Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Venesí Popravdě mě se nikdo neptal, jen sestřička že sou odběry a hotovo. Před tím jsem ani o nějakých tripple testech nevěděla
Moc děkuji také doufám že to bude v pořádku ![]()
@ozzian právě mě zajímá jestli ji to prostě vzali, nebo jestli chtěla sama.. No jako když vím že vychází falešně pozitivní, tak bych dobrovolně nešla… kdyby vyšel 1.screening špatně, tak by na ně šla. Já jezdím na screeningy 50km daleko ![]()
@LéňaLéňa1313 aha, tak tojo… No určitě zato má dr. Prachy od pojišťovny
a zbytečně tě vystrašili…
![]()
@čekáme jo tak to chápu ,, já bývám po práci hrozně unavená a nedovedu si představit takhle cestovat .. já sednu do auta a za 20 min jsem doma .. tak to mám jednodušší ![]()
@Venesí já jsem tušila, že mě čekají, protože mám takovou průkazku, kde jsou kolonky na tyhle věci pěkně posloupně podle týdnů, kdy se očekává že se udělají. No a tak jsem si googlila, co je tripple test, vyčetla, že je to teda krevní test a i to o nespolehlivosti. A když se blížil, tak mi prostě oznámil, že příště vezmeme krev na tripple, přijďte tak a tak. Zajímal mě jen názor, tak jsem se zeptala, jestli není zbytečný, a právě říkal, že jak se to vezme, že pokud mě to stojí jen pár kapek krve, tak zbytečné není nic, když mám tu možnost. No, další kolonka je OGTT, ten mě vytáčí víc ![]()
@ozzian na OGTT se docela tesim, me ta glukoza i chutna
uz jsem ho parkrat zazila a bylo to v pohode. Jen to cekani me nebavilo. No a ted mam strach, ze nam cukrovku zjisti..
@luciferka100 já taky, jednak ji nechci mít, druhak jedu víceméně nízkosacharidovku, takže mám téměř 100% jistotu, že mi bude hodně blbě, no aspoň mám úplně super paní v labině, nabídla mi, že mě může nabrat 1,5h před otevírací dobou a nechat mě tam ležet v soukromí, než začnou lézt lidi, abych buď pospávala a nebo si četla nebo si vzala notebook, prostě v klidu.
Já ogtt zase odmítnu. V prvním těhotenství jsem to nedala a
a naštěstí před koncem, tak už se to neopakovalo. V druhém těhotenství jsem ho odmítla a doktor neměl nic proti, že se dá zjistit cukr i z krve i moči. Takže nevidím důvod se někde stresovat.
@ozzian tak to mas super, ja jdu za normalniho provozu a jeste budu muset celou dobu sedet na sesterne
aha no ja ted v tehu ujizdim na sladkem, takze se tesim, ze mi daji neco sladkeho
pry maji nove i nejaky juice, ten je pry lepsi nez ten caj
no a prave diky sve spotrebe tech sladkosti cekam, ze to nebude dobre a zatrhnou mi to.
Co víš, třeba už jsi právě odolná
mě bude bolet hlava, nejspíš se i vy** z podoby, fakt se netěším. A byl by pech, abych ji zrovna já měla
nevím, co mají, prý mi tam může vymačkat citron (to já ráda, piju každé ráno i večer) a nebo si poradíme jinak, uvidíte - povídala paní. Tak možná mají něco, co ten humus vylepší, i když tu chuť bych překousla radši než následky ![]()
Ahoj, tak dnešní genetika vyšla na výbornou a už se chystám pořádně nakupovat ![]()
no prej někde do 25ti let ani neposilaji… A to že je cukrovka ze slavností je blbost
![]()
Já se na OGTT těším, protože si od manžela nechám hlídat dcerku a budu mít po dlouhé době chvilku pro sebe
ale mě ten nápoj moc nevadil
jinak čekáme chlapečka ![]()
Já už byla na OGTT v prvním trimestru byl negativní ted jdu za 14 dni znovu a když bude negativní půjdu po třetí ve 31 týdnů takže si to možná užiju třikrát
Měla jsem těhotenskou cukrovku v prvním těhotenství tak mě ted víc hlídají ![]()