Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To ono to takhle jak popisuješ taky vypadá, když rodíš normálně v nemocnici.
Zase nechci vyvolat dojem, že je to tu země zaslíbená
Pokud rodíš klasicky, taky jdeš na sál, a rodíš s midwife, která má zrovna službu. Naopak bych řekla, že státní zdravotnictví je v Čechách na mnohem lepší úrovni než tady, ale zkušenost mám jen z doslechu. Obecně si myslím, že soukromé placené možnosti jsou tu daleko větší než v ČR, ale co se týče NHS, zlaté Čechy. A já mohla být na pokoji jenom proto, že jsem měla opravdu pohodový porod bez problému, jakmile přišly komplikace, okamžitě jsem šla na sál
Je to tady docela společenský téma, lidem se pochopitelně nelíbí, že velká spousta finančně nedosáhne na zdravotní péči, kterou by chtěla.
Malou jsem měla u sebe jen chviličku, protože pak jsem musela na sál, ale prý byla celou dobu s tátou, šel s ní na umytí a zvážení, a pak ji měl u sebe, když jsem spala. To mě jediný trochu mrzí, že ten pořádný bonding u nás nemohl proběhnout, ale tak za to nemohla nemocnice. ![]()
Hodně věcí závisí na domluvě, některé věci ty nemocnice prostě neumožňují, ale viděla jsem i takový, který za poplatek umožňují pobyt celé rodiny v jako nemocničním „apartmánu“, že tam můžeš mít i starší děti. I když osobně si myslím, že bych do toho nešla. Jinak ty soukromý pokoje mi přišly celkově takový hotelový, jak vzhledem, tak vybavením, dostala jsem takový ty mini šampóny a župan, a je tu možnost objednat jídlo kdykoliv na pokoj, což mi přijde spíš zbytečnej rozmar, já stejně neměla hlad vůbec
Postel je samozřejmě nemocniční, aby tě kdykoliv mohli převézt.
Midwife jsem si už v těhotenství vybírala podle certifikace, aby mě mohla i odrodit (ale jde to jen u nerizikových porodů), bylo pro mě důležitý, že už ji znám, a ona znala mě a dovedla mě uklidnit, věděla, co chci, a z čeho jsem ochotná v případě nouze slevit.
@HappyTummy Kristýnka je moc krásná, taky přeju hodně zdraví a spokojenosti!
![]()
Dobře ale tady ta možnost na pokoji neni vubec, komplikace nekomplikace. Mě by stacil i ten nejaky nadstandart, ale nikdo o nicem nemluvi, nikdo neinformuje, tak ani nevim zda je to vubec v nemocnici mozny u nas, jen jsem si vsimla nejakeho ceniku kde je nejnizsi 400-,kc ale zitra se poptam..Prijde mi to proste jak na běžícím pásu. To verim ze jsi nemela hlad
ale hlavně že to proběhlo jinak dobře a podle představ
Tak snad to bude dobre i bez bondingu. Mě tohle taky mrzí že jsem nemela tu možnost tenkrát. To je právě to že většina na některé ty soukromé nebo lepsi prostě nemá ![]()
@HappyTummy ju je krásná
kdyz je clovek zvykly mit soukromi tak se nevyspi s nekym jinym. Ja teda moc spánku v nemocnici neměla takze jsem padla do komatu vzdy na 2h urcite co maly spal ![]()
@darrrsie69 To je fakt že prodávat se tady umí, měli pro nás nachystaný brožurky, co všechno je v ceně, a vůbec
Mně obecně přijde, že se tu ty těhotenství a porody míň „hrotí“. Což pro mě bylo fajn, protože jsem neměla problémy, ale vím, že české maminky s tím mívají občas problém - dělá se míň vyšetření, a celý je to takový laxnější. Já jsem byla spokojená, protože se o mě i v těhotenství starala soukromá midwife, s kterou jsme se vždycky dohodly, kdy budu chtít ultrazvuk nebo vyšetření navíc (a zaplatili jsme ho, samozřejmě
, ale vím, že to taky bývá předmět stížností.
