Termín v březnu 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
350
29.7.05 11:42

¨Viki:Taky mě to překvapilo, řekli mi to na neurologii,v dětsví jsem se léčila na epilepsii, teď jsem sice úplně v pořádku,ale podle EEG mi nedělá dobře to prodýchávání a hrozil by záchvat a k tomu prý hlavně kvůli tomu tlaku, ten mám vyšší normálně,beru na něj i léky. Tak uvidím,co mě dál čeká…

A jak to Viki, že jdeš taky na nemocenskou?

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.7.05 11:48

zuzzi,
ako tehotnu ta nemozu vyhodit.aspon si teda myslim.

viki, to je teda fakt na nervy. som plne na tvojej strane. pred dvoma tyzdnami bolo nieco podobne (len mensie) blizko nas a mna skoro svihlo. od piatku vecera do nedele vecera sa nam byt natriasal techno hudbou!!! mali sme tu aj navstevu s malym dietatom, ti boli z toho tiez vykuleni 8O
tak som si vydychla, ked som na idnes nasla info, ze to je daleko od nas, bala som sa, aby to nedali tiez niekde tu. a to som sa este vytocila v diskusii k tomuto clanku, ako bryzgali na policajtov a ze to je obmedzovanie slobody a demokracie a prav! a moje prava su kde? preco ja musim byt cely vikend otravovana tymto stylom hudby a nespat dve noci vo vlastnom byte ?!!! lutujem tych ludi co byvaju poblizku!
nech si taketo akcie organizuju, ale niekde, kde neotravuju ludi co o to nemaju zaujem !

uf, az som sa rozculila :wink:

Baboo

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.7.05 11:53

Zuzzi - jakmile oznámíš, že jsi těhu tak tě vyhodit z práce nemůžou. Otázka je co udělají až se vrátíš z mateřský, ale to budeš řešet tak jako tak. Takže se neboj a klidně jim to řekni. Alespoň tě nebudou nikam posílat.
Ryšavka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.7.05 11:59

Holky díky moc za podporu, já taky věřím, že vše bude OK. Je pravda, že synovi o sourozenci řeknu až jak dopadne amniocentéza a velký ultrazvuk, protože nejtěžší bylo vysvětlit mu, že teda z toho nic nebude. Podruhé už jsem naštěstí neříkala nic a teď si taky pěkně počkám…On už by totiž někoho strašně chtěl a minulý týden si stěžoval, že už asi to miminko nikdy nebudeme mít. No já jsem se málem rozbrečela. Tak už kvůli němu to přece MUSÍ dobře dopadnout.

Viky - já se divím, že se těm lidem chce v takovém vedru dusat někde na technu. Útěchou ti může být, že z alkoholu v tom vedru jim bude pěkně blbě… :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.7.05 11:59

Ahoj holky,
se zajmem jsem si precetla vase clanky. Snazim se dnes pracovat, ale v tomhle vedru to fakt nejde.
JaniZ moc te tady vitam, to je dobre, ze se rozrustame:-)Ty stresy musely byt dost hrozne, tak si to ted pekne uzivej.

Vikki, manzela me je fakt lito, naprosto s tebou souhlasim.

Berun, co vlastne rikali v praci, kdyz jsi jim to oznamila?

Holky, posledne me muj dr nabidl NT vysetreni? Uvazovali jste o tom?

Ahoj Polarka

• Citovat
  • Upravit
4921
29.7.05 12:00

MONINA: Budu moc držet palečky, ať se hematom někam odklidí, vzkazuju mu to!!

Díky za vysvětlení ohledně krve a moči:) My máme cukrovku v rodině, dvě moje babičky a manželova babička. Musím na to upozornit Dr. Jinak žádné nemoci naštěstí ne. Vím, že to není přímo úměrné posedlosti sladkým, hrají tam jiné faktory, ale všechny zmiňované babičky sladké milovaly a taky mu přespříliš holdovaly, čímž měly velkou nadváhu. Já nadváhu nemám a sladké nesnáším, tak se tomu snad vyhnu. Zato mám někdy akutní potřebu pít ocet…komu připadám nechutná, chápu to, ale někdy je to fakt tragédie…snažím se chuti na kyselé vyhýbat, není to nic zdravého.

