Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Strapule,
vitam Te mezi nami.
O letani v tehotenstvi si muzes precist na http://www.miminka.cz/,je tam o tom clanek.
Jinak ja bych chtela taky na zacatku rijna letet k mori,ale asi se na to vykaslu,v Egypte,v pustine u more zadny nemocnice extra nejsou a stat se muze prave cokoliv,takze se na to vykaslu.
teda sakra,porad se mi tam neco pridava,jsem jak pocitacovej analfabet:-))
Ahoj holky, tak naděje stále žije… ale už je podle doktorky jen 50%… aspoň něco… HCG vzrostlo za ty 3 dny o 500, což není žádný zázrak, ale hlavně že nekleslo, to by byl definitivní konec… jinak pořád špiním, tak snad je to jen termínem MS a úplňkem…
Moc doufám, že aspoň vy užíváte bezproblémové těhotenství…
papa
Ahoj holky,
ONIKO, drzim palce, at je to dobry…
Jinak my na dovolenou v cizine taky kasleme, doktor nam to nedoporucil vubec…ani zadne cestovani do dalky…(mimochodem ted pry nedavno z toho horka v Chorvatsku potratily dve holky v rannem stadiu tehu)…to za to fakt nestoji…a takovych dovolenych jeste bude…
Polarka
Ahoj holky.
Oniko - Moc mě mrzí jaký máš problémy a držím všechny palečky, aby bylo všechno v pořádku.
Strapule - vítej u nás, bude nám zase veseleji. V jakém jsi týdnu?
Já jsem byla všera u babi a babi mi několikrát říkala ať moc nejím a moc nepřibírám. A po hodinovém kázání se na mě pořádně koukla a uznala, že jsem teda ještě nepřibrala.
Jinak mě potěšila tím, že prej u nás v rodině nemáme moc nevolnosti v těhotenství, ale zato dlouhé porody.
Ale to mě zatím netrápí, to je daleko. ![]()
Zuzzi
ONIKA: Hlavně že HCG vzrostlo, to je důležité, drž se!!!! Pokud špiníš, tak to není nic neobvyklého, hodně se šetři. Držím ti moc moc palečky!!!
STRAPULE: Vítám tě tu mezi námi, tak to budeš těhulka s prvním termínem porodu!!! Hlavně, abychom to všechno zvládly…jako že my jsme holky silný a zvládneme s těmi našimi pokládky všechno!!!
ZUZZI: Tak babi ti dělala kázání ohledně váhy, jo? Já už přibrala dvě kila a nic si z toho nedělám, nepřejídám se, ale když mám hlad,tak se prostě najím. Důležité je jíst zdravé věci a třeba 5× denně menší porce. Až se začnu víc hýbat bude to lepší, teď jsem ale tak hrozně unavená, že už nemám sílu ani na procházku. Docela se těším až mě ta těhu únava přejde.
Dneska je ideální počasí…trochu zima, ale včera jsem se zrovna bavila s mojí maminkou a ta říkala, že lepší termín na porod jsem si nemohla vybrat. Nebudou mi natékat nohy, zimu už budeme mít skoro za sebou a před sebou jaro a léto na procházky. Má pravdu…
Ahoj holčiny,
včera jsem nemohla psát, byly jsme s malou celý den na výletě v Olomouci. Byly jsme se podívat na Sofii a čerstvou maminku. No úžasný škvrňátko. Já už si ani nepamatuju, že byla Hanila tak malilinkatá ![]()
Zpáteční cesta se nám pěkně protáhla, chytlily jsme na cestě nadrozměrný náklad, který nešel předjet a pak ještě tahač který jel 30km/hod a to v místě, kde se taky nedá moc dobře předjíždět. No hrůza… Včera mi manžílek dal opožděný dárek k narozkám - dostala jsem nový mobílek - tak si teď mám s čím hrát, jen bych potřebovala více času ![]()
Berun - zima je opravdu ideální na porod. Už jsem si to vyzkoušela s Haničkou. Ta se narodila 29.1.2003. Jen když jsme jeli z porodnice, tak bylo zrovna šílených -15 st. tak to byly docela slušný manévry ![]()
Strapule - vítej mezi námi ![]()
Onika - držíme palečky i pěstičky i dále ![]()
Tak zatím pa pa jdu se vrhnout do velkého úklidu - fuj ![]()
MONINA: Tak taky ještě dodatečně všechno nejlepší k narozeninám, já je mám zítra a místo oslav jedu zachraňovat nemocnou babičku, která ani neví, že nějaký narozeniny mám. No nevadí, já už na tom tolik nelpím, těším se jak na tom bude lpět moje dítě a na Vánocích, protože ty už pro mě ztrácely kouzlo. Byli jsme s manželem u mých rodičů a rozdávali pamlsky našim pejskům…s dítětem to bude určitě lepší:)))
