Poradna duly
Jana Čurdová
RYŠAVKO: koukala jsem na odkazy na netu a závěr je pro mě takový, že budu chodit cvičit zřejmě do A-centra (www.materstvi.cz) protože je na Florenci, tudíž v centru, což je pro mě výhodné. Zajímá mě gravidjóga, ta se tam cvičí vždy ve čtvrtek od 17:30-19:00 hodin. Pak břišní tance pro těhotné a cvičení na balonech. Určitě si z toho něco vyberu. Moje pojišťovna dává peníze na cvičení, takže až budu mít průkazku, zajdu si tam, taky dává něco na plavání. Cvičit chci od2sem.což je u mě od 15.8. takže za pár.
Pak jsem koukala že kursy ještě dělají v GYMPO na Praze 10-Zahradní město, což je pro mě už z ruky, a v www.aperio.cz ale tam na stránkách nemají, co vlastně se cvičí…tak nevím. Ale ti jsou na Starém městě což je opět výhoda, takže tam se chci ještě informovat.
Jinak chci chodit plavat, mám plavenky do Podolí, které musím využít, jinak je bazén v YMCA, která je na náměstí Republiky, takže až nebudou plavenky do Podolí budu chodit tam.
Pak mě zaujalo shiatsu-japonské masáže pro těhotné. Určitě bych taky někam párkrát zašla, protože mě trápí bolest v kříži už teď.
Takže holky pokud máte nějaké náměty, budu ráda, když se přidáte a dáte nějaký odkaz. Já bych byla moc ráda, kdybyste se mnou pražandy na cvičení chodily, nemám strach, že bych se tam neseznámila, ale je to veselejší s někým, koho znám po netu a ve dvou, třech, čtyřech…se to líp táhne no ne?
Ahoj holky, dlouho jsem tady nebyla a koukám, že jste to tady zavalily příspěvkama
..
Já mám břicho nafouknuté už docela dost, takže kdo neví, že jsem těhu, tak si musí myslet, že pěkně tloustnu ![]()
Jestli chcete podívat, mám fotky na - rodina.cz/Jarka -ve fotoalbumu Bříško ![]()
Prsa - tak ty mám pěkně nalitá, zvětšená a tvrdá a někdy pěkně bolí, jak jsou citlivá na dotek.. Manža si ovšem pochvaluje..
Nějaké nevolnosti se mi občas nevyhnou a hlavně nemůžu pořád cítit žádné maso, grilování a pod, z toho je mi hned špatně.
Jediné co se mi zatím vyhnulo je těhu únava, to tak nějak neznám a chuť na tulení je u nás dost velká ..
a hlavně se mi zdá, že je to tak nějak lepší, protože jsem taková citlivější a tak
.. takže se tulíme docela často. Je tedy fakt, že občas hned po tulení cítím taky takové trochu píchání v podbřišku nebo jakoby tlak..
Jinak jsem v pohodě a ostatním těhulkám tady přeju taky pohodové těhu.
Teď v úterý jdu zase k dr a doufám, že už mě konečně pošle na UTZ, jsem tady snad jediná, která ještě neviděla mimi..
Tak zatím pa Jarka a třešnička
Ahoj holky,
zdravím po parném víkendu.
Ryšavko, já jsem se ptala od kterého týdne se začíná v těhotenství cvičit a řekli mi, že asi od 16tt, tedy po výsledcích genetických testů. Takže zatím můžeme plavat, když jsou ty vedra ![]()
Ale pozor na čistotu vody! Chodila jsem v minulém těhotenství plavat do rehabilitačního bazénku (bylo to plavání pro těhotné) a chytla jsem tam nějakou infekci. Za dva dny jsem byla hospitalizovaná ve 28 týdnu pro hrozící předčasný porod. Od té doby si dávám dost pozor, ty infekce fakt můžou způsobit potrat nebo předčasný porod. ![]()
Berun - já jsem ještě koukala na stránky www.studioprozeny.cz. Jou ve Vodičkově ulici, jen bazen na plavání je jinde.
