Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky,
Jani - zdravím a vítám tě u nás. Já jsem taky z Ostravy
Moc moc moc držím palečky, ať je vše OK a napiš nám o sobě trošku víc ![]()
Viki - já jsem s malou doma. Máme tu docela příjemně. Odpoledne vyrazíme nejspíš opět ke tchýni na zahradu na bazén…
Holky tak ať v pohodě zvládnete to dnešní vedro!!!
pa pa M.
Vzhledem k mé dnešní pracovní morálce (vedro a dovolená šéfky) se teda můžu trochu rozepsat
V roce 2000 se mi narodil chlapeček Hynek. Otěhotněla jsem hned při druhém snažení, stejně jako Berun (vidíte, že mám přehled). Pak jsme si před dvěma lety řekli, že už by to chtělo nějakého dalšího sviště a tak jsem na podzim 2003 v pohodě otěhotněla znovu.Napoprvé.Bohužel na krevních testech se zjistilo zvýšené AFP a na ultrazvuku byl v 17 tt zjištěn rozštěp páteře miminka. Šla jsem na přerušení. Za čtyři měsíce jsem otěhotněla znovu (napoprvé), ale bohužel v 10 tt se zjistilo, že plod se nevyvíjí. Takže revize. No a pak jsem se naštvala, dala si delší pauzu a začala se znažit letos v únoru. K mému překvapení to napoprvé ani napodruhé nešlo!
Takže jsem začala mírně panikařit a hltala vše o hlenu, poloze čípku a BT. Moje závěry jsou: hlen se nemění, čípek se nemění, teplotu jsem neměřila, to jsem byla líná, ale pravděpodobně se taky nemění
. Přesto jsem teď ,po necelém půl roce snažení, otěhotněla. A celá se třesu aby bylo tentokrát vše OK. Příští týden jdu na gynekologii, tak se snad dozvím něco dalšího. Problémy nemám, tak se snažím být v klidu. Uff, to jsem se rozepsala, doufám, že to nevadí a že vás to nenudilo. No tak už snad půjdu pracovat.Aspoň trošku.
JANIZ: Moc tě tu vítám, to co píšeš je smutné, opravdu nevím jak by tu situaci zvládla já, určitě hodně ztěžka. Když jsem se dozvěděla, že jsem těhotná, tak mě taky přepadl určitý strach a říkala jsem si, že kdyby to nedopadlo dobře, určitě bych už neměla do dalšího snažení žádnou chuť…naštěstí se to nestalo a mimi se zatím dobře vyvíjí, takže mám důvod věřit, že bude všechno v pořádku. Ale oddechla jsem si až teď po prvním UTZ.
Neboj, určitě to tentokrát bude v naprostém pořádku!!!
Holky ten včerejšek mi tedy dal zabrat a to jsem si vzala dva dny dovolené, abych nebyla v těch vedrech v práci!! Vím, že bych to nezvládla. V noci se skoro nedalo spát-bydlíme v podkroví RD-šílenost.
Tak to holky zvládněte, občas nakouknu, ale na přispívání jsem teď jaksi KO…ble ble.
V pondělí to už snad bude lepší, no a ve středu si jdu pro průkazku+předat ranní moč. Z jakého důvodu se vlastně moč dává, co na ní testují, víte to některá??? Ještě mi ani nebrali krev a ani brát zatím nebudou protože tam jdu až v 11:00 hodin a nemám jít nalačno.
pa pa Berun a Beruňák (dala jsem na naše stránky nějaké fotky výbavičky http://rodina.cz/radim-veru)
Berun: ta moc se dava kvuli kontrole-sestricka zkontroluje cukr v moci a bilkovinu.
Jinak to vedro je fakt desny.my jsme s malym zavreny doma,zatemneny okna a bazen na balkone:-).ale nejhorsi je,ze dneska musime vycestovat k Tynisti nad Orlici,protoze babinka bude mit 85,tak snad v podvecer to nebude uz tak hrozny.
Janiz:tohle bych zazit teda nechtela,ja byla pri prvnim na amniocenteze kvuli zvysenemu HCG a ty nervy na cekani vysledku,jestli je dite v poradku,jsou hrozny.
Ted moje kamoska je asi ve 13.tydnu a je od pondelka v nemocnici,protoze se ji zacla odlucovat placenta.to je hrozny,co se tem zenskym deje.
Tak na zdravi miminek
M.
Ahoj holky,
vítám Janču a pěvně držím palečky, aby to všechno dobře dopadlo, určitě to teď vyjde.
Já jdu k Dr. v pondělí na krev a snad teda i moč, ani neříkal na co všechno, jen že mám přijít na testy a dá mi těhu průkazku. To budu v 9tt. Asi mi ji nechtěl dávat před dvěma týdny a dělat testy, trochu mi to připadalo, že si říká, kdovi jestli se udrží. Já vlastně ani nevím, kdy se tyto testy mají dělat a co všechno se má dělat. A jestli mě bude i prohlížet atd. Můžete nám některá zkušenější napsat, čím vším máme projít a na co si dát pozor.
