Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lucca 85 taky pěkná obřice ![]()
@darrrsie69 Ondra měl skoro 4kg (narodil se 39tt) tak se obávám, že ten odhad váhy bude přesný. Mala prý není ani tak cvalda jako spíš dlouhá, taky má být po kom, taťka má skoro 2metry
Určitě dám vědět ![]()
@EscapistV jo taky mam někdy ten pocit
mě taky nejvíc v noci, ale to by mě asi tak nevadilo, ale každy otočení na bok cítím, nebo to bolí, a pak mě bolí treba boky, takže spaní na prd a pres den dam max 1h a pak se vzbudim spocená jak myš
takže na spanek večer se uz netesím
@Lucca 85 ja sice neprenasim jeste ale nervy už mám taky, příští týden toho mám ranec naplanovaný tak doufám že ještě budu držet celá
jako napriklad mam soud
Tak at uz je to posledni noc a hlavně at je to v pohodě vsechno, prcek je pekne velky ale to bude dobrý ![]()
@kuchle mě to taky vychází u druhého skoro stejně váhově
ale to bylo taky jen do 39t
ja doufam ze to bude ten pul kilovy rozdil v odhadu teda
hlavně aby jsi to měla v pohodě
a už chodis do nemocnice na kontroly?
Ahoj holky, tak koukám, že ještě mnoho z vás neporodilo, tak moc držím palečky, at je to co nejdřív a hlavně vše v pořádku!
Lucince už je skoro 14 dní, strašně to letí… A měla taky dost - 4 100 g - naštěstí jsem o tom neměla ani tušení
Ale zvládly jsme to přirozeně, tak se nebojte (kdo očekáváte větší miminka)
Je to zlatíčko… opravdu moc moc hodná holčička, pláče jen na krmení, v noci se budí ukázkově co 2-3 hodiny. Jen mě troch trápí, že stále nejde změřit pravé ouško (jak slyší, jestli slyší), tak musíme zase za týden do nemocnice. A taky ten hematom na hlavě - pořád nemizí, už jsme byli i na sonu hlavičky… vše v pořádku, ale doktorka si to chce pro jistotu pohlídat. Jinak je snad z „nejhoršího“, kdy byla fialová, flekatá, suchá a loupala se, venku ![]()
Je to prostě nádhera
Opatrujte se a držte se! ![]()
@darrrsie69 Jo, kvalita spánku stojí dost za houby
Ale dneska mě prcek nechal si ráno přispat, asi z lítosti, protože jsme včera oficiálně prošvihli termín. Ráno mě vzbudily takový slabší jakože menstruační bolesti, no tak jsem se hnedka nadchla, že jako už, ale sprcha to asi zastavila. Takže si dám nohy nahoru a už na něj prdím, ať si vyleze, kdy chce. ![]()
@EscapistV no ka dneska jsem se taky vyspala ale asi jen proto že fakt jako uz utahana jako kotě a klidně bych prospala ještě celý dopoledne
mazec uz ten konec
no aspoň nejaky posličci ale ja chodim na ty kontroly a kontrakce nic
jen dr.rika ze se pripravuji, a napsano pro změnu klenby plné rozvynuté, aspon nějaká zmena a asi jen diky tomu ze se snazim chodit
ja zkusím nejake babské rady, stimulace bradavek, tepla koupel, malinik a třeba to trochu popoženu
@kuchle tak čaj opět v de.max není, u polikliniky taky není berou od stejného výrobce ale dnes pry bude ze objednala tak frcim pro něj ![]()
Holky, děkuji za přání.
A vám, které ještě čekáte, přeji dobrý porod, žádné komplikace a zdraví pro vás i prcky. Je to krásný moment, když člověk vidí poprvé své miminko, které nosil tak dlouho v pupíku a ještě nás tak hezky dokázali pozlobit ![]()
Tady dávám fotku naší Natálky. Dneska je jí 9 dní a konečně dohnala úpadek na váze a váží 3120 gramů a měří už 49,5 cm ![]()
Tak už to mám taky za sebou
Dneska ve 4:32 se nám narodila Sophie Grace, 52cm a 3,4kg (žijeme v cizině, máme anglické příjmení
) Voda mi praskla nějak v osm večer, takže to trvalo tak zhruba osm hodin, a ve vaně se to dalo přežít. Malá se narodila v pořádku, já pak musela na vyčištění, dost jsem krvácela, ale už jsme spolu a zítra by nás měli pustit domů ![]()
Hodně štěstí všem maminkám, co se na porod chystají, je to mazec, ale stojí to za to ![]()
@EscapistV ju tak to moc gratuluju
to ma malá jako měl můj prcek tenkrat
krásný. Tak ted uz se vyspis
hlavne ze jste v poradku
No ja tu snad zustanu nakonec poslední
A jak to probíhá v cizině, zajimal by me rozdíl
jinak hezké jméno.
@B. Lucie ta je nádherná prdelka
ať klidně prcci potrapí ale hlavně at jsou zdraví a v pořádku
Kdyz jsem byla na kontrole tak nam se synem stacilo slyset jak se narodilo miminko a uplně jsem byla na měkko i malej
krasny jen slyšet
tak at Vám dělá jen radost ![]()
@darrrsie69 Děkuju
Nemůžu srovnávat, protože jsem v Čechách nikdy nerodila, ale na nás tu byli všichni ohromně milí a příjemní - ale tuhle zkušenost mám s brity obecně. Rodila jsem v nemocnici na soukromém pokoji, porod vedla moje midwife, která se o mě starala už v těhotenství, a kromě ní tam byl jen manžel. Po porodu pak přišla dětská lékařka zkontrolovat malou, a já jsem využila lékařský služby kvůli problémům s placentou, ale až do té doby jsme tam jsme tam byli jen ve třech. Pravda ale je, že jsme si to museli zaplatit. Možností je tu hodně, ale ne všechny jsou úplně finančně dostupné. Já jsem si vybrala soukromý porod v nemocnici (ještě jsem uvažovala o birth centru, ale nakonec jsme šli do porodnice, a jsem ráda).
Můžeš rodit normálně v nemocnici, s asistentkou, která má zrovna službu, můžeš rodit soukromě v nemocnici (spousta nemocnic má soukromá křídla, kde jsou privátní pokoje), můžeš rodit v birth centru (což je jakoby porodní dům, ale mají hodně přísná pravidla o tom, koho tam rodit nechají, musíš být opravdu bez rizika, ideální ne prvorodička, protože dosah lékařské služby bývá většinou několik minut), nebo doma. Samozřejmě pokud rodíš soukromě, můžeš si víc diktovat, protože si v podstatě platíš službu. Pro mě bylo zásadní mít u porodu svoji midwife, kterou znám, takže jsem volila podle toho (není to zas tak běžné, spousta porodnic odmítá, aby u nich vedl porod někdo jiný. Midwife musí mít nějakou spešl certifikaci a jde to jen po předchozí domluvě, podepisuješ i nějaké informované souhlasy s rizikem a tak). Nemocnice nabízejí balíčky služeb, je to klasický byznys, a samozřejmě cokoliv je ndstandard (komplikace) si taky zaplatíš.
My bychom za normálních okolností šly domů už dneska, ale protože jsem hodně krvácela, půjdeme až zítra, a tu noc navíc budeme platit. My si ale platíme i normálně soukromé zdravotní pojištění, a to nám část z výdajů pokryje. Manžel tu s námi může být celou dobu i přes noc… a líbilo se mi, že po porodu se automaticky přišli zeptat, jestli si budu přát kojit nebo ne, a podle toho bych dostala automaticky buď laktační poradkyni, nebo sestru, která by mi ukázala jak správně krmit UM. Odpoledne tu taky byla psychoterapeutka (ne na vyžádání
), promluvit si o pocitech z porodu a z novýho miminka, asi chtějí zachytit laktační psychózu? Nevím, jestli chodí všude, nebo proto, že jsem kvůli komplikacím neměla pořádný bonding s malou.
Obecně si myslím, že zkušenosti s porodem v UK budou hodně individuální, já jsem hodně spokojená, ale vím i o spoustě holek, pro které to byl absolutní horor. Nevím, jak to je s porodem "za státní. ![]()
Omlouvám se za délku ![]()
Tak řekla bych ze je to velkej rozdíl, ja teda nerodila spontálně ale sekcí, ale z vypravení a povidani holek kolem, tak všichni rodily na operačním sále, nikdo na pokoji akorat si muzou vybrat nadstandart a ten se musi taky zaplatit ale ten je až po porodu a urcite jich neni ani moc tech pokoju. To nemluvim o tom ze neni zadna informovanost, nikdo se nepta co chceš nebo jak chces a tak. Doktori na kontrolach se střídají podle služby, takze uz jsem mela nejaky 3ruzny dr v nemocnici.Co sleduju ve statech tak tam maji jednoho gynekologa a ten i svoje pacientky odrodi
Tady kdyz to prijde, tak v 1do e porodni hekarna, v 2 dobe porodni sal a po odrodeni nechaji rodicku na sale asi 2h kdy se zeptaji jestli chce dite prilozit a nechat a nebo ho odvezou a privezou az na pokoj dle přání rodičky, ale vetsinou nechaji rodicku vyspat a pak privezou.Neco vim od kamaradek a neco jsem videla
Me po sekci privezly malyho az po 3h a to jsem porad rikala ze ho chci proste privest, pak mi ho vozily co 3h a pak jsem cely den byla jeste bez nej, pac me šetrily a to nebylo tenkrat moc dobře. Rozhodne se mi libi to v cizine, soukromy pokoj, pak ke určitě rodicka vic v klidu a asi tedy nechavaji porod volny a v klidu a jen kdyz jsou komplikace tak privolaji zdravotnika je to tak?
to myslim ze je dobre i kdyz se to musi platit ale tady by se taky muselo. Dlouhe to neni, ja děkuji ze jsi si dala ten cas napsat
nebo tady to stejnak nejak utichlo asi holky uz taky odrodily a jsem tu uz asi sama
? ![]()
Ahoj holky
Tak jak se Vám daří? Každý den sem lezu a sleduju, kdo už z Vás porodil
@EscapistV moc gratuluju a hodně zdravíčka přeju
Jinak ještě musím zareagovat na ten porod v cizině. To se tady neda vůbec srovnat. Něco takového by se mi taky líbilo
Jinak všem doporučuju (pokud mohou finančně) dopřála bych si aspoň nadstandard po porodu.Za par let u druhého mimi do něj půjdu i kdybych na to měla celé těhu šetřit. Asi jsem chytla fakt jen špatnou spolubydlící, ale pořádně jsem si odpočinula a vyspala až čtvrtý den, kdy paní šla domů.
Jinak tohle je naše Kristýnka. Dnes má tři týdny a tři dny. Krásně papká takže už máme přes 3500g a 50cm ![]()