JanaZ - já jsem myslela, že cvičit se může dříve. No radši se zeptám svého dr. A s tím plaváním mám právě strach. Hrozně ráda plavu, ale infekcí (i když na ně netrpím) se bojím. A názory na to jsou tak různé. Někdo doporučí a někdo zase výslovně zakazuje.
Holky všem hezký bezproblémový týden.
Ryšavka
Ahoj ![]()
všem děkuji za páteční podporu mého manži při nasazení na CzechTeku. Vrátil se mi už v pátek ve 23.hod. a celej
.
Plavání - také jsem vodní živel, ale hrůza z infekce či mykózy je zatím silnější. Uvidím co na to poví Dr.
Ahoj holky,
tak jsem dnes byla opět u pana Dr.Bral mi krev a vypisoval těhu knižku. Jinak fazolka ma už 4 cm (9 tyden) a srdičko bije. Docela mě překvapilo, že jste některá psala, že pojišťovna hradí jen 3 UTZ, protože mě už Dr. dělal dva a to jsme na začátku.
Jinak je mi furt horko,malinko zvýšená teplota a prsa stále hoří, ale pan Dr.říkal že je to normální. Tak nejen že je venku na leknutí, ale já hořím sama o sobě.
Jinak mě konečně pozvbudil příspěvek Jarky, myslela jsem si, že tulení už vám skoro vůbec nikomu nechutná a připadala jsem si divně, že mně teď až moc. Všechno je to strašně citlivé, takže supr.Manža si taky pochvaluje velikost a pevnost prsou ![]()
Jinak další kontrola za měsíc, tak snad ta vedra nějak přečkáme.
Začla jsem se rozhlížet už po věcech pro mimi,ale i tak si myslím, že je ještě brzy. kamarádka mi už nabízí těhu kalhoty a plíny, které jí zbyly (malá rychle roste), tak něco do začátku už je ![]()
tak se mějte a přečkávejte to horko někde v chládku
Ola
cau holky,
tak uz prislo obdobi,kdy mam pusu plnou slin.to je fakt hrozny,furt polykam a nebo plivu:-))
jinak spatne je obcas,v sobotu jsme vstavali ve 4 hodiny rano,abysme necestovali v patek v tom vedru a bylo mi spatne celej den.
Byli jsme na obede v Castolovicich v zamecke restauraci a muzu jenom rict-jist tam nikdy nechodte!!!!je to hruza,kuchar fakt varit neumi,na jidlo jsme cekali pres hodinu.
A byla tam i Veronika Zilkova s tim svym briskem,vypadala fakt unavene,uz by to chtela mit taky rychle za sebou,posteskla si,ze se mame,ze ty deti mame tak velky
ve ctrvrtek jdu konecne na ultrazvuk,uz se tesim.
tak zatim
M.
Ahoj holky.
Moc vás všechny zdravím.
Včera jsem byla na kontrole u Dr. a byla tam nejaka zastupujici doktorka a byla tak milá.
Nedělala mi ultrazvuk, jenom mě vyšetřovala. Ale když mě vyšetřovala tak povídala, jaký je to miminko krásně veliký a že je to nádhera. a potom mi dala ruku na břicho, at si šáhnu a cítila jsem takovou malou bouličku a to byl MELOUNEK. Takže už jsem si šahala na melounka!!!!
![]()
Ona říkala, že mi při to nadzvedla dělohu, jinak bych nic necítila. Ale bylo to nádherný!!! Byl takový velikosti jako vlašský ořech. ![]()
17.8. jdu do těhotenské poradny a dostanu konečně průkazku. Mám si sebou přinést moč, rodné číslo otce dítěte a přezůvky. Nevím co s náma budou dělat, když máme mít přezůvky.
Je to sranda.
Tak se mějte krásně a já budu občas nakukovat, protože máme dovču.
Zuzzi a Melounek
Ahoj
Zuzzi - tak to muselo být krásné, sáhnout si na melounka
. Mě zatím Dr. vyšetřovala 3× UTZ, pohmatem ne. Pro průkazku si jdu příští úterý
. Díky žes mi připoměla, že mám mít r.č. tatínka - určitě bych měla okno a nevzpoměla bych si na něj (těhudemence)
.
Užívej dovči - tiše Ti závidím, já vstávám v půl šestý
.
Holky a kde všechny jste?
ZUZZI: To je moc krásný, tak hezky přezůvky sebou a na pořádné vyšetření melounka!!! Hlavně že jsi v pořádku a hezky si užívej dovolené!!!
OLA: Já nepsala, že nemám na tulení chuť…to vůbec ne, já psala, že chuť by velká byla, ale energie, ta už prostě není. Naopak, když tu energii mám, tak se mi to moc líbí, jsem taky citlivější. Bohužel dřív usnu, než k něčemu dojde, protože mě pronásleduje těhotenská únava ![]()
Je moc fajn, že máte holky právě tu energii do tulení, snad mě to od 2.trimestru přejde a nebudu usínat už po 12 hodině v práci ![]()
Oli, když mělo mímo už 4cm tak to jsi možná těhulka déle, než na termín 7.3. já mám TP 27.2. a mímo mělo v 9tt+0 2,27cm, což mi velikostně odpovídalo podle UTZ na termín 25.2. a 9tt+2, což je blbost, protože 9tt+0 je přesně podle mojí poslední MS.
VIKI: Je super že se ti manžel vrátil zdravý a hned v pátek, já tu akci ani zásahy vůbec nepochopila, musela bych tam být, abych věděla o co šlo. Teď je kvůli tomu šílená mediální přestřelka…no nechápu.
RYŠAVKA: Na studio pro ženy jsem koukala, není to špatné. Ještě zvážím co a jak, chci se tam zajít podívat osobně i na Florenc.
A co vy holky ostatní? Mě je pořád fajn, jenom bych spala a spala… příští týden mám dovolenou a nebudu tu, jelikož budu bez signálu.
Náš seznámek:
Střapule-TP 9.2.2006
Monina-1976/Ostrava/TP 13.2.2006 UTZ 9.8.
Bramborka-TP 16.2.2006
Jarka-1979/Domažlice/TP 16.2.2006 KO 2.8.
Marketkaa-1984/Praha/TP 19.2.2006
Evah-1978/Praha/TP 22.2.2006
Viki25-1979/Klatovy/TP 24.2.2006
Petunka-TP 25.2.2006
Berun-1981/Praha/TP 27.2.2006 Průkazka+moč 3.8.
Baboo-1975/Praha/TP 28.2.2006 UTZ 17.8.
Ryšavka-1975/Praha/TP 3.3.2006
Kopeček-1977/Trutnov/TP 4.3.2006
Zuzzi-1976/Plzeň/TP 4.3.2006 KO 17.8.
Polarka-1978/TP 5.3.2006
Kocca-1978/Kroměříž/TP 6.3.2006
Ola-1979/Veselí nad Moravou/TP 7.3.2006
Shrine-1974/Praha/TP 11.3.2006 UTZ+průkazka 4.8.
Lucka-TP 13.3.2006
Kvetule25-Praha/TP 16.3.2006 UTZ 10.8.
Gabika-TP 18.3.2006
Panenka
Moninda UTZ 4.8.
Cau holky, akorat jsem prisla od doktorky,
mam uzehotenskou prukazku, mimi pry roste jako z vody, uz meri 25 mm a krasne hybalo rucickama…Taky jsem dostala prvni fotku z utz, tak se tesim, ze ji ukazu manzovi…
Moc pozdravu…
Polarka
Ahoj holky.
Tak jak se všem daří?
