Termín porodu červenec 2019

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6.3.19 09:51

Ahoj holky taky všem moc moc gratuluji :srdce: Já s mimčem jsme 19+3 velký UZ nás teprve čeká 19.března v Brně. Ale teď nám vyšly špatné výsledky Tripple testů na Downův syndrom u mého gynekologa. Přitom prvotrimestrální screening v 13 tt vyšel x tisíc na výbornou. Nemáte některá zkušenost ? Mám strašný strach co bude s miminkem :( Prosím o každou radu,děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1050
6.3.19 10:09

@LéňaLéňa1313 neboj, tripple testy vychazi dost casto falesne pozitivne, uz jsme tu o tom psali, proto se od nich v poslednich letech upousti. Mam hodne kamaradek, co jim vysly spatne a miminko je naprosto zdrave. Me doktorka rekla, ze ten prvotrimestralni screening je presnejsi, a pokud ti vysel dobre a tyhle testy k tomu prictou, vysledek bude urcite v poradku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
6.3.19 10:14

@LéňaLéňa1313 čekala bych na velký UZ, ten je od toho, aby případný pozitivní tripple test potvrdil nebo vyvrátil :mavam: myslím, že zásadnější je výsledek toho prvního screeningu, trippla dost lidí vůbec nepodstoupí a je to spíš takovej doplněk do této trojky, plus případně ještě ve finále plodovka, kdyby něco vypadalo blbě i na UZ. Tam už bych to brala vážně, trippla rozhodně ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
6.3.19 10:19

Holky, jak spíte? Já už druhou noc na prd, po půlnoci mě vyžene čůrání a pak nemůžu strašně dlouho usnout, nejsem na tohle vůbec zvyklá, docela mě to rozbíjí :cert: přitom nemám žádný bolesti nebo nepohodlí, klidně ho přilehnu, koupila jsem si ten velký spací polštář, takže je to teď úplný luxus, ale ten spánek stojí za prd, doufám, že to nijak nesouvisí a je to jen nějaká momentální konstelace, která okamžitě vyšumí 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1050
6.3.19 10:22

@ozzian tak to ja uz nespim asi mesic, v noci se porad prevaluji ze strany na stranu, porad se budim, chodim na wc a usnout uz mi pak nejde. Jako bonus dnesni noci, malej priserne kopal az do rana, nenecha me vubec lezet na zadnem boku. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1873
6.3.19 10:31

já se teď po novu budím ve tři-čtyři ráno - do plné bdělosti, pak se hodinu převaluji a když konečně usnu, začne budík, takže nic moc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
6.3.19 10:35

No to je hezký, takže to asi souvisí. Taky je v noci vzhůru, nechápu, co tam dělá a proč nechrápe :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1873
6.3.19 11:15

je fakt, že naše malá je taky většinou aktivní, když se takhle vzbudím, tím že mám vepředu vypolštářováno placentou to zatím docela jde, ale s tím buzením to souviset může …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
6.3.19 12:24

@LéňaLéňa1313 a proč jsi na ty tripple testy vubec šla?? Snad když vyjde 1.screening v poradku, tak už se nedělají, protoze se ví, že vychazeji špatně. :lol: neboj to bude v poradku, já bych jim nevěřila :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
6.3.19 12:38

Tak jsem se akorát pořádně naprdla. Před chvílí mi volali ze Sanusu z Pardubic, kam jsem objednaná už skoro 3 měsíce (hned od prvotrimestrálního screeningu) že v pátek mně potřebujou přesunout a ať přijdu v 17:00 . Absolutně je nezajímalo, že to nejde, že opravdu to možné není protože v 5 musí bejt manžel už zpátky v Kolíně kvůli práci.
Tak to komentovala slovy tak ať teda přijdu, ale že můžeme čekat, jinak by musela přesunout někoho jinýho.

Jako můžou si tohle dovolit? A jak budou potom proplácet ušlý peníze? a to nemluvím o manželově mzdě, ale zakázkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
6.3.19 13:00

@Venesí hele já jsem šla taky, prostě mi tu krev nabral, sice teda rovnou říkal, že je to taková berlička, ale nic mě to nestojí krom pár kapek krve, tak proč ne..v některých porodnicích (mě na velký UZ poslal do porodnice) se prý výsledků dožadují, aby případně věděli, na co se víc zaměřit. Pak mi jen po telefonu řekl, že to vyšlo negativní a můžu jít :nevim: já zase na druhou stranu využiju všechno, co jde, už jsem to tu psala - dítě s postižením bych si nenechala a jsem ráda, že to jde proklepnout. Kdyby se mezi sebou hádal UZ a tripple, šla bych i na plodovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
6.3.19 13:27

Já se dnes poprvé vzbudila v půl 4 ráno. Jinak spím jak zabita a mimino díky bohu v noci chrní. Nejvíc kope dopoledne a kolem 17.30 když se vracím z práce. Což mě přivádí k otázce : jak dlouho budete chodit do práce? Já každý den odjíždím do Prahy tak si plánuji od dubna neschopenku a klídek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
6.3.19 13:35

@čekáme já chci pokud to prcek a zdraví dovolí jít na mateřskou až těch 8 týdnů před porodem.. což je cca v půlce května :oops: já jsem strašně akční člověk a nedovedu si představit co bych tak dlouho doma dělala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
6.3.19 13:56

@prceek55 já bych taky šla až 8 týdnů před, ale to dojíždění je někdy horor, zvlášť když se České dráhy rozhodnou že prostě nepojedou. Teď v pondělí jsem jela domů 3.5 hodiny. Normálně to trvá hodinu a čtvrt. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
6.3.19 13:59

@čekáme To naopak já Ti trochu závidím - od dubna bych si už neschopenku taky dovedla představit - naopak bych se zabavila doma hodně - háčkovala, šila, chystala výbavu a vybírala online… Rozhodně jsem pro (být Tebou) se na to vykašlat a už si odpočnout a zároveň vše připravit! :-)
Já mám v plánu nastoupit taky až těch 8 týdnů (12.5.) - mám z toho strach - teprve budu vše chystat + budu mít zkoušky do školy - nesmí se tedy nic pokazit, abych vše stihla do porodu :-( Ale nedovedu si představit, že odejdu na neschopenku dřív - 1) v dubnu mi teprve nastoupí zástup, který musím zaučit, 2) 1× týdně mám celodenní školu, to by s neschopenkou nešlo dohromady, 3) plánuju poslední větší výlet na Velikonoce, takhle bych o něj přišla. Nebýt ale těch 3 důvodů rozhodně si dovedu představit, že mi ten měsíc navíc hodně pomůže a ulehčí! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí