Poradna duly
Jana Čurdová
""http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20718;80/st/20060303/dt/6/k/bd4e/preg.png:http://tickers.TickerFactory.com/…d4e/preg.png
tak se mi to konečně povedlo udělat si metřík jako máte všechny. Jinak myslím, že se mě někdo ptal, omlouvám se zapomněla jsem kdo, že má mimi 4 cm a měla bych mít i dřívější termín. To jsem asi popletla já, mimi mělo na UTZ něco přes 2 cm, ale Dr. říkal, že je to bez nožiček, takže celý má tak 4 cm, což mě strašně potěšilo, že je už tak veliký
bude ještě větší ![]()
Včera mi kamarádka, která má 5.8. termín psala, že mimi už má 4 kg, nezávidím a doufám, že bude mít pohodový porod. Myslím, že jsem ale taky adept na takového macíka, oba - já i manža jsme měli taky něco ke 4 kg když jsme se narodili, tak uvidíme.
mějte se, u nás konečně prší a je chládek, tak si to užívám
Ola
Ahoj,
OLA - já doufám, že mimi podědí porodní váhu spíše po mě (2,53 kg a 45 cm) - to by byl " hladký" porod. Jsem prcek (158 cm, 47 kg), tak si myslím, že 4 kg mimčo by se do mě ani nevešlo..... Ještě musím zjistit kolik vážil manžel.....
Hned po ránu, mě potěšil mail pro miminko z www.rodina - psaly mi, že mám za sebou rizikové období pro spontální potrat - JUPÍ!!!! ![]()
OLA: Mám taky kamarádku s termínem 3.8. ještě nerodila, tak jí tady držím palečky a čekám, kdy se mimi přihlásí o slovo. Už je trochu otevřená. Jsem zvědavá, kolik mimi se narodí za Novoluní v pátek 5.8. to tak většinou bývá, že se rodí víc mimi a na úplněk. Tak té tvé kamarádce držím palečky, bude to záhul, ale určitě to zvládne.
VIKI: Fajn, že rizikové období je už za tebou, já pevně věřím, že to tak budu i u nás, vlastně jinou variantu od začátku nepřipouštím a zatím to naštěstí tak vypadá. Už se na toho našeho mimíse hrozně těším…méně už na ty bezesné noci, ale bez toho by to nešlo ![]()
Hlavně že je nám všem dobře!!! Jdu spapkat MANGO, mňam…
cau holciny,
tak jsem byla na ultrazvuku a prcek tam je,meril 17mm a je o tyden mensi.
na poradnu jdu az 15.8. a pak hura na odbery-to zas bude zkumavek,minule mi jich brali 8
dite me ted chce,takze se ted mejte,jdu uspavat raubire.
M+O
Ahoj Holky,
doufám, že Vám moc nezkazím náladu, když Vás poprosím o zkušenost/radu. Jsem v 7.týdnu těhotenství, potvrdilo se minulý týden z krevních testů, hodnota nad 4000. Včera jsem ale začla malilinko špinit. Dneska jsem byla u doktora, on mě prohlédl a řekl, že nic nevidí, že by to mohlo být v pořádku, ale že se uvidí. Napsal mi Ascorutin a Acidum Folicum a nainstruoval mě, že kdyby se to zhoršilo, tak hned do nemocnice, kdyby to zmizelo, tak přijít za 14 dnů na kontrolu. Na ultrazvuk je prý ještě brzy. Vím, že se z toho asi fakt může vykludbat cokoliv, ale nemáte některá podobnou zkušenost? Jinak jsem zdravá, žádné problémy nikdy, ani se záněty, s otěhotněním nebo s něčím takovým…Děkuju.
Všem přeju moc krásný a zdravý miminka a doufám, že se taky k nějakému propracuju…
Majdina
MAJDI: Nevěš hlavu, podobnou zkušeností si tu prošly Polarka, Zuzzi a Viki a všechny už teď mají nějaký týden těhu za sebou. Hlavně když špiníš, tak se musíš hodně šetřit. Vezmi si dovolenou a opravdu poctivě lež, dej si nohy nahoru, žádné těžké věci a pohoda klid. Po nasazení prášků to většinou zmizí. Dr. by na UTZ viděl jen gestační váček. Určitě to bude dobré!!!