A vidíte těhudemence, absolutně jsem zapomněla, co jsem všem chtěla vzkázat…

EVAH: Císařský řez není vyloženě nic špatného, vyhneš se bolestem při sestupování mimi, zase se ale potom nevyhneš bolesti při rekonvalescenci po operaci. Všechno má svá pro a proti, ale ty to určitě zvládneš, taky se divím, že ti to řekli tak brzy. Mě až pošle Dr. GYN na kontrolu k obvoďačce, tak budu zvědavá co mi řekne na ty moje kyčle…až do 15 let jsem chodila na pravidelné kontroly kvůli špatně srostlým kyčlím-díky doktorovi, který mi jako miminku nedal kšíry a teprve později se ukázalo, že mi klouby v kyčlích správně nesrostly. Strašili mě tím, že pokud se to nezlepší, nebudu moct normálně porodit, abych neskončila na vozíčku…takže na to Dr. taky musím upozornit a popř. budu s tebou Císařovna :lol:

BABOO: Máš můj obdiv…je to fakt šílenost, k tomu ten žaludek…ble

RYŠAVKA: Neblázni proč by ses nedostala tak daleko??? Ani jedna pochybnost, máš zdravý miminko, kterýmu tluče srdíčko a těší se jak v březnu vyleze. Nevolnosti naštěstí nemám, ale dobře mi není z toho vedra, jsem jak mrtvola co se plazí a neustále se sprchuje, jinak naštěstí nevolnosti neznám.

Všem ostatním jsem taky chtěla něco říct…ach jo…

Jo VIKI: To je teda šílenost, to ho moc lituju stejně jako mého manžu, jezdí bez klimatizace a v autě má 45 stupňů a po Praze je to hrozná pakárna. Ať mu hlavně na Czechteku ještě něco nevyvedou. Je to někde na Tachovsku, tak je jasné, že povolali hlavně policisty, kteří jsou poblíž. To je hrozný, musíš na něj být hodná, to bude záhul na nervy!!

Tak pa Berun

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
29.7.05 12:01

Zuzzi - jako těhotné Ti nemůžou dát výpověď !! a pokud požádáš úpravu pracovní náplně - měli by Ti vyhovět. Na ty služebky bych se jim tedy úplně vyprdla!

Eva - já měla být na neschopence už od konce června - špinila jsem a beru 2× denně Utrogestan, navíc jsem prodělala zánět ledvin, tak mě chce mít Dr. v klidu.
V červenci jsem měla 3 týdny dovču, teď chodím 3 týdny do práce, pak mám zase 10 dní dovču, tak jsem se dohodla s Dr., že od září … A navíc teď o prázdninách máme třetinový provoz, tak se tady spíše nudim a připravuji na předání.
Na volníčko se moc těšim :D - budu si těhu pěkně užívat, chodit na vycházky s Maxíkem (náš pejsek), číst, šít ..... však to bude klid před bouří - v únoru/březnu nám všem začne pěkný kolotoč :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.7.05 12:02

omlouvám se, zapomněla jsem se zaregistrovat, takže za podporu děkuje Jana

• Citovat
  • Upravit
7
29.7.05 12:48

ahojte holky!!!

mám strašnou radost, tak to hned musím někomu vyslepičit. Byla jsem dneska se skoromanžou(až přístí sobotu) na ultrazvuku co se dělá mezi 12-13 týdnem. A bylo to úplně perfektní mimiš ma 6 cm, má všechno co má mít, nic nepřebývá, je strašně krásné ho vidět na té obrazovce. I manža byl z toho celý nadšený…
Jinak moc všem doporučuju nějaký ten předporodní kurzík, první jsem si myslela, že je to ještě moc brzo, ale jsou tam ještě další 3 maminky co mají termín v únoru. Je to moc fajn, vždycky se tak 2 hodky povídáme jsou různé temata, tedka jsme probrali dělohu a pak jsme hodku cvičili na balonech a zkoušeli dýchat.....každá těhulka se zeptá na co chce, tak jsme probrali všechno možné od milování až po pálení žáhy…paráda :D

Zuzzi pokud jsi těhotná, tak tě nesmí z práce propustit.....