Polárko…gratuluji k průkazce, ale hlavně k mrskajícímu se mrňouskovi a první fotečce
.
Berun…ta únava je hrozná, ale snad to časem přejde. Já jsem unavená stále a navíc mne pořád pronásleduje to blééé
. Tulení se u nás taky moc nekoná, protože prostě spím
, ale manža to zatím nese statečně.
Moje Dr. má konečně po dovolené, takže v pátek vyrážím pro průkazku a pro fotečku. Jediné na co se netěšim je, že jsem objednaná na 9,30 a mám být na lačno … tudíž to blééé bude ještě horší…to mám už vyzkoušený.
Mějte se všechny krásně a opatrujte bříška
.
Páček
POLARKO: Tak to je super a fotka z UTZ vždycky potěší. Můj manžel jí má jako tapetu na mobilu a já taky. Takže kdykoliv jukne na mobil, vidí našeho Beruňáčka. Hlavně že mimi roste jak má, ty počáteční stresy by snad ani nebyly, kdyby ti 1.UTZ dělali později jako mě. Pak se člověk zbytečně stresuje, i když zase když čekáš na UTZ tak se lehce stresuješ taky, jestli je vše v pohodě.
BRAMBORKO: Já jdu pro průkazku zítra v 11hodin a s močí. Máš pravdu ta těhuúnava je šílená, kdo nezažil, nepochopí…já bych vážně pořád spala, díky práci nemůžu, ale jinak, kdybych byla doma tak zalehnu kolem 12hodiny a probudím se až v 17hodin, jako jsem to dělala o víkendu. Hlavně aby ti přešly ty blé stavy, to musí být šílená kombinace a nalačno jít je taky hrozný, ještě že jdeš ráno. Vydrž, už budeš mít pořádné mímo, vždyť za chvíli začínáte 13.týden.
Mějte se krásně. Já jdu papkat rajčátka.
ahojky všechny, všichni a všechno,
Beun a Bramborko a ostatní trpící únavou, zní to ode mě teda ošklivě, ale fakt jsem ráda, že v tom nejsem sama. Blééé stavy mě bohudíky tak nějak minuly, ale únava si to vybírá za ně. Po ránu se cítím skvěle, ale ledva odbyde polední, mohla bych dávat instruktážní hodiny všem zombie.
Ploužím se a ploužím…
Naštěstí pracuju doma - učím, ale nevýhoda zas je, že někdy (a to dost často) učím do sedmi večer a to je opravdicky opravdu drsný
tulení jsem vyřešila kulišácky - chuť je veliká, ale energie tulit se má u mě velký deficit, tak jsem manžovi udělala přednášku a je-li příležitost (a ta se vždycky najde), tulíme se po ránu, dokud jsem ještě jakž-takž živá ![]()
http://tickers.TickerFactory.com/…358/preg.png
SHRINE: přesně mi mluvíš z duše, nevolnosti žádné, zato únava…Už od začátku těhu jsem po 12 hodině naprostá mrtvola, zavírají se mi oči, zívám, ploužím se a mám pocit, že to rozhodně do konce pracovní doby nevydržím. Někdy mám energii když dorazím domů, ale manžel chodím kolem 19-20hodin a i když ho občas do telefonu navnadím, že bychom mohli vyzkoušet tulení, tak než přijde domů já totálně mrtvá padám. Jak jsem měla dovolenou čtvrtek, pátek + víkend, tak jsem zalehla po 12 hodině do postele a do 17 hodin mě nikdo z postele nedostal. Nejhorší je, že ve 21 hodin už bych do té postele lezla znovu!!! Ještě že mám od 8.8. dovolenou, budeme na chalupě a mám v plánu pořádně spinkat!!!
Fakt holky, kdo to nezažil, nepochopí, je to fakt šílenost, když prostě chceš vyvinout energii a nejde to, ani kdybyste se zbláznily…
Shrine, vydrž!!! Snad nás to brzy opustí.