ahojky, zdravím při pátku,
teda dneska je úplně dokonalý počasí-ani vedro, ani zima, prostě super. U nás nichts neues, snad jen, že mi manža brutálně zavrhl další geniální návrh jména pro potomka (Vítězslav, měl svátek včera; prý neměl rád Víťu Vávru-zpěváka, no jo, ale když já miluju Víťu z „Vrať se do hrobu“
). Jináč-padl tu dotaz ohledně přítomnosti manži u UZV, jezdí se mnou a čeká na chodbě a už při prvním UZV jsem poprosila pana dr., je-li možné ho přivolat, aby viděl výsledek své práce
tak sleduje vývoj našeho indiánčete od prvopočátku a je nadšen ![]()
Berun - Já jsem vánoce taky zrovna moc neřešila… Ale na první vánoce s malou, se to absolutně zlomilo a teď se na ně i těším. Když vidíš ty rozjásaný dětský očička, jak okukují to všechno co se třpití a jak trhá ten barevný papír… No paráda… Narozky taky moc neřeším, ale dostalo mě to, že se ta malá narodila zrovna v ten den. To už má pak úplně jiný význam…
No a pokud se sem zítra nedostaneš, tak ti preventivně přeju už dnes vše jen nej…, a hlavně spoustu zdraví a to nejzdravější a nejkrásnější miminko ![]()
Ahojky holky.
ONIKO: držím hrozně moc palce. Pokud HCG stoupá je to určitě dobré znamení.
JInak moje nevolnosti mě začinají opravdu unavovat. Dneska sem už i poprvé ráno bjímala mísu ![]()
Začínají mi vadit vůně jídel. Do restaurace už ani nemůžu. Žaludek mě bolí opravdu celý den.
Dneska se chci poptam v lekárně na nějaké ty lizátka nebo bombonky. TAk snad alespoň trošku zaberou.
Už se opravdu horzně těším až to vše přejde a já si těhu konečně začnu užívat ![]()
Vítam novou těhulku.
HOlky, které už ste byli na UTZ dělal vám vnitřní UTZ nebo přes břicho?
Kvetule
Ahojky já byla na ultrazvuku a dělali mi ho přes pochvu, ne přes bříško. Bylo to v pohodě.
Tak musím říct, že dnes jsem moc nespala, nezvracela jsem ale myslela jsem, že v noci každou chvíli poletím k záchodu. Že by to byl první příznak
Bylo mi špatně od žaludku, ale už je to dobré. Nevím jestli můžu mít „ranní“ nevolnosti večer nebo v noci, ale asi ani. Holky krásný den.
Tak jsem lokalizovala svojí první těhotenskou chuť. Mohla bych se utlouct po vajíčkách vařených natvrdo.
Snažím se to teda omezovat, ale tenhle týden jsem si ho dělala už potřetí.
A mohla bych další a další!!! Mám na to takovej kalíšek do mikrovlnky a je hotový za minutu. Tedka jsem si ho udělala v práci k obědu a jsem na vrcholu blaha!!! ![]()
Kvetule - mě taky dělali ten vnitřní ultrazvuk. Ale nic to není, vlbec z toho nemusíš mít strach. Ani jsem ho necítila. ![]()
A ty nevolnosti určite mohou být kdykoliv. Moje švagrová je měla celodenní.
Zuzzi
Ahoj holky.
Teda Zuzzi …to je teda těhu chuť
…Já mám zase pořád chuť na guláš, ale nemůžu si ho udělat, protože výpary z vaření mi nedělají dobře
…bléééé…
Jinak k těm nevolnostem…já je mám nejvíc ráno a večer (včetně bleee), ale někdy i celý den, občas v noci…ranní objímání s toaletní mísou je vlastně takový můj rituál postedních 6ti týdnů…tajně doufám, že to ve druhém trimestru přejde ![]()
Vítám nově příchozí těhulky ![]()
Oniko …tobě moc držím pěsti…snad to dobře dopadne.
Kvetule …já jsem byla na prvním UZ v 6tt+4. Dr. mi dělala UZ přes bříško. Bylo vidět i srdíčko. Nejspíš záleží na vybavení, které má Dr. ( kvalita přístroje apod.) Jinak Ti přeji, ať ti ta zázvorová lízátka nebo tablety pomohou…já nemůžu říct, že by to u mne mělo nějaký valný efekt…v současnosti je mi blééé i při pohledu na to lízátko
![]()
Mějte se všechny pohádkově.
Páček