Mějte se moc fajn, krásný víkendík ......a hodně hlaďte bříška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
29.7.05 13:05

Viki: tak to máš skvěle naplánovaný, je to přeci jenom jistota hezky odpočívat:-)A hlavně ti přeji, ať se ti manža vrátí co nejdřív a v pořádku.

Berun: tak se zdá,že i s těma chutěma jsme na tom podobně, já se snažím držet,ale včera jsem spořádala sklenici ultra kyselých okurek:-)

Držím palce,ať ti to dobře dopadne s těma kyčlema,ale u dr. to určitě řekni a hlavně o té cukrovce,ta bývá totiž dědičná,ale může se objevit jen v těhu a pak zase zmizí…určitě to u tebe bude v pohodě,ale znáš to, jistota je jistota…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
29.7.05 13:42

Polárka - co je NT vyšetření?

Baboo - tak to jste si pěkně užili - technopárty za humny! Fakt nechápu proč si tu akci nenaplánují, pozemek nepronajmou - pak by je tam „neotravovali“ policajti, kteří jsou z toho opravdu celý nakřivo… Takže dneska večer místo večeře v pizerii se známýma bude manžel honit po poli nějaký smažky!

Eva - teda úplně si mě nadchla tím zážitkem z UTZ. Já jdu za 14 dní (to budu 11tt+4), tak doufám, že už se taky pěkně pokochám. Když bude chtít manža se mnou tak o taky vemu…

Teda holky musím říct, že to VEDRO je naprosto nesnesitelné..... nejradši bych skočila do rybníka nebo bazénu...... Chodíte se koupat? Já raději ne :( , nechci riskovat infekci nebo nákazu sinicemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
29.7.05 13:55

NT je nuchální translucence (či jak se to píše) tedy šíjové projasnění. Je to vlastně jakoby „ztluštění“ kůže na šíji miminka. Měří se to ve 12 týdnu na ultrazvuku a neměla by být větší než 3 mm. Když je větší, může to ukazovat na Downův syndrom nebo nějaké jiné postižení. Takže se dělá potom odběr plodové vody. Někde to měří úplně automaticky. Takže si to klíďo nechte změřit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.7.05 14:13

Je to tak jak pise Jana, ale s malym rozdilem - NT nehradi pojistovna , ta hradi az tzv. trojit test v 16. tydnu. Toto je jediny zpusob vysetreni jak to zjistit uz v 1. trimestru, aby mel clovek co nejvic casu reagovat. Zjistuje se downuv syndrom a dalsi dedicne vady…
Polarka

• Citovat
  • Upravit
22
29.7.05 14:47

Jé Polárko, tak to se omlouvám, nevěděla jsem, že to pojišťovna nehradí. Můj gynekolog to měří u každé pacientky a nic za to neúčtuje. Tak jsem si myslela, že je to hrazené. Asi je to na doktorovi, jestli to udělá grátis nebo si to nechá zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.7.05 15:01

JanoZ - mě to budou taky dělat a nic platit nemusím. Pojišťovna hradí jen tři utz a to co je navíc asi záleží na doktorech. No já platím v Gyncentru 600,– Kč na rok tak si to takhle alespoň vynahradím.

Holčiny už jsme se o tom tady jednou bavili ale jak tedy plánujete cvičení a plavání? A od kdy by se mohlo začít? Pražandy máte už nějaké typy kam by se dalo chodit?

Ryšavka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí