Tip autosedačka polohovatelná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Metamorphosis
8.1.13 22:14
@mamina254 píše: že jsou kvalitní sedačky, ale jenom proto, že nebyly v ADACu, tak je hodně lidí odsuzuje. Nechápu proč jste se všichni do ní pustili, když chtěla říct, jak to skutečně je. Řekla jen pravdu a hodně lidí ji holt nechce slyšet… :roll:

JAK k tomu výsledku došla - kde jsou tedy nějaké jiné nezávislé testy, které toto prověřily? To je to, co se po ní chce, a co nedodala - proto ji tu tolik cupujeme..
Tohle umím říct taky - nekupujte… platíte za značku… je stejně tak dobrý.. :roll:
Jde o moje dítě, který chráním jako diamant, takže to, že mi nějaký no name na eMiminu napíše, že netestované sedačky jsou stejně kvalitní jako ty testované, je pro mě absolutně mimo mísu, pokud to věrohodně nedoloží.

• Citovat
  • Upravit
42
9.1.13 07:24

@Amber_1977 achjo, bavila jsem se jen pouze teoreticky, nikomu jsem necpala at si kupuje sunt nebo kdovico, prijde mi prave dost zajimave, ze na trhu je plno druhu autosedacek, ktere teda v crash testech nejsou a stejne se prodavaji - proc se prodavaji? Neni to spatne? Nemelo by se to zmenit? A neni to nahodou prave proto, ze pokud by byly levne autosedacky stejne dobre jak ty drahe, nikdo by drahe nekupovat, ze jde proste o marketing? Proste jsem tady po vas chtela trochu premysleni a pozastaveni se nad touto problematikou, vyjadrila jsem svuj nazor a chtela jsem normalni debatu, ale tady je kazdej druhej naprosto vztahovacnej a nevim cim teda premysli, ale chladnou hlavou rozhodne ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
9.1.13 07:29

@quinny pokud by byl takovy vysledek, ze se preredi znacky na trhu a zvedne se treba nasledne i cena levnejsich autosedacek, nebudu mit nic proti, pokud to bude opravdu vysledek verohodnych tesu, kterymi prosly vsechny autosedacky, to je snad jasne? A takovy vysledek bude dobry predevsim pro nas, koncove uzivatele. Mi nevadi platit za kvalitu, pokud je zretejne prokazano, ze ty levnejsi autosedacky nejsou kvalitni, ale vadi mi platit za neco, co je v levnejsi variante stejne dobre.
Jak jsem napsala, vim ze casopis sam ty autosedacky netestuje, jen nas ten casopis oslovil. A samozrejme nerikam, ze ty testy budu odted brat jako svate, jen rikam, ze jsem zvedava, jak ty autosedacky dopadnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
9.1.13 08:04
@onni píše:
@Amber_1977 achjo, bavila jsem se jen pouze teoreticky, nikomu jsem necpala at si kupuje sunt nebo kdovico, prijde mi prave dost zajimave, ze na trhu je plno druhu autosedacek, ktere teda v crash testech nejsou a stejne se prodavaji - proc se prodavaji? Neni to spatne? Nemelo by se to zmenit? A neni to nahodou prave proto, ze pokud by byly levne autosedacky stejne dobre jak ty drahe, nikdo by drahe nekupovat, ze jde proste o marketing?
Proste jsem tady po vas chtela trochu premysleni a pozastaveni se nad touto problematikou, vyjadrila jsem svuj nazor a chtela jsem normalni debatu, ale tady je kazdej druhej naprosto vztahovacnej a nevim cim teda premysli, ale chladnou hlavou rozhodne ne..

Tak dobrá, přistoupím na chvíli na to, že bych měla nad tou blbinou přemýšlet.. Pokud dohledáš, tak se mrkni na parametry, které jsou nutné pro homologaci autosedaček a možná to začneš vidět jinak.. Mně třeba nepřestává překvapovat, že se prodávají ty „podsedáky“ - to je vyloženě pomůcka sebevrahů a vidět to v autě mých příbuzných či přátel, tak jim umlátím ruce. Nedávno (no.. už je to tak rok) ukazovali v TV nehodu - matka, její sestra a syn měli bouračku.. On to nepřežil, protože vyletěl z auta.. Seděl na tom idiotským podsedáku.. :zed: :zed: :zed:
No a když to vztáhnu na ostatní výrobky.. V obchodech se vždy bude prodávat to, co ještě zákazníci koupí. Např. je to krásně vidět na rozdílu mezi potravinami - v ČR a v Německu, kde jsou snad všechny potraviny min. o třídu kvalitnější, proto nám stojí jezdit nakupovat tam. Co mě vyloženě překvapilo a vytáčí - ta samá značka plen, v tom samém balení - od pohledu neexistuje jediný rozdíl (krom toho, že nápisy nemá v češtině, ale v němčině) - rozbalíš a ty plíny jsou jemnější, na omak trochu jiný materiál.. To by ses vztekla :cert: :cert: :cert:
No a když zůstanu v ČR a budu porovnávat jiné zboží levné x drahé.. Ano, platí se za značku, ale není to jediný fakt, který zvyšuje cenu, platí se i za tu kvalitu a logicky - jestliže např. oblečení šiju tak, aby se švy neprotrhaly, používám silnější bavlnu, nebo u košil a obleků dbám na to, aby u švů pasoval vzorek - mám vyšší spotřebu materiálu, tudíž vyšší náklady..
Bylo by moc hezké žít myšlenkou, že levné věci a priori jsou stejně kvalitní jako ty drahé, ale není to pravda, stejně jako není pravda, že drahé jsou nutně vždy kvalitnější než levné - takto jednoduše to prostě nefunguje.. Proto existují ty testy (nejen u autosedaček)..
A poslední věc - i kdybys měla pravdu, ADAC vytestoval úplně všechny sedačky prodávané v Evropě a zjistil, že nějaké nonamy jsou stejně kvalitní jako nějaké jiné značky, tak ti garantuji, že ty drahé značky se pořád budou prodávat - ne všichni lidé chtějí nutně to nejlevnější, existují i ti, kteří naopak jdou po „značce“ či po ceně, říká se jim snobi.. A pak bohužel existují i tací, kteří neřeší ani jedno, ani druhé, ale rozhodují se třeba na základě vzhledu - a koupí to, co se jim líbí, nezávisle na tom, zda to bylo zrovna to nejdražší, nejlevnější, či střed..
Takže i kdyby se začaly testovat všechny, sedačky, tak to výrobce těch „drahých“ nijak významně neohrozí. Stane se jen jedna věc - někteří lidé přestanou kupovat zajíce v pytli.

• Citovat
  • Upravit
1532
9.1.13 08:09

V EU jsou pro prodej autosedaček platné určité normy ECE, testují se i na crash, škodlivost látek, plasty atd. To musí splňovat každá autosedačka, která jde na trh.
A pak je autoklub ADAC v Německu, který testuje nejen autosedačky. Na crash testy maj přísnější normy, než ty všeobecné normy EU. Testují ve vyšší rychlosti a navíc testují i boční náraz - tušim v 65km - který je hodně důležitý, ale v těch EU testech není.
Takže, testy ADAC jsou jakýmsi bonusem. Ale buď si ADAC značky náhodně vybírají, nebo si je zaplatí výrobci, kteří buď chtějí zlepšit kvalitu, nebo na ty testy mají. Ty testy něco stojí a každá značka na ně prostě nemá, což neznamená, že by nutně museli mít horší kvalitu. I drahé značky v testech propadají. Takže orientovat se jen cenou taky nelze.
Na druhou stranu, na testy se samozřejmě dávaj výrobky nejlepší z nejlepších, vylepšené a nové verze. Pokud obstojí platí testy i na více let. Ale - vše je výroba a pásová výroba automobilového průmyslu a normy se nahánějí všude. To, že značka projde testem, ještě neznamená, že se testují všechny autosedačky co se vyrobí! A pokud se pak plní dodávky, tak jako všude, tak kvantita ubírá na úkor kvality. Samo, že je to špatně, ale…
Takže i přes to, že si vyberete značku, která má ADAC testy na výbornou, ještě neznamená, že právě ten váš kus nemůže být zmetek. Ale do toho laik nikdy nevidí a možná ani odborník…
ADAC testy berte jako bonus s rezervou ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
9.1.13 08:18

@Amber_1977 no tak vidis ze to jde, normalne se bavit :)
hele, jsou drahe veci a drahe veci - priklad je treba takovy heute cuture, pro mnohe lidi naprosto predrazena silenost a vetsina lidi nechape, jak si nekdo neco takoveho muze vubec koupit. Jenomze tam opravdu plati kvalita=cena. Vsechny tyto veci jsou site RUCNE, kazda vec je original, z tech nejlepsich materialu. Pokud ale zustaneme u nas smrtelniku a podivame se na veci v obchode, vzdy budeme mit veci, ktere jsou vyrabeny strojove. A platit za drazsi obleceni aby bylo kvalitnejsi - to uz davno neplati. U obleku mozna, ale to je tak vsechno. Stejne tak u potravin, osobne ctu etikety snad u vseho a kolikrat radeji kupuji levnejsi vyrobky albert, nez ty znackove - nedavno jsem od albertu koupila spagety, srovnatelne s italkymi znackami (dokonce byly i v italii vyrobene), anrozdil od takovych panzani, kde se plati za znacku, ale kvalita je nizsi (osobne teda radeji kupuju spagety vylozene v Italii, byvam tam apson jednou za rok, ale to uz je vedlejsi).
Pokud jde o snoby, tak ti pokud na to maji, tak je to jejich vec, ale vem si, ze prumerna ceska rodina si asi nemuze dovolit hrat si na snoby. Proto by se melo testovat proste i ty levnejsi veci, o to mi celou dobu jde.