Berunko,
děkuju za naději:-) Dneska zatím nic, jen ráno, když jsem se sprchovala. S dovolenou to je problém, vyštěnilo se to tak, že zrovna zítra musím do ráce. Já vím, že je to jen blbá práce, ale já nemám zastoupení a ještě jim nechci nic říkat…co když to nevyjde. Už takhle budu mít co vysvětlovat celé rodině…Ale sedím v kanceláři, sama, takže kromě běžných stresů si tu můžu dělat, co chci. Tak snad ještě zítra to vydržím
NAZDÁREK MAMINY
tak jsem dneska byla u zubaře pro potvrzení, pochválil mě že už tak dlouho zdravé zoubky neviděl. Jen mě upozornil, že by mi mohly občas krvácet dásně, že je to v těhu normální, tak že mám používat měkký kartáček. Pak jsem šla ještě k obvodnímu a ten mi říkal, že jsem zdravá nastávající maminka a že ženský jako já by si mohly dovolit mít i více dětí. Změřil mi tlak, poslechl plíce, srdíčko a prohmatal opatrně bříško. Říkal, že budu šikovná maminka. Tak se mi zvedlo sebevědomí a pyšně jsem si z ordinace odkráčela. Te'd jsem u našich a žvaním s bráchou. Zítra mám volno, protože musím zařídit pár věcí ohledně svatby a vyzvednout konečně prstýnky. No a v pondělí jdu k panu dr. na sono. Jejda já se těším. Přitom pan gynekolog nebyl oblíbený lékař a teď tam chodím ráda!!! Tak zatím pa ![]()
a mimochodem dneska by tam mělo být na metříku 11w5d a je tam pořád 4d
Pokud sedíš v kanceláři sama, tak si alespoň jednou za čas vyhoď nohy nahoru na stůl, opři se o židli a relaxuj. Já to dělala od 5.týdne do 7.týdne, kdy mě ještě šíleně bolel podbřišek, jak se mi tam všechno roztahovalo a rostla mi sliznice. Byly to extra nepříjemné jakoby MS bolesti, tak jsem si v kanclu vyhodila nohy a odpočívala…bylo to o dost lepší. Jinak holkám na to špinění Dr. předepsal Utrogestan, asi je to, co ti Dr. napsal na podobné bázi…holkám Utrogestan zabral výborně. Zavádí se 3× denně a pomáhá udržovat těhu. Nejhorší je stres. Kdy jdeš znovu za Dr.? Přeci jen v 8.týdnu už by mohl něco vidět-i když flíček, tak přesto, že je tam kde má být…
JInak je špinění taky normální většinou v období, kdy by ti měla přijít MS, tudíž v tom období se máš víc šetřit, žádný sexík apodobně. Mě Dr. řekl, že špinění na začátku ani v průběhu těhu není nic neobvyklého, akorát se musí víc sledovat.
Držím ti palečky ![]()
WERINKO: A kdypak máte svatbu, abych mohla gratulovat!!! Já už jí mám 2 roky za sebou, 1.8. jsme měli výročí, ale ten svatební den mám pořád před sebou, byla to nádhera!!! Je super, že tě takhle Dr. ohodnotil, u Obvoďáka se snad nebojím, ale u Zubáka jsem nebyla od maturity:) to jest více jak 6 let:) Nemám důvod, nemám žádný kaz, zuby mě nebolí a nekazí se mi…ale je možný že Zubák to bude vidět jinak. Já to mám stanovené do 30.8. že musí být v průkazce obě razítka, takže tam vyrazím až po dovolené. Příští týden tu nebudu…to jenom, abyste si nemyslely, že jsem někam utekla
Sice mám net doma, ale bez signálu na chalupě jsme zcela vyřízení, ani se mi nikdo nedovolá, pokud nevylezu na kopec ![]()
Berun, ještě jednou dík.
Já mám doktora nemluvu. Neřekl mi, že musím vyloženě ležet, ale ať se hlídám a když se to do pondělka nezlepší, tak zůstat doma. Ale dneska bych řekla, že mě trochu litoval, když viděl, jak jsem vyplašená, přestože nechci být jako ty hysterky, co s každým prdíkem už běží k doktorovi…Ty léky jsou kyselina listová a kyselina askorbová - ten ascorutin v těhotenství trochu nevhodný, ale víceméně je to vitamín C a už jsem ho jednou brala, když jsem špinila při nové HA. Tenkrát zabral perfektně. Stresy tady mám a dneska jsem se to už chystala šéfovi říct s tím, že ho poprosím, abych mohla občas pracovat z domu (třeba zítra). Ale ségra mě odradila, ať ještě počkám, že když budu muset jít od pondělka na nemocenskou, že je to stejný, jako kdybych měla angínu…
Nic mě nebolí, jen dneska trochu záda. Jinak jsem ještě v pátek plavala, do pondělka jezdila na kolečkáčích a v úterý na kole. Včera už jsem nebyla nikde, ale z nedostatku času, ne že bych měla nějaké bolesti. Jinak pročítám Vaše diskuse od začátku a taky mám docela průjmy, jak jsi měla Ty
Ale teď musím zas na nějaké trapné jednání…je fajn mít samostatnost a zodpovědnost, ale dneska bych radši dělala něco, kde se nemusí ta hlava používat ![]()
Beru: svatbu máme 3.9. už se moc teším akorát nikde nemůžu sehnat bílé boty. Je to hrozné nikde nejsou, no jsou ale s vysokým podpratkem a na těch neumím. Horor!!! Já jsem u zubního nebyla 3 roky a vzal to celkem v poho. Jen jsem měla zubní kámen,ale ten se mi dělá skoro pořád, ale jen malilinko. Pa WERINKA
Majdi - jak už psala Berun, i já jsem si špiněním v 6tt prošla … Objevilo se po větší námaze (mytí oken) a trvalo 4 dny (vždy jen 1× denně a růžově), Dr. mi udělala vnitřní UTZ (přes dutinu břišní by ještě nebylo nic vidět) a byla tam fazolka
. Napsala mi Utrogestan - hormon žlutého tělíska 3× denně a KO bylo za 4 dny.
Utrogestan beru do dneška (už třetí balení), ale jen 2× denně. Taky mě Dr. okamžitě chtěla nechat na neschopence, ale zrovna jsem nastupovala na dovču ..... Asi mě i více sleduje, na kontroly chodím po 14-ti dnech …
Ten Ascorutin co napsal tobě, je na lepší srážení krve. Dopuručuji stejně jako Berun, co nejvíce odpočívat, polehávat, nic nenosit!
Držím palečky ![]()
Hola-hola, zdravím veškerenstvo a vítám nové spolutěhulky. Tímto taktéž referuji o své dnešní gyn-návštěvě ..... všechno v pohodě, příště jdu zas 25.8. Poupátku bilo srdíčko ostošest. Já jsem zmatená, neboť termíny porodu podle PMS a podle UZV si dost odporují, ha,ha,ha. Ale pan doktor zůstává ledově klidný a uklidnil mě, že jsem přímo učebnicově vzorové těhotenství. Tak to nechám koňovi, má větší hlavu.
Šárka a Poupě z doupěte
Viki, taky děkuju!
Já ani nevím, po čem to můžu mít, o víkendu jsme měli velkou návštěvu a moc jsem nespala, pak ten sport, samo, ale to byla pohodička, nic moc namáhavého. Sex nebyl
. Doteď jsem bez problémů stěhovala nábytek a taky natírala futra:-) Prostě supermanka, no. Teď mi všichni nadávají, ale já jen chtěla být normální…
No nic, když se to nezlepší, domluvím si přes známé vyšetření v nemocnici a snad mi tam řeknou víc. Ale dneska zatím nic, žádná krev ani hnědý hlen,,,ani žádný jiný hled není viditelný. Asi jsem se ráno tak důkladně vydrbala, že mám na dlouho vystaráno
Jinak, já jsem „stará panna“, ale teď, když musím, tak se taky možná vdám:-)