Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@GoldGirl píše:
@small.happy.wife Ja jsem tak vyděšená že žadne kafe. Drive jsem ve velkem pila redbull ale chci mit ciste svedomi ze jsem neudelala nic spatne. Dokonce jsem vcera odmitla sex protoze orgasmus stahuje delozni svaly a tim ze jsem spinila se bojimVcera jsem videla v tramvaji uplne vyfetovanou holku bez zubu a mela pupek. Rikala jsem si ze ja se tu hlidam ve vsem co muzu a takove to maji uplne na háku
Ani mu nemluv - sousedka ve 4 mesici a pohoda - kafe, 3 piva, cigarety a emimino rozhodne neresi
a je o.k.
@GoldGirl ono to tak bývá, mám třeba v okolí těhotné holky, co kouří a vůbec to neřeší, je to fakt strašný. Taky jsem kouřila, i když ne moc, ale hned, jak se mi objevila slabounká druhá čárka, tak jsem s tím sekla. Jak to všechno zažívám poprvé, tak mám trochu strach no. Moje nejlepší kamarádka je v 9tt a ta nic neřeší, ale je taková už prostě povahou a vždycky jí všechno v pohodě vychází, já se víc bojím.
Sex teda neodmítám, ale po orgasmu mě včera bolel podbřišek.
@CarmenHa Ja prave minule tim ze jsem mela pozitivni az 7.den zpozdeni jsem je pila stale, dokonce jsem si dala pivo, vino a Morgana a za 2dny // no a za tyden konec. Ted jsem maximalne opatrna i kdyz vim, ze 95% neovlivnim @Maria37 je to hrozne nefer. Fetky a alkoholicky rodi jak o zivot a v pohode ![]()
@small.happy.wife píše:
@mimka678 mám no, taky jsem se divila, myslela jsem, že naskočí až později. No dělám si meduňkový nebo heřmánkový čaj, dám si nanuk nebo chlazené ovoce. Hlavně mi pomáhá většinou, když se najím, když mám prázdný žaludek, je to horší. Ale teď už mě to začalo budit i v noci, sice nejdu zvracet, ale nemůžu usnoutTobě se nevolnosti vyhly?
Tak to mas brzo tedy
Pomalu koncim 6 tyden a dnes mi prislo nevolno, kdyz jsem vyhladnela, taky jsem mela zavraty a mam nizsi tlak
Medunku piju i ja, na nervy,protoze jsem vztekla desne a nemuzu ani sama ze sebou vydrzet
Uvidim, co bude dal, na kontroly mam jit za tyden
A ty?
@small.happy.wife píše:
Holky a pijete pořád kávu? Samozřejmě v malém množství.
kávu můžeš ne moc silnou, třeba 1-2 denně. já někdy musím na tlak, chut na ní nemám
@jasna.s píše:
Já si kávu občas dala dřív, ale teď se mi z ní zvedá žaludek. Nicméně mě trápí nízký tlak, dokonce se mi vrátily kombinované migrény, co jsem měla v pubertě (to taky bývá běžný nízký tlak). Dnes už jsem fakt myslela, že sebou seknu, tak jsem si udělala zelený čaj a obrat o 150%. Dřív jsem pila zelený čaj po litrech, dnes jsem si ho dala tak po 14 dnech, tak myslím, že v pohodě, když jiný kofein nepožívám.
Tatarák jsem taky valila ve velkým + jsem velká milovnice jater. No a teď naštěstí je mi z toho taky blbě, jen na to pomyslím. Horší to bude se sushi, na to mám chuť pořád a určitě si nějaké dám, s počínajícím třetím trimestrem už ta listerioza není tak nebezpečná. Nebo si alespoň udělám vegan sushiI když není nad krevetku
Pry slaby kafe je v pohode, ale zeleny a cerny caj je hodne silny, tak jsem prestala pit a to miluju earl grey na snidani
Nizky tlak mam taky, dnes 102/74 a pulz 75, tak hodne piju at me neklepne
Nastesti nemusim sushi,ani jatra, me na zacatku chutnali zavinace,nebo tlacenka s octem, smeju se,ze to bude kluk
Boze ja snad ten tyden nevydrzim do kontroly.. ![]()
Ahoj hlásím, že už i já mám kontrolu zasebou. Myslela jsem, že jsem tak v 7. týdnu (poslední ms na začátku září), jsem ale jen v 5.-6.max, asi se nám podařilo nějak později (ovulaci a spol jsem nikdy neřešila a nehlídala takže jsem vycházela klasicky z toho, že je tak v půlce cyklu). Další konrola teda příští týden a mělo by být vidět víc. Resumé teda je, že těhotaná jem ale míň, než jsem si myslela ![]()
@lucil-ka ale hlavní je, že těhotná jsi
a takhle brzy byl vidět gestační váček?
@small.happy.wife ano, byl vidět, doktor mi ukazoval na displeji dělohu a tu šmouhu nebo tečku (prý gestační a žloutkový váček, ale já se v to prd vyznám), vše je na správném místě, kde a jak má být, jen na cokoli dalšího je holt ještě brzy, mám přijít příští čtvrtek a uvidíme
Hlavní je, že těhotná fakt jsem a pokračování příště, jestli to má všechno klapnout, tak to klapne ![]()
@small.happy.wife píše:
@mimka678 já se teprve dnes budu objednávat, tak uvidím
Takze jeste nebyla zadna kontrola?
To ja byla brzo asi 4tt+5 a bylo videt 7mm gestacni vacek, tak uvidime, co o tyden
Musime myslet pozitivne
![]()
Holky, chci se zaptat..Berete nejake vitaminky? Mate nekdo pocit na brisku jakoby ste meli svalovici po cviceni? A ma nektera podle kalkulacky termin porodu 19.6.?
![]()
@mimka678 nebyla, já jsem se chtěla objednat online, ale volné termíny tam byly až kolem mého 9tt, tak si tam radši zavolám po práci, tady v kanclu volat nemůžu
. Chtěla bych jít tak v 7-8 tt, ale uvidím no, jak se tam dostanu.
@mimka678 Já Femibion protože mimi je plánované tak ten 1. je už na početí:) Dále se snažím přirozeně Chia semínka a ovoce. Mě dnes tlačí břicho více než včera, jako bych měla každou chvíli dostat menstruaci ![]()
@small.happy.wife píše:
@mimka678 nebyla, já jsem se chtěla objednat online, ale volné termíny tam byly až kolem mého 9tt, tak si tam radši zavolám po práci, tady v kanclu volat nemůžu. Chtěla bych jít tak v 7-8 tt, ale uvidím no, jak se tam dostanu.
Rozumim, nekdy je to mazec s tema terminama..
Muj dr.ma tak plno,ze me obednava az odpoledne do nemocnice, kdyz ma sluzbu
Drzim pesti ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat