Termín porodu červen 2019, jste tu už maminky?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
178
12.11.18 11:29

@Zupina aha, tak je to asi všude jinak :) nebo možná podle pojišťovny a instituce kde to probíhá. Jen mě to překvapilo, že to všude není stejně. U nás právě ani ta cukrovka a 3D první ani druhý screening. Ale tak co člověk nadělá, holt na to ušetří, když to někde chtějí zaplatit.

• načítám...
178
12.11.18 11:42

Jinak holky taky podávám hlášení, na kontrole vše ok. Už mi vypisují průkazku, jsem objednaná do Gennetu na první screening a odběry, pak na gyndu na odběry, takže prostě obíhání doktorů mě nemine. Ale už jsem trochu klidnější, dneska jsem počítala s tím, že mi třeba řeknou, že z toho nic není a miminko nebude. Naštěstí se potvrdilo to, že je prostě jen o týden - dva mladší a vůbec to podle MS nevychází, takže proto nebylo tak dlouho pořádně nic vidět. Tak mám radost a snad to vše bude zdárně pokračovat dál. Ale vůbec se mi tam teda dneska nechtělo :D Jinak je mi až na únavu ok, což je fajn, protože syn je prostě děsně akční a čas se jen tak povalovat bohužel není, i když by mě to moc bavilo :D

• načítám...
110
12.11.18 11:46

Ahoj, tak mam za sebou prvni „poradnou“ kontrolu :) V noci jsem pochopitelne nemohla spat, bala jsem se nejhorsiho, protoze jsem mela pocit, ze mi vsechny priznaky odeznely…

Drahy sel se mnou jako podpora, takze nakonec byl i u toho a :srdce: jsme poprve videli spolu :srdce: Taky mu nemusim opakovat, co vse doktor rekl :)

Dal mi zadanky, ze tri tydny prvni kontrola v poradne, takze dostanu prukazku :D

Dle MS jsem 10+5, ale to dnesnim dnem zapominam, zmereno na 8+6 a to byl i muj odhad. Nadale tedy vsude budu uvadet toto.

• načítám...
110
12.11.18 11:55

Na screening mi doporucil nejakou malou ordinaci, mam to blizko, tak asi dam na doporuceni.

Na prvni poradnu nemam jist ani pit 8o Nastesti to mam blizko, ale i tak… Pry ted jedinkrat.

No a protoze, jak lekar poznamenal, „nejsem zadne tintitko“, tak mi dal rovnou zadanku na oGTT, cili glukozovy test tehotenske cukrovky, kam mam jit uz ted do desateho tydne. Nechce se mi ani trochu.. v sedm rano na tri hodiny. Navic nevim, jestli to pak budu absolvovat i pozdeji znovu…
Co si o tom myslite? Priznam se, ze o teh. cukrovce nevim vubec nic.

Uz to vidim, ze si budu muset vzit aspon 1/2 den dovolene. V praci to zatim nechci rikat, jsou tady hrozne drbny a vubec… sama jsem to jeste poradne nezpracovala :oops:

• načítám...
21681
12.11.18 12:36

Tak ja dneska prvni kontrola a rovnou screening :lol: jako tenkrat u druhy.
Termin 8.6. Podle ms 11.6., podle utz 5.6., tak vysel prumer.
Diky bohu je jedno :andel: spadl mi kamen :lol:
@marca9 ja jsem tu pres velke deti :lol:
U prvniho jsem mela na 1.scr. O tyden vetsi, na 2. scr. O 14dni vetsi a narodil se kluk 4dny pred terminem 4170g. Niceho se neboj

• načítám...
178
12.11.18 12:59

@marquee na té poradně ti budou asi dělat odběry, proto nejíst a pít ideálně jen vodu, zjišťuje se právě krom jiného i ten cukr v krvi, takže by jídlo nebo sladký čaj mohl ovlivnit výsledky, ale většinou se to dělá brzy ráno, tak se prostě najíš až ti to odeberou, dá se to vydržet nebo si něco vzít s sebou jeslti jsi po ránu hodně hladová :D Jestli ti úplně nezakázali pít tak tu vodu ráno naopak doporučuji, bere se té krve (i doktor mi to dokonce napsal, at se nezapomenu napít) několik ampulek, takže když se člověk nenapije, špatně to teče a je mu blbě :/

Jinak těch testů na těhotenskou cukrovku se vůbec nemusíš bát. Nic to není. Dají ti vypít mini skleničku takové hodně sladké šťávy, a pak párkrát odeberou krev (jen píchnou, žádný masakr), aby zjistili, jak se hýbe cukr v krvi. Takže s sebou třeba nějakou knížku protože čekat tam je nuda, ale jinak nic hrozného nebo nepříjemného :)

• načítám...
13012
12.11.18 13:52

@marquee na cukrovkovy test se neteším vůbec bleee je to hnusné, musíš jít na lačno vezmou ti krev pak ti daji vypit glukózový sladký nápoj a za 3 hod ti zas vezmou krev aby viděli jak si tvé tělo poradí s cukrem, mezitím se už tedy můžeš najíst
Ale takhle brzy jsem na cukrovce nikdy nebyla spíš až ten týden 16 a dal

• načítám...
389
12.11.18 13:57

Ja teda holky sex normalne, naopak mam lepsi orgasmus a rychleji :lol:

• načítám...
3077
12.11.18 13:59
@lucil-ka píše:
@marquee na té poradně ti budou asi dělat odběry, proto nejíst a pít ideálně jen vodu, zjišťuje se právě krom jiného i ten cukr v krvi, takže by jídlo nebo sladký čaj mohl ovlivnit výsledky, ale většinou se to dělá brzy ráno, tak se prostě najíš až ti to odeberou, dá se to vydržet nebo si něco vzít s sebou jeslti jsi po ránu hodně hladová :D Jestli ti úplně nezakázali pít tak tu vodu ráno naopak doporučuji, bere se té krve (i doktor mi to dokonce napsal, at se nezapomenu napít) několik ampulek, takže když se člověk nenapije, špatně to teče a je mu blbě :/Jinak těch testů na těhotenskou cukrovku se vůbec nemusíš bát. Nic to není. Dají ti vypít mini skleničku takové hodně sladké šťávy, a pak párkrát odeberou krev (jen píchnou, žádný masakr), aby zjistili, jak se hýbe cukr v krvi. Takže s sebou třeba nějakou knížku protože čekat tam je nuda, ale jinak nic hrozného nebo nepříjemného :)

Mini skleničku,jo? Já teda měla před třemi lety celý půllitr, ble. :zed:

• načítám...
110
12.11.18 14:04

@lucil-ka no, nesmim prave pit vuuubec nic, coz je fakt divny, s tim jsem se jeste nesetkala. Mohla bych tedy pit dve hodiny predtim a pak uz ne, ale to budu snad jeste spat :lol:

A hladova jsem byla i driv :lol:

Příspěvek upraven 12.11.18 v 14:07

• načítám...
110
12.11.18 14:06

@Zupina takze po vypiti uz jist muzu? Si nedovedu predstavit, ze bych nejedla 3 hodiny plus teda jeste treba hodinu dve predtim :?

• načítám...
5331
12.11.18 14:08

@Zupina tak mi sex neměli víc jak měsíc. I kdyz pořád já dožaduju, tak se k tomu nemá :lol: vždy byl ale spíš víc pro mazlení, a i mě to tak nakonec vyhovuje, protože stejně jinak orgasmu nedosáhnou :mrgreen: takže se mazlime když je chuť a hlavně čas. A jinak mu říkám,: „Ty nechceš Bobeše šimrat, viď?“ :P

• načítám...
12032
12.11.18 14:10
@marquee píše:
@Zupina takze po vypiti uz jist muzu? Si nedovedu predstavit, ze bych nejedla 3 hodiny plus teda jeste treba hodinu dve predtim :?

Myslim ze prave jist nemuzes…Po jidle ti stoupa cukr…Ja byla na tom minimalne 5×. Da se to prezit, ale hnus to je…Nejlepsi to je vypit na jeden zatah, pac pak je to hnus jeste vetsi…

• načítám...
12032
12.11.18 14:13

Co se tyce sexu, tak ten jsem ja ted zatrhla. Myslim ze prave to spineni bylo po nem…Spinila jsem docela hodne asi 3 az 4 dny…Mazleni u nas nehrozi…protoze by jsme jen u mazleni nevydrzeli… :oops:

• načítám...
12032
12.11.18 14:15

@Káťa19 pekna fotecka takovej koblizek :srdce:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky