Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terinka4444 Přesně. Nosí, proboha, JEHO dítě! On se má o ni starat, a pokud nemůže (práce), tak má zajistit náhradní řešení. Pracuje většina chlapů těhotných a málokterý se chová takto jako hov.do.
@Slečna Ferka já jí taky napsala, ať se soustředí na see a na miminko, jeho vypustí, když jí jeho chování ubližuje a s nějakým radikálním řešením ať počká, až se to po porodu usadí
@Ice79 píše:
@terinka4444 Přesně. Nosí, proboha, JEHO dítě! On se má o ni starat, a pokud nemůže (práce), tak má zajistit náhradní řešení. Pracuje většina chlapů těhotných a málokterý se chová takto jako hov.do.
Ale náhradní řešení přece exituje - její rodiče a prarodiče ![]()
A kvůli tomu, že s tebou cvičí hormony a s ním ne, se budeš rozvádět? Porodíš, časem se hormony srovnají a zase bude dobře. Nešil.
@Ice79 píše:
Nosí jeho dítě? A svoje, ne? Já bych to brala i tak, že jsou domluvení, že u porodu nebude, mohla být nějaká prudší debata a on prostě zavrčel pos.rte se, no. Nemyslel to jako nadávku, jenom upouštěl páru. A fakt nechápu, jak si to představujete. Jako že bude sedět doma a čekat, až se žena rozsype? jenom aby ji doprovodil do porodnice? To by mu asi v práci moc neprošlo. Vezmi si s sebou babičku a je. Však to jistě máte nějak naplánováno. A počkej, až se hormony srovnají. Jinak vážně nerozumím tomu, proč by se mělo chodit kolem těhotné ženy po špičkách, copak je nějaká vadná? nebo nemocná? A pokud ona se chová nějak prudce, tak proč on by měl reagovat jako na blbečka? To by mne tedy vytočilo mnohem víc.
@inkakřivák Tak podle mě, že je žena v tomto období, navíc těsně před porodem, citlivější a i nervózní, je známá věc a správný chlap by to měl vzít v potaz. Neříkám, že těhotná je nemocná, já třeba skoro do poslední chvilky chodila do práce, ale ohled by se na ni brát měl. A nebylo to je jen spojení ‚poserte se‘, co mi vadilo, on snad neměl zájem řešit co bude se starším děckem, už si to přesně nevybavuju..
A taky mi nepřijde fér házet vše na babičky, není to jejich povinnost hlídat dítě, na rozdíl od otce dítěte. A navíc ne každý má ten luxus, že má ochotnou, hlídající a nepracující babičku a navíc ve stejném městě.
@Ice79 píše:
@inkakřivák Tak podle mě, že je žena v tomto období, navíc těsně před porodem, citlivější a i nervózní, je známá věc a správný chlap by to měl vzít v potaz. Neříkám, že těhotná je nemocná, já třeba skoro do poslední chvilky chodila do práce, ale ohled by se na ni brát měl. A nebylo to je jen spojení ‚poserte se‘, co mi vadilo, on snad neměl zájem řešit co bude se starším děckem, už si to přesně nevybavuju..A taky mi nepřijde fér házet vše na babičky, není to jejich povinnost hlídat dítě, na rozdíl od otce dítěte. A navíc ne každý má ten luxus, že má ochotnou, hlídající a nepracující babičku a navíc ve stejném městě.
jenže jestli tvůj chlap pracuje v zahraničí a domů jen dojíždí. A jste na jeho příjmu závislí, tak pro něj je úkol jasný. Chodit do práce.
A jestli nejezdí domů každý den, tak pak děti jsou tvoje starost.
Můj chlap je v práci celý dny. Ráno odejde a vrátí se večer, kolikrát až po tom co děti spí. Pokud potřebuju hlídání ve všední den, musím si ho zařídit sama. U nás jsou to babička, sestra, kamarádka a nebo slečna na hlídání. ¨
Je to sice blbí, ale pro nás je (finančně) výhodnější, když někomu za pohlídán zaplatím než když si udělá chlap volno. Nemáte to podobně?
@Ice79 píše:
@inkakřivák Tak podle mě, že je žena v tomto období, navíc těsně před porodem, citlivější a i nervózní, je známá věc a správný chlap by to měl vzít v potaz. Neříkám, že těhotná je nemocná, já třeba skoro do poslední chvilky chodila do práce, ale ohled by se na ni brát měl. A nebylo to je jen spojení ‚poserte se‘, co mi vadilo, on snad neměl zájem řešit co bude se starším děckem, už si to přesně nevybavuju..A taky mi nepřijde fér házet vše na babičky, není to jejich povinnost hlídat dítě, na rozdíl od otce dítěte. A navíc ne každý má ten luxus, že má ochotnou, hlídající a nepracující babičku a navíc ve stejném městě.
Tak ale oni jsou dohodnuti předem, že rodiče vypomohou. Dá se předpokládat, že jim to nevadí, obzvlášť když nebudou hlídat mimino, ale školačku (nikde se neuvádí, kolik jí je, takže jí může být jak sedm, tak klidně patnáct), takže jak fér, oni tu možnost evidentně mají, tak proč by to vlastně měl řešit? Jen proto, aby se neřeklo? Něco jiného by snad bylo, kdyby neměli hlídání, pak by to řešit musel a pokud by neřešil, chápala bych,že to zakladatelce vadí. Takhle je to zbytečné prudění. Vpodstatě mi připadá, že se oba chovají jako malé děti.
@Anonymní píše: …
Malou budu dávat k mámě, má dovolenou, prarodiče též počítají jak mi pomůžou, ale on? …
@Netopirek No, tak jasně, má to takhle plno rodin, ale mě jde o to, že ti chlapi aspoň nějaký zájem o děti a rodinu mají a ne hned hnusně ‚kašlu na to, nezájem, udělej si to jak chceš‘.Aspoň ta podpora, třeba chvilku večer…by měla být. Co to je potom za manželství? ![]()
@Netopirek Jsme na tom dost podobně, akorát já tu nemám ty hlídací babičky a sourozence. Ale nestěžuju si, jsem zvyklá
Většinou vše absolvuji s dětma, pokud je to v době, kdy nejsou v institucích (s nejmladší jsem zatím doma, pak bude hůř).
@Ice79 píše:
@Netopirek No, tak jasně, má to takhle plno rodin, ale mě jde o to, že ti chlapi aspoň nějaký zájem o děti a rodinu mají a ne hned hnusně ‚kašlu na to, nezájem, udělej si to jak chceš‘.Aspoň ta podpora, třeba chvilku večer…by měla být. Co to je potom za manželství?
A tys u toho byla, že víš, že je to takhle?
@Amys já je mám hodinu cesty. Ale bydlíme v Praze, oni na vesnici. Takže když můžou tak rádi přijedou a nebo odvezou ![]()
Teď ještě musím sehnat novou slečnu na hlídání, na starou jsem ztratila číslo.
@Ice79 počítám, že vzhledem k tomu, že on pracuje v cizině, tak to snAD MUSELI MÍT NĚJAK VYŘEŠENÉ. a PŘECE JEN TERMÍN PORODU JE VĚC PONĚKUD NEVYZPYTATELNÁ, TAKŽE ABY SEDĚL DOMA A ČEKAL JE FAKT PROBLÉM. vYBERE SI DOVOLENOU, NEMUSÍ SE ANI DOČKAT A až DOJDE ŽENA Z PORODNICE DOMŮ, TAK BUDE ZASE PRYČ.
Pardon caps.
A ten výraz - nevíme, jak to celé proběh lo, ale fakt je, že to vůbec nemuselo být mířeno na ni, bylo to prostě ulevení. A ty hormony - ruku na srdce - není to občas i výmluva ve stylu já můžu cokoliv, a on bude hezky mlčet, protože já mám hormony? No a? On zase může mít nervy. Takže asi tak.
@Ice79 tak ono záleží na víc okolností. Já u toho nebyla nebudu soudit.
Ale situace u nás - chlap přijde z práce, nasr. ný, že tam musel hodinu čekat na zákazníka co to ve smluvený čas nestíhal. Starší zrovna ječí na mladší kvůli blbosti, tak jen tak pro srandu výská jak nejvýš to jde. A já v tu chvíli přijdu, že něco potřebuji. No v tu chvíli na mě vyjede a bude nepříjemný. Dát mu hodinu klid, na vykoupáni, večeři, relax. Tak je to jiný.
Jestli nemluvila o ničem jiném než co a jak potřebuješ ona. A ani trochu se nezajímala co on, tak to v něm mohlo bouchnout.
Neříkám, že je to ideální situace jak se chová. Ale zakladatelka tu nepopsala jak se chová ona. Já mám zkušenost i s jednou velmi nepříjemnou těhulí. U který jsme se divili, že se dožila porodu. A když si stěžovala jak hrozně se k ní ten její chová, tak jsme všichni litovali jeho. Protože my ostatní jsme jí měli plný zuby už po 10 min. Mít jí doma, tak už večer jedna z nás nebyla mezi námi ![]()
@Amys no ano, ona hlídání zajistila, ale od chlapa než neotravujte mě s tím a pose.rte se je snad lepší, když nervní přenášející manželku podržím a podpořím ji. Řeknu budu sice v práci, ale zavolej, mám to domluvené, sednu do auta a budu spěchat, je super, že jsi zajistila hlídání pro starší, a v podobném duchu, ne?