Doufám, že ten nedostatek bondingu nebude mít vliv
První noc doma proběhla docela v klidu, zatím mám hodné miminko.
Tak držím palce, ať to dopadne dobře a podle představ i tobě! ![]()
Ahoj holky, dneska nás pustili z porodnice. Deniska se narodila 31.3. ve 12:09.Ma 3900g a 51cm.
Rodila jsem na nadstandardním sále a měla i nadstandardní pokoj na šestinedělí. Super
muzu to jen doporucit
@kuchle moc gratuluju, je krásná
Ať jste obě zdravý a spokojený! ![]()
@EscapistV taky si myslím že se tam u Vás míň hrotí a to je dobře. No měly by tady byt taky ty brozurky a nabidky a tak, ja se dneska informovala a jeden nadstandartní pokoj pred porodem a jeden po porodu
ale pry je spis prazdny, no tak uvidim.No s tema vyšetřenímy bych řekla že v tehle době je jich vice, ale 7let zpět jsem měla jen jeden ultrazvuk poviny a jeden dobrovolně a vic ani tuk az jsem byla prekvapena ze ted toho je vice
to uz ty ultrazvuky nespočítám
Hlavně že je miminko hodné to znamena ze je i spokojené ![]()
@kuchle je krásná a opravdu velka, moc gratuluju
hodně zdravička
Tak se ve finale povedlo na termin tak to je super
taky premyslim nad tim nadstandartnim tedy jestli bude volny. A kolik za to chteli? A porod dobrý? Ja uz jsem netrpeliva ![]()
@darrrsie69 já neplatila za nadstandard nic, jsem zaměstnamec nemocnice
Jinak chtějí za noc 450Kč, já bych si ho ale vzala ikdybych ho platila, bylo to příjemné…
Porod docela dobrý, v 7 ráno mi praskla voda, kontrakce se rozjely asi za 30min. Co bylo tedy nepříjemné, byly spíš krátší ale o to častější. Naštěstí vše postupovalo rychle ve 12:09 malá vykoukla na svět
Doktorka, co mě rodila mi pak při šití říkala, že na mě Deniska byla dost velká, že už to bylo na hraně s císařem. Dala mi zabrat, jsem docela dost sešitá, dá se to vydržet a pěkně se to hojí. Jinak je maličká úplné zlatíčko, pořád jen spinká. Pobrečí si tak hodinku za celý den a noc. Úplný opak prvního ![]()
Moc držím palečky ať už to máš taky za sebou ![]()
@darrrsie69 já hlavně chytla takovou maminu, že jsem vstávala i k její holčičce. Ta si v noci tak tvrdě chrápala, že své mimčo neslyšela plakat (a že brečela každou půl hodinu) a přes den zase každou hodinu chodila hulit ![]()
@kuchle velká gratulace k princezně ![]()
@darrrsie69 jo, mně to vyhovovalo, ale kdybych měla v těhotenství nějaké komplikace, asi bych byla z toho přístupu dost nervózní
Tak uvidíš, za sebe nadstandardy můžu jedině doporučit
Ona je fakt skvělá, přijde mi, že brečí, jen když má opravdu důvod, a když ho vyřeším, tak skoro hned přestane. Ale pořád jsem z ní vyplesklá. ![]()
@kuchle už jsem se dívala na stránky nemocnice a pisi ze se ma dat zaloha 3dny cca predem, to vcelku jde tak snad budu mit štěstí a využiju aspon pred porodem nadstandart
Tak to jsi měla docela dobrý a rychlý
tak doufam ze mi maly do ty doby nez vykoukne moc nepribere
hlavně že to proběhlo v pořádku
No kazde dítko je asi opravdu jiný.
@HappyTummy
no docela nezodpovedna mamina, kazdou hod hulit chudak mala
to se nedivim.
@EscapistV
Ja jsem nervozni i tak
no ja mam jen kluky
asi jsou holčičky vazne hodnejsi
A ze zatím samý holčičky krásný ![]()