Včera jsem měla rozhovor s maminkou a srovnání jejího těhotenství a přístupu lékařů a porodu před 26 lety s dnešními informacemi od kamarádek je fakt k popukání. No jo doba se mění. ![]()
Jinak tyto vedra překávám v práci, protože bohužel musím. Šéf je na dovolené a nemohu si jen tak odejít, protože jsem přebrala jeho práci. Takže tady trpím a chodím se chladit do jediné místnosti ve které je klimatizace. Když se ale dostanu mimo, poleje mě horko a točí se mi hlava, takže si musím dávat pozor.
Tak se všechny opatrujte, zítra snad už bude líp.
Ola
Ahoj Berun, moč se testuje v při každé návštěvě poradny na přítomnost cukru, aby se včas odhalila těhotenská cukrovka. Jinak si užívej volna, já se snažím marně přinutit k práci.
Ahoj holky.
Viki - Já jsem v práci, ale hrozně me to tady nebaví. je mi tu děsná zima. máme divnou klimatizaci, která bud jenom hrozně chladí a nebo nic nedělá. Takže tu sedím ve svetru a teplých pomožkách. A závidím vám teploučko.
![]()
Jani - vítám novou těhulku. Moc mě mrzí, jaký jsi měla problémy s mimi a snad bude teďka všechno v pořádku.
já jsem rochu nervozní, jestli je všechno v pořádku. Snažim se na to nemyslet. Jediný můj těhu přáznak je, že chodím často na záchod. jinak mi vůbec není špatně a ani žádné chutě nemám. Tak si říkám, že jsem asi ta štastná, ale zároveň jsem z toho lehce nervozni.
Já jsem v 7 týdnu viděla srdíčko, tak nevím, jestli už je jako to nehorší zažehnáno a nebo ne.
To jsem se zase rozepsala. ![]()
Tak hezky opatrujte bříška v tomhle počasí.
Zuzzi
Ahoj Jani,
vítám tě mezi náma, uvidíš, že tentokrát to dobře dopadne.Já tomu taky věřím, protože loni jsem měla 2 spontání potraty.1.hned z kraje těhu a 2.až v 16.tt, takže plně chápu tvoje obavy,ale musíme věřit:-))
Já jsem teď na rizikovim a celé to trávím v posteli, doufám,že brzy bude líp…
Předevčírem jsem se dozvěděla,že budu s největší pravděpodobností rodit císařskym řezem, mám problémy s vyšším tlakem..Tak nevím jesli se mám radovat nebo naopak strachovat, tak sem se těšila na ty předporodní kursy, ale ty pro mě asi nemají smysl…
Tak holky dobře zvládejte vedro a hlavně hodně pít…
Eva 10+2
Ahoj holky,
ja jen k te moci - na jeji vysledky(zejmena ty negativni) bych moc nedala. Ja ji mela cele tehu v poradku, a presto mi zjistili v 35tt cukrovku, a to dost vysokou (skoncila jsem na inzulinu
, -no nakonec, po porodu, se to zase upravilo a jsem zdrava - zaplatpanbu) a myslim, ze jsem ji mela uz peknou dobu v tehu a stacila se mi takhel rozjet. Porad mi bylo divny, ze je mimi tak velky (v 7 mesici 3,5 g) ale nikomu jinymu to divny nebylo. Zajimavy. Az jedna sestricka, pri mych neustalych dotazech k dr (jak je to mozne, ze je mimi tak velke a termin porodu podle UTZ se porad priblizuje) prohodila „a nemate cukry ?“. No - a byly tam. Prestoze mi na moc vzdycky rekli „v poradku“.
Tak ja jen tak na okraj, ze vysledky z krve jsou vzdycky jistejsi.
Ahoj
Lenoska
Ahojky,
vy jste se teda pěkně rozepsaly… Já mám pocit, že mě dnes asi klepne. Včera jsem to zvládla v pohodě, ale dnes mi zrovna moc dobře není. Motá se mi hlava… Zkusím se pořádně prolít vodou, snad to pomůže…
Berun - v těhu se krev bere kdykoliv (pokud nezjišťují hladinu cukru)… Já chodím obvykle na poradnu kolem 17té hod a sestřička mi ji odebere v pohodě.
Moninda - já musím odpoledne taky ven.. Naštěstí máme v autě klimu a přijede pro mě manžel, tak už bude autí vychlazené.. Jinak bych nevytáhla paty…
Oli - dr. většinou dává těhu průkazku kolem 10tého týdne. Někteří dokonce až po ukončení prvního trimestru… Můj dr. mi dělá každou poradnu UTZ a pokud není nutné tak vnitřně nevyšetřuje. Říkal mi, že čím míň se do toho zasahuje, tím líp… A první odběry dělají většinou při vydání průkazky. Odebírá se krev na Krevní obraz, kr. skupinu, Rh faktor, HIV, HbsAg (jestli jsi prodělala žloutenku), Rubeolu a ještě tuším něco…
Zuzzi - já bych docela dnes brala raději tu zimu. Ale dávej pozor až půjdeš domu. Ten přechod do toho vedra asi nebude moc příjemný…
EvaH - předporodní kurzy ti něco určitě dají. Dozvíš se spoustu o kojení, o péči o dítě atd… A pokud by tě mohl spontánní porod ohrozit, tak je lepší, když ti to dr. pěkně naplánuje… ![]()
Teda já jsem se pěkně rozkecala. Došlo mi pití, tak jdu nalít novou sklenici.. Pa M.
ahojte,
tak po dlhsej dobe som schopna aj nieco napisat
bohuzial som tiez jedna z tych, co tieto sialene horka travi v praci ![]()
znasam ich velmi zle, navyse tiez mame podkrovny byt (ahoj Berun), takze aj doma je na nevydrzanie, a este som aj cely tyzden sama (manzel je na sluzobke v zahranici).
moje ble stavy pretrvavaju vytrvalo, nevraciam, ale ta neprestavajuca zvierava bolest zaludka je strasna ![]()
nic mi na to nepomaha, neviem co s tym.
mam za sebou fakt hrozne hrozne tazky tyzden, snazit sa v praci podat plny vykon (vsetci ho samozrejme vyzaduju), s bolestami zaludka a tehotenskou unavou v 35 stupnoch C a este byt aj doma cely tyzden sama … ani by som neverila ze to vydrzim. som fakt HOTOVA.
tak ani nebudem reagovat, akurat chcem privitat JaniZ , cit sa tu s nami dobre
![]()
a este odkaz pre Berun - krv na tehotenske vysetrenia ti nemusia brat rano a ani nalacno, mne brali tri ampule hned pri prvej navsteve, bolo to poobede o 16.00 a bola som napapkana ![]()
asi to tomu co z toho zistuju neprekaza.
zatial papa, som uplne vygumovana
a uplne vysilena ![]()
JaniZ - vítám tě. Budu držet palce aby to tentokrát vyšlo. Muselo to být dost náročné a nedivím se, že jste si dali pak delší pauzu. Tak se drž a o všem nás informuj.
Viki - já v práci jsem. Byla jsem dopol u dr. tedy jen u sestřičky, které jsem dala moč a ona mě zvážila, změřila pánev (prý jí mám dost širokou), tlak a pak jsme si popovídaly. A nakonec mi dala těhu průkazku. Dnes jsem dokončila 9týden. A další rozpis mám následovný - 8.8 na krev, 16.8 poradna a 24.8 (doufám, že se tak daleko dostanu) utz ve 12,13 týdnu. Tak koukám, že teď většinu času budu běhat po doktorech. No co se dá dělat.
Berun - že by tě také postihly ble stavy. V těhle horkách ti to tedy nezávidím. Mě už nevolnosti začínají přecházet a je to mnoho lepší. Už se můžu i ráno nasnídat a nemusím se do toho nutit.
Tak hezký víkend těhulky a opatrujte se.
Ryšavka
Holky ještě jsem vám zapoměla napsat, že ráno s malou odjíždím k rodičům do Olomouce. Vrátíme se příští víkend, takže budeme mít týdenní výpadek.
Tak se tu zatím mějte všechny moc a moc hezky a kdo jdete k dr. ať je všechno OK… Já prosím držet palečky na 9.8. ať je ten hematom pryč. Ale to už tu budu zase s váma.
Tak pa pa M.
Zuzzi - já už to v práci řekla minulé pondělí, protože bych měla za kolegyni (střídání dovolených) denně jezdit 3 hodiny přes poledne autem a nosit docela těžké termoporty (4-5 kg/1ks). Je to ale moc velké riziko a navíc v tomhle vedru, bych sebou někde ledatak sekla .....
Jinak budu do práce chodit už jenom měsíc, od 1.9. jdu na neschopenku…
Jana - taky držím palečky aby bylo tentokrát vše OK, syn už se jistě těší na sourozence ![]()
Eva - teda, takhle brzo ti řeknou, že budeš rodit císařem? Ty máš s vysokým tlakem problémy už déle, nebo až teď v těhu? To já mám spíš opačný problém - nízký tlak, dost se mi motá hlava…
Právě mi volal manžel - a mám zkažený celý den (možná i víkend)
. Muž je policajt a právě ho povolali na neurčito (!) na zajišťování a rozhánění technopárty CzechTek. Fakt úžasný!!!! Takže se v 38 st. oblečený do černé neprodyšné kombinézy bude handrkovat na poli s nějakýma sjetýma pakama!
Tak tedka jsem přišla z oběda a už jsem taky vděčná za klimošku. ![]()
Viki - tak to je teda pech. Můj švagr taky byl policajt a jeho zase povolali, když byli v praze povodně a byl tam skoro nepřetržitě dva měsíce. Tak držím palce, aby se tvýmu manžovi něco nestalo. Asi to tam bude hustý.
A tu neschopenku od zíří ti závidím. Já dělám v malé skoukromé firmě a bojím se, že až jim to oznámím, že mě vyhodí. Takže se snažím se tu zatím udržet, ale občas taky jezdím na dlouhé služební cesty a to bych nejradeji tedka taky zrušila. ![]()
Zuzzi