Tělísko Mirena

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7371
12.8.09 15:20

Ahoj všem
tak už taky přemýšlím nad druhem antikonc., máme už dvě děti a více neplánujeme. Bohužel po prvním porodu už nesnesu žádnou HA, zkusili jsme asi 5druhů a bud mi bylo zle nebo jsem furt krvácela. A gumičkovat do konce života se mi fakt nechce, nehledě na to, že to není taky tolik spolehlivé..
Tak ted přemýšlím o jiných možnostech, jako je např. zminovaná Mirena. Jen se bojím, abych právě zase já nebyla vyjímka a nemusela Mirenu po čase „vyhodit“. Ted jsem třeba 7.týden po porodu a stále krvácím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.8.09 22:13

Mirena

Zeptala bych se tve gynekolozky,zda by ti mirenu vyjmuli,pokud by ti ze zdravotnich duvodu nevyhovovala. Pry je to do roka mozne,cetla jsem to v ruznych diskuznich forech.Pak by ti vratili i cast penez.Clovek uz nevi,co by zkusil,ale mirena by mela byt celkem setrna, kdyz pusobi pouze lokalne,mam pocit,ze telo tak nezanasi jako HA.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
1.9.09 23:12

mirena

Myslim,ze dat si mirenu, pokud neplanujes uz dalsi deti,je dobra volba.Mirena se zavadi az na 5 let.Zavedeni je rychle,pak se par dni spini,ale telo se s mirenou obvykle do tri mesicu od zavedeni zzije, a pak si clovek muze planovat dovolenou jak chce, protoze prakticky nemenstruuje:)Navic je setrna, protoze pusobi lokalne a ne jako HA, ktera se dostava do celeho tela.

• Citovat
  • Upravit
13114
2.9.09 16:15

Já jdu příští týden taky do Mireny, přibrala jste některá, když jste si nechala zavést tělísko?? A co plet? Kamarádce se docela zhoršila, ale problémy měla jen 3 měsíce a pak se jí to spravilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.9.09 21:22

Mirena

Nechala jsem si Mirenu zavést koncem května a od té doby chodím každý den s tamponem či slipovou vložkou. Už půl roku špiním, někdy více, někdy méně, ale zatím bylo jen málo dní, kdy jsem byla „čistá“. Pozoruji na sobě i změny jako je příbytek na váze - asi 5 kilo při stejném stravování, pleť samý pupínek - takovou jsem neměla ani v pubertě, náhlé tlaky v podbříšku. Mám úžasnou gynekoložku, které opravdu věřím a vím, že mi chtěla dát to nejlepší, ale přeci jen to je cizí těleso a každý organismus je jinak citlivý. Zatím vyčkávám co bude, ale už je to docela otravné a omezující. Tak nevím… :oops: :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
21.9.09 22:08

Vetsine zen mirena sedne,ale jsou zeny,ktere ji proste nesnesou.v za:,–(e nesedne zenam se senzitivnejsi pleti.Samozrejme se mirena nesmi zavest nekomu,kdo ma akutni onemocneni jater nebo infekci pohl.ustroji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
24.9.09 22:54

Re: Mirena

Phoebus píše:
Nechala jsem si Mirenu zavést koncem května a od té doby chodím každý den s tamponem či slipovou vložkou. Už půl roku špiním, někdy více, někdy méně, ale zatím bylo jen málo dní, kdy jsem byla „čistá“. Pozoruji na sobě i změny jako je příbytek na váze - asi 5 kilo při stejném stravování, pleť samý pupínek - takovou jsem neměla ani v pubertě, náhlé tlaky v podbříšku. Mám úžasnou gynekoložku, které opravdu věřím a vím, že mi chtěla dát to nejlepší, ale přeci jen to je cizí těleso a každý organismus je jinak citlivý. Zatím vyčkávám co bude, ale už je to docela otravné a omezující. Tak nevím… :oops: :oops: :oops:

Tak já jsem na tom naprosto stejně,jen mám Mirenu o 2 měsíce déle a už jsem z toho špinění a krvácení zoufalááá.Takže asi pujde do koše a já jsem hold ta,které opravdu nesedla.Prachy v prachu.Martina

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.9.09 17:55

Mirena

Ono to hot nekdy trva, az pul roku nez se telo s mirenou zzije. Snad uz to bude jen lepsi.V za:,–(e se mirena nedoporucuje zenam se sezitivnejsi pleti.Mela jste i pred zavedenim mireny plet spise citlivejsi?Paklize ano,mirena pro vas asi moc vhodna neni.

• Citovat
  • Upravit
13114
5.10.09 19:04

Tak já mám Mirenu asi měsíc a kromě toho krvácení(někdy docela silného)zatím žádné změny na váze nepozoruju. I plet je ok. Dokror mi sice tvrdil, že pokud mi zavede Mirenu v šestinedělí, tak špinit nebudu vůbec, bohužel měl pravdu, nešpiním, ale krvácím :evil: Tak jsem zvědavá, kdy to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.10.09 15:40

Urcite to nevzdavejte.Ja vim,krvaceni nebo spineni je neprijemne,protivne,ale kdyz se telo s mirenou smiri(vetsinou to trva 3 mesice,ale max.pul roku),mate po starostech:)

• Citovat
  • Upravit
13114
8.10.09 09:44

No, já to vydržím, ale manžel už nadává :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
8.10.09 09:53
derida píše:
Tak já mám Mirenu asi měsíc a kromě toho krvácení(někdy docela silného)zatím žádné změny na váze nepozoruju. I plet je ok. Dokror mi sice tvrdil, že pokud mi zavede Mirenu v šestinedělí, tak špinit nebudu vůbec, bohužel měl pravdu, nešpiním, ale krvácím :evil: Tak jsem zvědavá, kdy to přejde.

Derido, gyndr ti zavedl Mirenu v šestinedělí ? Co vím, tak se to nesmí. Upozorňuje na to výrobce (je to i v té knížečce, kterou po zavedení dostaneš). A mně to zdůraznil i můj gyndr. Já si ji stejně nechala zavést 4 měsíce po porodu. Ale jak už jsem psala výše, jsem zatím spokojená :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
9.10.09 21:29

Zavedl mi ji v 5.týdnu, já totiž pak odlítala do Itálie, kde žiju. Takže jsme to museli vyřešit takhle. Mám dvě kamarádky gynekoložky a konzultovala jsem to s nimi, tam je riziko, že pokud ta děloha není ještě zavinutá, tak to tělísko může cestovat, Já už ji měla zavinutou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
19.10.09 23:11
derida píše:
Zavedl mi ji v 5.týdnu, já totiž pak odlítala do Itálie, kde žiju. Takže jsme to museli vyřešit takhle. Mám dvě kamarádky gynekoložky a konzultovala jsem to s nimi, tam je riziko, že pokud ta děloha není ještě zavinutá, tak to tělísko může cestovat, Já už ji měla zavinutou.

Jé, tak jsem sem nakoukla za dlouho :D Mně zase můj gynekolog (a porodník) řekl, že dřív jak po šestinedělí ne, děloha ještě není po porodu v pořádku. Může to pak dělat problém. No, nechala jsem si ji dát později a musím to zaklepat - zatím v pohodě :wink: Ale že jsi spěchala, chápu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
20.10.09 12:42

Holky, tak jsem špinila necelé dva měsíce a ted už je to v pohodě. Zatím teda spokojenost s Mirenou, uvidím, jestli po kojení dostanu menses. Doufám, že ne.
Ještě otázečka, je možné mít po Mireně větší chut na sladké??? Nebo je to spíše kojením???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí