavináče atp. Dušená šunka je OK, ryny z konzervy jsou OK, u jelit a jitrnit záleží na poctivosti technologie výroby…KN
Jenny,asi mě zabiješ,ale pangas je uměle chovanej v kádích a bez vitamínů a jódu,to jsem zjistila nedávno na přednášce z hygieny v práci,taky jsem ho předtim vařila přítelovi
Je o tom na netu spousty článků.
Agy a co bych pak měla jíst za ryby??
Vždyť já toho pangasia ani nesmažím na oleji,ale peču v troubě,to by se fakt nesmělo nic jíst,to bych za chvíli umřela hlady,navíc já,která mám dost nízkou váhu..Já už teda měla i volský oko,mamka mi dělala o víkendu špenát s volským okem a tavený sýry si dávám na chleba dost často,to bych fakt za chvíli nevěděla co jíst.
Někde zas píšou,že se nesmí jít ani jablka,to mi už přijde trošku ujeté,třeba uzeniny já nejím jako třeba párky nebo sekanou,to vůbec,nějak mě to nechutná,ale kuřecí vařenou nebo krůtí šunku mám moc ráda,hlavně mi nepiš,že to taky nesmím.To fakt nejde,z něceho člověk živ musí být.Ale toho zavináče jíst nebudu,to fakt radši ne.
Jdu na tu hlavu a zase čůrat,to častý čůrání mě ubije,achich ![]()
Holky a co byste mi tedy doporučily,když chci jíst ryby?Zavináče teda ne,já nevím,jestli můžu třeba takovýho tuňáka v konzervě,někdo říká,že jo někdo zase že ne,jenže když je v oleji,tak je to taky blbý,takový sardinky v oleji,ááááááchhh to je hrůza,já pak nevím,co mám z těch ryb jíst
![]()