Podsedaky - to je uz tema samo pro sebe, ale rekla bych, ze tam jde primarne o to, aby to velke dite bylo spravne chraneno bezpecnostnim pasem, aby ho mel ve spravne vysce a tak. Protoze jak dlouho by dite melo byt autosedackou opravdu chraneno? Ted je to 12 let, ale teoreticky by se to mohlo prodlouzit i do 15, 18 a ve vysledku - pokud bychom chteli mit vazne zarucene bezpeci v aute, meli by autosedacky mit i dospeli, protoze co kdyby.. ale to uz je jen takove polemizovani..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
9.1.13 08:21

@teta 278 ano, presne tak, testuji se, ale jen na predni a zadni naraz, bocni bohuzel v ramci EU normy nejsou :/
dekuji za rozumny nazor, jsem rada ze ty testy dokaze nekdo brat take s nadhledem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
9.1.13 10:00

@onni myslis haute couture? dobre, respektuju tvuj nazor, ale k cemu je ten nazor dobrej zakladatelce, ktera se pta po kvalitni autosedacce?? k cem je me dobrej hypotetickej nazor, ze i levna sedacka muze byt dobra, kdyz se ted na me diva moje realne dite! O to tady asi slo ne? Ze sice jako nazor dobry, mozny to je ze i sedacka noname muze byt dobra, ale k cemu me to je? Nemam tolik penez, abych automaticky kupovala to nejdrazsi a myslela jsem si, že mam to nejlepsi, tak hloupa opravdu nejsem. Klidne si koupim triko v lidlu za dve stovky asvete div se, ono obsahuje elastan a kvalitou prevysuje znackovy tricka za pet set a vys, a klidne i risknu, ze to je fakt levnej sunt a za tu cenu to neresim a kdyz z nej bude hadr na zem, tak poleti do popelnice a je me to jedno. Ale uvazovat tak nad autosedackou nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
9.1.13 10:00
@onni píše:Podsedaky - to je uz tema samo pro sebe, ale rekla bych, ze tam jde primarne o to, aby to velke dite bylo spravne chraneno bezpecnostnim pasem, aby ho mel ve spravne vysce a tak. Protoze jak dlouho by dite melo byt autosedackou opravdu chraneno? Ted je to 12 let, ale teoreticky by se to mohlo prodlouzit i do 15, 18 a ve vysledku - pokud bychom chteli mit vazne zarucene bezpeci v aute, meli by autosedacky mit i dospeli, protoze co kdyby.. ale to uz je jen takove polemizovani..

Podsedák i sedačka má víceméně jediný hlavní cíl a to je: „uzpůsobit bezpečnostní pás v autě na rozměry a váhu malýho dítěte“
Dospělý je chráněn všemi systémy auta, ale na dítě to prostě vyrobené není, proto ta autosedačka.
Poznámka o sedačce pro dospělého je tudíž mimo mísu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
9.1.13 10:04
@onni píše:
@quinny pokud by byl takovy vysledek, ze se preredi znacky na trhu a zvedne se treba nasledne i cena levnejsich autosedacek, nebudu mit nic proti, pokud to bude opravdu vysledek verohodnych tesu, kterymi prosly vsechny autosedacky, to je snad jasne? A takovy vysledek bude dobry predevsim pro nas, koncove uzivatele. Mi nevadi platit za kvalitu, pokud je zretejne prokazano, ze ty levnejsi autosedacky nejsou kvalitni, ale vadi mi platit za neco, co je v levnejsi variante stejne dobre.
Jak jsem napsala, vim ze casopis sam ty autosedacky netestuje, jen nas ten casopis oslovil. A samozrejme nerikam, ze ty testy budu odted brat jako svate, jen rikam, ze jsem zvedava, jak ty autosedacky dopadnou.

dobrý, jenže jak to udělat aby ty testy byli „věrohodné“ pro většinu populace, tedy i pro tebe

a další hypotetická otázka, v čem potom budou jezdit děti těch nemajetných, kteří na to nebudou mít, protože se ty výborné levné sedačky zdraží skrze ty testy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
9.1.13 10:08

@quinny jakymi konkretne sstemy je dospely v tom aute chranen? Pokud neberem v potaz super bezpecne SUV s airbagy? Protoze pokud vim, zabit se v aute je celkem jednoduche..

tak porad budou existovat levnejsi variace autosedacek, kde se nebude platit za znacku, akorat budou testovane uz zakladni konstrukce, takze o co ti jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
9.1.13 10:10

@Melysa jo, myslim haute cauture, pardon. A k cemu to je? No tobe zrejme k hovnu :)

Nemuzu za to, ze se tady takove diskuze rozjela, ale jak jsem rekla, jeste jsem na emiminu nevidela diskuzi, ktera by se po trech strankach drzela puvodniho tematu :mrgreen:

Příspěvek upraven 09.01.13 v 10:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
9.1.13 10:10

Couture, sakra :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
9.1.13 10:13

@onni a do jake autosedacky bys posadila ty svoje dite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
9.1.13 10:18
@onni píše:
@Melysa jo, myslim haute cauture, pardon. A k cemu to je? No tobe zrejme k hovnu :)

Nemuzu za to, ze se tady takove diskuze rozjela, ale jak jsem rekla, jeste jsem na emiminu nevidela diskuzi, ktera by se po trech strankach drzela puvodniho tematu :mrgreen:

Příspěvek upraven 09.01.13 v 10:12

Ale rozdil je svuj nazor vyjadrit a prosazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí