Termín - březen 2016 - pojďte zabít nudu :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
603
2.4.16 14:00

To ono to takhle jak popisuješ taky vypadá, když rodíš normálně v nemocnici. :) Zase nechci vyvolat dojem, že je to tu země zaslíbená :mrgreen: Pokud rodíš klasicky, taky jdeš na sál, a rodíš s midwife, která má zrovna službu. Naopak bych řekla, že státní zdravotnictví je v Čechách na mnohem lepší úrovni než tady, ale zkušenost mám jen z doslechu. Obecně si myslím, že soukromé placené možnosti jsou tu daleko větší než v ČR, ale co se týče NHS, zlaté Čechy. A já mohla být na pokoji jenom proto, že jsem měla opravdu pohodový porod bez problému, jakmile přišly komplikace, okamžitě jsem šla na sál :) Je to tady docela společenský téma, lidem se pochopitelně nelíbí, že velká spousta finančně nedosáhne na zdravotní péči, kterou by chtěla.
Malou jsem měla u sebe jen chviličku, protože pak jsem musela na sál, ale prý byla celou dobu s tátou, šel s ní na umytí a zvážení, a pak ji měl u sebe, když jsem spala. To mě jediný trochu mrzí, že ten pořádný bonding u nás nemohl proběhnout, ale tak za to nemohla nemocnice. :)
Hodně věcí závisí na domluvě, některé věci ty nemocnice prostě neumožňují, ale viděla jsem i takový, který za poplatek umožňují pobyt celé rodiny v jako nemocničním „apartmánu“, že tam můžeš mít i starší děti. I když osobně si myslím, že bych do toho nešla. Jinak ty soukromý pokoje mi přišly celkově takový hotelový, jak vzhledem, tak vybavením, dostala jsem takový ty mini šampóny a župan, a je tu možnost objednat jídlo kdykoliv na pokoj, což mi přijde spíš zbytečnej rozmar, já stejně neměla hlad vůbec :mrgreen: Postel je samozřejmě nemocniční, aby tě kdykoliv mohli převézt.
Midwife jsem si už v těhotenství vybírala podle certifikace, aby mě mohla i odrodit (ale jde to jen u nerizikových porodů), bylo pro mě důležitý, že už ji znám, a ona znala mě a dovedla mě uklidnit, věděla, co chci, a z čeho jsem ochotná v případě nouze slevit.

@HappyTummy Kristýnka je moc krásná, taky přeju hodně zdraví a spokojenosti! :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
3.4.16 00:46

Dobře ale tady ta možnost na pokoji neni vubec, komplikace nekomplikace. Mě by stacil i ten nejaky nadstandart, ale nikdo o nicem nemluvi, nikdo neinformuje, tak ani nevim zda je to vubec v nemocnici mozny u nas, jen jsem si vsimla nejakeho ceniku kde je nejnizsi 400-,kc ale zitra se poptam..Prijde mi to proste jak na běžícím pásu. To verim ze jsi nemela hlad :D ale hlavně že to proběhlo jinak dobře a podle představ ;) Tak snad to bude dobre i bez bondingu. Mě tohle taky mrzí že jsem nemela tu možnost tenkrát. To je právě to že většina na některé ty soukromé nebo lepsi prostě nemá :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
3.4.16 00:53

@HappyTummy ju je krásná :kytka: kdyz je clovek zvykly mit soukromi tak se nevyspi s nekym jinym. Ja teda moc spánku v nemocnici neměla takze jsem padla do komatu vzdy na 2h urcite co maly spal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
3.4.16 15:33

@darrrsie69 To je fakt že prodávat se tady umí, měli pro nás nachystaný brožurky, co všechno je v ceně, a vůbec :D Mně obecně přijde, že se tu ty těhotenství a porody míň „hrotí“. Což pro mě bylo fajn, protože jsem neměla problémy, ale vím, že české maminky s tím mívají občas problém - dělá se míň vyšetření, a celý je to takový laxnější. Já jsem byla spokojená, protože se o mě i v těhotenství starala soukromá midwife, s kterou jsme se vždycky dohodly, kdy budu chtít ultrazvuk nebo vyšetření navíc (a zaplatili jsme ho, samozřejmě :)), ale vím, že to taky bývá předmět stížností.
Doufám, že ten nedostatek bondingu nebude mít vliv :) První noc doma proběhla docela v klidu, zatím mám hodné miminko. :D Tak držím palce, ať to dopadne dobře a podle představ i tobě! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
3.4.16 16:34

Ahoj holky, dneska nás pustili z porodnice. Deniska se narodila 31.3. ve 12:09.Ma 3900g a 51cm. :srdce: Rodila jsem na nadstandardním sále a měla i nadstandardní pokoj na šestinedělí. Super :palec: muzu to jen doporucit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
3.4.16 16:53

@kuchle moc gratuluju, je krásná :) :palec: Ať jste obě zdravý a spokojený! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
3.4.16 21:35

@EscapistV Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
4.4.16 04:45

@EscapistV taky si myslím že se tam u Vás míň hrotí a to je dobře. No měly by tady byt taky ty brozurky a nabidky a tak, ja se dneska informovala a jeden nadstandartní pokoj pred porodem a jeden po porodu :D ale pry je spis prazdny, no tak uvidim.No s tema vyšetřenímy bych řekla že v tehle době je jich vice, ale 7let zpět jsem měla jen jeden ultrazvuk poviny a jeden dobrovolně a vic ani tuk az jsem byla prekvapena ze ted toho je vice 8o to uz ty ultrazvuky nespočítám :lol: Hlavně že je miminko hodné to znamena ze je i spokojené :kytka:
@kuchle je krásná a opravdu velka, moc gratuluju :potlesk: :kytka: hodně zdravička :) Tak se ve finale povedlo na termin tak to je super :palec: taky premyslim nad tim nadstandartnim tedy jestli bude volny. A kolik za to chteli? A porod dobrý? Ja uz jsem netrpeliva :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
4.4.16 10:00

@darrrsie69 já neplatila za nadstandard nic, jsem zaměstnamec nemocnice :oops: Jinak chtějí za noc 450Kč, já bych si ho ale vzala ikdybych ho platila, bylo to příjemné…
Porod docela dobrý, v 7 ráno mi praskla voda, kontrakce se rozjely asi za 30min. Co bylo tedy nepříjemné, byly spíš krátší ale o to častější. Naštěstí vše postupovalo rychle ve 12:09 malá vykoukla na svět :srdce: Doktorka, co mě rodila mi pak při šití říkala, že na mě Deniska byla dost velká, že už to bylo na hraně s císařem. Dala mi zabrat, jsem docela dost sešitá, dá se to vydržet a pěkně se to hojí. Jinak je maličká úplné zlatíčko, pořád jen spinká. Pobrečí si tak hodinku za celý den a noc. Úplný opak prvního :lol:
Moc držím palečky ať už to máš taky za sebou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
4.4.16 13:03

@darrrsie69 já hlavně chytla takovou maminu, že jsem vstávala i k její holčičce. Ta si v noci tak tvrdě chrápala, že své mimčo neslyšela plakat (a že brečela každou půl hodinu) a přes den zase každou hodinu chodila hulit 8o
@kuchle velká gratulace k princezně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
4.4.16 20:50

@kuchle mooc gratuluji :P mala je kouzelná :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
4.4.16 21:30

@darrrsie69 jo, mně to vyhovovalo, ale kdybych měla v těhotenství nějaké komplikace, asi bych byla z toho přístupu dost nervózní :D Tak uvidíš, za sebe nadstandardy můžu jedině doporučit :) Ona je fakt skvělá, přijde mi, že brečí, jen když má opravdu důvod, a když ho vyřeším, tak skoro hned přestane. Ale pořád jsem z ní vyplesklá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
4.4.16 21:45

@kuchle je krásná, moc ti gratuluji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14075
4.4.16 21:47

@B. Lucie je krásná :hug:

@EscapistV moc a moc gratuluji :hug:

@HappyTummy taky je moc krásná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
582
4.4.16 23:25

@kuchle už jsem se dívala na stránky nemocnice a pisi ze se ma dat zaloha 3dny cca predem, to vcelku jde tak snad budu mit štěstí a využiju aspon pred porodem nadstandart ;) Tak to jsi měla docela dobrý a rychlý :palec: tak doufam ze mi maly do ty doby nez vykoukne moc nepribere :D hlavně že to proběhlo v pořádku :kytka: No kazde dítko je asi opravdu jiný.
@HappyTummy
no docela nezodpovedna mamina, kazdou hod hulit chudak mala :( to se nedivim.
@EscapistV
Ja jsem nervozni i tak :D no ja mam jen kluky :D asi jsou holčičky vazne hodnejsi :D A ze zatím samý holčičky krásný :kytka:
@Kytičkaaa
a jak jsi na tom ty? Jak se citiš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí