Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Slunicko.R píše:
Tak co u vás holky nového?
Ahoj, u mě nic moc nového. ZA chvíli jsou Vánoce, takže jsem zahájila pečení. Rohlíčky už jsou. Ještě budu péct perníčky, trubičky, linecké, kokosky a budu dělat i rumové kuličky.
Příští týden odjíždíme na Moravu a budeme tam až do Vánoc. Minulé pondělí jsem byla na vyšetření. Prcek roste jako z vody. Měří už 4 cm a zatím je vše tak jak má. Už jste některá z vás byla na prvotrimediálním vyšetření? Myslím to první vyšetření, aby se vyloučily nějaké typy syndromu.
@Barry1997 tak super, budete s rodinou? To je hezký, jak rostou ![]()
Jojo, já na screeningu byla minulý týden.
@Slunicko.R píše:
@Barry1997 tak super, budete s rodinou? To je hezký, jak rostou
Jojo, já na screeningu byla minulý týden.
A dopadlo ti dobře?
Kolik měří tvůj prcek?
Ja byla uz 2 tydny zpatky a v poradku
pristi tyden jdu znovu do poradny tesim se az prcka uvidim prijde mi to uz jako vecnost
Ahoj holky, termín mám 6.6. a bydlím kousek od Kladna. Můžu se přidat k vám? ![]()
@Barry1997 ano, bylo vše v pořádku
měřil cca 3,8 cm. Zítra mě čeká ještě kontrola u svého gynekologa. Pak mezi svátky ještě jednou odběry krve, pořád něco…
![]()
@wakatka Ahojky, no určitě
vítej mezi námi ![]()
@Slunicko.R Tak to máš dobrý.
Já pořád přemýšlím zda jít na ten screening. Je to hodně důležitý? Teď před těmi Vánocemi je to šílený a ještě k tomu jsem na neschopence až do porodu, takže výplata 60% a zatím mi ani nepřišla. Já jdu na vyšetření až za 4 týdny a to 8.1. a jen na odbery
takže prcka dlouho neuvidim.
@wakatka No jasné! Vítej mezi námi. ![]()
Super děkuju, jinak já jsem taky ročník 97 ![]()
Holky a víte kam do porodnice? Já se zatím nemůžu vůbec rozhodnout. ![]()
@Barry1997 ano, já bych tento screening nevynechávala. Tento a ve 20 TT. Na tomto je krásně vidět to šíjové projasnění a nosní kůstka. Za mě, já bych ho nevynechala. Jojo, oni mají na to první vyplácení nemocenské nějak víc času, potom už to chodí pravidelně.
@wakatka za mě Kladenská nemocnice, byla jsem tu moc spokojená
Pak třeba i Rakovník, Mělník, Slaný - jen myslím, že Slánská nemocnice nemá dětskou jip, kdyby se nedej bože něco stalo, tak mimčo odváží někam jinam a rodičku nechají tam. No a do Prahy by se člověk musel registrovat.
Vůbec si nedokážu vybrat.
Ještě teda zkusím kouknout na Kladenskou nemocnici děkuju za tip.
![]()
Jinak první screening už mám za sebou a teď 19 mě čeká genetika tak doufám že už se dozvím co budeme mít
vy už to víte?
@wakatka a kolikátý jsi týden? Genetiku myslíš ten velký ultrazvuk, nebo jaký? Velký ultrazvuk se dělá až ve 20.tt. Dělá se screening cca 12.-14. TT , a pak až velký ultrazvuk ve 20. TT. Mezitím tě akorát v 16. TT mohou ještě poslat na krev… ![]()
15+0 první screening mi dělal doktor ve 12 TT a teď když jsem byla na kontrole protože se mi udělal zánět
tak mi sestřička říkala že 19 jdu na genetiku. Je to prý krev a vyšetření. Tak vůbec nevím… ![]()
Jsem trošku zmatená ze svého doktora a přemýšlím že půjdu jinám. ![]()
@wakatka tak jedině ten tripple test ještě, ten se dělá kolem 16. TT.. akorát od toho už spoustu lékařů opustilo, protože je nepřesný a je nahrazen tím screening.ve 12. TT. ![]()
A kam pak chodíš? Já v prvním těhotenství také měnila gynekologa ![]()
Jezdím do Prahy… Ale teď naposledy se mi nelíbíl jeho názor. Dělám na čerpací stanici, stojím tam sama buď 8 nebo 16hodin. Tahání těžkých věci je na denním pořádku. Krabice které mají i 12 kilo, bez pauzi na oběd atd… Je toho hodně, každopádně přeřazení na jinou pozici není a domluva taky není. Pan doktor mi řek že 12 kilo je ještě dobrých a že mám svému zaměstnavateli pohrozit sociálkou. Každopádně mi napsal ATB protože mám zánět u močového měchýře a i přesto mi nenapsal neschopenku aspoň po dobu těch antibiotik. Tak že teď jsem si zařídila neschopenku u své obvoďačky abych mohla být v klidu a přemýšlím co dál. ![]()