Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak ja uz temer take vsechno
az na kocarek ktery uz je objednaný a par drobností z lekarny. Termín mam 17.3 tak koukam ze uz bych mela zacít vse prát a zehlit a pomalu ale jiste si pripravovat tasku, jsem z toho nervozní, je to muj druhý porod ale prijde mi ze jsem víc ve stresu ![]()
@kuchle jee děkuji moc, to jsi hodná
No já právě kojící polštář nemám a říkala sem si, že ho asi kupovat nebudu
Těch zbytečností už mám fakt moc no
Používala si takové ty kelímky na mateřské mléko? Taky se bojím, abych to všechno nenakoupila a pak mi nešlo kojit, ale ráda bych kojila aspoň pár měsíců.. Kojící podprsenku ještě nemám, ale určitě aspoň jednu koupím a pak uvidím jestli to k něčemu bude, jak říkáš třeba to bude lepší bez ní
Ale musím koupit nějaké ty kojící košile, ty nemám.. Koupím aspoň dvě..
@kuchle Já třeba když sem koukala na seznamy do porodnice, tak tam nebylo množství co čeho koupit, neznáš nějaký dobrý seznam kde by to bylo? Určitě dám teda i na tvé rady, děkuji moc ![]()
@Afroditka85 Tašku budu připravovat asi až v únoru, ale už sem se dala do praní a žehlení, byla jsem v nemocnici ve 22+0 pro krvácení, tak se fakt bojím a raději to chystám dříve.. ![]()
@Kytičkaaa používala jsem sáčky na zmrazení odsátého mateřského mléka. Většinou jsem to ale po 3 měsících vyhazovala, mléka jsem měla spíš moc než málo, ale co kdyby náhodou… Nejlepší seznam mi připadal tento http://www.mamyseznam.cz/…inko-seznam/ oblečků jsem měla ale mnohem více, malý mi z neustálého přepíjení pořád ublinkával.
@Afroditka85 taky jsem víc ve stresu teď. Hlavně kvůli malému, jsou mu 2 roky, teprve před 2 dny jsem ho přestala kojit, je zvyklý spát s námi v posteli a je na mně úplně závislý
Termín nám až na konci března.
@kuchle jee děkuji moc
Odpoledne si k tomu sednu a podívám se ![]()
A jak se jinak cítíte holky? Jsem sama koho strasne bolí pohyby miminka?
ale vazne bolí, kolikrát si vyjeknu bolestí, nééé hystericky samozrejmne
ale takove to jááu
…jinak uz jsem teda dnes dala nejake vecicky do pracky taky, abych pak nemela zehleního tři zadky
kdyz do toho pripoctu jeste zehleni nás třech tak je mi zle ![]()
@Afroditka85 Už to začíná být zlý ten třetí trimestr no
Já jsem taková neohrabaná, už se těším až to budu mít za sebou
Já už mám většinu oblečků vypráno, ještě mi chybí poslední várku vyžehlit a pak tu mám teda ještě pytel věcí půjčených od kamarádky, tak na to furt zapomínám.. Ještě mi chybí deky, hrací deky atd.. Kdy budeš chystat tašku do porodnice?
@Kytičkaaa Anooo
neohrabaná, to je to správné slovo, valim se jak balvan a to mam nahore pouhych 7 kg a vahu mam 56 kg momentalne
a stejne, sotva vstanu. Spát nemuzu, sedet nemuzu, chodit nemuzu
je to otrava uz, jak rikas, at uz je to za nami
…tasku budu pripravovat pomalicku uz ted, potrebuji dokoupit jeste pár veci takze zatím asi jen oblecky a veci pro mimi pripravím, ale na sebe toho spoustu budu jeste nosit a pouzivat, takze to fakt pomalu…ale mam vetsi dítě prý, takze je mozne ze pujdu dříve
mi bylo receno,.takze at je to pripravene ![]()
@Afroditka85 já mám prý také větší dítě, ale to mi právě odpovídá na ten konec března no.. Ty jo tak to máš krásný.. Já strašně přibírám a mám hrozné otoky
Mám kilo týdně + a to už pár měsíců
Jsem s toho hotová, ale nejde s tím nic dělat.. 56kg je krásná váha
Mě chybí ještě věci pro mě + kosmetika pro mimi, takže já budu chystat tašku asi už a v únoru a teď to postupně nakoupím:) A kdyby náhodou tak je to o jedné návštěvě drogerie a lékarny
Dneska jsme byli na matrice, tak už máme oficiální jméno
Tak jsem ráda.. Taky sotva jdu:) A kam budeš dávat ty věcičky pro mimi, rovnou do skříně? Já už to do skříně dávám..
Me zjistil vetsi mimi az ted pri poslednim ultrazvuku, moc nadsena z toho nejsemdocela se toho bojím, první mel 3500 g a 51 cm a jsem natrzena az ke konecniku
,ale tak nejak jsem to cekala, nas tatinek ma 191 cm a 110 kilo, takze asi bude po nem
…jinak me moc mrzí ze mas ty otoky, to musí byt strasne neprijemný uz ted, ale ja jsem si jista ze me to taky ceka, u prvniho jsem to mela taky az takhle ke konci a to same extremni pribirani
vse az ke konci.Mas pravdu ze jedna navsteva lekarny a je vse koupeno, ale nebudu riskovat tam posilat tatku
to by dopadlo, misto flasky by mi donesl pulitr
…jinak urcite do skrine at nemam dvojí práci a matriku zaridime pristi tyden az bude volno. Máš uz kocarek?
Koukám, že už přípravy máme pomalu ale jistě za sebou. Já mám vše vyprané a vyžehlené. Už jen jak píšete dokoupit lékárnu a čekám poslední balíček z eshopu. Dnes se pokusím si napsat seznam věcí co zabalit do porodnice. Nevím si rady kolik oblečení pro miminko na pobyt v porodnici. Chtěla bych si malou obléct do vlastního. Neporadíte někdo? Berete si i odsávačku?
@Lucca 85 Take jsem nad tím přemýšlela, ve Varech píšou 5× body a 5× overalek, já zabalim 3× s kr. rukávem a 3× s dlouhym a ty overalky no na spinkanía asi 2× dupačky, takze to mozna stačí a kdyby nááhodou ne, tak pujcí no, i kdyz ja ty eráry moc nemusim, nejsem nadsena ani z toho ze budu muset mít já jejich. A myslíš odsávačku mléka nebo na nudličky? Jestli mléka tak tu si beru, poprvé jsem ji nemela a uvítala bych ji, když me sestra mučila pod horkou sprchou aby mi dostala mléko ven z prsu ![]()
To bude asi rozumný 3× body kr. rukáv,3× dlouhý rukáv, vezmu 2× dupačky a 2 x polodupačky,5× overálek na spinkání,2× čepičku a ponožky. Přemýšlela jsem zabalit komplet oblečení pro odchod z nemocnice a autosedačku a nechat to doma a přítel by to přivezl až v den odjezdu
Já pokud vše půjde jak má chci rodit v Ostrově a tam prý můžu mít vlastní pyžamo, tak jsem ráda. Myslela jsem odsávačku mléka, tak jí tam přihodím ![]()