Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
My chodime s muzem a synkem temer denne do mesta na prochazky. Miluju advent a tu atmosferu. Maly si to take letos moc uziva. Ale nekdy toho je na me take hodne. Pribrala jsem uz 4 kila. Termin mam 14.brezna, tak jsem na sebe zvedava. Nekdy mi take tvrdne brisko, ale moc si nemuzu stezovat, protoze manzel mi pak nadava ze to mam z toho ze furt neco musim delat. Ale priznam se, davam syna do skolky a kazdy den aspon chvili lezim a relaxuju. Pak nebude kdy.
Casto u toho i usnu. Na dlouho.
K veceru se mi taky obcas spatne dycha jak tlaci brisko nahoru. Ale co, pak bychom jeste nekdy byly rady, kdyby tam to mimco vlezlo zpatky a to uz nejde. Tak uzivejme relativniho volna. ![]()
Zdravím holky
můžu se k Vám přidat? Mám termín 23.3.2016 a čekáme naše první vymodlené miminko. Podle ultrazvuku čekáme holčičku Mařenku. Zátra začínám 27 tt. Jsem na neschopence, jelikož pracuji jako zdravotní sestra. Doma je to strašná nuda
naklizeno, vyzdobeno a napečeno ![]()
@Lucca 85 píše:
Zdravím holkymůžu se k Vám přidat? Mám termín 23.3.2016 a čekáme naše první vymodlené miminko. Podle ultrazvuku čekáme holčičku Mařenku. Zátra začínám 27 tt. Jsem na neschopence, jelikož pracuji jako zdravotní sestra. Doma je to strašná nuda
naklizeno, vyzdobeno a napečeno
Jeste budes obcas na nudu vzpominat.
Uzivej volna a vanocni atmosfery. Pristi rok na to nebude tolik casu. O to to ale bude krasnejsi. ![]()
@Lucca 85 píše:
Zdravím holkymůžu se k Vám přidat? Mám termín 23.3.2016 a čekáme naše první vymodlené miminko. Podle ultrazvuku čekáme holčičku Mařenku. Zátra začínám 27 tt. Jsem na neschopence, jelikož pracuji jako zdravotní sestra. Doma je to strašná nuda
naklizeno, vyzdobeno a napečeno
ahoj prijd k nam alespon mi pomoct
vubec se doma nenudim spim mi to tehu desne leti a nudu nejak nestiham ale ani nic dalsiho jsem hodne unavena a nez se k necemu dokopu tak je den pryc ![]()
Taky by se mi hodil domů nějaký pomocník
Nestíhám. S malým nic neudělám, jsou mu čerstvě dva, vlastně mi práci spíš přidělává, sám se nezabaví, manžel pořád v práci, peču po večerech a úklid musí vydržet do dnů, kdy má manžel volno, myslím větší úklid.
Jsem zvykla na stres a nestihani z prace.. tak snad vse zvladnu i pristi rok i s miminkem. Nejak to neprehanim uklizim prubezne. Peceni jsem si kazdy den neco pripravila mam jen 5 druhu a darky nehrotim napisu seznam a vse nakoupim na jeden zatah.
Mně přišly v pohodě první Vánoce s malým, bylo mu 13 dní, takže toho moc nepotřeboval
Další rok už to bylo horší, to už 3 měsíce chodil sám, tak jsem mu musela být pořád za zadkem. Letos je to zase o trošku lepší než loni ale pořád ho nemůžu nechat samotného, je to hrozný divoch. Jinak to taky úplně nehrotím.
Kdo vsechno stiha zavidim ja se klepu po rameni kdyz utru prach a vysaju a to je velky vykon a upeceno mam 3 dtuhy a darky jsou na ceste
@Afroditka85 píše:
@Bureschka to ti je tak zle?…nebo jen unava?…
je mi vyborne jsem proste unavena neco trochu udelam nebo uvarim a musim si jit odpocinout a driv co jsem mela za dve hodky tak delam dva dny a taky jsem lina ![]()
Zdravim holky, jak jste na tom s vybavičkou pro miminko? Ja uz jen pár drobnosti z lekarny a mam hotovo.Kdy budete balit tasku? ![]()
Zdravím, já mám věci pro mimi připravené po prvním v krabicích. Začnu to prohrabávat příští týden. Prvního mám kluka, teď to bude holka tak pár klučičích věcí vyřadím a pořídím pár růžových. Kočár mám taky po malém. Autosedačka - vajíčko mi přijde zítra. Pár plen pro první dny taky mám, další se dokoupí po narození podle kg miminka, v porodnici dostanu slevové kuponky
Pak taky jen pár drobností z lékárny a je to. Chci to mít připravené raději dřív. Kamarádka nečekaně porodila 2 měsíce před termínem a neměla připravené nic (ikdyž tedy také rodila druhé, tak těch věcí moc nechybělo), nechci dopadnout jako ona a připravovat to ve stresu
Tašku si připravím až jako poslední, nejpozději v půlce ledna a na tašce si nechám napsaný seznam co tam mám a co se musí dodat
Ahoj
Já mám první termín 31.3.2016 a druhý 6.4.2016. Zahlédla jsem Vaší diskuzi tak mi nedalo nepřispět
Já už výbavičku peru, věcičky mám skoro vyprané (oblečky), ještě mi chybí deky, prostěradla atd.. Ještě mi také chybí nějaké drobnosti a kosmetika + věci pro mě.. Pořádně ani nevím co všechno budu potřebovat ke kojení
Také bych to ráda měla připravené dřív kdyby náhodou.
@Kytičkaaa Já měla při prvním připravený kojící podprsenky, prsní vložky, kojící polštář a odsávačku. Taky homeopatii na podporu tvroby mléka, měla plánovaného císaře, tak aby se laktace rychleji rozjela.. Nakonec se mi osvědčilo kojení bez kojící polštáře, protože byl malý docela velký a nošení běžných sportovních podprsenek s prsníma vložkama. Podprsenku jsem vždy vyhrnovala celou nahoru, když jsem měla tu kojící, byla hned mokrá od mléka, špatně se mi s ní odsávalo a nemohla jsem zaháknout zpět košíček. Odsávačku jsem používala několikrát denně. Pak jsem využila ještě hodiky a bloček s tužkou kam jsem si psala kdy jsem kojila a z jakého prsa. Ale to jsou jen mé zkušenosti. Kažká to má jinak, třeba švagrová kojila jen s kojícím polštářem…
@Kytičkaaa Ještě mě napadlo, existují i kojící kloboučky, ty ale asi nemá cenu kupovat dopředu, kdyby byly potřeba, buď by si je dostala v porodnici - jako u nás nebo je budou mít v lékárně. V mém okolí je jen jedna holčina, co je používala, doporučili jí to. Měla něco s bradavkama, později už mohla kojit bez nich