Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Docela unáhlené řešení - rozvod…
Hold ma manžel menstruaci a ještě ke všemu ma doma z manželky koulicku s rozhozenýma hormonama…
Co dodat… počkej a čas ukáže jak se ti bude vyvíjet dál… ![]()
Počkej po šestinedělí. Teď nic raději neřeš. Nechová se ukázkově, ale moc to hrotíš
Ted nic nepodavej, budes mit starosti vic nez dost.Ono je to sice „pekne“ gesto, svihnout rozvodovymi papiry o stul, ale nicemu to nepomuze. Pockej par mesicu, az se situace trochu uklidni a hormony prestanou silet.Pak to zvaz znova a podivej se na ty vyhrocene situace zpet, jestli to jen ted nevidis prilis cerne. A pokud te to stale bude stvat, tak si vse sepis a nejprve s nim o tom v klidu promluv. Preji at uz se dele netahas s pupikem a rychly porod!
Ahoj může ti lézt na nervy i hormonama…počkej až se miminko narodí a až bude po šestinedělí a uvidíš, že se potom všechno srovná…je opravdu hrozné, že je to všechno na ženské a chlapi k tomu ještě mají blbé řeči…chápu tvoje naštvání…přeju brzký pohodový porod a nejhodnější miminko ![]()
Mně teda nepřijde uplně v allrightu jeho prohlášení „Poserte se“, co se týče porodnice.
Kdyby se za takovyhle ptakoviny kazdy rozvadel, to by to dopadalo… ![]()
Ted vidis vsechno daleko cerneji, pod hormonama, urcite to po porodu bude lepsi ![]()
Nekteri chlapi s tehotnyma zenama proste sex nechteji, aby neublizili miminu, aby neporodila atd… Rozhodne to neni nic spatnyho
![]()
Nechapu, proc by mel chlap cekat doma na zadeli, az to na tebe prijde. At jde normalne do prace a prijede, az mu zavolas, ne?!…
![]()
Nektery reci na tvy telo si mohl odpustit, ale kdo vi, v jakym to bylo kontextu. Precitlively tehule vsechno moc prehani ![]()
@Whiskin treba do nej furt huci, at je doma z prace a ceka, az to prijde. Coz mi prijde na hlavu
a z nastvani to mohl rict. Bych se ani nedivila
zakladatelka mi prijde hodne pod hormonama ![]()
Nemůže z práce přijet „až zavolám“. Pracuje v Rakousku.
Nemyslím si, že sprosté vyjadřování ohledně tohohle všeho je tím, že já jsem citlivá.
To vážně ne.
Souhlas s holkama. Máš hormony, jsi přecitlivělá. Bůhví, jak se chováš Ty, že on reaguje sprostě (což ho neomlouvá, ale možná bys mohla mít pochopení).
Uvidíš za pár měsíců, pokud to bude stejné, tak je místě to řešit.
Pokud bys žádost dala teď, pak za mě „blame on you“.
No, manželovo chování není zrovna ukázkové, chápu, že jsi naštvaná. Nicméně bych nečinila žádná závažná a obtížně vratná rozhodnutí v době, kdy mnou zmítají před- a poporodní hormony. To je obecně velmi špatný nápad, který bych doporučila snad jedině v případě zjevného domácího násilí.
S manželem by to asi chtělo promluvit a výjasnit si, co za tím jeho chováním vlastně je. A s velkými rozhodnutími počkat minimálně po šestinedělí, až se trochu usadí tvoje hormony i nový režim s miminem.
Tak já nevím ale můžeš rodit až klidně za týden… a to má teď týden sedět doma? vždyť vydělává peníze neužívá si někde na dovolený… Jako můj partner taky nebude poblíž a cesta mu dá minimálně dvě a půl, tak když to nestihne nestihne no..hlavně když tu pak bude pro nás, až bude něco platný
domluv se s nějakou kamarádkou, aby v případě, že on nebude moct šla s tebou aspoň na kontrakce, jestli máš potřebu někoho tam mít…jinak narážky na postavu…sem měsíc před porodem a taky pořád něco poslouchám, ale sama si z toho dělám srandu. Zrovna dneska jsme oba komentovali moje stehna:-Da taky sem si vyslechla že už jsem obří jestli už nechci rodit, že už je to hrozný..Strie časem zasvětlají, tělo se vrátí do normálu:-)…jediný co bych teda s ním chtěl probrat, proč má problém s tím, když se přitulím..
Ja nevim, ale kdyz tehotna zenska nechce sexovat, je to ok, kdyz nechce chlap, je to spatne? ![]()
Nechci tu situaci zlehcovat, ale pises o etape, ktera trva pomerne kratce, muz se sice nechova nejlip, na druhou stranu ale vime, co s ženou delaji hormony - za a ovlivni, jak to ted prozivas, za b taky muze mit dost tvych nalad, moc neverim, ze prenasis a litas na růžovém oblacku. Cimz se ho nechci zastavat a z tebe delat mrchu, ale soustredila bych se ted hlavne na sebe a na miminko a ono se to nejak vyvrbi, nedelala bych zavery z obdobi, ktere je narocne pro oba.
Rozvod bych teď nepodávala. Pockala bych minimálně až bude mimčo venku a budeš mít už všechno zajeté.
Manžel se nechová ideálně, ale až bude mimčo venku, tak se to může vrátit zpět do normálu.
Jak se choval než jsi otěhotněla?
Ahoj.

Jak již napovídá název mé diskuze.. jsem již po TP, přenáším a rozhodla jsem se, podat žádost o rozvod.
Už to déle nejspíš nevydržím! Možná to bude zmatený popis, atd. ale snad mě aspoň trochu pochopíte.
Jsme manželé x let, máme školačku a nyní bude mimčo tedy. Přemlouval mě k němu manžel, já chtěla jedináčka, ale dobrá, pak mě to chytlo též.
Finančně a materiálně nebudu rozepisovat, manžel se finančně stará, nechybí nám nic.
Ale za to v chování?! To začalo být příšerný.
Sex nám skončil v 7.měsíci někdy, to byl naposledy. Prý abych neporodila a že bla bla..
Ale jaksi nějaký dotek? Pusa? Obejmutí? Absolutně nic!
Cca tři dny zpět jsem se přitulila já, a bylo mi řečeno: Co děláš? Co si od toho slibuješ?
Kolikrát dostanu takovou „facku“ tím co řekne!
Já se s ním sprostě ani nijak zle nebavím, ale už s ním nemluvím skoro vůbec, jelikož to nemá smysl.
Popraskali mi stehna striemi, ale nic šíleného, ale pokaždé „podívej se na to“ apod.
Jako kdyby on byl krásnej, dokonalej!
Beru, že jsem možná citlivá, ale to vše co mi říká… „že do porodnice neví, zda přijde, jak to stihne, apod.“.. Měla jsem rodit o víkendu, ale TP nevyšel, jde normálně zítra do práce a prý na to kašle. Prý: Poserte se.
Vůbec nechápu, jak se takhle dokáže chovat, jak šíleně chtěl miminko..
Malou budu dávat k mámě, má dovolenou, prarodiče též počítají jak mi pomůžou, ale on?
Získávám k němu takový odpor… a nevím, zda to jde ještě změnit. Bojím se, že už ne.
Děkuji za vyslechnutí.