Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Lemur84 ty jo kouř je svinstvo (tchán kouří dole u sebe na WC a já to nesnáším) hodně větrat, oskrabat zdi, natřít penetraci a pak vymalovat. Časem se to vyvětra, ale potrvá to.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám takový dotaz.
Byla jsem minulý týden u své doktorky, která mi řekla že jsem v 11 týdnu (dnes bych tedy měla začínat 12 týden) a termín porodu mám 17.6.2018. Ale ať počítám jak počítám, tak podle předpokládaného TP mi vychází, že teprve dnes začínám 11 týden. Tak v tom mám trochu zmatek, je možné že se doktorka o týden „sekla“? Teď teda nevím, v kolikátém týdnu vlastně jsem. Začínám 12tt podle doktorky, který mi ovšem nevychází s TP který určila, nebo 11tt, který už vychází ale zas nesedí s doktorkou? Doufám že mě chápete
Prosím o zachování anonymity, ještě všichni neví o těhotenství.
Ahoj s tím si nedělej tolik hlavu, většinou se to bere, že od 10+1 do 10+6 jsi 11tt, ale já jsem během prvního těhotenství zažila několik doktorů a někteří to berou tak, že pokud ten týden není ukončený, tak to berou prostě jako 10. týden (takže třeba i 10+5 je pro ně furt 10tt „ukončený“), párkrát jsem se do toho sama pěkně zamotala
V propouštěcí zprávě v porodnici jsem měla porod 39tt a to jsem rodila 39+5 ![]()
Diky, zatim jsme ve stavu vyklizeni, tak uvidim jak to bude az vse vyhazem…Je to ale humus…
Zkusim i ty svicky a vse co jsem nasla na netu… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám takový dotaz.
Byla jsem minulý týden u své doktorky, která mi řekla že jsem v 11 týdnu (dnes bych tedy měla začínat 12 týden) a termín porodu mám 17.6.2018. Ale ať počítám jak počítám, tak podle předpokládaného TP mi vychází, že teprve dnes začínám 11 týden. Tak v tom mám trochu zmatek, je možné že se doktorka o týden „sekla“? Teď teda nevím, v kolikátém týdnu vlastně jsem. Začínám 12tt podle doktorky, který mi ovšem nevychází s TP který určila, nebo 11tt, který už vychází ale zas nesedí s doktorkou? Doufám že mě chápete
Prosím o zachování anonymity, ještě všichni neví o těhotenství.
Přesně tak, taky bych to moc neřešila neb Dr to každý bere jinak. Držela bych se týdne co ti napsala do zprávy, protože do té bude příště koukat
Tak jsem si napucla bříško rajskou a je mi zase o trošku líp. To je mazec jak opravdu musím jíst co 2 hod, naštěstí mi stačí menší porce ale zdravě moc nejím ovoce a zelenina mě nasytí tak na půl hodiny ![]()
Jinak holky, tady je docela dobrá tabulka pro přehled do dalších týdnů/měsíců , až se vás bude někdo ptát v kolikátým jste vlastně měsíci ![]()
Ja se tak těším na vánoce holky. Až budu jen odpočívat nic nedělat a všichni už to budou vědět taky mi odpadne ta tíha z tajení v práci uff. Zkoušela jsem tedy doma už něco málo Vánočně nazdobit, ale vůbec mi to letos nejde. Raději bych spala ![]()
@mimka678 píše:
No prave, zatim to „krasne obdobi“prozivam s celodennimi nevolnostmi..Tak snad to pomine po 12 tydnu, no cetla jsem, ze nektere zeny maji nevolnosti az do 16 tydneTo snad nas mine
Taky obcas promluvim na mimco, nejak mam citak, ze to bude kluk
Tak mu rikam, ze snad nebude raubir jako tata
Nechci strašit, ale ja měla nevolnosti 6 mesicu ![]()
@Káťa19 no tak to vážně nestraš
já jsem koukala na poznámky co jsem si psala u syna
a tam jsem je měla do 15tt
Ach jo v sobotu máme jet do Drážďan na adventní trhy. Moc se těším snad to tedy zvládnu. Ale dcerka, která má jet taky zacala včera rymovat a dnes kašlat ach jo. Nevím zda ji tedy nechat doma nebo brát. Neznáte nějakou vychytávku aby se to nerozjelo ještě víc?
Holky, dneska jsem měla rušno. Zapomněla jsem, že na prvotrimestrální screening je nutné se objednat takhle brzy, tak jsem volala do nemocnice a u nás to ani nedělají. Takže jsem volala až do Budějovic a naštěstí tam měli ještě volno, takže příští týden v pátek jdu na ultrazvuk. Krev mi vezmou už teď u mého doktora.
Ahoj holky, tak já hlásím, že u mě bohužel vše špatně, takže to vypadá na konec… ve středu revize
Mizím tedy ze skupinky, zbytečně by mě to mrzelo to tu číst. Holt to asi nemělo být a spokojíme se s jedním potomkem ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat